35
  • tomcs
    #35
    vegulis az is az.. :) lenyeg az hogy nem jelez vissza hogy hiba van hanem megprobalja nem eszrevehetove tenni, van ami szimplan kihagyja, van olyan lejatszo ami meg akkor is lejatssza ha kifurod a cd-t :)) bar ilyennel azert nem kiserleteznek mert a serult cd eroteljesen hamlik

    pc cdrom-nak meg jo hogy nem raknak bele hw hibajavitast, ugyanis 1 adat cd-nel nem mind1 ha veletlen par bit atirodik... uj cd formatumot meg nem fognak mar csinalni
    van sacd meg dvd-a de ezekrol masolasvedelem szempontjabol semmit se tudok, bar sacd-t sony csinalta szal abban is van valoszinuleg.
  • AtisH
    #34
    Olyan szinten nincs hibajavítás, hogy viszanyerheti az eredeti értéket, de a hiányzó adatot az előtte illetve utána lévőből "átlagolással" kiegészíti, ami nem feltétlenül egyezik meg az eredeti értékkel (a valóságban ennél azért bonyolultabb a helyzet). Gyártottak olyan asztali CD játszót (többek között a Philips-nek is volt ilyen), amelyen a hibajavító áramkör egy LED-et működtetett az előlapon és látható volt mikor dolgozik a szegényke. A PC CD-ROM viszont nem javítja, hanem megpróbálja újra olvassni a hibás részt és tulajdonképpen ezt használják ki a "másolásvédelmek".
  • Tompi
    #32
    Most nincsen idom reszletesen kifejteni miert, de hulye vagy, es demagog!
    Itt nem arrol van szo, hogy nem akar senki finzetni a CD-ert, hanem arrol, hogy nem akarunk olyan CD-t venni, amit nem tudunk lejatszani(es/vagy elb@ssza az olvasonkat)! Ez olyan nagy gondd? Es mindezt azert, mert a kiado azt mondja, hogy en biztos le fogom masolni a CD-t ezert jobb ha nem is jatszom le! Ez igazan nagy uzlet!
  • AtisH
    #28
    Anarchia! Kiiirály!!!:-)))
  • AtisH
    #27
    Nem hiába emeli fel a Philips a hangját, hogy ez a fajta másolásvédelem nem felel meg a CD-DA szabványnak (asszem Yellow Book) és vegyék le a Compact Disc logót a lemezről. Csak nehogy az legyen a vége, hogy megalkotja a Philips (persze nem kevés suskát juttatva neki) a következő CD-DA-xx szabványt (mondjuk Black Book-ot)...
    Egyébként én azt mondom legyen másolásvédelem, de adják az ilyen lemezeket félárba és NAGY piros betűkkel írják rá a megkülönböztető szöveget. Így esetleg a kecske is jó lakik és a káposzta is megmarad. Mi meg majd eldöntjük mi ér többet nekünk. Példaként a szexnél maradva ez olyan lenne, mintha egy szexújságból két verzió kaphatnánk: az első fullos, minden látható, míg a másodiknál a fontosabb;-) részek kis fekete téglalapokkal lennének letakarva. Ezért asztán az a természetes, ha az utóbbit olcsóbban adják.
  • TheZsenyka
    #26
    Önámítóak vagytok.

    Ne legyen buszjegy, bérlet, vízdíj, gázdíj, villanyszámla, sőt adót se kelljen fizetni, ne legyen rendőrség és ne legyen hadsereg. Ne legyen kormány, börtön. Mit korlátoznak minket ezek a szemetek nem? Mi lesz az ártatlanság vélelmével? :)

    Önámító banda.
  • tomcs
    #25
    ez az egesz audiocd-masolasvedelem 1 nagy faszsag. a dvd-nel okes, ott ELEVE BELE LETT TERVEZVE, nem lesz a rendes vasarlonak semmi hatranya abbol hogy ott figyel rajta a css (ugye igy hijak?) minden szamitogep, asztali dvd, stb lejatssza. viszont a "masolasvedett" "audiocd" nem felel meg a mar 20 eves cd szabvanynak, azaz romlik a minosege. teleirjak hibaval, es azt mondjak ra a lejatszo hibajavitoja majd kijavitja. es ez igaz is. de a hibajavito azert van ha osszekarcolod az amugy hibamentes cd-t akkor is tudod elvezheto minosegben hallgatni. viszont ha 1 ilyen telehibasitott vackot megkarcolsz ott mar annyira nagy lesz a hibasuruseg hogy hazavagja a minoseget. a masik kedvencunkrol meg ne is beszeljunk, amikor valami marha alternativ formatumban rarakjak a cd vegere a szamokat 48kbit-es mp3 minosegeben oszt "szamitogep lejacca" problema elintezve.. ezzel mar nem lehet kiszurni az emberek szemet (jovan, fulet)
  • Mike
    #24
    hehe
  • Mike
    #23
    Egyébként én ugy tudom a világ lemezforgalomának 80%-a az USA-ban van. Tehát mi igazán elhanyagolható szegmens vagyunk. És azért nem veszik a lemezeket, mert kevés a jó előadó.
    A per pedig már várható volt. A nagy kiadóknak rá kéne jönnie, ők csinálnak vmit rosszul, és nem lehet azokkal szembe menni, akikből élnek.
  • Mike
    #22
    De a szádat azt téped
  • TheZsenyka
    #21
    Ennek semmi értelme :)
  • Laci73
    #20
    Ez jó.
  • AtisH
    #19
    Asztán adóznak-e a kurvák, akikre a pénzt költöd? Vagy mit szolnál, ha kifiztnéd a pénzt csak éppen nem dughacc velük, mert hát védelemmel vannak ellátva.:-)))
  • TheZsenyka
    #18
    A pénzt kurvákra költöm.
  • TheZsenyka
    #17
    Én rádiót hallgatok.
  • TheZsenyka
    #16
    Vesz a tököm :)
  • reszcsi
    #15
    Zsenyka jó beszélsz, vegyed csak az irreálisan drága CD-ket kilóra ! Wazzeg annyi az audio CD, mint amennyiért már majdnem megveszem DVD-n! A Mike Oldfield - MIllenium bells-nél volt asszem kevesebb mint 1000 ft különbség, szerinted megvettem a CD-t ?
    Én már csak elvből sem vennék ilyen másolásvédett szart.
  • TheZsenyka
    #13
    'Az ártatlanság vélelme.' Ne röhögtess! Ennyi erővel lehetne a pénzt szimpla félfamentes rajzlapokból vagdosni és kutya közönséges tintával nyomtatni, merthogy az ártatlanság vélelme... "Mi az, hogy feltételezik rólam hogy hamisítani akarom a pénzt?" Ne komolytalankodjunk! Igenis védeni kell a zenei anyagokat is, csakúgy mint minden más értéket. A technikai részletek pedig (pl. nem olvasható bizonyos meghajtókban) teljesen más lapra tartozik, nyílván fel kell tüntetni a lemezen hogy csak asztali berendezésekben működik az adott másolásvédelmi technika. Később nyílván lesznek jobban.
  • JTBM
    #10
    Az US-ra inkább az jellemző, hogy átverik az embert, ha ráírnák, hogy másolás védett, akkor senki sem szólna semmit. De nem teszik, hanem úgy árusítják, mintha normál CD lenne. A marketingesek félnek a dologtól, pedig szerintem eddig hosszú távon mindig rosszul jártak ott kint, akik ilyet csináltak, pl. dohánygyárak.
  • Z
    #8
    Hát az amcsik azért elég könnyen kiperkálják a 15 bucks-t a CD-kért, de ott az a nézet, hogy ki kell nyalni a vásárló s*ggét, ami igaz is, itt magyarhonban egy ilyen pert élből kiröhögnének.
  • mir
    #7
    ebben van valami:D
  • Laci73
    #6
    Nem kell ahhoz a boltba eljutnia, hogy felkerüljön a Netre. Persze ez egy másik téma...:D
  • Supergamer_real
    #5
    A problema csak az, ha senkisem veszi meg a cd-t (az ara miatt - amirol en beszeltem) akkor kotheted a cdlejatszot a pcre.
  • Laci73
    #4
    Egy jó minőségű audio kimenettel a CD-lejátszót rákötöd a PC-re, és már mehet is az .mp3-ba tömörítés...
  • Supergamer_real
    #3
    Valakinek kellene, mert ha senkisem akkor mi sem tudjuk majd honnan letolteni.
  • Laci73
    #2
    Kíváncsi leszek ezután ki vesz efféle lemezeket...
  • Supergamer_real
    #1
    "Az Egyesült Államokban összehangolt jogi per indult az öt vezető lemezkiadó ellen a közelmúltban piacra került másolásvédett audió CD-k miatt, amelyeket a vásárló adott esetben le sem tud játszani, ráadásul sértik a hallgatók jogait.
    "

    Ennek mar eppen itt volt az ideje.