4322
mit ajánlotok?
-
#2081 ne törődj vele -
#2080 nekem A-data Extreme 800+ is van 2gb kit :D -
#2079 Jé, nekem is... -
#2078 nekem van Geil Ultra 1GB Kit narancsárga 4-4-4-12 :D -
#2077 hülyeség. A Geil alig melegszik. A Micron chipes annyival jobb hogy nagyobb mhz-re tuningolható. Geil Ultra Plus -> Micron chipes. -
#2076 amgy a Geil melegedős ramfajta a ha tuning van
A-data is melegszik de kevésbé köszönhetően a Micronnak -
#2075 simán -
#2074 Ez megy bele:
max. 2 GB PC2100/PC1600 DDR SDRAM -
D4N1 #2073 nah, most megnéztem egy programmal, hogy egyáltalán most milyen van benne, itt DDRt ír, akkor ezek szerint DDRrel az még ok, nem? -
#2072 szerintem ebbe max SDRAM megy -
D4N1 #2071 Hopp, rossz sor :D
ECS Socket 478 P4VMM2 -
#2070 ezt processzornak hívják nem?:D -
#2069 Király alaplap. Ilyet én is szeretnék. -
D4N1 #2068 Intel Celeron 2.00Ghz -
#2067 mien alaplapod van? -
#2066 GEIL - Value 4096Mb DDR2 800Mhz KIT 20.544HUF http://ipon.hu/?product_id=17400
szerintetek ez megéri az árát? -
D4N1 #2065 Hi! Tudom, h nagyon alap kérdés, de én mégsem tudom :) Meg tudnátok mondani, hogy hogyan tudhatom meg hogy milyen RAM-mal kompatibilis az alaplapom, mert szeretném bővíteni de nem tudom h milyet kellene vennem DDR, DDR2, vagy milyet. A választ előre is köszi -
dara #2064 A BIOS-okban szeretik össze vissza keverni a sorrendet, mondjuk nem jelent semmit.
Egyébként a szokásos felírási sorrend, amit a RAMgyártók is használnak:
Tcl - Trcd - Trp - Tras -
amnex #2063 szia, alap lapom msi k8 neo4-f
a betüjeleket alap ján amit leirtál beállitottam a ramokat.. bár nekem igy vannak a bios-ban!
TRP= row precharge time
TRAS =min ras active time
trcd=ras to cas delay
tcl=cas latency
és köszi a választ -
dara #2062 Tudjuk ám rettenetesen, hogy milyen lapod van...
Mindenesetre ha mákod van, akkor oda vannak írva a szabványos jelölések.
CAS Latency = Tcl
RAS to CAS delay = Trcd
RAS Precharge Time = Trp
Precharge Delay = Tras -
amnex #2061 pl ras to cas delay helyet csak row to row delay van nekem stb..
és néztem más komoly lapokban (msi k8n sli platinum)
ott sincsenek ezek a nevek :( -
amnex #2060 sziaztok, vásároltam kingmx superramokat, és egy netes tesztben leírtákhogy tudom beállitani a különböző időzítéseit.. a gond az az én bios-omban más szavak találhatóak.. eltudná ezt valaki magyarázni?
-
uzsidoboz #2059 mindenképp szeretnék memórát venni, szal kell a segítség, lapcserére meg sajnos nincs pénz... :S -
dara #2058 Lehet nem annyira a memóriákat, mint inkább a lapot kellene cserélni... -
uzsidoboz #2057 Csá! üdv!
kis bajban vagyok a memória vásálással, kicsit nagy a válszték és annyira nem értek hozzá... :)
egy asus p5kc alaplapom van 800-s kingston cl5-s memóriával, és hát nem vmi jól működik, de ezt a prohardware-s teszt is kimutatta, ezért sajnos cserére szorul... asus
viszont elég sok dolog meg van adva és nem tudom melyik vegyem, és h mit jelentenek ilyenek, h: cl5, cl7, Non-ECC, hyper x, stb... vmi vista szerűséget akarock felrakni és ahhoz már kell 2 giga de most jó lenne ha stabil lenne a gép...
előre is köszi a segítséget -
dara #2056 Megduplázza az elméleti maximális memóriaátviteli sebességet (aka sávszélesség). Ez nem feltétlenül jelentkezik a gép teljesítményében, a K8 és Core 2 architektúrájú processzorok esetén 2-5% mindössze a többlet, a NetBurst sokkal érzékenyebb ra. -
obozso #2055 Sziasztok!
Biztos sokmindenkinek buta kérdés lesz de mit jelent az hogy a memória dualba megy?Milyen előnye van?Mert gondolom van előnye. -
fittyfene #2054 Memőrihűtés felsőfokon
Bár nem 'tom hogy ez elfér-e minden házban? -
#2053 A-Data Vitesta DDR2-800+ Extreme Edition test
-
#2052 -
dara #2051 Ezt bizony elbaszta fLeSs... Ha nem hiszed, akkor talán ez segít. -
#2050 ollózók: :)
"Memóriakorlát 32biten
A 32bites operációs rendszerek egy nullától 4GB-ig terjedő fizikai- vagy virtuális memória címtartományt használnak. Ha a gépben kevesebb memória van, akkor is 4GBnyi virtuális memóriához fér hozzá a gép a lapozások miatt. Egy a rendszeren futó felhasználói alkalmazás/folyamat max. 2GB memóriát kaphat, a másik 2GB az operációs rendszeré.
A fizikai memória két részre oszlik, egyik része a számítógép erőforrásaira megy el, másik része megmarad nekünk RAMként. Erőforrások alatt értjük a BIOSt, I/O eszközöket, PCI hubokat, buszhidakat, PCI-Expresst, valamint a grafikus kártyát. Ezek a részek elvesznek egy tartományt a 4GBos címterünkből, így akinek 4GB fizikai memória van a gépében 32bites rendszer alatt, az kevesebbet fog látni Windowson belül. A PCI memóriatartomány (az erőforrások tartománya) legnagyobb része a grafikus kártya számára kerül kiosztásra.
Példa: Tegyük fel, hogy 4GB fizikai memóriánk van. A RAM kiosztása előtt a gép lefoglal egy 0.5 - 1.5 GBos részt a PCI memória címtartomány számára. Ekkor az elérhető RAM 2.5 - 3.5 GBra korlátozódik 32bites rendszeren, ami függ az AGP aperture size vagy PCI Express grafikus RAMjától.
Egyértelművé vált számunkra, hogy 32 bites rendszeren miért lehet csak maximum ~3.5GB memóriát használni." -
#2049 Tehát igen, 4GB-t tud címezni kösz a helyreigazítást :) -
#2048 O yeah, ezt a 3.5-öt egy 512-es kártyánál láttam (screenshot) valahol 4GB ram mellett. -
dara #2047 Pontosabban 4GiB a 32 bites asztali Windows-ok virtuális címtartománya. Hogy ebből mennyit tud a fizikai memória számára fenntartani, az függ az egyéb memória jellegű eszközök méretétől (VGA és egyéb bővítőkártyák RAM-jai, lemezegységek cache-ei, virtuális memória...).
32 bites Szerver Windowsok között van, amelyik akár 128GiB virtuális címtartománnyal is elboldogul (Server 2003 Datacenter Edition 32 bit).
Maga a memóriacímzés 32 bites módban Pentium Pro óta 36 biten zajlik, ami a közvetlenül címezhető memória méretét 64GiB-ban maximálja. (Közvetlen címzés viszont nincs semmilyen védett módú OS-ben, csak virtuális, a virtuális címek a processzor TLB-iben fordítódnak valós címekre.) -
#2046 3.5 GB-t lát egy 32bites op.rendszer ha jól tudom.. -
#2045 van 2*512 ddr2 kettőm..
akkor ha veszek bele 2*1-et még akkor annak van értelme..
átállítom az Xp-t, hogy 3at kezeljen normálisan.. az úgy jó lenne?
amúgy itt is megkérdem : megéri Vistat felrakni?
és köszi a gyors választ Bazza.. -
#2044 nincs. a 64bit pedig szvsz nem elég kiforrott, hogy minden téren megérje használni. Szóval én még maradok 2 gigánál. :) -
#2043 van értelme 4 giga Ramnak?
ahhoz már mindenképpen Vista vagy XP 64bit kell?
vagy van megoldás hogy xp 32bit kihasználja? -
#2042 Ha ezt Cl4-ben tudná, akkor okés. Van sokkal jobb vétel.