18
  • Efreet
    legyünk pontosabbak, ezek nem is annyira vírusok, hanem worm-ok.
    a lentiekkel egyébként egyetértek - egyelöre Unix-Linux fronton sokkal kisebb a gond (közel elhanyagolható)
    (és bocsi, hogy keresgéltem, és felsoroltam párat ;)) )
  • mir
    meg ha otthon használsz linuxot/unixot akkor nem kell beindítani az appache-t, meg a hasonló nyalánkságokat, amiket 1es disztribek alapból futtatnak, és akkor nem fognak majd ezeken a réseken bejutni.
    nekem linuxal még soha nem vol vírusom(ami tudott volna csinálni valamit) és még nem is törték fel a gépemet.
  • mir
    a linux vírusoktól friss kernelle, patcheléssel, és nem root-ként futtatásaal meg lehet szabadulni.
  • Sephi
    Tovabba Unix - Linux virusok mint peladual a Duat , Simon es a Tikadur ...
  • Supergamer_real
    Okoska:Kerlek ne keverd az ovodas baratomat velem.(nem felteteletem csak emlekeztetes, hogy megint beindult az ovinet)
  • Efreet
    Bliss, Lion, Adore, Ramen, Winux, Lewinsky :) tessék, így helyböl 6, ami a norton és a panda antivirus központ szerint is "in the wild" Unix-Linuxos vírus... természetesen lényegesen több w32 vírus aktív... mert lényegesn egyszerübb írni rá... de nem véletlenül van rá F-Prot és minden egyéb is.
  • Supergamer-real
    Használj Linuxot, akkor elfelejtheted a vírusokat, hehehe :))
  • Efreet
    és a mostaniak? megjelenés elött eljutnak az antivirus központokba, és csak azokat fertözi le, akik nem használnak rendesen frissített (karbantartott, update-elt) programot.
  • Supergamer_real
    "Plane ha figyelembe vesszuk azt a tenyt is, hogy a ceg sajat maga terjeszti a virusokat az eladasra szant termek adathordozojan... :-)"

Hat igen a Microsoft monopolium helyzetre torekszik minden teruleten...

Szerintem 2001 inkabb az idiota userek eve volt... a hiresse valt virusok nagyresze ugyanis meg mindig a naiv laikusoknak koszonhetoen terjedt el annyira amennyire...
  • Efreet
    és 2001 is a vírusok éve volt, és 2000 is, és...
  • zer0
    Ahhoz, hogy "van ertelme / konnyen lehet" virust irni egy oprendszerre, nem elsosorban
    az elterjededese a meghatarozo. Hanem a szerkezete, felepitese. Az meg azt a ceget minositi amelyik a rendszert keszitette.

Plane ha figyelembe vesszuk azt a tenyt is, hogy a ceg sajat maga terjeszti a virusokat az eladasra szant termek adathordozojan... :-)

• Laci73
    Ez elgondolkodtató. Bár a cikk nem említi hogy mely operációs rendszerek képezik a vírusok fő táptalaját...