16
Tapasztalatok és Vélemények
 • narumon
  #16
  "de azért az R8500am még mindig lehagyja tényleges teljesitményében (igen, én max anisoval jáccok mindent, mert attól lesz szép a képminöség), és akkor tehát még ittvan a képminöség, végülis ez utóbbi szerintem az, amiért az ATI-sok nemigen térnek vissza nvidiára többet..."

  Én megértelek és nem is vitázni akartam én csak simán leirtam hogy amit én próbáltam az lassabb volt pedig Gigabyte ugye amit a prohardver is az egyik legjobbnak említ, és nekem kinézetre is a 4200 tetszett jobban, természetesen én FSAA-val használom. Tehát én azt néztem hogy nekem mint otthoni Flatronos 1 moncsis usernek mi a legmegfelelőbb, arról nem beszélve hogy a 4200-t több mint 10e olcsóbban vettem mint amennyiért a Gigabyte Atit vehettem volna. Ezek voltak azon egyszerű szempontok amik alapján döntöttem, és nem is bántam meg.
 • Borg
  #15
  Namost várj, nekem nem azzal van gondom, hogy te az Nvidiát választottad, mert az egy jó kártya, kétség kivül. Sőt még veled személy szerint sincs bajom:)

  Csak azon akadtam fenn, hogy igy lehuztad az R8500at, egyetlen tesztelt kártya után, ráadásul úgy, hogy nvidiás oldalak tesztjeit nézted meg hozzá... mert azért arról remélem nem kell meggyőzzelek, hogy toms és anand mennyire nvidiás..
  Prohardveren meg ha jól emléxem jobb ár/teljesitmény arányosnak hozták ki a giga r8500at, holott még nem is az új catalyst driverekkel nézték, ami megintcsak sokat dobott a teljesitményén, és azóta már 3 új iylen driver is megjelent..

  Szóval én megértem hogy Ti4200 rulez, mert biztos nincs annyi gond vele driverek terén mint a radeonnal (néha nekem is mozgatja a fantáziám a dolog, hogy no more cry..) de azért az R8500am még mindig lehagyja tényleges teljesitményében (igen, én max anisoval jáccok mindent, mert attól lesz szép a képminöség), és akkor tehát még ittvan a képminöség, végülis ez utóbbi szerintem az, amiért az ATI-sok nemigen térnek vissza nvidiára többet...
 • narumon
  #14
  "És pl mivel jobb egy manlinál az inno3d?"

  PL: Inno3D-t kb 20-50 között adunk el havonta ehhez képest 2-3 havonta jön vissza 1-2db garanciás gonddal. A képükkel semmi gond a sebességük pedig az egyik legjobb, és még húzni is lehet ha valakinek ez a vágya.

  "Az inno3d miért ne lenne "mindenféle izénevű"? semmi különbség."

  Azért szerintem az már valamennyire márkás.

  "Ehez a radeon vs geff4 állitásodhoz meg csak annyit, hogy jó munkahely lehet, ahol a gef4 mind a radeon8500at ki tudtad próbálni, sok sok játékban, és tesztprogamban, sőt, magasabb felbontásokon, sokféle monitorral, dualdispay stb, SŐT, gondolom próbáltál már 15 féle radeont is.."

  A munkahelyet FeFo-nak hívják. Sokféle Atit nem próbáltam csak 8500-öst (Gigabyte). Az itt bent lévő 915FT moncsival, 3DMark2001 és SE progikkal azonkivül nyomtunk rajtuk hálóban egy GP4-et meg WarcraftIII-tunk is egy kicsit és persze nem maradhatott ki a GTA3 sem. Dualdisplay nem is érdekelt lévén hogy 1db monitorom van otthon és jelenleg kevés az az ember akinek két flatron van az asztalán.
  Utána még szépen elolvastam hogy miket ir az anandtech, tom és a prohardveren is van egy teszt. Ezek után választottam az nvidiat.
 • Borg
  #13
  És pl mivel jobb egy manlinál az inno3d?
  magyarázd meg.. mind a kettő az olcsó kategóriába tartozik, netán egyikkel több a gond mint a másikkal?
  Az inno3d miért ne lenne "mindenféle izénevű"? semmi különbség.

  Ehez a radeon vs geff4 állitásodhoz meg csak annyit, hogy jó munkahely lehet, ahol a gef4 mind a radeon8500at ki tudtad próbálni, sok sok játékban, és tesztprogamban, sőt, magasabb felbontásokon, sokféle monitorral, dualdispay stb, SŐT, gondolom próbáltál már 15 féle radeont is..
 • narumon
  #12
  "Én inkább úgy fejezném ki magam, hogy semmiben nem alázza be az R8500ast, max néhol utoléri sebességben,"

  Ugyan mutass már nekem valamit ahol max utoléri sebességben és nem 10-20-30-40fps-el előtte van.

  "Nem kell ennyire nvidiotnak lenni attól, hogy te azt vettél. Én is tudom hogy gyengéi vannak a 8500asnak (mivel használom), de azért 4200asról egyátalán nem lehet elmondani hogy alázza."

  Fordítsuk meg a kérdést. Én nem azért mondom a 4200-ról hogy jó mert olyat vettem, hanem azért vettem olyat mivel itt ahol dolgozom ki tudtam próbálni mindet, úgyhogy mégcsak nem is a levegőbe beszélek.

  "Amúgy szerintem meg pont hogy az inno3d az ultra gagyi kategória, de ha ismersz gyengébbet ird meg.."

  Mi évek óta áruljuk az Inno3D-t különösebb probléma nélkül. Garanciális gond nagyon kevés van (igaz több mint az asussal) a képe jó a sebessége meg a nagy kártyákéval megegyező. Esetleg ha néha megnéznél egyet, vagy néhány komolyabb tesztet akkor nem mondanád ezt. Ultragagyi sorozatba én a mindenféle izé nevű kártyákat sorolnám. (Powercolor, ExtremePower, Manli és társaik)
 • Borg
  #11
  "Minden szögből lealázza a 8500-öst."
  Nah, ez azért igencsak erős volt.
  Én inkább úgy fejezném ki magam, hogy semmiben nem alázza be az R8500ast, max néhol utoléri sebességben, az ATI gyengébb driverei miatt. Sőt, pl anisoban a radeon még a 4600asnál is erősebb..
  Nem kell ennyire nvidiotnak lenni attól, hogy te azt vettél. Én is tudom hogy gyengéi vannak a 8500asnak (mivel használom), de azért 4200asról egyátalán nem lehet elmondani hogy alázza.
  Amúgy szerintem meg pont hogy az inno3d az ultra gagyi kategória, de ha ismersz gyengébbet ird meg..
 • narumon
  #10
  netrunner:
  Én a helyedben azért megnézném ezeket a teszteket a teljesitménykülönbséget én nem mondanám olyan kicsinek.
  http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1608&p=7
  Nem kell ultragagyit venni 4200-ból ahhoz hogy olcsó legyen. Nekem inno3D van 43-46 körül lehet bruttoban kapni. Minden szögből lealázza a 8500-öst.
 • Stann
  #9
  Szoval a 8500-assal nincsenek gondok, mert akkor vsz. ATI lesz. Huzni azt nem akarom, 1X már megszittam.
  Alaplap akkor tuti az ASUS A7V33 lesz, már csak az ASUS COP miatt is, meg a venti ford.számát csökkenti a használat arányában, igy vsz. marad az 1800-as is.
  Tudtok hozzá olyan hűtőt mondani, ami jo, de halk is?
 • netrunner
  #8
  szerintem r8500. :)
  a teljesítményük alig különbözik
  bár sokfelé olvasom manapság hogy a 4200-es is olcsó, de szvsz nembiztos hogy jóljárnál egy olcsó de ultragagyi gyártmányú 4200-essel.
  8500LE "orgigált" a MISTRAL-ban már kapsz bruttó kevesebb mint 40e-ért. (amit egy kis ügyeskedéssel jóval egy sima 8500-ös teljesítménye fölé tuningolhatsz)
 • bolic
  #7
  Hát! Lássuk melyik a királyabb: Gef4 Ti4200 vagy Radeon8500???

  Akkor nem árt választani?
 • narumon
  #6
  Játékhoz szerintem is AMD meg egy Gef4 Ti4200 jelenleg a legjobb ár/teljesitmény arányú kártya a piacon.
 • Borg
  #5
  nyugodtan vegyél Radeon8500at AMD mellé (akár) csak az a lényeg, hogy NE EPOX 8KHA+ alaplapba, mert abba a kondijai miatt nem megy bele!

  Egyébként szerintem sem intel sem amd terén nem lesznek gondok a sebességgel.
  Egy radeon8500at (csakúgy mint a gef4eseket) egy 1800Mhz-es procival már teljesen ki lehet hajtani.
 • vrob98
  #2
  1,6os PIV 2,2on ugy megy, ha van megfelelo alaplapod, memoriad, hutesed es szerencsed.
  Attol fuggetlenul jo az 1,6on is.
  Szal tuning nelkul gondolkozz, nezz utana a neten hogy melyik a jobb a szamodra ha nem elfogult valaszokat akarsz.
 • Stann
  #1
  Hi!
  Szoval kb. most állok gépvásárlás előtt,
  és nem vagyok biztos magamban.
  Mert ugye egy XP1800+ egy Radeon8500-al elég brutál a teljesitménye,
  de valahogy az AMD-vel meg az ATI-val is gondok vannak, legalábbis ezt mondják egyesek.
  Vagy esetleg egy 1,6p4, ami 2,2-n elmegy jobban megéri-e egy Ti200-al.
  szal melyik proci+Vga ajánlott?
  Főleg Játékra, meg 3d-re kéne