Mappamegosztás + Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbre
Üdv!
Nekem is van egy kis gondom ezzel.
A felállás a következõ: 2 gép (C1,C2) van hálóba kötve egy routerrel.
Mindegyiken WinXp Sp2, egyszerûsített fájlmegosztás kikapcsolva, és mindegyiken van egy megosztott mappa.
Userek C1-en: U1, U2, U3, Vendég
Userek C2-en: U1, U2, U3, Vendég
(Tehát mindkét gépen fent vannak ugyanazok a Userek is, mert változó ki mikor melyik gépen dolgozik.)

Amit el szeretnék érni az az, hogy:
a)- minden user csak a neki létrehozott könyvtárában tudjon kavarni (saját dokumentum mappa)

Ha úgy próbálom, hogy az adott ktár biztonsági beállításainál azt mondom hogy felveszem a jogosult usert és mindent engedek neki + beállítom hogy "mindenki"-nek letiltom a hozzáférést, akkor a user sem tudja elérni a ktárát.
Csak úgy tudja elérni, hogy ha "Mindenki"-nek teljes hozzáférést adok és egyenként minden usert beállítok hogy nincs joga a ktárhoz.
Azt gondolom h valami egyszerûbb módon mûködnie kéne, de nem tom hogy

b)- minden user el tudja érni a másik gépen lévõ könyvtárát is

ezt nem tudtam megoldani

c)- minden user - kivéve a vendégek - el tudja érni a megosztott mappákat mind2 gépen

A megosztott mappánál ha letiltom a vendég hozzáférését, akkor a másik géprõl egyik user sem tudja elérni.

PLZ HLP
<#shakehead><#worship>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Két gép van nálam hálózatba kötve, mindkettõn Windows XP Professional. Azt szeretném megvalósítani, hogy a másik gép felhasználói is az én winchesteremen tárolhatnák az adatokat. Ennek érdekében létrehoztam a felhasználók nevének megfelelõ könyvtárakat, majd megosztottam õket. A megosztás tökéletesen mûködik, csak annyi a probléma, hogy mindenki látja az összes megosztott mappát.
Én azt szeretném megvalósítani, hogy a felhasználók csak a saját mappájukat érhessék el, tehát a jogokat korlátozni szeretném. Ezzel az a problémám, hogy a másik gép felhasználóit nem tudom felvenni a jogosultságok listájába, ott csak a helyi felhasználók látszanak. Pedig mindkét gép azonos munkacsoportban van és látják is egymást.
Légyszi, segítsetek! Sürgõs lenne!