Hogy kell felhúzni egy gépet?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
:c))
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...
1szerû: szidd mint állat :-)
Nos, ha gondolod, ma és holnap bent vagyok 10-tõl este 8-ig, és nincs sok dolgom, ha kell segítek online. Ha nem akarsz nekiesni, azt is megértem.
Aha! A memóriával az a probléma, hogy engem csak 128-as, vagy esetleg 256-os érdekelne, de az is csak késõbb, úgyhogy, ha el tudod passzolni v.hová akkor az lenne a legjobb...
Amúgy, ha nem vagy nagyon láma (ne sétõdj meg nem azért mondom), és már nyulkáltál a gépedben, és tudtad, hogy mit csinálsz, valamint sikerült is, akkor nagyon óvatosan hozzákezdhetsz, az alapszabály: MINDIG ÉSSZEL! Ha kell tudok így esetleg neten keresztül segíteni, ha éppen bent vagyok.
Senki sem születik, úgy, hogy vágja a dolgot, vagyis mindenkinek van egy "elsõ alkalom", aztán, ha elég óvatos és persze szarencsés, akkor elõbb utóbb belejön...
Persze nem kell rögtön a legrizikósabb megoldást választani, csak óvatostan, ésszel, és ha nem vagy benne biztos, akkor kérdezz mielõtt cselekszel!
Amúgy, ha nem vagy nagyon láma (ne sétõdj meg nem azért mondom), és már nyulkáltál a gépedben, és tudtad, hogy mit csinálsz, valamint sikerült is, akkor nagyon óvatosan hozzákezdhetsz, az alapszabály: MINDIG ÉSSZEL! Ha kell tudok így esetleg neten keresztül segíteni, ha éppen bent vagyok.
Senki sem születik, úgy, hogy vágja a dolgot, vagyis mindenkinek van egy "elsõ alkalom", aztán, ha elég óvatos és persze szarencsés, akkor elõbb utóbb belejön...
Persze nem kell rögtön a legrizikósabb megoldást választani, csak óvatostan, ésszel, és ha nem vagy benne biztos, akkor kérdezz mielõtt cselekszel!
egy 256-os meg egy 64-es (ez a 100-as) hardwaresen azert nem akarom mert nem ertek hozza es mint emlitetted nem hozzaertok inkabb ne 😊
Hát ez pech... Milyenek azok a RAM-ok? Mert lehet hogy be lehetne õket cserélni. Nekem ugyan már csak DDR-t támogat az alaplapom, de lehet hogy rakok össze egy egyszerûbb gépet NET megosztásra szervernek, és abba mindegy milyen RAM megy...
A software-es húzás ugyanazt csinálja, tehát az se lenne jó, amúgy meg ha hardware-bõl csinálod, az stabilabb, nem függ a software-tõl...
A software-es húzás ugyanazt csinálja, tehát az se lenne jó, amúgy meg ha hardware-bõl csinálod, az stabilabb, nem függ a software-tõl...
hat nem nagyon mert a ramom eleg fos egy noname 100-as es egy noname 133-as meg igy is szar a hutese 😞 es valszeg evvege fele nem is nagyon lesz uj gepem 😞( tehat nem akarom tonkre baszni. azt a softwares huzast kiporbaltam volna de abban a prigramban nem volt asus p3 egyaltalan csak p2-esek voltak 😞 pedig ujabb verziot nem is talaltam
Köszi, már visszakértem, a CD-t és felraktam a másik rendszeremre, úgyhogy megvan... A patch nem rossz, szerintem még az fps is nõtt, pontosabban a haverom szerint, mert neki még GF2-je van, és nála nagyon akadt...
Apropó, nem ide tartozik, de nem tudnál feltenni az SG FTP-jére nekem egy EREDETI gta3.exe filet? Azért kéne az eredeti, mert a CD-ket kölcsönadtam, de föl szeretném rakni az 1.1-es pecset, amihez meg kellene az eredeti .exe!
Hmm! Utánanéztem, P3 600B: 133MHz-s FSB, 512KByte Cache a proci órajelének felén... Nos, ezzel a procival, az a gond, hogy, ha az FSB-t növeled, mondjuk 140MHz-re, akkor az SD-RAM is 140MHz-n fog menni, ezért kell egy jóminõségû RAM a tuninghoz. Egy Hyundai, Samsunng, Kingston, Winbond, stb... szóval, valami márkásabb darab.
Ha ez nincs, akkor kicsit kritikusabb, a helyzet, mert akkor esetleg nem a proci, hAnem a RAM miatt fog fagyni a géped.
De reméljük a legjobbakat...
Ha ez nincs, akkor kicsit kritikusabb, a helyzet, mert akkor esetleg nem a proci, hAnem a RAM miatt fog fagyni a géped.
De reméljük a legjobbakat...
Na, most végem, nem tudom már, mi a külömbség a p3 xxxe és a p3 xxxb között... Ez a proci 256k proci sebességû L2 Cache-t tartalmaz, VAGY 133MHz-s FSB-vel megy... Bocsi, de olyan régen foglakoztam már p3-mal, hogy már keverednek a jelölések. 😞((
Na, én tudok az elõbbinél számodra megfelelõbb megoldást, csak egy kicsit rizikós, fõleg, ha még nem csináltál ilyesmit.
Fogod az alaplap leírását (ha nincs meg letöltöd az ASUS-tól). Megkeresed benne a Jumper Settings címû felyezetet, azon belül az FSB-t (Front Side Bus).
Mielõtt bármit is elkezdenél piszkálni megjegyzed, de inkább felírod az eredeti beállítást!!!!!!
Na, ha ez megvolt, akkor elkezdheted a leírás alapján növelni az FSB értékét, szépen fokozatosan, minden emelés után próbáld ki a gépet, használd 1-1órát legalább, minél prociigényesebb progikkal (pl.: 3DMark 2001 SE). Ha szerencséd van menni fog, ha nincs lefagy... A fagyásokon lehet segíteni, ha növeled a feszültséget, amit a procid kap, de ezt CSAK akkor csináld, ha valaki olyan is van ott, aki csinált már ilyesmit, (lehetõleg sikeresen...) mert ha elbaltázod, akkor odaég a procid (ezt értsd szóról szóra...). Nemárt még egy jó erõs hûtõ is a procira (pl.:GlobalWin TAK68, ha socket370-es a procid), nameg némi tuningszerencse...
Soxerencsét, DE CSAK ÉSSZEL!!!!!!
Fogod az alaplap leírását (ha nincs meg letöltöd az ASUS-tól). Megkeresed benne a Jumper Settings címû felyezetet, azon belül az FSB-t (Front Side Bus).
Mielõtt bármit is elkezdenél piszkálni megjegyzed, de inkább felírod az eredeti beállítást!!!!!!
Na, ha ez megvolt, akkor elkezdheted a leírás alapján növelni az FSB értékét, szépen fokozatosan, minden emelés után próbáld ki a gépet, használd 1-1órát legalább, minél prociigényesebb progikkal (pl.: 3DMark 2001 SE). Ha szerencséd van menni fog, ha nincs lefagy... A fagyásokon lehet segíteni, ha növeled a feszültséget, amit a procid kap, de ezt CSAK akkor csináld, ha valaki olyan is van ott, aki csinált már ilyesmit, (lehetõleg sikeresen...) mert ha elbaltázod, akkor odaég a procid (ezt értsd szóról szóra...). Nemárt még egy jó erõs hûtõ is a procira (pl.:GlobalWin TAK68, ha socket370-es a procid), nameg némi tuningszerencse...
Soxerencsét, DE CSAK ÉSSZEL!!!!!!
na letoltottem felraktam es amikor kiakarom valasztani az alaplapomat akkor dobbentem veszem eszre hogy nincs p3bf hanem csak p2bf es meg csak p3-as alaplap sincs asushoz benne. nincs ebben a progiban valami automata kivalasztas? lehet hogy rosszat toltottem le de nem talaltam mast ez a 170-es verzio. ha rosszat szedtem le akkor pls adjatok egy linket mert en nem talaltam mast 😞(
Probald ki a soft fsb nevü progit, ezzel windows alól lehet elvileg állítáni a proci sebességét vagy a speedfant.
Ezeket a progiknak a nevét a google keresõbe írd be és biztos megtalálod õket.
Egyébként ha asus alaplapod van nézd meg a neten (www.asus.com)
Ezeket a progiknak a nevét a google keresõbe írd be és biztos megtalálod õket.
Egyébként ha asus alaplapod van nézd meg a neten (www.asus.com)
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.