Saját képek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
persze, nem a fióknak fotózok 😄

Riszpekk

cenobite
Huhh... ez a felsõ tényleg atom. Még nem is láttam.

gamertag: kenobita

cenobite
És majd mutatsz képeket, amiket ott készítesz. 😉

cenobite
Debiza!

cenobite
Jajjjjdeismerõõõõõs! 😊 Tetszik, el van kapva.

Dynamic
Bakker, most nézem, ez nem Nyíregyháza?
Penta
Az elsõ kép durva.
Az utolsó meg olyan, mintha STALKER screenshot lenne 😄

Rip
Igazad van, bocs, csak a felhõs témára akartam beszúrni az egyik képet, aztán gondoltam, berakok még valamit.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Rip
Megéri, bár a közvetlen megközelítése kicsit bajos, én is csak lentrõl tudtam fényképezni. Elõtte-alatta magánterület van.
Van egy másik kép is errõl a helyrõl, de az világosabb, ez szerintem hangulatosabb.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Dynamic
Ezek mérnem Fényképeid topikba?
FREAK
köszi

brutális, ide el fogok menni egy dark beállítottságú modellel, ez gyönyörû!

Riszpekk

Rip
Lillafüred, ha arra a kis kápolnaszerû valamire gondolsz.

FREAK
vazzeg az elsõ hol készült?

Riszpekk

Rip

Rip
Még egy utolsót engedjetek meg:
(a nem sikerülteket meg lehet törölni)
Bocs mégegyszer!
http://www.freeweb.hu/tees/kepek/sky1r.jpg[/img

Rip
Sorry:

http://www.freeweb.hu/tees/kepek/sky1r.jpg[/img

Pyx
igy müködne is: http://www.freeweb.hu/tees/kepek/lf2.jpg
:-)

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Rip
Bocs, de ha lehet, berakom rendesen is, ne kelljen kattingatni 😊

Rip
Sziasztok!
Alant néhány próbálkozás egy egyszerûbb géppel (HP635):
A felhõs témára:
Sky1
Sky2
Egyéb:
Prága
Lillafüred1
Lillafüred2

A képek kicsinyítésnél veszítettek valamit a minõségükbõl, de sajna nem volt itthon hirtelen komolyabb szerkesztõ.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
The following procedure assumes a tripod, ISO 100 film speed, and a dark night sky:
1. Set the aperture at f/8.
2. Focus at infinity, and autofocus off.
3. Set the shutter speed at "B" or "T."
4. Frame and aim the camera at the storm.
5. Hold the shutter open for one or more hits of lightning.
6. Close the shutter and advance film, repeat steps 1-5.

bár ez igazából elég sötétre, és nagyon gyakori villámlásra igaz... f8-nál egy 100as film azért beég...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
nem saját képek, de szerintem ezek már jók vihar-elõtt-fotózásból:

villámfotózás meg 5-8sec körüli idõzár, a legkisebb ISO amit a gép bír, és rengeteg türelem 😊 (meg rengeteg törölnivaló kép 😉 )

FREAK
hát aki villámot akar fotózni, annak fel kell készülnie 😄

Riszpekk

De ha 15 secet állit ahoz semmilyen más fényforrásnak nem szabad a közelben lennie mert különben nappal lesz az éjszakai képen 😊

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

Aramir
Afene, most néztem meg, a kamerám állványa jó a fényképezõgépemhez is. No, majd legközelebb.

FREAK
az már használható, annyival próbálkoznék

Riszpekk

Aramir
Pedig a középsõ nevem: Villám

Aramir
Tényleg, bulb. 15 másodperc.

Penta
Valamit valamiért...

bulp=bulb
Nálad ez hány sec maximum?

FREAK
a villám mindig gyorsabb lesz nálad, szóval neked kell elõbb lépned

Riszpekk

Aramir
Na, addigra lett vége a viharnak, mire ez eszembejutott

Aramir
Próbáltam bulp módban is, de persze addigra végelett a viharnak.
Meg már fáztam is

Penta
De villámot nem úgy fotózunk, hogy jujjottegy, és katt, hanem csinálsz rengeteg képet viharban, és vagy szerencséd van, vagy nincs.

Aramir
A záridõ hiába nagy, ha vége a villámnak mire kattintok.
Az a baj, hogy ilyen nagy villámok ritkán vannak úgy, hogy az ablakom is arrafelé nézzen.
Ilyenkor csak kiszaladok az erkélyre és kattintok egy párat.

Penta
Több kitámaszott 4s expóval nagyobb eséllyel fogsz tudni villámot fotózni.

FREAK
kis rekesz (legkisebb), nagy záridõ (lehetõség szerint a legnagyobb), alacsony érzékenység, és sok-sok "lövés"

Riszpekk

Aramir
Gondoltam rá, a legnagyobb gondom az, hogy mire benyomom az a fránya gombot és a gép exponál, addigra vége a villámnak.

FREAK
hát az nem lesz nehéz, nem egy ritka és drága termék 😊

Riszpekk

FREAK
tedd rá egy cipõsdobozra vagy tökmindegy, találd fel magad, csak ne kézbõl csinálj ilyet

Riszpekk

Aramir
Kéne szereznem ágy állványt...

Penta
ablakpárkány?
nem csak vízszinteshez lehet támasztani, ha stabil a kezed, egy függõleges felület is elég lehet

Aramir
A 7.-en lakom a város második legmassabb pontján 😊

Aramir
Nem, csak álvány nélkül nehéz megtartani 4 mp-ig.
Pedig igyekeztem

FREAK
ez egy nehéz téma, az tény, nem állítom, hogy csináltam már jó éjszakai városképet vihar elõtt, de az a minimum, hogy a legszarabb képeimet nem mutogatom 😊

Riszpekk

Penta
Minden ami ezen a képen szép (lehetne), az a természet munkája. Minden ami el lett baszva, az a fotósé.

FREAK
milyen ötlet? nem látom az ötletet, csak kinézett az ablakon, és lusta volt megtámasztani a gépet...

a baj ezzel a képpel az, hogy csak sejteti, mit kéne látnunk, de a részletek teljes hiánya miatt semmit nem látunk belõle, így értelmetlen belekötni a kompozícióba, ami már sokadik szempont a sok technikai hiba után

Riszpekk

RelakSfromhome
Namostmé? Az 5let nem rossz, csak a körítés (mint a randa nõ: Felesleg a pina körül)

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

FREAK
nem járok oda, nekem elég volt az Aréna is egy életre

de nem értem, mit pontozol/kritizálsz egy olyan képen, ami alapvetõen el van baszva

képzeld el, hogy egy asztalos a lábad elég dob egy nagy falapot, és közli, hogy kész az asztal, csak nincs lába, de azért fizess érte valamennyit...

Riszpekk

RelakSfromhome
😄😄😄

te ilyeket nyomsz a fotozz.hu-s emberkék arcába? 😄

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

FREAK
viccelsz? ez így ebben a formában értékelhetetlen

Riszpekk