63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Egy éve csináltam egy ilyen képet, ahol a golyó egy üvegtéglát üt keresztül, nem lett vmi jó, nem sikerült a mozgást jól elkapnom... De a maga, mint téma, szvsz nagyon érdekes...
  • petesilver
    Segítsetk, pls! Csinálom a Renaultot polygonból, asszondom vertexnek Weld, érték 0,5, ki is írja mondjuk hogy 141 pontból lesz 140. Később azonban újrajelöléskor ismét 2 különálló pont lesz belőlük. Mit csinálok rosszul? Kihúzáskor a fél autó ottmarad az alapvonalon, goto 1 step vissza, Weld újra, és csak akkor jó. Őrület!
  • vaczak
    A grafikus levlistán volt régebben egy thread "Network rendering" néven. Mivel nekem csak 1 gépem van nem tudom mennyire hasznosítható mindez, de te hátha jutsz valamire vele. (Remélem nem nagy gáz hogy mások levelét idézem, ha igen: bocsesz.)

==========

> Szeretnek 3dsmax-bol, illetve Combustionbol haloban renderelni. lehet, hogy
    > akar 50 vagy megtobb gepen is. Ezzel kapcsolatban van-e valakinek
    > tapasztalata. Jo,nemjo, nehezen osszehozhato, milyen problemak vannak vele
    > stb. (lehet mondani konkret programot, csak ne csak a nevet, hogy erre ra
    > van irva hogy tudja:)
    >
    > kosz
    > lameron
    >

Minden Max install tartalmazza a Backburner nevu netrender manager progit,
    amivel egyszerre adhatsz ki 3ds és combustion taszkokat is. Konkrét
    tapasztalatom nincs vele, de szerintem valószínuleg korrekt dokumentációt is
    mellékelnek hozzá.
    Ha nagyon nem megy, akkor menj ide: http://support.discreet.com és loginelj
    be guest userként a fórumra, aztán nézz körbe, biztos van róla topik.

Természetesen minden gépre fel kell raknod a két progit, de licenszelni
    elvileg nem kell (lévén free unlimited network render).

Érdemes egy gépet fileszervernek dedikálni, és arra renderelni minden
    rendernode-ról; plusz nem árt, ha ez a gép valami komolyabb OS-sel
    rendelkezik, mert különben a 10-re korlátozott network connection csúnyán be
    fog kavarni.

Fontos, hogy egyforma procik legyenek a gépekben, mert a procedurális mapek
    és egyes modifierek random seedjei esetleg különbözhetnek - zizis rendert
    eredményezve.

LY

UI: Mayával lenne zurösebb a dolog, mert ahhoz nem adnak render managert...
    ;))

Szia!

1. A munka állomást és a szervereket is tudod használni rendernode-ként.
    2. A scene-ben használt pluginokat minden szervergépre át kell rakni.
    3. Használtam Combustion és Max-ot is különbözõ processzorral rendelkezõ szerverekkel is és semmi probléma.
    4. Szerintem nagyon könnyû beüzemelni a backburner-t, fõleg ha egy kis idõt szánsz a helpre is.
    5. A hálózat normális TCP/IP mûködése esetén, hihetetlenül könnyen be lehet izzítani, komolyabb ismeretek nélkül is.

Üdv: leeben fox

VT> Hát arra tuti ügyelj, hogy P3/AMD különbség ne legyen... csupa AMD vagy
    VT> csupa P3/4 az asszem mehet. Errol is kéne legyen szó doksikban... Bár lehet
    VT> hogy az R5-nél már nem számít, de erre azért nem vennék mérget.

VT> LY

Celeron2, AMD Athlon és AMD Athlon XP -ket használtam, amikkel nem volt semmi gáz.
    Persze Én a klasszikus backburner, képkocka/szerver felállást használtam.
    Elképzelhetõ, ha a "modern" distributed rendering módszert használjuk,
    amit pl a brazil is használ, elképzelhetõ a nemvárt eredmény.

Üdv: leeben fox

Nem, ez a probléma képkockánkénti rendernél is fenyeget; mint említettem,
    bizonyos véletlenszám-generálási különbségek okozhatnak látható eltéréseket,
    pl. a procedurális textúráknál. De ez egy Max4-es update-nél jött elo elso
    alkalommal, és lehet, hogy azóta már kijavították - rá kéne kérdezni valami
    bennfentesebb embernél...

LY
    > MS> Ez akkor azt jelenti, hogy en elinditom a manager progit, es az figyeli,
    > MS> hogy mikor csatlakozik ra egy szerver, es akkor adja neki a melot, ha meg
    > MS> leall akkor masnak adja? Szoval mehet egy gep allandoan, amin fut a manager
    > MS> progi, es kinek mikor van kedve, csatlakozhat a gepevel, es akkor hagyhatja
    > MS> abba amikor akarja, anelkul, hogy a renderelt cucc eltunne? ez ugyben
    > MS> esetleg tapasztalat?
    > Ez igy van ahogy leirtad. A renderelt cucc annyiban tunik el, ha az
    > adott server a frame renderelesenek felenel lett megszakitva, akkor az
    > a frame elveszik (mert ugye kepszekvenciat renderelsz), de majd egy
    > masik server aki ezt a frame-et megkapja, szepen megcsinalja. Igaz az
    > elejerol. De a ki-be maszkalas a managerrol teljesen ok.
    >
    > Udv,
    > Dexx
  • pauly
    Én arra ertettem hogy a maya,lightwave stb,között a maxban a legjobb a kiterítés.
  • nenad
    a max uv-kezelese a letezo legsilanyabb cimszoert vetekszik. Az Uv, Bodypaint stb, merfoldekre tulmutat a dolgon.
    Miben is? Abban hogy ne veszodjel orakat azzal, hogy kitexturazz egy format...
  • piktor
    Az UV-re visszatérbve: biztos én nem tudok vlamit, de egy fejet akartam unwrapolni és maxban nagyon belassult ettől. Pedig szerintem nnem túl sok még a polygonszám. A DeepUV meg simán kezeli. Na mindegy. Azért ha valaki tudja, hogy megy -e a DeepUV Max6 alatt, akkor szóljon! Köszi. :-)
  • SaWo
    #10363 valaki help
  • RelakSfromhome
    Mi a fasz az a középső képen? KJigyulladt egy ejtőernyő? :D
  • pauly
    Hi

Nem értem,hogy miért jó az a DeepUv?
    Mert most ugye ha jol sejtem akkor ezzel ki lehet teríteni egy objectet.Mivel jobb mint a max6-ban az unwrap?Mert szerintem a maxban a legjobb az unwrapozás,akkor meg minek kell külön másik progi?
    Vagy én nem tudok valamit,amit a progi tudna?
  • piktor
    TSziasztok! udtok valamit arról, hogy megoldott -e már a Righthemisphere DeepUV és a Max 6 kapcsolata? Adtak ki már valami patchet, vagy update-t?
  • petesilver
    Fent van! Töltsd, nézd, kapard :))))))
  • pauly
    Hi

Megnéztem a hubokat.
    Rohadt jók!!Tényleg minden meg van szinte,amit csak akarsz.
    Azt sem tudtam mivel kezdjem a töltögetést. :)
    MIndenkinek ajánlom ezeket a hubokat.
    Az egyetlen gond hogy néha kicsit sok idő letölteni valamit,de megéri. :)
  • Ryleh
    hello.....anatomiai atlaszt keresem csontok,izmok,szövetek modellezéséhez...köszi
  • petesilver
    Hja ezeken a hubokon Roadrunner néven találtok meg.
  • petesilver
    Nos rendben, valóban dc-ről vannak. Amit közzéteszek hubok, azok igazi csemege extázis grafikával foglalkozóknak. Ami ezen a 4 hubon nincs, azt nem érdemes tudni, ismerni!
    graffixlab.no-ip.org
    gorehide.mine.nu
    antidot.no-ip.org:411
    kvl.dyndns.org - ez az utolsó a La Taverne Graphic magán szerver, délutántól valamikor átvált csak tagokra. De asszem amúgy sem lehet megtalálni a publikusok között, csak ha direktbe beírod a címet!
    Remélem hasznotokra válnak a címek, jó töltögetést!
  • pauly
    Hi

Petesilver írtad,hogy sok cuccot letöltöttél grafikus hubokrol,pontosan honnan? dc? ha dc,akkor meilyk hubrol?
    Nem árulnád el?
    Előre is kösz!
    Remélem :)
  • petesilver
    Egy kérdésemre a válasz, hátha jól jön másnak is: Egy rövid tutorial max-hoz, hogyan kell belőni a blueprintrt jól:Blueprint setup tutorial
  • petesilver
    Naggyon jó!!! Bejön!! Szép, kreatív, és nagyszerű a koncepció!!!
  • petesilver
    Blue print lelőhely, akinek kell esetleg:
    Blueprint
  • nenad
    erdekes cucc,tetszik a formak lazasaga
  • Vorpal
    KOCKALAND

design21 fórumba sokan de irjatok sok jó dolgot oda és keressetek meg a konstruktiv 5letekkel.thx
  • petesilver

• petesilver
    Így igaz! Kaptam egy pár képet, aminek a neve slow motion volt, ez az egyik. Ez valódi felvétel, nem fake!
  • GixEr
    Ez a kep nem 3D, ez egy nagy sebessegu (kb 10000frame/sec) kameraval felvett video egyetlen egy kockaja, es bizony visszafele is froccsen az alma.
  • fle go
    Sawo: gondolj csak bele, vizbe dobsz egy kovet mi tortenik? Becsapodas! Amitol a puhabb targy szetfele veti magat, szoval szerintem jo az alma.
  • SaWo
    A kép zseniális, de egy pici elvi hiba benne. (Bár azt hiszem, ilyen produkcióknál már nem illik kötöszködni ) De ahol a lőszer belefúródik, ott miért kifelé jön az alma?? :O Vagy én értelmeztem rosszul?
  • SaWo
    Srácok! (+Anikó :D ) Segítsetek!
    Beszereztem most egy új számítógépet, azon is XP pengfet, mint ahogy a mostanin is. Arra gondoltam, felrakom arra is a a MAXot, és elkezdgetek hálózatban renderelni. Ehhez keresek emereket, aki átadná a tapasztalatait, mit, és hogyan tudok megcsinálni. A mostani gépemben, van egy hálókártya, amin megy a kábelnet, meg van még egy hálókártya, ami a másik géppel van kontaktusba switch kábellel összekötve. A háló már úgy ahogy müxik, kisebb nagyobb gondoktól eltekintve. SZóval, ha valaki tudna segíteni, megköszönném. Biztos ismeritek Hunkicsit, üzemeltet(ett) egy maxos weblapot. Ő tudom, foglalkozott ilyenekkel, de sehogy sem találom az oldalát. Ha valaki csak ezzel a web címmel megdobna, már segített. Köszi.
  • nenad
    bar ezt inkabb mashol kene megbeszelni...(masik topicban)
  • nenad
    hat ha adsz tarhelyet feltolthetek neked, de biztosan van a neten is.
  • Culram #10360
    Hali mindenki! Help PLZ!! Szóval fent volt nekem a max6 demo változata, amit authorizáltam. Nem volt vele semmi baj, minden működött. Aztán egy hete kiírta hogy az authorization code nem jó, írjam be mégegyszer vagy lépjek kapcsolatba a descreetesekkel. Új kódot nem fogadott el, értelem szerűen a programozokkal nem léptem kapcsolatba.
    A progit még tudtam futtatni anélkül hogy jó lenne a kód. De ma már nem tudom futtatni se. Mikor elinditom csak az auth kódot kéri és a generátorral nem tudok semmi javulást elérni. Segítsetek mert a 6-os alatt lévő dolgaim igy nem folytatódhatnak. VAlami otlet? volt teljes regclean is.
    Esetleg a max6 cd valahonnan letolteni?
  • petesilver
    Nekem fent van mindkettő. Van olyan scenem, amit a max5 nem tud lerenderelni, mert a vége lőtt kicsivel elszáll, max 6 simán. Néha az az érzésem, hogy a sok objectből álló jeleneteket gyorsabban rendereli a 6, és könnyebben mozgatható benne minden.
  • hen-tes
    ez most télleg igazi kép ? :))
    dúrva :)
  • hen-tes
    rakj :)
  • nenad
    hat megint teszteltem, kozel olyan minoseget mint amilyet jo sok photonnal lehet az fr 1/3 ido alatt hozza. :)
    a color mapping nelkul persze ez semmit sem er(ne) mert a tonusokkal gond lenne.
  • nenad
    finalrender stage 1 sp2a COLOR MAPPING funkciot tartalmaz... :)))
  • nenad
    valaki mondta hogy mennyivel tobb memoriat zabal max6..
    Hat nem, ma be volt love max6 es max5 egyszerre,(scene transfer max6>max5 be) Na max6 a scenel egyutt 170 megat kajalt, max5 ahogy felallt 250megat. Valoszinu persze a pluginok miatt, azonban max6 a plugokat csak hasznaltara tolti be, max5 nel ez valahogy ugy tunik mashogy van...
  • nenad
    FLEGO: YYEEEEEEEE :)))

a poen az hogy nincsen benne rengeteg ismetlodo elem>> (irodagepmuszeresznek tanultam es szereltunk jopar ilyen masinat) tehat peldaul a karok minde1ke mas(!) azt gondolna az ember hogy nem, pedig igen, minde1knek egyedi formaja van. Marha sokminden van benne. :) A gombokon kivul nem is jut eszembe hirtelen mi is ami ismetlodo... Ja a csavarok! :))
  • fle go
    na...
  • fle go
    bocsesz!
  • fle go
    Hali!
    nenad siralyul megy a gepem:) több mint félórás render utan csak 2 fokot emelkedett a proci höfok.
    Es ime egy ujabb lego darab, joval rövidebb renderidovel mint régebben! Ez király:)))