108
Melyik GEF4-et érdemes? Vagy ATI-t?
  • Ams
    gef4 ti4200 64 mb, húzható 300/600 míg a 8500-at max 275/500-ra, s már szemetel! nameg azok a driverek! száljatok le az ati-ról! elszált felette az idő. Sir ams
  • Anee
    Ha az ár mind1 akkor az ASUS V8460 Ultra Deluxe-ot vedd..
  • Anee
    hát jó 2 generációként azért váltani kell...
    az már csak az ő baja amúgy:-)
  • MiQ
    Van egy haverom, aki akkor vette a videokártyáját (TNT2), amikor én a Savage4-et. Azóta vár az új kártyára (... most majd kijön az „állat”, gigagyors, meg minden ...), most éppen az NV30-ra vár.
  • Borg
    Hát jah, uj driver stb:
    Radeon 1-5%al marad le mindössze a Ti4600tól.
    Árban meg jóval.
    Stommiaza Ti4200...
  • Anee
    lesz annyi újítás abba hogy megér 2 vagy 3 hónap várást..
  • MiQ
    Sziasztok!

Aki még nem látta az ezt „csumizza” meg!
    http://www.tweaktown.com/document.php?dType=article&dId=290&dPage=1
    Aztán lehet szídni a Radeonokat.

Még a végén BORG-nak lesz igaza a „radírral kapcsolatban

... és hogy a LE, meg a LELE nem megy úgy mint a retail? Lentebb erre BORG szintén megválaszolt, így tuningban messze a legjobb választás az R8500. Persze csak ha magadnak veszed. Én ha másnak rakok össze gépet, csak GF-eket szerelek bele, mert nincs kedvem utána gépet bazirgálni ...
  • Anee
    höhö
    Radeon LE/250MHz/ van 30 ropiért csak keresni kell...a 128MB-os LELE/230MHz/ 36 ropi -ez van feltüntetve gyári ATi-nak/ sima LE meg 39.
    A GF4 Ti4200 64MB -39 128MB -48 szóval veszettül nem éri meg Ti4200-at venni..Ha arra alapozva veszed hogy majd jól felhúzod, az se érv mert egy kis extra hűtéssel megy a R8500 is 300MHz felett..
    Inkább úgy fogalmazok, hogyha lusta vagy akkor vegyél GF4-et amúgy ne erőltesd s várd meg akár a következő ATi kártyár
  • Yeti_
    köszi
  • Yeti_
    most megéri venni?
  • Efreet
    ezt már te döntöd el. később olcsóbb lesz, de lesz helyette fejlettebb.
  • Yeti_
    értem. mégegy uccsó kérdés:

árban is megéri?
  • Efreet
    ha játékra inkább használod a gépet, és nem kellenek az r8500 plusz dolgai (dvdgyorsítás, 2d teljesítmény, stb...) akkor igen.
  • Yeti_
    Ok, csak kicsit lámázom:)

Kicsit parázom, mert múlt évben kicsit átvertek videókártyában. K.urvadrágán rámsózták, mondták, hogy ez a legtutibb kártya stb. Aztán 2 hónap múlva már akadtak rajta a cuccok. Szal mostmár fűt fát megkérdezek.

efreet: Akkor 4200as gef4-et ajánlassz 1600 mhz adm athlon xp mellé?
  • Efreet
    hadd ne én nézegessem már át a TE árlistáidat... legyél kicsit önálló.
  • Yeti_
    rendes gf4 alatt mit értessz? gfti4200-at? azt mostanság mennyiér adják, mer ezen az árlistán spec nem látok olyat(4400 van tv kimenettel, 59600+áfa).
  • Efreet
    vagy egy rendes gf4et vegyél, vagy valamelyik szebb r8500at... a lentiek alapján döntsd el, mire van inkább szükséged.
  • Yeti_
    Akkor mit vegyek? Mennyiér? --> hű de lámer vagyok:PP
  • Yeti_
    Hi!

Mennyiért tudtok ge4ti4200-est?
    Árban megéri a ge3ti200 26900ér? És kb meddig nem avul el?

Üdv:

Yeti
  • Borg
    prohardver.hu

van jokis teszt giga R8500 vs geforc4ek..

Amugy alapból (még minden driver nyügje ellenére is) veri a ti4200at, mindenben.
    A ti4400at már csak kevés tesztben, ez meg betudható a drivereknek, a ti4600at meg csak anisoban, meg képminöségben, de ezekben messze jobb..

ja és bocs, nekem (most) 35nettos R8500LELE van, és felflasheltem a BIOSát, simán megy a retail 275 FELETT!
    Szal hülye érv a tuningal jönni geforcok javára, mert nem egyértelmű.
  • direwolf
    GF4 Ti4200 64 megával ~brutto 46e
    ATI Radeon 8500LE szintén ennyi

csakhogy a Ti4200 lazán elmegy egy Ti4600 sebességén, és ott azér már leveri a 8500LE-t, de még a nem LE-st is, ami ~70e ...
  • Efreet
    a catalyst driverek jók... de azért van ahol azok is betévesztenek. meg a program-oldali kezelés nem mindenhol default, és ezért lassabb tud lenni... ha rendesen meg van írva az adott progi, akkor az r8500 gyorsabb.
  • Supergamer_real
    Ati R8500 at vehetsz nyugodtan.Van mar normalis driver, ezt mis sem mutatja jobban, hogy kb 10%ot raver (bizonyos esetekben) a Gef3ra.Az elejen hol ment nekik, hol nem, de most, hogy lecseretek az egesz driveriro "alakulatot" es vannak stabil, normalis driverek nyugodtan veheted azt.

A Gef 4 irrealisan draga meg (ha a TI4600ra gondolsz), nincs olyan program aminek ekkora teljesitmeny kellene.Bar pengezesnek ne rossz az a 2048*1538 57.7 frame/sec a WF demoban(test forras - Vogel).
  • Evil
    ha jatekra kell akkor gef4 ,ott legalabb tudnak normalis drivert csinalni.Ati val meg sok a szopas es a kavaras a driverekkel.

ui:ezzel nem a kartyat akartam szapulni ,az jo csakhat a support is sokat nyom a latba!
  • Efreet
    ha a 2d-s képminőséget, meg az egyéb feature-ket fontosabbnak tartod, akkor r8500, vagy várd ki az új ati kártyát.
    ha a kompatibilis, sokkal inkább gond nélküli driverellátás és játék-teljesítmény kell, akkor gf3-gf4...
  • QuToR
    Melyik GEF4-es kártyát érdemes venni szerintetek? Vagy ATI-t inkább?