5
 • Johann
  #5
  AI: És persze azt sem felejtsd el. hogy amíg egy nyilt forrás esetén a hibát "bárki" felderítheti, addig a zárt kódok esetén egy fejlesztö szándékos közremüködésével kijátszhatnak egy kormányhivatalt, vagy egy teljes hadsereget! Itt most nem a buglista a lényeg, hanem az hogy kinek a kezébe kerül egy ország biztonsága! Gondold csak át mit jelentene egy olyan eset, ha pl. a NATO összes gépén MS szoftver futna (szerverek, stb.), és mindegyikben lenne egy ilyen rejtett kiskapu (mint ahogy van is!), elég lenne kiadni jó pénzér binláden féle alakoknak, és kész is a buli! A fejesek meg kapkodhatnának a már nem létezö fejükhöz, hogy milyen jó is egy közös platformon (MS Winfos) futtatni a rendszereket!
  Sajnos Bill Gates ezt szeretné! Minden gépen MS szoftver! Mekkora baromság! Ki lenne a világ szolgáltatva nekik! 100%-osan! Már így is majdnem ez van! De úgy látszik erre kezdenek ráébredni a kormányzatok! Van rá elég példa: a németeknél is cserélik le (most nem tudom pontosan hol, meg kik) a teljes rendszert, megbízhatósági okok miatt!
 • Johann
  #2
  Egyszer mindenre fény derül... :)

  És akkor nekünk már tényleg nagyon jó lesz! Hiába hacker-kedik a RIAA, meg a többiek, hiszen atombiztos lesz a rendszerünk! :)

  Csak sajnos ez még súlyos hónapokba, évekbe kerül..., és tény az, hogy a nagyobb biztonságot igénylő szervezetek (kormány, honvédség stb.) hite kezd megingani a zárt forráskódú rendszerekben, mert nem tudni még milyen bombákat rejthet számukra!
  Gondoljatok csak bele, hogy milyen következményekkel járna, ha mondjuk a USA hadseregének a hálózata egy ilyen hiba miatt nyitott könyvvé válna? Esetleg megbénitanák, vagy csak téves információkkal zavarnák meg...