63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #12791 nem farasztottal, most keltem fel :) Meloztam par napig :)) -
Nenad! Ez tényleg alap volt... Nem kellett volna túlbuzgó módon mindent bekapcsolgatnom. Sorry, hogy ezzel fárasztottalak, de megint tanultam valamit! :-)
Köszönöm! -
nenad #12789 helyesebb a fogalmazas, az egyik osszekavarja a masikat :) -
nenad #12788 az egyik felulirja a masikat...
azaz kapcsold ki a force 2-sided opciot maxban. -
Segítsetek, plíz! Alapvető kérdés, nem ér kiröhögni...
VRay-el renderelek. Egy sima plane-t szeretnék megjeleníteni, de csak az egyik oldalát rendereli le, pedig a VRay material 2 sided és a Render scene panel Common fülénél is be van kapcsolva a "force double sided", sőt a wievportnál is be van kapcsolva a 2 sided... Hogyan kell ezt beállítani, hogy mindkét oldalt (bárhonnan nézem) lerenderelje? -
köszönöm. próbálkozom.
most egy saját tervezésű autón dolgozom. eléggé szivat a dolog. ha kész azt is felnyomom ide. -
pauly #12785 Nem tudja valaki,hogy miért van az,hogy ha raklikkelek egy hdri képre,akkor veketét mutat a previewben,majd ha behoztam a settings-et,akkor ott jol mutatja,majd renderelésnél megint csak fekete a kép.
Először jó volt.Valamit elállítottam volna?
Előre is kösz! -
Free: Hat a csapagyas kepet elnezve szerintem nem kicsit haladsz gyorsan :) -
Aldaryn: Ehe...
Culram: Koszi :)
Frenkie: Ilyen szereny vagyok de amugy tegnap irtam 1db szigorlatot es ez valoban eleg sok idot elvett az eletembol. -
Eddig azt hittem sikerült elrugaszkodnom egy kicsit a kezdő szinttől de ezt a képet látva rájöttem hogy még el sem értem a kezdő suzintet :o)
Grat hozzá -
Nem értem Lion szerénységét, én úgy villognék ezzel, helyette meg Te rakod be? Vagy nagyon elfoglalt szegény?
-
Culram #12780 Ja. Elkéne olvasni?
-
Culram #12779 Ehem öt csillag a Critiquesben.
De itt a Tutorial címe:
http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=156460 -
Autó poly modellezési tutorial mindenkinek! :P
Lion remekműve a CGTalkon:
http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=171825
-
Culram #12777 A perspektiv kép általában a kezelőfelület jobb alsó ablaka. Rákatt, sárga keret, majd elméletileg F9 vagy F10. -
Na most sudio 6 al olvastam egy tutorialt a végén azt írja hogy "A képen látható paramétereket állítsuk be majd rendereljünk egyet perspektivkus nézetből.
Viva la Max . A következő részben pedig majd animáljuk is őket. " Na de hogyí is kell persvektivikus nézetből rendelni meg animálni??????? PLZ HLP -
Bocs, de nem voltam itt amíg fent volt a kép, felraknád újra, mert már nem található. köszi -
nem mondtam semit -
ok! ;) A Shapes funkció hol van? nemigaz de pancser vok Lol -
Alapokhoz, tényleg igazán az alapokhoz használd a MAX online tutorialjait, ehhez kifejezetten jók, kezdő, a programmal megismertető tutorialokat ezeknél jobbat nem igen lelni a neten, amik megtalálhatóak, azok inkább valamiylen speciális célfeladattal foglalkoznak, és nem oylan alap dolgokkal, mint "hogyan navigálj" stb... -
SZiasztok, na én most kezdtem hozá a max 6 hoz és valahogy nincs sok ismeretem a progiról azaz tudom mi a neve és kész,, tudtok valami leírást ami leírja az alapokat? -
Nekem rengeteget segitettek ezek a leirások anno:
brazil leirás:
http://www.users.broadband.hu/napalm/3d/Brazil/
És a photonokrol pár szó:
http://www.world3d.hu/leckek.php?show=fr -
Ez engem is érdekelne, így én is jártam! Autó render, skylight, éa az ablak brazilglass. Perspektívikus nézet, autó picit elforgatva. autó első-hátsó szélvédője átlátszó, az oldalsó üvegek fullfeketék. Néztem nagyokat, aztán lehajítottam a brazilglasst, és standardmateriallal+opacityvel megoldottam. De érdekelne a magyarázat. -
pauly #12768 Üdv
Elmondaná valaki,hogy brazilban hogy kell használni a photonokat?
Meg a fotonoknak mi érteleme?Sokkal szebb hatás lehet vele elérni?Mert azt észre vettem,hogy nem muszáj fotonokkal számoltatni a GI-hez? Vagy igen?
Meg az miért van,hogy ha egy brazil fénynél beállítom a fotonokat,meg a foton szervert a render menuben kijelölöm a globalt,akkor teljesen fekete lesz att a képen,ahol közvetlenül nem világítja meg a fény a modellt.Próbáltam a render menüben állítgatni,de fotonnal mindig fekete lett.
Előre is kösz! -
Hi! Vlgre beszereztem a progit. Csináltam is egy szép kis cellát ráccsal padlóval....csak nem tudom hogyan kéne textúrázni. :( Elmondanátok nekem?
-
Mert én mondom, aki már régen maxozott és nem egy aktív tag :P
Bocsi, ha valakit nem érdekel, vagy zavarja, csak gondoltam, hátha nem láttátok...nehogy amiatt lemaradjon róla!!! :) -
Miért offtopic? -
OFF TOPIC - Akit érdekel:
3ds max 7 bemutató lesz!!!
Hír és részletek az ArtistPub-ról (www.artistpub.hu)!!!
Bemutató: MAX 7 -
Most olvasok egy hirdetést, hogy 3dmax 7. Tudtok erről valamit? Mivel jobb, stb... -
nenad #12762 nemtom.
vraymesh a vray sajat geometria filr formatuma elonye hogy csak annyit toltesz be belole ami eppen az adott bucket renderelesehez kell(vagy annyit sem ha olyan sokrol van szo)
Igy gyakorlatilag a vinyo szab korlatot a dolognak.
Az alabb postolt kepen a vegen tobb min 1.000.000 poly a haz, es a hazat magaban siman 7 masodperc alatt huzza le. Tehat vegul is meg lassunak sem mondhato.
Rhinonal a "meshing" a nurbs surfacebol polygont (mesh) keszitesz. Ezt jelenti. -
Culram #12761 Nenad: És ez az időkorlátos izé működik mindegyik Npower kütyüre? -
Culram #12760 Sok kérdésem lenne. Mi az a vraymesh; meg hogy a rhino meshel; intezív surface rebuildelés? Lehet hogy egy kicsit sok eccerre, de minőség javulást szeretnék elérni a modeleim terén, amikhez már régóta nem nyúltam. -
Uhhh... büntetős. :D Nem is emlékszem már, melyik (elég komoly) plu tárolta a 30 napos időkorlát lejártát egy .dat fileban szöveges formában,d e jót derültünk rajta anno. :) Lol. -
nenad #12758 csak siman toltsd le a Npowerektol en is azt hasznalom.
Aztan ha lejar a trial akkor uninstall majd ki kell torolni az nplicenset max meg a windows konyvtarbol es utana mehet az install megint. -
Klassz! :o) A szökőkút is jól mutat. Jól, látom, hogy van belselye is az építménynek? vagy csak egyes ablakok mögött látni be?
A Rhino2MAX cuccot nem tudnád feltölteni vhova? Most égető szükségem lenne egy jó Rhino-MAX import interfészre. :) Picit sok az a mesh, ami kellene, hogy jó legyen a modellem, intenzíz surface rebuldelés és optimalizálás után is. -
Klassz! Látom sziluetted van dögivel talonban :) -
nenad #12755 attol fugg mi lesz a vege, lehet a fenyforrast is mappolni, de ha eleteszel valamit az sem rossz. Attol fugg milyen hatast szeretnel elerni.
na a tegnapi Palota idaig jutott amig le nem huztam a rolot.
A szokokut particle(sima superspray). Egyebkent hehe, tegnap bemondta az unalmast a rhinotoMax plug vmiert, oszt ezert kellet mehsbe tennem. A fekete csik a verendan, sztem megfordult egy egy ket face, de hat majd azt mondjuk sotet a szunyeg :)
kep -
Mi a leggyorsabb, legegyszerűbb módja, ha azt szeretném, hogy megvilágítok valamit 1 direct spotal, ami feliratot, vagy rajzolt ábrát vetít a talajra? Materialból, light beállításból, vagy fényforrás elé plane rakásból érdemes kiindulni-megolgani? -
nenad #12753 na es egyszer sem fagyott le.. Le a kalappal. Azert software rendering rulez! :) -
nenad #12752 Kesz lett a palota modellje :) Harom percnel is tovabb meshelt rhino mig a vegere jutott, es igy is lecsaltam vagy 10-15% (ami nem latszik majd) :) Heh, ilyen sem volt meg. 3 perc.