67
Projektort kellene vennem --- HELP!
-
#27 ha az ár nem számit, akkor egy 1280x720as DLP-t kell venned...
1. mitshubishi hc3000
2. toshiba mt700 vagy benq7700 (ua mind2)
3. infocus in76
LCD kontrasztban gyengécskébb, de nincs "szivárványhatás". Mész bemutatóteremben, megnézed látod e ezt a dlp jelenséget. Nemlátod=megveszed. -
#26 Na már csak 3,5 Milla kell és be is újíthatok egy ilyet ;) -
#25 És ez mennyire lehet jó? :)
SP777 -
#24 Nagy felbontás nem mindíg előny. Én még mindíg Infocus 4805-ös DLP-t vennék.
Iszonyat jó a képe akármelyik nagyobb felbontásúhoz képest. Plusz ott a faroudja ami zsír.
Többi előnyt lusta vagyok felsorolni. Sry. :/ -
#23 Sehol semmi segítőkész lélek? :) -
#22 Most nem ár szerint nézem...egyenlőre minőség :)
Egyébként mivel úgy tudom LCD a jobb felbontásban, így arra gondoltam...bár vannak érvek a DLP felé is :) -
#21 csak a legfontosabbat hagytad ki .. mennyit szánsz rá?
LCD vagy DLP gép legyen?
amugy sanyo z4, hitachi tx200, toshiba mt700/benq 7700 (gyan az a két gép), ... www.pixmania.hu ;)
andris: azért, egy olyan vetitő, amiben van valami értelmes képfeldolgozo proc. (pl. faroudja) már egész nézhető tv képet tud produkálni ... -
#20 Keresnék egy projector-t.
Filmézéshez kéne. Elvárásaim: Legyen csöndes, gyönyörű képe, nagy fényereje, nagy felbontása és fogadjon jó sok mindent. :) (HD-t is tudjon :))
Röviden ennyi.
Aki tudja, mi a legjobb manapság és meg is felel ezen kritériumoknak, legyen szíves ossza meg velem. :) -
Andris #19 Ja és még valami:
A TV nézés projektoron. Hát az szörnyű... szerinem senki ne vegyen TV miatt projektort. Egyszerűen annyira zavaró a szar minősége a képnek, hogy évezhetőbb egy 70cm-es tévén. De nemsokára (3-4éven belül :) bevezetik a digitális műsorszórást, és akkor már lehet, hogy élvezhető lesz. A nagy méret kihozza a hibákat. Nomeg a TV ugyebár interlaced ami megint csak nagyon látszik projektoron.
A DivX filmek is nagyon pixelesek és csomószor lásztik a videótömörítés hibája. Még a DVD-ken is kijött a minőségi hiba helyenként. De mondjuk arra nem panaszkodom, mert az elég jó volt.
Kipróbáltuk a HDTV felbontású filmelőzetesekkel a vetítést (1920x1080 film, de a projektor csak 1280x720-as), és utánna minden olyan "homályosnak" tűnt :) még a DVD is :) ...hiába, a jót gyorsan megszokja az ember :) -
Andris #18 Üdv!
Én is leírom a tapasztalataimat. Szóval 2hete csináltunk egy házibulit, és nyomtunk projektoron néhány játékot.
Panasonic PT-AE500-as házimozi projektor 1280x720 natív felbontással gyönyörű képe volt. Alacsony fényerejű módban is elég fényes volt és a vetített kép széle nagyon éles volt. (szóval nem sötétedett kifelé). Tényleg nagy élmény 3 méteres képátlóval játszani, de azért vannak hátrányai is a dolognak:
- A projektor fűt mint az állat, és 10perc alatt 40fok lett a szobában.
- Igaz ugyan hogy nem fárasztja a szemet, de csak ha filmet nézel, vagy valami lassúbb játékkal játszol. Ugyanis 4óra játék után mindenkinek hányingere lett! Azt vettük észre, hogy egy akármilyen Stratégia, vagy Autóverseny vagy szimulátor az nagyon jó, de egy FPS játéktól vagy GTA:SanAndreas-tól, (ahol az egész kép változik, és gyorsan) pillanat alatt elfárad az ember szeme. Túl gyorsan változik az egész kép, és talán az a fő gond, hogy túl nagy részt tölt ki a látómezőből a játék és nem látod az egészet egyszerre. Ide-oda kell nézni a szemeddel (akárcsak a moziban), és ez nagyon fárasztó az FPS játékoknál. Filmeknél nyilván vezetik a néző szemét a cselekménnyel, és autóversenynél is ez a helyzet.
- Másik hátrány: nagyban jobban kijönnek a játékok hibái... FarCry csúnyácska volt, HalfLife2 is kicsit bénábbnak tűnt mint monitoron. Richard Burns Rally az viszont király volt! :)
Na kb ennyi.
Ja és nálunk nem volt minőségromlás! RGB-n kötöttük össze a géppel egy 2méteres kábelen. Ami QUALITY kábel vagyis minőségi. (2000Ft volt szal elég drága).
Valószínű, ha rossz volt nektek a kép akkor a gagyi kábel miatt volt. -
Cat #17 bármit iktatsz közbe, mindenképpen ront a képminőségen
ez van, fizikai korlátokat nem lehet áthágni -
ppais #16 Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy ha a projektort számítógépre kötöm, akkor VGA kábellel, S-Videóval, vagy RCA-val a legjobb a minőség. VGA-val kipróbáltam, de amint beiktatok egy hosszabbítót, szellemképes lesz a kép. Nekem min. 6 méterre kell lennie a projektornak a géptől. Remélem tud valaki segíteni. Előre is köszi!!!
Peat voltam... -
Zozo76 #15 ES NEM RONTJA a szemed mint a monitor! -
Zozo76 #14 Ja ja, jol beszelsz ember! :)
-
#13 SOF2-öt probáltuk ki projektoron.........uhhh..zsír volt nagyon, de szokatlan is 1ben.... :)
Nem nagyon volt olyan, amit nem láttál rajta....
ha ugy alakul az áruk, azonnal lövök magamnak 1et.... -
Zozo76 #12 Ne hulyeskedj! Fantasztikus lehet masfel/ket meter atmerobe nyomni a HALO-t. :)
Ja, HALO 3-at XBOX 360-on. :))))))))) -
#11 Én nem igazán értek hozzá, de szerintem inkább filmek nézésére használd, leginkább sztem arra való. Ha nem vagy valami céges fejes, és nem prezentációk kivetítésére akarod használni. Amúgy is ki akarna akkora képet bámulni játék közben? Nekem még a 72 centis tv is zavaró ha játékról van szó, arra inkább a max 21"-os monitor.
Jó látni, hogy mennyit csökkent ezeknek is az ára, 2-3 éve még 500 volt a legolcsóbb projektor. Még 2-3 év és már nekem is lesz:)) -
Zozo76 #10 Szerintetek az "olcso" projector-ok mennyire jok? Itt most arra gondolok hogy alternativa lehetne a TV es monitor helyett otthon. Persze a lampaido miatt inkabb filmek nezesere es FOLEG jatekra gondolok. En ugy terveztem hogy elosszor a PC-t hazsnalnam rajta szigoruan jatekra kesobb meg mar az XBOX 360-at. Fingom nincs a temaban csak erdekelne a velemenyetek foleg akinek mar van otthon. Itt szigoruan a legolcsobb kategoria lenne a lenyeg azt talan valahogy meg osszekaparja maganak az ember. Irjatok ma' :).
A DEPO.HU-rol itt van 1-2 termek iranyadonak:
Hitachi CP-S210WT
SVGA LCD projektor - 1200 Lumen, nagylátószögű optika
* Jellemzők: Felbontás: SVGA - 800 x 600 pixel
* Lencse: F1.6~1.8 (f=16.8~20.2mm), 1,2 x manuális zoom
* Lámpa élettartam: 4000 óra ( whisper mód )
* Fényerő: 1200 ANSI Lumen, Normal Mód
* 960 ANSI Lumen, Whisper Mód
* Kontraszt arány: 300:1
* Nagylátószögű optika: 1,5m-es kép 1,8m-ről
* Keystone Korrekció ( trapéztorzítás kiküszöbölése )
* Beépített 1W-os hangszóró
* PIN kódos védelem
* Alacsony zajszint: 31dB/27dB (Whisper Mód)
* Motion Adaptív Progressive Scan - a vibráló vonalak és a gyors mozgásnál jelentkező elkenődések kiküszöbölésére
* Méretek: 332 x 92 x 254mm (WxHxD)
* Súly: 2.9kg
Forgalmazó Szállítás Nettó ár Bruttó ár
Adria Audio-Video 1 nap 159.920 199.900
Canon LV-S3
* Ismertető: A Canon LV-S3 hordozható minivetítője magas színvonalat és teljesítményt biztosít elérhető áron. Tökéletes utazó termékbemutatókhoz. Látványos az otthoni filmvetítésnél. Ráadásul könnyű, rendkívül helytakarékos, és használata is igen egyszerű. Bárhol beüzemelheti és bármilyen körülmények között remek előadásban gyönyörködhet. Mindezt sokrétű funkciók teszik teljessé, nem is beszélve a multimédiás eszközök egész sorához történő egyszerű csatlakoztathatóságról.
* Tulajdonságok: Vetítő technológia: Poliszilikon TFT / LCD
* Felbontás: SVGA ( 800 x 600 )
* Fényforrás: 150 Watt ( UHP lámpa )
* Fényerő: 1200 Lumen
* Kontrasztarány: 300:1
* Vetítési távolságtartomány: 1,3 - 6,5 méter között
* HDTV: 1080i / 1035i / 720p kompatibilis
* Színrendszerek: NTSC, PAL, SECAM, NTSC4.43, PAL-M, PAL-Ns
* Vízszintes sorfelbontás: 500 sor
* Beépített hangszóró: 4 x 3 cm, 1 W, Mono
* Alkalmazott eljárások: Progresszív letapogatás, AMMS, 10 bites digitális gammakorrekció
Rendezés:
Forgalmazó Szállítás Nettó ár Bruttó ár
Adria Audio-Video 1 nap 159.920 199.900 -
#9 megvetted ? ^^ -
#8 adatok? -
#7 Most kinéztem magamnak egyet: PANASONIC PT-LM1E
Mi a véleményetek?
-
#6 UP!
A kérdésem az lenne, hogy milyen projektort érdemes venni, otthoni használatra?
DVD-zéshez kéne, és 5-6 méterre lenne a vászontól.
Mennyi pénzt érdemes erre kiadni? -
pedro870 #4 szia, ajánlom a dvd.index.hu külön (nem indexes) fórumát, ott van jó zsíros, kövér projektoros topik. -
#3 NA !?!?!?!
Nincs itt senki, aki napi rendszeresseggel projektor vasarlassal utne el az idejet es a penzet????
Eh.... -
#2 ennyire azert nem kell kapkodni a hozzaszolasokkal.... -
#1 Na udv mindenkinek.....
Projektort kellene vennem a cegnek.
A fo kerdesem, hogy milyet vegyek.....
Akinek van tapasztalata...plz...irjon...
Jo felbontasu megjelenitesre kellene, allo es mozgokepekhez...
Ilyen epiteszeti prezentaciohoz.....
Udv: Kilgore