Gépvásárlás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

llacee
Nagyon jó választás,ha megengedheted magadnak...nagyon stabil jól tuningolható és rengeteg supportal ellátott lap:pl nemkell p4-ready táp hozzá,érzékeli,ha nem megfelelõ áramfelvételü a vga kártya,cpu venti ford. annak hömérséklete függvényében állítódik,stb...csak ajánlani tudom...ha van még kérdésed küldj mail-t szivesen segítek...
(Én sem vagyok RD-ram párti)

Volkswagen Passat 2.0 TDI Highline 2010

LlaceE:Az érdekelne mi a véleményed a P4B533-as ASUS alaplapról. RD ram-mot nem akarok venni így szerintem ez a legjobb vétel!!!
Igaziból a véleményed érdekelne!!!
Írhat bárki aki ért hozzá!!!
Köszi!!!

llacee
Rdram hosszebb és olyan rendszerben müködik,mint régen az EDO,vagyis csak párban lehet használni... pl Bank1-2(64MB-64M😎Bank2-3(lezáró-lezáró)(vagy64-64MB...A lezáró arra van ,hogy,ha csak két modulod van akkor ezeket be kell tenni ugyanis RD-s rendszerben minden ram-slotnak foglaltnak kell lennie..Az RD ramok aluminium lappal hûtöttek ugyanis nagyon-nagyon melegszek fõleg ha tuningolod õket.
DDR-ram hosszra akkora,mint az SD csak nem két,haem egy besiccelés van az alján,hogy nehogy SD-s rendszerbe tedd véletlen.FEépítésben annyiból különbözik az SD a DDR-el,hogy az utóbbi a nemcsak a felmenõ ágán visz a jelnek adatot,hanem a lemenõn is igy egy örajel alatt kétszer annyi adatot szállít,mint az SD.Ezért van az,hogy egy 133MHZ-es SD-nek megfelelõ DDR jelölése 266MHZ azonban az elõbbiek után már tudod,hogy ez csak 133 fizikailag.
Rd-ram késleltetése jóval lassab a DDR-énél viszont az olvasás sebessége jóval nagyobb.
Átviteli sebbességre nézve DDR: Pc-2100=2.1GB/s PC-2700(ddr333)=2.7GB/s RD-ram 4.2 és efelett...
Kicsit bõrevettem,de a lényeg,hogy a tokozás különbözik :o)))

Még egy balga kérdés!!
Teljesen más az rdram és a ddr-es? Úgy értem hogy amelyik alaplap-ban az egyik megy a másik nem?? Más a tokozás???
A többit is nagyon köszi!!! Örök hála nektek!!!

llacee
Halihó!

Én P3-1000EB Asus Cusl2-C 512SD-t cseréltem le P4-re..
MSI 845Ultra-AR (Socket478,DDR,Raid,DolbyHkártya) P4-1.6A(Northwood),2x256 MironPC-2100 DDR...

Én tisztában vagyok a Rambusz mai sebességével,de véleményem szerint ez halott dolog....késõbb a használt piacon is nagyobb értéke lesz a ddr-nek ráadásul 2x akkora piaca is lesz(AMD)...Ez magán vélemény...

Szóval a lényeg,hogy nem bántam meg... alapon hajtom,de megy 150Fsb-n is a proci a ramok CL2-ben DDR333-at visznek....
Én ezt vagy az Asus P4B-t venném ....
Késõbbiekben a Celeronok leszen a 400-as FSB-sek és a P4-ek lesznek az 533-asok...

javítom magam, lehet 1066-os RDramot kapni csak picsa drága.
Asus alaplapok közül a P4T-s423-, P4T-E P4T533-C támogatják a PC800-as rdramot 400as FSB-vel, az utolsó pedig I850E-vel van felszerelve, ezért 533-as FSB is van.
A W-magos P4 0.18-as gyártásteknológiával készült, 256Kbyte L2 cache kiséretével, a Northwood 0.13-as gyt-ával készült és 512Kbyte L2-t tartalmaz, és ezzel a maggal vannak felszerelve az 533-as FSB-sek is.
További kérdésedre ott van a www.tomshardware.com Pc1066-os lapjait támogató tesztje.
Még egy kérdés!!!
Valamelyik alaplap használ RDRAM-ot???? Ha igen,
mi az RDRAM? Mivel gyorsabb?
ASUS P4B-266-E DDR rammot használ ugye?
Na mára ennyi!!!

Kis javítás!!
Ha erre valaki lenne olyan szives válaszolni, akkor azt megköszönném. (És írnék még párat! :-))))

Köszi!!
Anee: A PC1066-os rdram azt jelenti hogy ilyen szorzón müködik a memória???
Írok konkrét kérdéseket:
-Az ASUS alaplapok közül néztem a P4B-266-E például de nem tudom milyen a chipset (intel,via,stb), milyen proci megy bele.
-A processzorok tipusa (Willamette, north.) mi a külömbség.
Ha erre valaki lenne olyan szives, akor azt megköszönném. (És írnék még párat! :-))))

rambusos alaplapba az ABIT TH7-II a legjobb, mivel még nem kapható a PC1066-os RDRAM, akkor az új asus lap lenne
Hát én se követtem, de ha ez segít: P4 1.6A nagyon jól tuningolható! A helyedbe rambusos alaplapot keresnék! Asus alaplapokról jókat hallottam, de azok inkább amd-sek voltak! P4-hez se csinálhatnak rosszat szerintem! Remélem azért valaki hozzáértõ jobban felvilágosít! 😊
Hardver GURU-kat keresek. P3-ról P4-re váltok, és nem követtem a fejlõdést. (sokféle tokozás, memoriák, ezer féle alaplap, milyen proci milyen alaplap-ba) Kéne egy kis update.

"a ddr 333 kb 1500 forinttal drágább 256MB-os moduloknál.....
DDR333 akkor jó ha húzni karod mint állat"

Ezt felreerted.En a jovendobeli 400MHZ-s DDR rol beszeltem (ami DDRII kellene legyen).A DDR333rol egy szot sem - szandekoztam szolni.Bocs ha felreertheto volt.

user:
Az nvidia szerint hatarozottan olcsobb lesz, lesz kulon integralt graf mag nelkuli valtozata.

#18 Anee:en is errol beszeltem...

Crazyn
nVidia chipset

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

lehet hogy fáradt vagyok, de milyen Crush jön ki olcsón? 😊
augusztus 10-én jelentik be...július közepén RV250 mutatkozik be.
a ddr 333 kb 1500 forinttal drágább 256MB-os moduloknál.....
DDR333 akkor jó ha húzni karod mint állat
Mivel DirectX 9 es kartya innen a 9 a teljes 9700 a terminalos arcoktol jon.

A DDR 333 a nem hoz akkora kulobnseget az elodjehez kepest.Ennel a konfignal legalabbis ar/ertekben nem hiszem, hogy bajlodom vele.Mindennap kb 200 AMDs (es 10 iNTELES 😊) van a kozelemben.... de a 333 engem nem gyozott meg ahhoz kepest amennyivel dragabb...Jovo jan feb ugyis uj gepet veszek a mostani meg elmegy majd Dedicated servernek valamelyik gamehez amivel a testvereim jatszanak.De ha Crush olcson kijon akkor lesz 8x agp es DDR 333... mar csak napok kerdese, hogy eldoljon...

"Július közepén mutatkozik be a Radeon 9700"
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=02200107021112

honnan gondolod hogy 9700 lesz?
amúgy nézd azt hogy OEM LE Bécsbe már 2 hétre a kiadás után volt, s amennyivel olcsóbb az utikölcségbõl visszajön:-)
én a helyedben mindenképpen 333-as lapot vennék! mire kell neked olyan sok memo?
Ezt a konfigot sem az Unreal Tournament sem a Doom3 nem fogja helybenhagyni.Normalis sebessegen fognak menni rajta a progik egy ideig, de ha nagy felbontasban akarsz nyomulni akkor egy Ati 9700 szept oktoberben (hivatalos kiadas juli kozepe, de mint tudjuk eltart egy ideig amig "ide er") beficcenhet.

Nem erdemes varni... max juli kozepeig (uborkaszezon tetopontja altalaban).K8 nem nagyon lesz az iden (legalabbis nem Magyarorszagon nem szeleskorben hozzaferhetoen - de biztosan nem olcson annak ellenere, hogy nem olyan draga gyartani, de az AMD ha jol tudom csak jovore allit at minden gyartosort K8ra).

DDR400: Modul nincs, a hivatalos DDR radmap szerint nincs is elfogadott 400MHZs szabvany.Az mar DDRII - az ara varhatoan magas lesz mivel ez DDRII komplikaltabb mint a DDRI igy nem fog tudni minden noname gyarto gyorsan atalni a chipek gyartasara... igy 1, 1,5 evig megint magas arak varhatoak.Ahhoz mindenkeppen uj alaplap kell a memoria vezerlo miatt.Ilyen sem lesz egyhamar, akkora meg mar (jovo februar, marcius) a K8ak is elfogadhato arban lesznek.

Ugyanolyan helyzetben vagyok mint te.En is most fogok teljesen uj gepet venni.En a kovetkezot veszem:

A7N266-E alaplap vagy egy DDR333as Soltecet (az utobbi egy USA-beli havernal mar egy ideje megbizhatoan uzemel)

1024DDR vagy 512 (attol fugg mennyire erzem magam gazdagnak a jovo heten)

Vinyo van.

Procinak az 1900+ 36k ert jo valasztasnak tunik, de lehet, hogy lesz belole egy 2000+.A T'bredeknek meg sajnos magasabb az aruk...

ATI 8500 LE vagy 8500 attol fugg, hogy talalok-e neten akcioban.

xp1800+ vagy talán 2000+
akkor azt hiszem maradok az a7v333-nál! de ha van vmi jobb javaslatod, pls. oszd meg velem!
proci ügyben milyenen gondolkozol?
...megteszi:-)))
ti4200 jónak számít? 😊
ha most van JÓ VGA-d akkor felesleges várnod..
athlon...😊 szóval azt mondod Anee hogy ne várjak? úgy tudom a ddr400 1-2 hónap múlva megjelenik nem? és mondjuk 1/2-1 múlva se lesz szükség a 8x agp-re? ha gépet veszek, nem szeretnék 1 éven belül rákölteni...
Mit érdemes venni P4-et, vagy Athlon XP-t?
Az alaplapok ára ugyanannyi lesz mint most szinte maxx 1-2 ezer plusz ha ugyanolyan extrákkal elátott alaplapot veszel..
PC3200-as ram ára nemtudott, mivel nem elérhetõ:-)
Te szerinted mikor fox találni majd ddr400-as modulokat hozzá? nem is lehet kapni még szinte nyugaton sem.
A 8x AGP akkor kell ha P10/R300/Parhelia vagy újabbakba gondolkozol:-)
Itt már az a kérdés hogy van-e elégg jó géped még ahoz hogy kivárd a K8 szériát...
szeretném ha véleményeket mondanátok arról, hogy szerintetek érdemes-e most számítógépet venni. leginkább egy amd-s konfigra gondoltam, ezt ismerem. ahogy nézegettem láttam, hogy nemsokára megjelenik a ddr400, és az ezt támogató alaplapk agp 8x-cal stb. arra lennék kiváncsi, hogy szerintetek érdemes e várni erre, vagy most venni egyet. ha várnék, elképzelhetõ hogy azt késõbb jobban tudnám bõvíteni nem? a másik (jelentõs) kérdés, hogy mennyi lesz ezeknek az új alkatrészeknek az ára!