63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    nem farasztottal, most keltem fel :) Meloztam par napig :))
  • piktor
    Nenad! Ez tényleg alap volt... Nem kellett volna túlbuzgó módon mindent bekapcsolgatnom. Sorry, hogy ezzel fárasztottalak, de megint tanultam valamit! :-)

Köszönöm!
  • nenad
    helyesebb a fogalmazas, az egyik osszekavarja a masikat :)
  • nenad
    az egyik felulirja a masikat...
    azaz kapcsold ki a force 2-sided opciot maxban.
  • piktor
    Segítsetek, plíz! Alapvető kérdés, nem ér kiröhögni...
    VRay-el renderelek. Egy sima plane-t szeretnék megjeleníteni, de csak az egyik oldalát rendereli le, pedig a VRay material 2 sided és a Render scene panel Common fülénél is be van kapcsolva a "force double sided", sőt a wievportnál is be van kapcsolva a 2 sided... Hogyan kell ezt beállítani, hogy mindkét oldalt (bárhonnan nézem) lerenderelje?
  • Free
    köszönöm. próbálkozom.
    most egy saját tervezésű autón dolgozom. eléggé szivat a dolog. ha kész azt is felnyomom ide.
  • pauly
    Nem tudja valaki,hogy miért van az,hogy ha raklikkelek egy hdri képre,akkor veketét mutat a previewben,majd ha behoztam a settings-et,akkor ott jol mutatja,majd renderelésnél megint csak fekete a kép.
    Először jó volt.Valamit elállítottam volna?
    Előre is kösz!
  • LionTR
    Free: Hat a csapagyas kepet elnezve szerintem nem kicsit haladsz gyorsan :)
  • LionTR
    Aldaryn: Ehe...

Culram: Koszi :)

Frenkie: Ilyen szereny vagyok de amugy tegnap irtam 1db szigorlatot es ez valoban eleg sok idot elvett az eletembol.
  • Free
    Eddig azt hittem sikerült elrugaszkodnom egy kicsit a kezdő szinttől de ezt a képet látva rájöttem hogy még el sem értem a kezdő suzintet :o)
    Grat hozzá
  • FRenkie
    Nem értem Lion szerénységét, én úgy villognék ezzel, helyette meg Te rakod be? Vagy nagyon elfoglalt szegény?
  • Culram #12780
    Ja. Elkéne olvasni?
  • Culram #12779
    Ehem öt csillag a Critiquesben.
    De itt a Tutorial címe:
    http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=156460
  • Aldaryn
    Autó poly modellezési tutorial mindenkinek! :P

Lion remekműve a CGTalkon:
    http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=171825

• Culram #12777
    A perspektiv kép általában a kezelőfelület jobb alsó ablaka. Rákatt, sárga keret, majd elméletileg F9 vagy F10.
  • Johnyy
    Na most sudio 6 al olvastam egy tutorialt a végén azt írja hogy "A képen látható paramétereket állítsuk be majd rendereljünk egyet perspektivkus nézetből.

Viva la Max . A következő részben pedig majd animáljuk is őket. " Na de hogyí is kell persvektivikus nézetből rendelni meg animálni??????? PLZ HLP
  • FRenkie
    Bocs, de nem voltam itt amíg fent volt a kép, felraknád újra, mert már nem található. köszi
  • Johnyy
    nem mondtam semit
  • Johnyy
    ok! ;) A Shapes funkció hol van? nemigaz de pancser vok Lol
  • Aldaryn
    Alapokhoz, tényleg igazán az alapokhoz használd a MAX online tutorialjait, ehhez kifejezetten jók, kezdő, a programmal megismertető tutorialokat ezeknél jobbat nem igen lelni a neten, amik megtalálhatóak, azok inkább valamiylen speciális célfeladattal foglalkoznak, és nem oylan alap dolgokkal, mint "hogyan navigálj" stb...
  • Johnyy
    SZiasztok, na én most kezdtem hozá a max 6 hoz és valahogy nincs sok ismeretem a progiról azaz tudom mi a neve és kész,, tudtok valami leírást ami leírja az alapokat?
  • ThomasGins
    Nekem rengeteget segitettek ezek a leirások anno:
    brazil leirás:
    http://www.users.broadband.hu/napalm/3d/Brazil/
    És a photonokrol pár szó:
    http://www.world3d.hu/leckek.php?show=fr
  • petesilver
    Ez engem is érdekelne, így én is jártam! Autó render, skylight, éa az ablak brazilglass. Perspektívikus nézet, autó picit elforgatva. autó első-hátsó szélvédője átlátszó, az oldalsó üvegek fullfeketék. Néztem nagyokat, aztán lehajítottam a brazilglasst, és standardmateriallal+opacityvel megoldottam. De érdekelne a magyarázat.
  • pauly
    Üdv

Elmondaná valaki,hogy brazilban hogy kell használni a photonokat?
    Meg a fotonoknak mi érteleme?Sokkal szebb hatás lehet vele elérni?Mert azt észre vettem,hogy nem muszáj fotonokkal számoltatni a GI-hez? Vagy igen?
    Meg az miért van,hogy ha egy brazil fénynél beállítom a fotonokat,meg a foton szervert a render menuben kijelölöm a globalt,akkor teljesen fekete lesz att a képen,ahol közvetlenül nem világítja meg a fény a modellt.Próbáltam a render menüben állítgatni,de fotonnal mindig fekete lett.
    Előre is kösz!
  • Police88
    Hi! Vlgre beszereztem a progit. Csináltam is egy szép kis cellát ráccsal padlóval....csak nem tudom hogyan kéne textúrázni. :( Elmondanátok nekem?
  • szkoryon
    Mert én mondom, aki már régen maxozott és nem egy aktív tag :P

Bocsi, ha valakit nem érdekel, vagy zavarja, csak gondoltam, hátha nem láttátok...nehogy amiatt lemaradjon róla!!! :)
  • RelakS
    Miért offtopic?
  • szkoryon
    OFF TOPIC - Akit érdekel:
    3ds max 7 bemutató lesz!!!

Hír és részletek az ArtistPub-ról (www.artistpub.hu)!!!

Bemutató: MAX 7
  • RelakS
    Most olvasok egy hirdetést, hogy 3dmax 7. Tudtok erről valamit? Mivel jobb, stb...
  • nenad
    nemtom.
    vraymesh a vray sajat geometria filr formatuma elonye hogy csak annyit toltesz be belole ami eppen az adott bucket renderelesehez kell(vagy annyit sem ha olyan sokrol van szo)
    Igy gyakorlatilag a vinyo szab korlatot a dolognak.
    Az alabb postolt kepen a vegen tobb min 1.000.000 poly a haz, es a hazat magaban siman 7 masodperc alatt huzza le. Tehat vegul is meg lassunak sem mondhato.

Rhinonal a "meshing" a nurbs surfacebol polygont (mesh) keszitesz. Ezt jelenti.
  • Culram #12761
    Nenad: És ez az időkorlátos izé működik mindegyik Npower kütyüre?
  • Culram #12760
    Sok kérdésem lenne. Mi az a vraymesh; meg hogy a rhino meshel; intezív surface rebuildelés? Lehet hogy egy kicsit sok eccerre, de minőség javulást szeretnék elérni a modeleim terén, amikhez már régóta nem nyúltam.
  • Aldaryn
    Uhhh... büntetős. :D Nem is emlékszem már, melyik (elég komoly) plu tárolta a 30 napos időkorlát lejártát egy .dat fileban szöveges formában,d e jót derültünk rajta anno. :) Lol.
  • nenad
    csak siman toltsd le a Npowerektol en is azt hasznalom.
    Aztan ha lejar a trial akkor uninstall majd ki kell torolni az nplicenset max meg a windows konyvtarbol es utana mehet az install megint.
  • Aldaryn
    Klassz! :o) A szökőkút is jól mutat. Jól, látom, hogy van belselye is az építménynek? vagy csak egyes ablakok mögött látni be?

A Rhino2MAX cuccot nem tudnád feltölteni vhova? Most égető szükségem lenne egy jó Rhino-MAX import interfészre. :) Picit sok az a mesh, ami kellene, hogy jó legyen a modellem, intenzíz surface rebuldelés és optimalizálás után is.
  • petesilver
    Klassz! Látom sziluetted van dögivel talonban :)
  • nenad
    attol fugg mi lesz a vege, lehet a fenyforrast is mappolni, de ha eleteszel valamit az sem rossz. Attol fugg milyen hatast szeretnel elerni.

na a tegnapi Palota idaig jutott amig le nem huztam a rolot.
    A szokokut particle(sima superspray). Egyebkent hehe, tegnap bemondta az unalmast a rhinotoMax plug vmiert, oszt ezert kellet mehsbe tennem. A fekete csik a verendan, sztem megfordult egy egy ket face, de hat majd azt mondjuk sotet a szunyeg :)

kep
  • petesilver
    Mi a leggyorsabb, legegyszerűbb módja, ha azt szeretném, hogy megvilágítok valamit 1 direct spotal, ami feliratot, vagy rajzolt ábrát vetít a talajra? Materialból, light beállításból, vagy fényforrás elé plane rakásból érdemes kiindulni-megolgani?
  • nenad
    na es egyszer sem fagyott le.. Le a kalappal. Azert software rendering rulez! :)
  • nenad
    Kesz lett a palota modellje :) Harom percnel is tovabb meshelt rhino mig a vegere jutott, es igy is lecsaltam vagy 10-15% (ami nem latszik majd) :) Heh, ilyen sem volt meg. 3 perc.