14
Satellites ADSL kapcsolat, az Isten háta mögött is
  • shabba
    #14
    Ez a hír nekem elég beetetés gyanús. Ugye ahhoz hogy netezni tudj 2 évre alá kell írni egy előfizetői szerződést velük. A GPRS-re is alá kell írni 1 vagy 2 éves szerződést. Az oldalon viszont ez áll:


    "A mobil csúcstechnológia lehetővé teszi, hogy ne a hálózaton töltött idő után fizessél a GPRS szolgáltatásokért. Mivel az előfizetők számára a forgalmazott adatmennyiség alapú számlázás nehezen értelmezhető, a Vodafone kezdetben átalánydíjas számlázást vezet be. Annak érdekében, hogy mindenki kipróbálhassa, milyen előnyökkel jár a GPRS technológia, 2002. október 15-ig a belföldi GPRS szolgáltatást ingyen, a havidíj megfizetése nélkül veheted igénybe.
    Az ingyenes periódus után is megéri velünk maradni, hisz továbbra is rendkívül kedvező áron - a havidíjon kivül más összeg fizetése nélkül - maradhatsz a wap illetve web vonzásában."
    http://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/gprs_3.html


    Na ez szöveg elég kétértelmű, az első pár mondatból kiderül hogy az a céljuk hogy hamarosan ha már beetették a népet áttérnek adatforgalom szerinti számlázásra. Míg a bekezdés végen azt állítják hogy a havidíjon kívül nem kell majd mást fizetni okt. 15 után sem. Na ez a kettő homlok egyenest ellentmondd egymásnak, ez alapján nehéz bármit is elhinni nekik.


    Az tűnik a logikusnak hogy 3 hónapig ingyen fogják adni és utánna majd bevezetik az adatforhalom utáni díjazást is az alapdíjon felül azt is fizetni kell. Mivel az oldal még halványan sem utal arra mennyi lesz ez az adatforgalmi díj, mennyit kell majd fizetni a Mbyte-ok után, elég nagy merészség lenne ez alapján 1-2 évre lekötni magát az embernek. Persze addig amíg él ez a kedvezmény addig nincs gond, addig tényleg megéri, de ha 3 hónap múlva megvonják akkor úgy járnánk mint most a mindenkinekkel és a 2 éves ISDN szerződésekkel. Lenne még 2 éves elkötelezettségünk, meg ugye netezni is lehetne rajta, de már olyan magas díjon hogy nem érné meg.


    Nekem ez a véleményem az egészről.
  • shabba
    #13
    Wow. Ez nagyon durva hozzászólás volt. Borg ennyire nem lehetsz naív vagy lamer. Az állandó telefonos kapcsolat kell, mivel ez egy online szolgáltatásként van eladva, e nélkül pedig hogy lenne meg a kétirányú kapcsolat. A telko pedig aug 1. után megfizethetetlenül borsos perdíjakkal párosul. Persze ha valaki már ki tudja fizetni a több tízezres telefonszámlát annak már nem fog megkottyanni a +9000Ft sem. A többieknek pedig nehéz úgy webezni hogy közben állandóan azon izgulnak hol is tart éppen a telkoszámlájuk. Az ICQ, IRC és egyébb tartós online jelenlétet igénylő dolgok alapból kilőve, és a letöltés is igen borsos muri lenne. Pl. 1 CD letöltése kb 4 óra az ADSL sebességgel, ennek telkó vonzata 800Ft, 3.25Ft/perc-es díjjal számolva. Azért ez így kicsit drága CD lenne.

    Krinyo jól világította meg a fórumban, ez csak azoknak jó lehetőség akik forgalomkorlátos 24h-s csomaggal Pl. Broadband vagy kis sebességű bérelt vonallal rendelkeznek, hogy gyorsítsák a kommunikációt. A cikk címe viszont sokkal többet sugall mint ami mögötte van, lehet hogy mindenhol elérhető, de csak nagyon keveseknek érdemes igénybevenni. Erre talán a szerzőnek fel is kellett volna hívni a figyelmet


    Ami még szóba került az EON, ami 2Mbps-ot kínál sokkal kevesebb díjért. Ők nem garantálják ezt az online elérhetőséget és sávszélességet ezért olcsóbbak, de a gyakorlatban használható erre is a szolgáltatás. Ami ott előny az az előfizetői 700Mb-os tárhely, ahonna tényleg lehet offline letölteni. A megfelelő program segítségével letöltöd erre a tárhelyre a kívánt anyagot(ehhez csak parancsokat kell kiadnod, aztán tényleg bonthatod a vonalat) és onnan 2Mbps-al lejön az adatt offline is. Persze ezzel a csomaggal is drága lesz a webezés mert oda kell az online jelenlét, de legalább a korábban példának felhozott 800Ft-os CD letöltést megúszod, mert nem kell tartanod a vonalat letöltés alatt.
  • Nark
    #12
    Namost az Europeonline azért irtam mert nekem van és használom.
  • MiQ
    #11
    ... elõször próbáltam aktív linket beszúrni, de utoljára is GRRRRRRRRR.

    http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=632&oldal=1
  • MiQ
    #10
    Nark és hiba tökéletesen megfogalmazta a dolog sarkallatos pontjait.

    ^hiba!
    Jólemlékszel van egy ugyanilyen szolgáltató a Eurpoe Online. Ők nyomják havi kb 3000-ért 1–2 MBit/seccel.
    Én körbeérdeklõdtem a dolgot, a belépõ cirka 50 EFt, ha van parabolha antennád, ha nincs akkor 70. Utána az éves díj kb 30 EFt-nek megfelelõ EURO. Elvben nem támogatja az online böngészést, de ez is megy 40–150 Kbit/s-al.

    Persze az adatok itt is valamilyen földi internetszolgáltatón keresztül mennek, így az online játék hanyagolható

    Ja itt olvashattok róla:
  • Nark
    #9
    "A Vodafone hétfőtől nettó 2500 forintos havi átalánydíjért korlátlan internet-kapcsolatot biztosít ügyfeleinek – értesült az RTL Klub Online."

    Talán ezzel a megoldással majd megéri. :)

    Cikk: http://www.online.rtlklub.hu/hirek/?id=20020741050
  • Nark
    #8
    Ez csak fél megoldás.Ha nem tévedek akkor a modemes kapcsolatot fent kell tartani amig netezel.Talán ha letöltesz akkor bonthatod de akkor inkább az Europeonline ott legalább jönnek a cucok 4-8 mb/s.Nem beszélve arrol ,hogy ennek az árnak a töredékéért.
  • Borg
    #6
    Asszem ez úgy van (mint minden műholdas netnél) hogy amíg a VPNre feljelentkezel addig kell egy telefonos netkapcsolat, amin keresztül megteszed, erre akár 56os modem is elég..

    De amint bejelentkeztél, már bonthatod is le modemes cuccot. Bár ebben nem vagyok biztos, valaki szoljon bele akinek ilyesmi van.
  • Borg
    #4
    "A SatADSL-ben az ADSL nem véletlen: a szolgáltatás 350 kbit/s (43 kbyte/s) letöltési sebességet ígér mindenféle korlát nélkül."

    Viszont (műholdas lévén) a ping nem jó 380 feletti, szal online játékra nem ok. De aki csak letöltögetni akar, annak jókis kapcsolat ez. Olasz a cég egyébként, és havi 36Euro-ért szolgáltat akár itthonra is. Kell mellé egy sima modem is, amivel becsatlakozol, és utána tudsz felmenni a műholdasra, ahonnan az adatok már gyorsan jönnek. Letöltögetésre webezésre tökéletes. És a 36euro havonta (8500-9000Ft) nem is sok érte szerintem..

    "Az európai "nyitási akcióban" az első 4 hónapért csupán 2 x 36 eurót kell fizetnünk a 2 x 72 helyett, egy éves előre fizetett szolgáltatás esetén pedig az első 4 hónapot ingyen kapjuk.

    A NetSystem SatADSL olcsón és egyszerűen egészíthet ki bérelt vonalat, dialup szolgáltatást az igénybevétel helyétől, országhatároktól függetlenül. Bárhonnan előfizethető, s csupán egy Astra műholdakra irányított -- legalább 60 cm-es, de inkább 90-es -- parabolaantenna és egy internetezésre alkalmas DVB-kártya (SkyStar 1-2, Pinnacle PCTV Sat, valamint szinte az összes kapható DVB kártya) szükséges hozzá a visszirányt biztosító hagyományos kapcsolaton kívül."

    " szolgáltatás ára havi 36 euró, melyet a NetSystem kéthavonta von le a megadott bankkártyához tartozó számláról. Online előfizetés és bankkártyás fizetés csak dombornyomott VISA vagy EC/MC bankkártyával lehetséges a cég honlapján keresztül. Hamarosan itthon is elő lehet majd fizetni a SatADSL-re, kőkemény magyar forintokért.
    "

    Na, ez azoknak szólt, akik lusták elolvasni a cikket alább.. egyéb részletek ott.
  • Borg
    #1
    SAT-ADSL cikk a hwsw-n

    ADSL hozzáférés akár mucsajröcsögén is...

    Van ezzel valakinek tapasztalata?
    Elég sok embert érinthet ez a megoldás, aki falun, vagy egyéb ADSL/kábelnetet nem biztosito helyen él...