Nem a méret a lényeg

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De azért lehet. A szovjetek anno megcsinálták, azóta is fenn van. Mondjuk az is tény, hogy elég forrófejû egy ketyere, pl. a hûtõközege nátrium.
Bonewerkz
infravoros holeadassal nem megy a hutes? mellesleg lehetne multiprocis rencert is csinalni a kisprocikbol, nem?

Morajlik szárnyainktól az ég, megreszket léptünktől a Föld. S az Ember meghajol a Sharaq népe előtt.

Nem csak erre gondoltam: a 10 fok pedig távcsõfüggõ.
A gépre egy hegyes tüskét kell szerelni, és innentõl kezdve csúcshatás.
Ez sose lesz fordítva.
Kösz.
A csillagászati mérések egy része csak földárnyékban végezhetõ.
Igaz, hogy akkut lehet használni, de akkor már igencsak számít a töltés-kisütés ciklusok száma és a fogyasztás is...
braindance
A világûrben nem áll rendelkezésre kimeríthetetlen energiaforrás?
Igaz, bár szerintem a Nap energiája elég egy proci üzemeltetéséhez egy darabig... 😊
5x86
Lehet hogy odafönt már nem kell számolni a légkör zavaró ahtásával, és hogy ez a miniatörizálás mintaképe, de a lencsét nem lehet miniatürizálni, az minél nagyobb anál jobb és ha mûködne akkor tucatjával lõné fel az ijeneket a NASA, meg a nagyobb ûrhivatalok.
"Az univerzumról úgy tartják legkevesebb 12,5 milliárd éves"

És ami elõtte volt azt hogy neveznénk?
Braindance: Errõl már én is hallottam és állítólag a zavarvédelem miatt van az egész, számmra felfoghatatlan hogy ott a nagy ûr tech és nem tudják megoldani egy kis kütyü zavarvédelmét.
braindance
15cm... Hmmm, kis aktatáska.
😊

Egyébként röhej hogy milyen processzorokat használnak ezeknél a nagy ûrhajóknál...
386, 486... És ez irányítja a több milliárd értékû ûrsiklót... Beszarás. 😊
Kosh
haladni kéne az ûrben, nem csak kukucskálni
Kosh
aha..... tehát mondjuk viszonylag pontosan sikerül meghatározni az univerzum korát.
és ezzel az információval mit kezdünk?