Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pesze hogy többet eszik gyorsítás alkalmával, csak nem mindegy hogy milyen autó/mennyirõl gyorsul. Egy Lada biztos sokat eszik mondjuk 120-ról 140-re, tart neki vagy 20-40 másodpercig, ráadásul alapból a dupláját eszi. A szóban forgó autónak viszont olyan 3-4 másodperc kell csak, így sokkal kevesebbet számít a gyorsítás a fogyasztásban.
Az itt a gond hogy szerinted én pl. rendszeresen hazudok, mert képtelen vagy felfogni hogy nem mindenki olyan mint te. Nem ellentámadásba lendültem, csak védem az igazamat, amit te támadtál. Neked valszeg a kép se lesz elég meggyõzõ, majd biztos arra is kitalálsz valamit.:) Nekem hiába jösz a "mindenki tudja" igazolással, én a szememnek hiszek meg a tapasztalatnak.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

DJ Bee18
Mellesleg eddig I-es Golfod volt. Most már elõlépett III-nak, mi?

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

[Walaki]D`Lair
:DDDDDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

GregSB
Semmi gond, lassan hozzászokok már a menetrendszerinti golfflémhez :D

DJ Bee18
Egyébként a III-as Golfod hogy írta ki a 30,5 litert? Nem hiszem hogy lenne benne átlagfogyasztást mérõ.

DJ Bee18
Engem nem zavar ha a Golfot védenéd is, mert elfogult lennél, mert az ember megszereti a saját autóját. Engem az zavar amikor valaki nagy baromságot mond, és utána meg ellentámadásba lendül, amikor mindenki tudja, hogy nem lehet azt a fogyasztást elérni olyan körülmények között, amit te írtál.

DJ Bee18
Maradj már, ha csak 140-nel mész a pályan, de mellette teherautók mögött mész és utána elõzgeted az gyorsítás, olyankor nagyon zabálnak, úgyhogy kivitelezhetetlen a fogyasztásod. Nem veszed észre, hogy veled lehet a gond, ha mindig konfliktusokba ütközöl nemcsak velem. Amíg nem voltál tiszta nyugi volt a fórum. Baszogasd az ismerõseidet, ha nem bírsz magaddal.

Vazz már írtam a Totalcar topicban hogy bármi is lesz a vége, megint le leszek Golfbuzizva.:) Nem tehetek róla, ha egyszer ebbõl tudok példát felhozni. Aztán páran elkezdenek ezen lovagolni, az alaptéma elfelejtve és már meg is érkeztünk.:)
Egyébként közben mentem vele kicsit, de bizonyító ereje nincs az adatoknak a körülmények miatt. Azért leírom: a mocsok hideg miatt alig indult, fél óra alapjárat után 30,5-es fogyasztást írt 100km-re úgy hogy meg sem mozdult (sajna van egy rosz szokása, minden nap tiszta lappal indul, így ebben nincs benne az utolsó 100 km, csak a mai). Mentem vele 36km-ert, a fogyasztás folyamatosan csökkent, 6,2-n állt meg a végén, miközben kemény 24km/órás átlagsebességet produkáltam.:)

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

[Walaki]D`Lair
<#shakehead>

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

GregSB
ÁÁÁÁ baze ez kész, már megint a Golf a téma :DDDDD

Igaz, ezt tényleg elnéztem. Nagy különbség nincs a kettõ között, a fogyasztásba se játszik bele lényegesen hogy 135 vagy 145 (hogy mostmár konkrét értékeket mondjak). De a 170 akkor sem áll meg, másrészt bizonyítani is fogom a dolgot fényképpel.
Mindenesetre te se ragaszkodtál olyan nagyon ahhoz amit írtam. ugyanaz a topic, #27:
"Egy Volkswagen Golf III TDI, 170-190 es utazótempóval"- ugye. Elnézés 1-1.

DJ Bee18
Mellesleg nem csak autópálya már, hanem országút, és akkor már némi lakotterület is már. Ha 140-nel megy tempomattal órákig autópályan, akkor talán elhinném, de így.

DJ Bee18
Golf III 1,9TDI 4,2-4,5 között eszik úgy hogy küldve van rendszeresen, lakott területen kívül 140-150-es átlaggal, ha lehet menni akkor 170-190-es utazóval. Nem katalógusadat, tapasztalat. ---> Nem tudom, mi a bajod, 170 et írtam te meg írtad hogy, 150 általában de néha 190-is, a 170 az átlaga. Tudom többet mész 150-nel mint 190 nel, de ugye gyorsításnál többet zabál, beleszámoljuk nagyjából. És milyen fotóval tudnád bizonyítani??? A Golfban III-ban tudtommal nincs fedélzeti számítógép, úgyhogy ez az amit nem lehet bizonyítani. Nem fogtad föl, hogy a Lupo átlagban 4 litert fogyaszt normál használatban. Azt mondod, hogy a Golfod csak fél literrel zabál többet??? +300 kg + a Lupo 1,2 TDI 62 LE a tied 1,9 TDI 110 LE. Nehezen hihetõ, de nem tudom miért jó ez neked, hogy ezt csinálod??

Ja, az Uno 20 éves volt, a Ford pedig még a kettõvel ezelõtti generáció

DanielT
Totalcar topik #24

"Golf III 1,9TDI 4,2-4,5 között eszik úgy hogy küldve van rendszeresen, lakott területen kívül 140-150-es átlaggal, ha lehet menni akkor 170-190-es utazóval. Nem katalógusadat, tapasztalat."

Ellenben most már 130-140 et írsz. Látod ezekkel kellene vigyázni, mert a fórumon nagyon könnyen visszakereshetõ minden.Bocs.
130-140? Elképzelhetõbb, de inkább a 4,5, mint a 4,2. (mondjuk az én véleményem nem szentírás, még csak két dízelt vezettem, egy Unot és egy Ford Transitot...)

DJ Bee18
Egyetértek. Én ezt tenném vele: <#gun><#email><#nyes>

Ennek a fogyasztás-témának az alapját én dobtam fel, de persze ide már keményen ferdítve érkezett.:) A Golfom 130-140-es átlag körül eszik ennyit(ez volt az alap), és nem "170-es autópályatempóval". Ez a tempó ez egyik véglet, a teherautó mögötti tötymörgés a másik. Próbáljunk ahhoz ragaszkodni amit írtam, kértem már párszor kolléga.:)

bár abból még mindig a triál a kedvencem... mikro jön már a 4?
Off vége

Hykao: igen, a fogyasztás alá, a teljesítmény fölé szokás kamuzni.

[Walaki]D`Lair
Beszarok rajtad...3 naponta bejössz, kérdezel valami egetverõ faszságot és utána eltûnsz...<#mf3>

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

MotoRacer 3-ban is volt városjáró verseny, kerülgetni kellett a hülyén sávot váltó autókat. Az volt a baj, hogy nem igazán lehetett benne kimenni a pályáról.

kz
3D drájving szkúl
itt lehet menni motorral is
ez tulajdonképpen egy vezetés-oktatást szimuláló progi

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

A Midnight Club 2-ben volt motor, és éjszakai város is.
Ajánlanám még a Fahrschule 3d-t, de ez jelenleg az infragagyi kategóriában van...

Ezres Yarissal százhetvenet? Gyilkos :-)

BránerMaister
Hello! tud valaki olyan pc-s játékot, ahol motorokkal kell menni és nem versenyen hanem városban?

Utálok mindenkit!

kz
folytonosnak folytonos, de nem egyezik meg a kijelölt ívvel.
vagyis nem az ideális íven halad. pedig ez volt a cél.

kz
nekem nem, ezért vetettem fel a kérdést

hykao
Nekem eddig a legkevesebbet egy benzines autó fogyasztotta: ezres Yaris (átlag 5-5.5l - de 170-nél persze kb. 12l-t)...a dízelek mind 6 fölött voltak. (w123-asok olyan 7l körül, alfák 7-8l, bmw 3-as tds 6.5l, E290tdt 8-9l, meg ilyenek...de megmondom õszintén, hogy olyan pontosan nem szoktam méricskélni, de amelyiknek van átlagfogyasztásmérõje, annál nem is kell...
5 alatti fogyasztás 170-nél elég varázslatosnak tûnik...bár ha azt veszem, amit az egyik haverom mindig mondogat nekem: "rajtad kívül mindenki alákamuzik a fogyasztásnak..." :))
Nekem a céges Passat-om (1.9 pdTDI 130LE) 6.5-et fogyaszt úgy, hogy 90%-ban autópályán megyek vele 150kmh körül. Maradék 9% országút 80-90kmh, az 1% meg város.
Mondjuk ez nehezebb autó mint a Golf, de szerintem a 4.5 liter akkor is nagyon sántít oda...

Az új TDI-k a hármasban debütáltak elõször, ismerõsömnek van egy, nagyon dícsséri a fogyasztását és lendületét egyaránt (elõtte Samarája volt, nem csoda, hogy tetszik neki :-) ), de az a 4,5... a gyorsításhoz több kell, állandó 170-en mozgásnál már csak a menetszél az ellenfél, de akkor sem hiszem.

DJ Bee18
De ez egy Golf III-ra is igaz, mert az a TDI már nem mostani :)

a 4,5 túlzásnak tûnik, bár 90-nél 3,9-et fogyaszt... valamit nagyon kitaláltak Wolfsburgban.

DJ Bee18
Szerintetek lehetséges az, hogy egy Golf III 1,9 TDI 170-es autópálya tempóban cak 4,5 litert fogyasszon, mert szerintem nem.

DJ Bee18
Amúgy nem teljesen mindegy? <#nyes>

DJ Bee18
Csak gondoljunk bele, ha valaki hirtelen elrántja a kormányt, az is folytonos nyomvonal (tudom a hirtelen nem = a végtelennel) :)

DJ Bee18
Hogy törne meg, nem lánctalpas, hogy egy helybe, azonnal elforduljon. :)) A bal alsón szerintem azon keresztbe kell állnia az autónak. A bal felsõn se fokozatosan fordítják el a kormányt, hanem egybõl, csak a kép csalóka, mert a bal felsõn sokkal enyhébb kanyar láthatható mint az alsón, ezért tûnik folytonosabbnak :) a bal felsõ kép.

kz
igen, valahogy úgy gondoltam
pontosan úgy, ahogy rajzoltam...

Az alsó középsõ és bal oldali kép a tévedés, az egyenes által érintett kör a helyes nyomvonal. A másik kör hogyan jött ki? Ehhez a kormánymozdulat hatására az autó függõleges tengelye körüli adott szögû elfordulása kellett volna, az pedig csak ónos esõben szokott elõfordulni...

én értem, csak rosszul fejezte ki magát. Valahogy úgy érthette, hogy a körív és az egyenes metszéspontjában a körívre húzott érintõ 30 fokos szöget zár be az egyenessel, de ez tévedés, hiszen éppen akkor, az egyenes folytatásában kezdené el a 30 fokos kormányálláshoz tartozó íven való fordulását, tehát a pályavonal folytonos, a fordulás nem töri meg.
(legközelebbi adásunkban a kézifékes forduló rejetelmeivel foglalkozunk.)

kz
a bal felsõ a kívánt állapot, a bal alsó pedig az a pálya, ami végtelen gyors kormánytekerés esetén következik be

kz

?

DJ Bee18
Õszintén bevallom, nem értettem teljes mértékben az elõbb, hogy mit mondasz :)))

kz
én nem is errõl beszéltem...

DJ Bee18
Na egy ábra: A egyenes: a bal elsõ kerék útja egyenes állásnál, K kör: adott kormányállásnál a bal elsõ kerék útja. Ha a kormányt az egyenes állásból ,,hirtelen" az adott állásba teszik a P pontban, a balelsõ kerék útvonala az egyenesrõl a körre tér át. Nincs itt semmilyen szög, hát az a benyilazott alfa szög, az egy hülyeség :), hogy tudnád azt kiszámolni? :)

DJ Bee18
Egy körív hogy zárhat be szöget egy egyenessel? (az érintõ a körívet érintõ egyenes)

robotnyk
köszi
kz
nem jó a végtelen gyors, mert akkor ha pl 30fokos szögben kell állnia a keréknek az adott köríven való haladáshoz, akkot az eredeti egyenessel 30fokos (illetve helyesen 180-30=150fokos) szöget fog bezárni az az érintõ, amelyiken pillanatnyilag halad.
szóval nem jó a végtelen gyors!

CSOCSO
privi
robotnyk
privi