Orosz tervek a Marsra szállásról
Oldal 1 / 2Következő →
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hajrá oroszok én elismerem a tudásotokat! Tûzzétek ki a zászlót 2015-ben a Mars-ra!!
Bocs a kérdésem erre vonatkozik:
"valami olyat találtak ott amit jobbnem elújságolni az emberkéknek."
"valami olyat találtak ott amit jobbnem elújságolni az emberkéknek."
Mit? mikrohullámú sütõt?
Hm. És mibõl csinálták az ejtõernyõt? Azbesztbõl?
Nem kötözködni akarok, tényleg érdekel 😉
Nem kötözködni akarok, tényleg érdekel 😉
Az Apollo 13-nál egy durva tervezési hiba volt, tudomásom szerint: a csoda inkább az, hogy az elõzõ két ûrhajóval nem volt gond.
A mars-szondák nagy gondja a leszállás. Ritka légkörben kell fékezni, egy viszonylag nagy tömegû bolygó mellett, távirányítás és nagyméretû hõpajzsok nélkül.
A Földön a landolás megmegy hõpajzs + ejtõernyõvel, a vénuszon hõpajzs + rakéta volt, ha jól tudom, a holdon csak rakéta - a marsra nehéz nagytömegû fékezõrakétát küldeni, pajzsot pláne, az ejtõernyõ meg a légkör miatt nem fékez eleget. Gázos az egész...
A mars-szondák nagy gondja a leszállás. Ritka légkörben kell fékezni, egy viszonylag nagy tömegû bolygó mellett, távirányítás és nagyméretû hõpajzsok nélkül.
A Földön a landolás megmegy hõpajzs + ejtõernyõvel, a vénuszon hõpajzs + rakéta volt, ha jól tudom, a holdon csak rakéta - a marsra nehéz nagytömegû fékezõrakétát küldeni, pajzsot pláne, az ejtõernyõ meg a légkör miatt nem fékez eleget. Gázos az egész...
Tuti hogy nagy zsét tesznek zsebre, de akár azt is ráfoghatjuk hogy tisztes nyereség, mert ugye mást nem lehet megbízni a fejlesztésekkel így monopol hejzet alakul ki
2* jártak ott, ha jól tudom.
Az egész történet a pénzmentésrõl szól. A felek kijelentik hogy a cuccos 90 milliárd (pl.) dollárba kerül. Elsuvasztanak 70 milliárdot, majd a húszból valamit grimászkodnak, végül kijelentik hogy el kell halasztani a balhét. Lóvélopás az egész, semmi több. Pénzmosás.
No, ahhoz hogy az ûrtechnika annyit fejlõdjön, hogy ne luxus legyen pl egy Mars út, elõbb pont ilyen "idióta" expedicíókra van szükség. Egyelõre szinte nincs miért foglalkozni a dologgal. Az egész akkor tudhat szvsz elindulni, ha már a felhasználás igényei miatt az ûrben kell hajót építeni (mert ugye mi a francért csinálnánk a földön ha úgyis repülni akarunk vele, másrészt meg annyira nehéz lenne feljuttatni, hogy egyszerûbb ott megcsinálni), akkor sokat fog fejlõdni a földi kilövési technika, illetve a föld - sztratoszférán túli szállítás utazás.
Túl sokat olvastad Asimov robot történeteit.
Annak idején, 1969-ben az amerikaiak legelsõ dolga az volt, hogy a szovjet kollégákat meghívták a nagyszabású eseményre. Ellenben a Holdon állítólag sok olyan dolgot találtak, ami nem lett publikus...Emberek jártak a Holdon, de az valóban igaz lehet, hogy bizonyos részeket utólag kiretusáltak a felvételekbõl.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Ja... Meg a szétosztott pár száz kilónyi holdkõzet, az is kamu, tuti...
Még az oroszok is kaptak belõle: õk pedig megszellõztették volna, ha a csalásnak akár csak a legkisebb esélye van...
Még az oroszok is kaptak belõle: õk pedig megszellõztették volna, ha a csalásnak akár csak a legkisebb esélye van...
itt a kovetkezo dolog fog tortenni: a tarsadalmi elit (max par millio ember) genetikailag feljavitja magat, egy uj fajt alkotva. Ezek kimennek az urbe, a csoro nepet meg itt hagyjak megrohadni a szemetben...
Morajlik szárnyainktól az ég, megreszket léptünktől a Föld. S az Ember meghajol a Sharaq népe előtt.
Shamannak igaza volt... tenyleg fejleszteni kell az emberes urtechnikat. A holdraszallasokrol meg csak annyt, hogy meg se tortent. Lattam par felvetelt egymasra vetitve, amik allitolag a hold tok kulombozo tajain keszultek... a problema csak az volt, hogy a ket kulombozo taj egy,es ugyanaz volt😄 A rajtuk levo zurhajosokon, es urtargyakon kivul a domborzat egy az egyben ugyanaz volt! Szerintem a Fold van-Allen gyuruinel magasabbra meg ember nem emelkedett a Fold fole. Aki esetleg latta a Capricorn-vallalkozas cimu filmet, talan tudja mire gondolok. Ebben a riportban benne voltak ilyenek, hogy a film allitolag a valosagot dolgozza fel, es olyasmi is napvolagot latott, hogy valakik megtiltottak az emberisegnek, hogy mas bolygokra utazzon(miert fekezodnek az urszondaink a naprendszeren tul, es miert volt mindig is konnyebb a Jupiterre urszindakat kuldeni, mint a Marsra?) Az amcsiknak is eleg sok szondajuk elveszett a Marsnal...(Hivatalosan legalabbis...) Tehat vannak dolgok, amin erdemes lenne elgondolkozni....
Morajlik szárnyainktól az ég, megreszket léptünktől a Föld. S az Ember meghajol a Sharaq népe előtt.
Épp ez az...
Az eleje igaz, de az olcsóbb ûrbejutást több hejen fejlesztik, csak még nem finanszírozzák kellõképp.
Akkor már lesz technikánk.
Presztizs....
Szerintem meg nem így van. Jelenleg az emberes ûrutazás ekkora távolságra luxus.
Egészen addig az lesz, amíg:
- Ki nem fejlesztenek egy olcsó föld-ûr közlekedési rendszert
- Gondok vannak a tudományosan nagyobb profitot hozó nemzetközi ûrállomás fenntartásával, kiépítésével
- A hold nincs tisztességesen felderítve
Azt meg ugye nem gondolod komolyan, hogy a túlnépesedésre, az erõforrások csökkenésére a mars-kolóniák létesítése lesz a megoldás?
Jelenleg nincs olyan tervezõi rendszer/infrastruktúra, amivel a mainál jelentõsen bonyolultabb - és biztonságosabb, olcsóbb - ûreszközöket lehetne létrehozni. Nem ez lenne az elsõ tennivaló inkább?
Egészen addig az lesz, amíg:
- Ki nem fejlesztenek egy olcsó föld-ûr közlekedési rendszert
- Gondok vannak a tudományosan nagyobb profitot hozó nemzetközi ûrállomás fenntartásával, kiépítésével
- A hold nincs tisztességesen felderítve
Azt meg ugye nem gondolod komolyan, hogy a túlnépesedésre, az erõforrások csökkenésére a mars-kolóniák létesítése lesz a megoldás?
Jelenleg nincs olyan tervezõi rendszer/infrastruktúra, amivel a mainál jelentõsen bonyolultabb - és biztonságosabb, olcsóbb - ûreszközöket lehetne létrehozni. Nem ez lenne az elsõ tennivaló inkább?
"tervei szerint 30 százalékkal szállna be a közel 20 milliárd dolláros költségekbe."
Csak úgy hozzátenném hogy a komplett orosz GDP kb 350 milliárd USD, aminek ez a program szépen kivesz a zsebébõl. A komplett hadi költségvetés 8-9 milliárd dollár. Azért ennyibõl nem rossz a világ 2. hatalmának lenni.
Csak úgy hozzátenném hogy a komplett orosz GDP kb 350 milliárd USD, aminek ez a program szépen kivesz a zsebébõl. A komplett hadi költségvetés 8-9 milliárd dollár. Azért ennyibõl nem rossz a világ 2. hatalmának lenni.
A NASA már akkor is 5* akkora anyagi támogatást élvezett, bár az oroszoknak sokkal több tudósuk volt.
A hatvanas években már született egy orosz (szovjet) terv egy ûrhajóról, amely személyzettel a fedélzetén megkerülte volna a Marsot (leszállás nélkül). Ám a szovjet vezetés felvette a NASA által dobott kesztyût és a Holdraszállásba öltek minden energiát (lemaradtak, de az általuk kidolgozott és megépített holdkomp megtekinthetõ ma is) Az ötlet tehát nem új, de én félek, hogy a kutatók inkább maguknak akarnak egy kis figyelmet és pénzt kicsikarni...
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Oldal 1 / 2Következő →