21
Internet kapcsolat akadozik
 • Mydgard
  #21
  Udv!

  A munkahelyi internetnel eddig nem tapasztalt problemak alltak elo, amelyeket vegkepp nem ertek.

  - bongeszo elindul (IE, Chrome), vannak oldalak amik megnyilnak (google.hu) es vannak amelyek nem (gmail.com).
  - van jatek ami megy es tudok csatlakozni a szerverre (WoT) van amelyiknel nem valaszol a szerver (LoL)
  - TS3 megy

  Szoval erdekes nekem ez az egesz. Amugy wifi kapcsolatrol van szo es eddig problemamentesen mukodott. Ma volt aramszunet illetve karbantartok babraltak kabeleket, vezetekeket az irodaban.
 • bat777
  #20
  Hali mindenkinek.
  A munkahelyemen van probléma a nettel. VAn internet rendesen 8 le és 3 fel, semmi gond a nettel, letöltés feltöltés megy. Az internetszolgáltató emberei megnézték minden rendben van. De van probléma, 3 dolog: A google dokuentumokban amiben a céges dolgok vannak, nem tudunk dolgozni, mert kiírja, h kapcsolodik a google webhelyhez, mp-ig nem reagál -második a youtube videók szakadása, nem játsza le a videókat, 10mp ént megáll, bele kell tekerni majd megint megy, a videót tölti csak a lejátszás nem megy. -a skype állandóan újracsatlakozik, másik oldalról nézva állandóan ugrál a skype le fel a netre. Mindhárom probléma ellenőrizve több helyen, csak itt szórakozik, otthon meg máshol semmi hiba. Mikrohullámu net van, az 2 routerrel van szétosztva a házba és az irodába, 2 gép megy róla, egy win7 es és egy xp-s (az oprendszerrel se lehet semmi) meg van egy netbook ami wifin csatlakozik. Minden gépen fenntáll ez a probléma, tehát itt lehet a baj, nem egy géppel van baj..mind a 3 ugyanazt csinálná? nevetséges. Torrent meg ilyenek tökéletesen mennek... A mikrohullámú előtt adsl volt, akkor is fentállt a hiba, az egyik router ki lett cserélve... nem tudjuk, h mi a hiba.. online marketingel foglalkozunk és mindenünk g.docban van, és nem tudunk normálisan dolgozni.. segítség kéne, h mi lehet a baj :(
 • bolic
  #19
 • Rozsomák
  #18
  bassza meg
 • John Rambo
  #17
  Rozsomak: igen, tuti az lehet a gaz. Csak akkor megy rendesen ha paratlan szamu halokartyad van
 • Rozsomák
  #16
  lehet az a baj hogy két háló kártyám van és mindkettőhöz külön IP tartozik
 • Rozsomák
  #15
  most probáltam ki és nem müködik a net
 • DuriBumi
  #14
  Ugylátszik hiába tépem itt a számat hát akkor csak szenvedjetek
 • Rozsomák
  #13
  nekem ugyan ez a problémám
 • Sub
  #12
  Esetleg olyan progi nincs vhol amivel a 384kbit/s-es sebességet 1 kicsit fel lehetne turbózni? :)
 • Sub
  #11
  Ja ismerem ezt a helyzetet! Nekem is akadozik az adatforgalom és ADSL-em van :(
 • DuriBumi
  #10
  Na aszongya: wincommander - dos parancssor - beirod:ipconfig itt megtalálod az ip-det automatikus konfgurácio ip cime és az alhálózati maszk ezeket megjegyzed utána
  keresel olyat, hogy hálózatok - tulajdonságok /Realtek hálokártyám van/ TCP/IP RealtekRTL8139 stb....ezt kiválasztod majd tulajdonságok ott lesz olyan, hogy IP cim
  válaszd az IP cim megadását a felsősorba az IP-det /amit leitál/ az alóba az alhálózati maszkot és oké...asszem újra kell indítani a gépet.
  Ja és használj inkább XP-t az nem ilyen macerás...talán
 • DuriBumi
  #9
  Ha itt vagy gyere a supergamez csetre
 • TheZsenyka
  #8
  Ezt már más is mondta (FIX IP beállítás), de mégis hol? mit? milyen IP-re? Itt a gond.
 • Pheel
  #7
  A válasz egyszerű. A windows a te valszeg ADSL vagy kábeles kapcsolatodat egy 10Mbit-es kártyán keresztül látja. Ha te 35KB-tal töltesz, ami 280 kbit, akkor az elég csekély része annak a 10millió bitnek, amit a kártya átengedne. Viszont a kapcsolatod csak ennyire képes.

  Tanulság: nem kell mindent elhinni gondolkodás nélkül.
 • pascal
  #6
  Hol nézted meg a hálozatkihasználtságot. Amit írsz hülyeség ugyanis ha 35K csak 4% lenne akkor mindenki azt a netet használná amit te. És amúgy is ne hülyéskedj már nekem 7K mindenre elég még játszani is tudok rendesen te meg itt parázol hogy 35 nél többet szeretnél :)
 • Garrett
  #5
  Nekem is lenne egy netes kérdésem:
  Mokro kb 35 k val letöltök és megnézem a hálózatkihasználtságot akkor azt jelzi i, hogy 4%-a!!!!! használt a hálózatnak. Most vagy a kiírás nem jó vagy nem értem. Hogy lehetne megcsinálni, hogy többet használjon ki a rendelkezésre álló sávszélességből mint 4%?
 • DuriBumi
  #4
  Nekem a következő volt a bibi : bizonyos időközönként 20-30 másodpercre leállt a net win98 alatt. Megoldás : autómatikus ip-t át kell állitani fix-re
 • pascal
  #3
  Amit mondasz azt egy gyakori hiba is okozhatja. A windows 9x nem kezeli az ACPI-t csak az APMet. Ezek az energiagazdálkodási tíőusok. a 2000 és XP pedig már alapból az ACPI-t kezelik. Ebből adódik az a gond hogy az XPsek nemtudják kikapcsolni az APMes gépeket. ÉS ebből adódik az is hogy a win9x csúnyán összeakad a biossal. a bios beállításokban valahol kereds meg a power managmenet és ha az energiagazdálkodás ACPIre van állítva vedd vissza APM-re. Ha nem segit akkor pedig valamilyen hardwer bibi lesz a dologban.
 • TheZsenyka
  #2
  Arghhh... plíz segítsetek...
 • TheZsenyka
  #1
  Sziasztok!

  Hónapok óta próbálok megoldani egy problémát, de semmi eredmény. Itt is próbálkoztam, de semmi megoldás:

  Netezés közben időnként (néhány percenként) megáll az internet forgalom. Hiába írok be új url-t/kattintok rá linkekre stb. , nem foglalkozik vele a gép. 1-2 perc után azonban mégiscsak magához tér és bejönnek a kért linkek.

  A baj az, hogy hiába próbáltam browsert cserélni, nem segít. De ez mind semmi! ADSL / ISDN / dialup analóg modem alatt egyaránt jelentkezik a hiba, otthoni és céges gépen egyaránt, Windows Me és Windows 98 alatt is... Viszont ugyanezen a gépeken nem jelentkezik Win2000 és WinXp alatt... ezen oprendszerek alatt sose fordul elő. A baj az, hogy a céges gépemre (egy kis boltban dolgozom) nem tehetk fel XP-t mert nincs rá lóvém, bajba meg nem akarok kerülni miatta, tehát mindenképpen Win98 altt kellene megoldani a problémát. Ha valaki tud segíteni, plíz ne fogja vissza magát.

  (A szolgáltató Axelero nem tudott segíteni, hiába állítottunk be DNS server IP-ket, nem segített.)