18
Macintosh összekötése pc-vel
  • Thomas Von
    Üdv!Remélem jó helyre írok ha mégsem akkor lehet mondani nyugodtan, h hol a jó hely:)Laptopomra (Dell Latitude C400) akarok mac os x 10.x-et telepíteni, de a rendszernek (szerintem) a következő a gondja:
    amikorbejött a még szöveges része a telepítőnek felismeri a vga-t(intel 853 vagy mifene), csak a 64 mega ramjából (ez a sajátja nem rendszer memóból csipkedi el) lát 823 kb-t (rendszer memóriát tökéletesen látja).Gondolom ez kevés neki a telepítő grafikus felületének megjelenítéséhez, szóval mikor nyomok entert akkor tölt majd újraindul.Próbálta már kisebb felbontást belőni neki, de hiába.Szóval ötlete várok, h kiküszöböljem eme problémát és feltudja rakni az op-t:)
  • Gerry
    Elvileg nem, de arra figyelj, hogy ha visszarakod a gépedet az adsl-re, akkor az eredeti beállításokat állítsd vissza, különben lehet, hogy nem tudsz majd netezni.
  • Lacia
    Jó köszi mindent.
    Még egy utolsó:
    Ugye nem veszélyezteti ez a művelet egyik gép működését sem?
    Tehát nem tudok olyan dolgot csinálni, amiatt maradandó károsodás lépne föl bármelyik gépben?
    Köszi a segítséget,
    Laci
  • Gerry
    ja, és nem kell megadni a másik gép IP-jét.
  • Gerry
    Azt a hálózatokra jobbclick, tulajdonságok, és Identification (azonosítás) fül alatt találod.
  • Lacia
    Oké.
    Na még egy utolsó kérdés:
    Hol kell azt a workgroup-ot beállítani?
    És nem kell megmondani a két gépnek a másik gép ip-jét?
  • Gerry
    Igen olyasmire gondolok, ott ahol ezeket látod, ott be kell pipálni, hogy mások is hozzáférjenek a fájljaimhoz (vagy valami ilyesmi), aztán elvileg ha az IP-címeket jól adtad meg, akkor ennyi, a Mac oldalát a dolognak már nem igazán vágom, úgyhogy azt nézd meg a leírásában, ha van, ha nincs, akkor kérdezz meg valakit aki Mac-et használ.
  • Lacia
    A fájl és nyomtatómegosztás szerintem megva.
    A hálózatok tulajdonságainál van egy ilyen gomb, amire rákattintva két opciót lehet választani.
    Erre gondolsz?
    Ez csak a pcn-kell?
    Tehát akkor minden megvan a pc-n?
  • Gerry
    Elvileg a telepítő CD-ken rajta van, a fájl és nyomtatómegosztás pedig szintén a hálózatoknál telepíthető, és a Windows részét képezi.
  • Lacia
    Na szóval:
    ha nincs a Mac-en tcp/ip, akkor honnan szerváljak rá egyet?Esetleg valamelyik intall-cdn rajta bvan?
    Ha ez megvan, akkor oké, értem a dolgot.
    Ha mindent beállítottam, akkor azzal a fájl és nyomtatómegosztással mit kell csináln? Az egy progi, vagy valami kiegészítés?
  • Gerry
    Nos, a PC-s résszel nem lesz gond, a MAC-es, már kicsit húzósabb, ha ott nincs telepítve a TCP/IP hálózati protokol, akkor azt már meg nem mondom neked, hogy hogyan kell, mert MAC-ekkel, már hálistennek (ezesetben sajnos) régen találkoztam.
    Akkor: Hálózatoknál a win98-ban telepíteni kéne a TCP/IP-t, ha még nem lenne, de elvileg ha van ADSL, akkor már fent kell lennie. Állítsd be IP-címnek mondjuk a 192.168.0.1-et a PC-re, a MAC-nek meg mondjuk 192.168.0.2-t, a Subnet mask legyen mindkét esetben 255.255.255.0, a Workgroup (munkacsoport) is legyen lehetőleg azonos, mondjuk workgroup, az egyszerűség kedvéért. Ha nincsen HUB-otok, vagy switch-etek, akkor egy crossover UTP kábelre lesz szükségetek a két gép összekötésére. Hát dióhélyban kb ennyire lesz szükség, nomeg a fájl és nyomtatómegosztást is telepíteni kell, ahhoz, hogy látszódjon a gép a hálózaton. Ha ezek megvannak, akkor elvileg mennie kell a dolognak. Valamikor már csináltam ilyet én is, mert még a gimiben nekünk voltak PC-k és Macintosh-ok is, de hogy a Mac-en hogyan állítottuk be a hálót, arra nem emlékszem, de azt könyvből csináltuk...
  • Lacia
    A pc win98, A mac asszem mac-os 7.(A mac kb egy házzal arrébb van, és az átvitelt is 2 hét mulva szeretném megejteni.)Csak kéne tudni valamit, ha majd nekiülök.
  • Gerry
    Hát, ha gondolod talán tudok segíteni, milyen oprendszer(eke)t használsz?
  • Lacia
    Az a gáz, hogy a mac-en nics is floppy.
    A fálj egyébként is több gigás mpg2.
    A kártyán nem kéne sokat buherálni mert nem állítottak át semmit.Minden az alapbeállítás(telepítés óta)
  • Gerry
    Hát, akkor nam kéne belenyulkálni, mert az ADSL az egy külön állatfajta, azon a gépen ais ADSL van, amiről én netezek, de ebben van egy másik kárrtya a helyi hálózatra... Ha van másik kártyád, inkább azzal próbálkozz, de a legegyszerűbb, ha a file nem túl nagy, feldarabolni ZIP-pel, ezt is mindkét gép támogatja, aztán floppyn átvenni...

Ha az nem megy, akkor át lehet configolni a hálókártyát, de az már nem túl jó megoldás...
  • Lacia
    Köszi szépen.
    Egyébként hogy kellene megvalósítani?
    Csak mert nem vagyok tulságosan járatos a hálózatépítésben.
    Miután összekötöttem őket, mit tegyek?
    Most az Adsl miATT van hátókártyám, de nincs beállítva semmi.(se tcp ip, se dns, se átjáró)
    A szakemberek szerint igy a jó.(Müxik is, meg minden)
  • Gerry
    Igen lehetséges, mind a PC, mind a MAC támogatja a TCP/IP protokolt, azt használd, azzal menni fog.
  • Lacia
    Hello mindenkinek!
    Lenne egy kérdésem: adott egy pc, és egy mac.
    A macintoshról szeretnék egy fájlt a pc-re átvinni lehetőleg utp-kábel segítségével.
    (A fájl kompatibilis mindkettővel)
    Van hálókártya, és a mac-en is van utp aljzat.
    Lehetséges lenne hálózatba kötni őket?

Előre is köszi,

Laci