131
UTP hálózat help!!!
  • Gerry
    Modemes dolgot felejtsd el, soros kábellel össze lehet kötni, illetve párhuzamos kábellel is, de mind a kettő elég lassú, és a játékok sem támogatják, tehát főleg csak adatcserére jó a dolog, de arra meg marha lassú.

2DB 100Mbit-es hálókártya ára kb 5000Ft (2500+2500), egy 2m-es crossover kábel pedig kb 500-1500Ft, és ezen már minden menni fog, pillanatnyilag ennél nem nagyon van gyorsabb, és elterjedtebb módszer a hálózatba kötéshez, az 1000Mbit-es kártyák még ritkaságnk számítanak, és drágák, és még sehol sem láttam a használatban...
  • B@ldrick
    Szerintetek meg lehet oldani 2 gép összekötését 2 modemmel+telcsikábellel? Ha igen mit és hogyan kellene beállítani. Vagy soros, párhuzamos porton, milyen kábellel? Hálókártyám sajna nincs.
    Bocs a hülye kérdésért, de nem nagyon értek hozzá. Kösz
  • Gerry
    Nemtom, ha már mind a három kártya ment másik gépben, akkor valszeg te baltázol el valamit, de ha nem ment csak 1 a másik gépben, akkor lehet HW ütközés, elég gyakori az ilyesmi hálókártyáknál, ezt sajna ma is tapasztaltam egy nagyobb cégnél, ahol 134 gép van, és kb. 5-6 féle hálókártya, amelyek közül elvileg mind jó, de nem mindegy melyiket milyen alaplapba rakom... Volt olyan is, hogy két látszólag tökegyforma SMC (1211TX), azaz még típusra is egyeztek, nem ment el ugyanabban a gépben ABIT VA6-os lapban, csak az egyik, míg a másik egy ASUS TUSL2-C-ben simán ment...
  • Gerry
    Hány hálókártyával is próbáltad ki már a gépedet?
  • Gerry
    O.K.
  • Gerry
    Hát nemtom, én ezeket használom: 192.168.0.x (x=1-255) Subnet: 255.255.255.0, vagy ami tökre szabálytalan, de ha nem mész netre, akkor o.k.: 28.64.92.x és 255.255.255.0, ezek nekem mind müxenek, elvileg a tieid is jók, de próbáld ki azokat amiket írtam, és még a 10.0.0.x-et szintén 255.255.255.0-ával, ez is szabályos, ha nem müxik, akkor valami más van elcs*szve, biztos, hogy minden protokoll, és szolgáltatás frankón föl van téve? Megpróbálhatod föltenni az IPX/SPX, vagy a NetBEUI prot.-is, ha azzal látják egymást a gépek, akkor a TCP/IP-nél van valami elbaltázva. Ma 15:00-ig tudok esetleg segíteni, már ha így neten keresztül tudok érdemlegeset hozzászólni...
  • Gerry
    Lehet, hogy leírtad már, de lusta vagyok visszaolvasni, milyen IP címet, és milyen SubNet maskot használsz?
  • Gerry
    Szívesen!
    Bye!
  • Gerry
    Hát lehet, hogy az új cuccok sem lennének jók, főleg, ha a telefonkábellel, vagy a vonallal van a baj. Érdemes előbb kiokoskodni, hogy mivel van a gond, és csak azt lecserélni. Ha meg a cuccos jó, akkor a matávot kell nyaggatni (ha ő a szolgáltatód...), a hálókártyát meg már megtárgyaltuk... Soxerencsét!
  • Gerry
    Lehet csatihiba is, nemtom ki kell próbálni!
  • Gerry
    Hát ez érdekes, lehet, hogy szar a modem, de soxor van ilyen, ha gyenge minőségű a vonal, havernál pl.:nem megy az 56.6-os modem, csak 33.6-on, mert szar a vonal, és állandóan ledobja. Itt is keresztpróbát tudok csak javasolni, más modem a te gépedbe, te modemed más gépébe, így ki lehet deríteni mi a baj, ám az is lehet, hogy ha szimplán újratelepíted a modem driverét, az is megoldja a gondodat.
  • Gerry
    Ebben az alaplapban működött már valaha ez a kártya? Már nem egyszer találkoztam én is olyan problémával (nagyobb cégeknél), hogy egyes hálókártyák nem mentek bizonyos alaplapokban, de másikakban meg tökéletesen üzemeltek. Próbálj ki egy másik kártyát, javaslom az SMC-ket, vagy a D-Linket, esetleg a KTI-t ezek olcsóbbak, de jók, ha igazán jót akarsz, akkor egy Intel chipest szerezz be. Egyébként, ha tudod cseréld ki valakivel, akinek megy. Sebességben nemigazán külömböznek ezek a kártyák.
  • Gerry
    Nos, a ledek, elvileg csak akkor világítanak/villognak, ha van egy másik gép/HUB/SWITCH a kábel másik végén, ami be ven kapcsolva. Ha tudod, próbáld ki a kábelt egy kábeltesztelővel, vagy két másik géppel, lehet, hogy rosszul vannak az erek bekötve, már láttam ilyet, ha ez nem megy, nézd meg, hogy kaptál e valami kártyatesztelő software-t a kártyához (az Intelekhez szoktak adni), próbáld ki azzal, vagy nemtom, egyelőre ez jut eszembe, de ha van valami fejlemény írj, ma itt vagyok 20:00-ig, ha nekem valami eszembe jut azt beírom ide.
  • Gerry
    Ha a saját ip címet sem lehet megpingelni, akkor ott hardware-es hiba van, próbáltad egy másik PCI slotban, érdemes többen is kipróbálni, mert lehet, hogy ütközik valmi másik eszközzel, csak éppen ezt a Win nem veszi észre.
  • Gerry
    Mert vagy az egyik kártya (vagy mind a kettő) csak 10MBit-es, vagy sz*rul vannak a Crosskábelen bekötve az erek, ha egy hub közbeiktatásával, és két sima kábellel megy a dolog 100-on, akkor biztos, hogy a kábel a sz*r, nemegyszer láttam már ilyet, én ha kábelt csinálok, mindig letesztelem a bekötéseket...
  • Stann
    Az miért van, ha csak 2 gépet kötünk össze UTP-n a sebesség csak 10Mbit(csavart)
  • Gerry
    Szívesen!
  • boss
    Jaja az lesz..

Kosz mindent.
  • Gerry
    Van ez így, próbáltasd ki a kábelt,ott ahol vetted!
  • boss
    Oks letltottem

A diagnozis pedig azt mondta, hogy kabel hiba.

Amit nem ertek. Ma cserletem vissza, mert elosszor
    sima kabelt adtak, nem crosslink-est (pedig azt kertem) Most meg megint elrontottak valamit.

:(

• vrob98
    Az RTL8029-et hiaba allitod vinsokbol, toltsd le hozza a setup progit amivel tenylegesen allithatod, hogy melyik mediat hasznalja!

http://www.realtek.com.tw/htm/download/level.asp?class1=communication
  • Gerry
    Magát elvileg mindig látja, azt a hálózati protokol csinálja, ami elvileg Windows indulással együtt beröffen, ha már magát sem látja, akkor nagy baj van...
  • boss
    Oks lehet hogy kiproszalom.
    Ugyis ki akartam menteni Image-be a vinyom.

De most asszem hagyom egy kicsit.
    Majd talan holnap.

Kulonbn kezdek kartyahibara gyanakodni, bar akkor meg nem ertem hogy miert latja magat a gep a Regi kartyaval.

kosz a segitseget.
  • Gerry
    Ha gondolod mentsd le a mostani Windows-odat, (a beállítások miatt), és próbáld ki azt, hogy a te mostani kártyád marad a te gépedben, a másik gépbe meg belerakod azt a kártyát, amin most a neted megy, mivel az biztosan müxik. ha úgy jó, akkor a régi kártya volt a sz*r, ha nem, akkor lehet még a te mostani kártyáddal valami, vagy software hiba, azt meg leginkább Windows reinstallal lehetne orvosolni.
  • boss
    Ujra raktam a kartyat, meg a drivereket, de nem segitett.

Probalkoztam hogy az Adatpternel Auto-rol
    beallitottam 10 Half Duplex modra a Line Speed/Duplex opciot, hatha az a gond, de semmi.

A tobbi Advanced Options-s pedig nem igazan ertem mire jo.
  • Gerry
    O.K., ha az sem segít, majd kitalálunk valami okosabbat!
  • boss
    Letiltotam az SMC-t, de ugyanugy nem latja, a masik gepet.

Megprobalom leszedni a drivereket kiszedni a kartyat , es ujra felrakni.
  • Gerry
    Ha az a hálókártyádon keresztül megy, akkor elvileg nem, mivel akkor modemként müxik a hálókártya, de ki kellene próbálni, hogy ha azt a kártyát letiltod (eltávolítani nem kell), akkor mi a helyzet.
  • boss
    Nos nekem WIn98Se van, es
    Chello-s Cabel-es internethozzaferesem.

Ez a baj? :(
  • Gerry
    DE IGEN! Ha azon a gépen véletlenül Win9x fut, az nem támogat, csak egyszerre egy hálókártyát. Kivételes eset, ha azon a hálókártyán ADSL-re kapcsolódsz.
  • boss
    A kartya leirasanal azt irja, hogy folyamatos vilagitas az jelenti, hogy ervenyes kapcsolat van a ket veg kozott.
  • boss
    Ja megproszalom.. Meg letoltok Driver frissitest is hatha az a gond.

Na akkor elszorakozom ezzel megint par orat.

Egyebkent az nem zavarhat be hogy van egy masik Ethernet SMC 10/100 kartya az egyik gepben?
  • Rive
    Hm. Ha nincs forgalom, akkor nálam nem világít a kártya.
    Ha a driver rendben települt, akkor én azt mondom, kábel.
  • Gerry
    Próbáld meg Safemode-ban eltávolítani a kártyá(ka)t, maj fizikailag is kivenni, újraindítani a gépe(ke)t, majd kikapcs, kártya vissza, driver újrarak, hálózati paramétereket úrabeállít, restart, azt maj meglátjuk... A vak is azt mondta.

Egyébként nekem régen néha csak ezzel a módszerrel sikerült újraéleszteni a hálózatot a haver gépével, ezért javaslom neked is.
  • boss
    mind a ketton folyamatosan vilagit.
    Kabellel szerintem nincs semmi gond.
    A Kartyaval sem lehet szerinntem. A regebbi RTL8029-es kartyat hasznaltam regen, a masik kartya pedig zsir uj.
  • Gerry
    A lámpa a hálókártya hátulján világít, vagy villog egyáltalán, mert ha nem akkor lehet még kábel, vagy kártyahiba is.
  • boss
    Nem jumper probelma..

A software-es beallitast pedig nem tudom hogyan kell. Semmi olyat nem talaltam az Adapter tulajdonsagainal, ami arra utalna, hogy BNC-n komunikal vagy UTP-n
  • Gerry
    Nem biztos, hogy jumper, lehet, hogy a hálózatoknál kell a hálókártya beállításainál átrakni BNC-ről (vagy egyébről, pl.: AUI, auto, stb...) UTP-re állítani.
  • boss
    Engedelyezve van a file, es nyomtatomegosztas.
    Probaltam megpingelni a masik gepet, de semmi.

Lehet hogy tenyleg at kene jumperolni..
    mindjart megnezem hogy az lehet e a gond.
  • Gerry
    Ja, vagy ami még kézenfekvőbb a fájl és nyomtatómegosztás telepítve és engedélyezve van, mert anélkül sosem fogják egymást megtalálni a gépek, legakábbis te csak ping-gel láthatod, hogy ott van-e a hálózaton a másik gép.