63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #10269 koszi,
mivan mindenki zakk? :) -
cskapi #10268 mindenféle shader
http://eol3d.com/index.php?pageid=resources&resourceid=matlibs
http://www.3dcenter.ru/download/Material_libraries/index.shtml -
nenad #10267 ezt az error reporting dolgot maxban nem lehet kikapcsolni vegleg? (nem talaltam semmit a help fileban (f1)) -
Ami van azt küldjed!! -
Youth: dobnal par infot a design21 felhivassal kapcsolatban?
Pl: hogy mekkora meretben milyen felbontasban, milyen formatumban kell a kepet elkuldeni. En nezegettem az oldalt de nem talaltam erre vonatkozo dolgokat,de lehet csak figyelmetlen voltam:(
Koszi -
Hát, van még vele melóm, de mostanság ilyeneket csinálgatok, mivel lassan kezdődik az új szezon:

Hja, Nenad, tuti párszor újrakezdem, majd berakom ha kész, ide a rendert, már ha lehet :) Lezúztam pár Cd-t Esponától, most ismerkedek visszafelé, hogyan is variálgatja a komplexebb modeleket. -
Sziasztok Max Guruk!!
Design 21-en volt: Küld el a legjobb képedet, amit Max-szal csináltál. Megnézik a Discreetesek és ha jónak találják, akkor küld el a Discreetnek a kitöltött nyomtatvánnyal együtt... Ezzel kívánják népszerűsíteni a MAGYAR grafikusokat... Aldaryn!!! A dobókockás képedet mindenképp küldd el!!! És a többiek is!!! Nenad!! Meg akinek van képe... Nem veszthetsz semmmit, legfeljebb aztmondják, bocsi inkább ne... Szóval harcra fel győzni kell!!!! A MAGYARSÁGÉRT!!! :)))))))))) (Bocsi akit nem mondtam, de most nemsorolom fel a fórumozók névsorát.) -
:) A mélyvíz híve vagyok!!! :)))) Előmunkálatokat végeztem már egy saját futurisztikus autó létrehozásával, 6 óra után kezdett az, és úgy történni, amit szerettem volna :) -
nenad:)) -
a blueprintet egyforma szeletekre szabod photoshopban, es akkora meretu planeket csinalsz maxban is es ugy aranyos lesz asszem. -
nenad #10259 eleg erosen kezded.. :)
csak nehogy ujrakezd nehanyszor...
na de nehogy felreertsd, sok sikert hozza!
-
Huhh, nagyon jók az oldalak!!! THX! Van pár dvd-nyi tutorialom, amit grafikus hubokról szedtem, de ezek is nagyon jók!!! Ha van még a tarsolyban, kérnék, akár priviben is. -
Én is így akarom nekidurálni magam, rendeltek tőlem 1 Renault 5-öt, blueprint is van. A gyakorlati kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom beállítani a 3 texturázott plane méretét, hogy arányos legyen az összkép? -
bocs ha csak most válaszolok...időközben ugyanezt javasolta 1 ismerősöm,És ponttrol pontra elmagyarázta a menetét...és szuperál...köszi a helpet!!!!!nem tudom mennyivel egyszerübb igy de ezt fogom alkalmazni a jövőben hailyen gondom lenne...köszike!! -
velemenyem szerint jobban jarsz ha csinalsz plane-ket es texturakent teszed ra a blueprintet. Igy konnyebb lesz kezelni, es asszem gyorsabb is minthogyha a viewport bacgroundba helyezed.
Javitsatok ki ha tevedek. -
igen...
-
gondolom blueprintet akarsz bevinni a viewportba? -
TEHÁT 1 OLYAN KÉPET TÖLTENÉK BE AMI ELÖTT MODELLEZNÉK POLIGONBÓL..ehelyett csak fehér képeket töltbe minegyik nézetben...a linkeket köszi -
Ami magyarul megtalálható, azt gyakorlatilag mind fel lehet leni a magyar 3D Studioval foglalkozó oldalakon. Sok közülük engliánus tutor fordítása, persze, ez nem baj.
ilyen magyar oldala pl. a
World3D
Itt rengeteg jó tutor, és link van továbbioldalakra.
A én személyes kedvenc polygon modellezés fejtágítóm a CGTalkon található, melyhez ugyan kell némi angoltudás, viszont temérdek, éles helyzetben előjött problémával, megoldással, szemléletkialakítással foglalkozik. Nem beszélve arról, hogy magug a szakma legjobbjai vitatkoznak benne időnként, persze az alap dolgokról is szó esik, de itt igazán profi kérdések, és profi válaszok is vannak.
CGTalk :: Theoretical Sub-D Thread -
Pontosan hogyan érted ezt a "referenciaképet töltenék be" dolgot? Arra gondolsz, hogy a háttérbe rakott képet (viewport background) szeretnéd updatelni? Erre az Update viewport background (Alt+Ctrl+Shift+B hehe) használható. Persze át lehet definiálni. De a Viewport menüből egyből el is érhető.
Ha pedig egy texmapot nem hajlandó updatelni, akkor ott érdekesebb gondok vannak, mert a rendszer általában automatice frissíti a viewportban mint textúra megjelenített bitmapokat. Elég sűrün, 1-2mp enként. -
hi...gondom van akkor amikor referenciaképet töltenék be,a szakirodalom szerint ilyenkor frissiteni kellene a képernyöt-hun billentyüzeten Controll+7-de semmi változás...valaki tud valami gyogyirt?emellett semmi gond a progival,fut minden opcio...a betöltendö kép ráadásúl a descreet oktato-dc ről van. -
Sziasztok...joféle poligonszerk.tutorialokat keresek...nem 'idegenkedem' a szép magyar nyelvtöl,igy elönyben a honi tutorok...köszi -
tű helyett tűz... de a szövegkörnyezetből talán kiderülhet, na mindegy :) -
Dehogynem! Sok kicsiből vesz majd házat :))
Amúgy szerintem szabin lehet vagy valami mert ezelőtt mindig válaszolt másnapra... Lehet tű ütött ki nála vagy megölte a gyerekét és most börtönben van... ki tudja... Várjunk kicsit. -
Nem. :/ Mondom, egy srác szaros 10 dollárja nem nagyon érdekli. -
Tudod jólenne fotó refkó... Peter gyerektől :)) Nekedse írt mi??? :/ -
Köszi! Jólewsik ám az ilyen :)))) -
van pár ( nem sok) aki még nálad is gyengébb képet küldött :) -
En meg elek:)) De nagyon lefoglal a nappali melo meg az ejszakai gep install. -
Csak érdekesség képpen kérdem, hátha olvasgatják még ezt a fórumot: "Hoool vannnak a többbieeek?"
Egy rakatt emebrt nem látni mostanában, aki régebben igencsak rendszeresen benélzett ide!
(Okés, most is vannak páran, de akkor is,...)
Szóval, akinek szól, az tudja. :) Szólhatna már pár szót, hogy tudjuk, még él. -
Majd a sok kis Youth megvígasztal. :)))) De most töröld le a könnyeket, fejezd be a röhögést, és ülj le a gép elé, indíts egy MAX-ot, avgy MAyát, vagy mittoménmit, és alkoss! :)
Valakinek meg kell mán' törnie a jeget! :) -
Valójában nemtudom. Valami netes 3ds magazin szerű... bemutaják a hónap munkáit. Nem válogatnak hogy jó e vagy rossz én is így kerültem csak be :))) -
Mi ez a "3Dnspiration issue#4" ? -
Nee, mááá sírok :)))))
-
Mutogathatod majd a sok kicsi Youth-nak. :))) -
:DDD -
LOL!! Addigra ez a ketyere már olyan antik lesz, mint Nagyapám Doxája, úgyhogy még érdekes is lesz, ha mutogatja!!! :) -
Szerintem 20 év múlva is nyugodtan mutogathatod majd azt a képet. :)
U.I.: Mért is moderálnám ki? Hiszen ez az igazság: Itt csupa jófej és kedves ember van! :))) -
Így szokás csinálni... :)) -
THX! Ez célravezető végülis, de elég érdekes módszer. Gondoltam van valami egyszerűbb hivatalos megoldás is. Bár tény, hogy nem találtam :)