9
-
Csatti #9 Nem akarok kukacoskodni de, pl az en USB-m a 9-es IRQ-t hasznalja... :) -
reszcsi #8 Szerinted a jelenlegi USB-s eszközöknél honnan tudja, hogy honnan jön ? Egészen más elv., és ha belegondolsz eddig ugye az egér, ps/2 port, sőt a párhuzamos port (pl. nyominger), stb mind-mind IRQ-n értekezett. Most rádugod USB-re és megy, eddig nem merült fel benned, hogy ezzel felrúgsz régi hagyományokat ? Ha bejon az USB2 arra elvileg bármit rádughatsz, végre elég lesz a sebessége, erre gondoltam amikor IRQ meg DMA felszabadulásról beszéltem, ami eddig kártyás volt az most akár külső eszköz is lehet. Persze nem minden, de mostmár nem kell mondjuk egy digi kártya, jó lesz külső eszköz is. SZVSZ. -
#6 kell 1 új szabvány, és kész.
vagy az is megoldható, hogy a BIOSból kérdezze le az oprendszer még mielőtt védett módba vált. annyi meg annyi megoldás van... -
#4 Hmm. Én nem tudom, nekem nincs soros/párhuzamos/PS2/billentyű portom '98 óta, nem is hiányoztak, kivéve amikor elbuktam egy joy-t meg egy artpad-et.
Azt értem hogy faja az USB 2, gyors meg minden, de nem tudom minek a 480mbit a keyboard-omnak meg az egérnek. A minőségi digitális kamkordereken évek óta Firewire van... -
Supergamer_real #3 "Igazából a firewire elég régóta van, és kár hogy nem terjed el"
Foleg mivel a USB es a Fireware ket teljesen kulonbozo celbol jott letre.Ez meg is latszik rendesen.A ket technologia nem konkurense egymasnak. -
reszcsi #2 Ja és a DMA-kat meg ki is hagytam az aranykorból :-) -
reszcsi #1 Igazából a firewire elég régóta van, és kár hogy nem terjed el, de ez az USB 2.0 a támogatottságának köszönhetően, és mert lefele compatible szerintem tuti nyerő. És végre emberi sebessége is lesz ahoz, hogy használható legyen nem csak egér és nyomtató csatlakoztatásra :-)
Egyébként meg örüljünk, előbb-utóbb eltűnik a francba a soros/párhuzamos/PS2/billentyű port, és felszabadul pl. egy rakás IRQ ami mindig is kevés volt. Sőt, mivel talán elég gyors lesz az USB2 nem kell belső kártyákkal szarakodni, elképzelhető hogy ránkköszönt végre az IRQ/memory address összeakadás mentes aranykor ? Jó lenne.