10
Elfogy a memória Win98-ban
  • Jano
    #10
    Ha mai játékokat nyomsz, akkor az XP a LEGJOBB választás.
    Saját tapi: Blade of Darkness c. játéknak elég gagyi a savegame-visszatöltése, mert baromi lassú. XP alatt a töltési idő majdnem felére redukálódott nekem.
  • Laalee
    #9
    w2k mellé xp ez aztan jonagy baromsag :D
  • DEx-
    #8
    Nekem is hasonló volt a helyzet. Pl. ha másoltam valami fájlt, akkor láttam, hogy eszi meg folyamatosan a memóriát. Rájöttem később, hogy amiatt van, hogy az UDMA nincs bekapcsolva. Nézd meg azt!
  • Anee
    #7
    hát próbáld meg a cacheman progit azzal lehet rendezgetni a mem dolgokat!
    Amúgy Win2000 SP2-vel ugyanolyan sebességre képes mint a 98SE így eseteg jó alternatíva lehet xp mellett
  • bolic
    #6
    Nincs mit.

    Sajnos nem létezik a manager se...

    Lehet Windows Millennium, Windows 2000 vagy valami stb...

    Sajnos a Win98 egyik betegsége, nemtom létezik-e a patch?

    Nekem is nem szeretem az XP-t, most is használom a Win98se mellett...

    Sok probléma stb..., majd kivárom a WinXP SE második kiadás a 2004-en várható...

    Inkább maradjunk a win98se mellett...
    Na megvan, tudok egy korlátozó programot a Win98se alatt!!!

    Leírom:

    Start menü: Futtatás..., aztán írd be: msconfig, majd a Speciális... gombra kattintsd, ahol a pipa van: Memória korlátozása, azt pipáld és írd be 256-ot, újra kellene indítani, aztán mehet a csodák csodája...

    Míg nem használod a Win98se-t, pl. 1 év múlva XP-t fogsz ezzel, akkor nem fogsz dobálni most az 512 mb RAM-ot...

    Ha műxik a memória korlátozás, hála istennek!
  • Petyus_
    #5
    Köszi srácok, megnyugtattatok hogy nem a vasban van a hiba! :)

    Viszont akkor rátérnék arra, hogy tudtok ajánlani valami memóriamanager progit, ami ér is vmit? XP-t nem szeretnék játékok miatt. :(
  • Borg
    #4
    Ugyanez, benti gépen W98SE, 384MB ram, és egy CADKEY+PHOTOSHOP7+MSOE mellett már nem fut el semmi.. out of memory stb hibák..restart..

    Sajnos W98 betegsége, és céges keretek között egyelöre nincs is jobb.. majd nem sokára.. itthon XP van, az életbe nem volt gond még vele.. 18 IE, OE, CADKEY, photoshop,irc,icq minden loszar futhat egyszerre..
  • Petyus_
    #3
    bolic: thx az infot, de most pl. 337 szabad az 512-ből, pedig nem fut semmi, 3 IE ablak, meg pár rezidens szarság. De van amikor lemegy 256 alá, szal látja az egészet szerintem. :)

    De ha szerinted nem hardver hiba, akkor megnyugodtam, mert ha néha a köcsög Win98-ban előjön, azt kibírom. :) XP-t azért nem akarok, mert játékra kell a gép, és egyelőre erre a célra szvsz a 98 a legjobb platform egyelőre.
  • bolic
    #2
    Dehogy, Win98se mellett max. 256 MB-ot kezeli, tehát ha több memóriával akarod használni, tessék, az egyik legjobb alternatív: WinXP, sajnálom, haverom is ilyen volt, bosszankodott, azóta használja a WinXp Pro-t...
  • Petyus_
    #1
    Az új gépem Win98SE alatt eddig kétszer "kifogyott a memóriából" (nem tudta elindítani a programokat ilyen hibaüzenettel). Ez mitől lehet, hardware hiba, vigyem vissza a boltba? Samsung 266-os DDR, 512 MB. Ha visszaviszem, van vmi ötletetek, hogyan lehetne a hibát reprodukálni? Pls help!