3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az a velemenyem hogy kezdunk atvaltozni valamifele furcsasagga, nem tamogatjuk meg tanacsokat adunk egymasnak, hanem elkezdunk vitatkozni olyan dolgokon amiken nem kene...biztos ismeritek a mondast...Mindenki maskepp csinalja. Ugy erzem teljesen folosleges itt belebonyolodni , ki hogyan modellez meg stb, mert abbol csak okoskodasok lesznek a vegen, eddig tok jo volt ez a forum ne csesszuk el azzal hogy egymas modszereit szapuljuk! Tamogassuk egymas munkajat, otleteit, es eszmet csereljunk ne pedig azt bizonygassuk kinek mi a jo. hat csak ennyit akartam, jo munkat!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Én ezen a fórumon kívül a CGTalkot látogatom rendszeresen, egy-két projectet ott vezetek, de elsõsorban azért vagyok ott, hogy a nálam sokkal tapasztaltabb emeberktõl tanulhassak, olvasok, olvasok... 😊 Nomeg ûérdekes nézni, hogy pl. 1000 emeber mit gondol egy témában... melyik oldalra állnaka vitákban, stb... 😊
Ezen kívül a Luvr-t látogatom, szinte kizárólag a lelki csemege(képek) és azok készítésének leírásai miatt...
per aspera ad astra
http://free.x3.hu/losalamos/car.swf
bocs lusta voltam htmlbe tenni igy mindig a windowhoz igazodik.
Na az a fekete valami ami a kocsi utan keletkezik azok a kocsi aljan alatti GI samplesok, csak nincsenek updatelve igy ugy nez ki mintha tortenne valami ott 😊
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Nyugalom a hosszú élet ritka!
Az viszont tény hogy egyre másra jönnek az ujabb csilivili csoda prg-k pluginek amik kiváltanak ezt azt, de azt is megkell majd tanulni ugyanugy...Ez a háromdézés csupa tanulásbol áll...
http://druglord.buzz.hu/ ;)
csak nekem a vrayforum a legszimpatikusabb.
Es hat olyan fergetegesen nagy dolgot ugysem tudnak mutatni es ez nem frenkizes, azer megvannak a programoknak is a korlatai, itt most gondolok az utomunka ilyesmire.
de azert remelem kijonnek majd uj dolgok (programok) amik ezeket a dolgokat szuksegtelenne teszik.
😊
ami cgtalkot es egyebeket illeti egyetlenegy forumot latogatok es az pedig a vray forum, ami messze a legnormalisabb kulfoldi.
Temara visszaterve szerintem ez az egesz nyilvanvalo, ha tudod mit szeretnel elerni.
És olyan sokszor bebizonyosodott már: Hogy mindegy milyen technikával dolgozol, ha *értesz* hozzá.
Szerintem ez elég nagy igazság. Meg is próbálom magam tartani hozzá.
per aspera ad astra
Mellesleg én mostanában elég sok CGTalkos amolyan "extrarealisztikus" autó készítését megnéztem, mert bevallom, nagyon lenyûgöz, és a tán egy kivételével a köv. dolgot láttam, ami szerintem, és teszem hozzá, itt szerintem, a követendõ:
A kocsit egy olyan környezetbe rakja az illetõ, ami félig meddig le van modellezve, mondjuk a nagyon közvetlen közeli dolgok, és maga az föld. Az a modell amennyire csak lehet, pontosan beleillik a nagyon magas felbontású panoráma HDRI háttérbe, sõt, gyakran csak matte shader a föld kivételével.
A környezet ezennel kész. Bárhonnan lekapható egy király kis felvétel.
Ezután 5-6 passban kirenderelia rétegeket: Diffúz, Specular, Reflection, Shadow mask, stb... és valami kompozitprogramban, és képszerkesztõben összerakja, kijavítva a hibákat, ha vannak, meg amúgy mellesleg állítgatva mindenen, pl erõsebb specular, vagy egy kicsit lágyabb árnyékok... stb...
Szerintem most már világos, mire gondoltam.
per aspera ad astra
Megnézte hidd el, onnan hozta ezeket a dolgokat 😄DD!!!Lent van kép is amit a srác csinált, ha valaki betesz egy ilyen szinvonalu képet az tud valamit!!!Másik az hogy ezek a srácok nem PS-ben rakják utána össze hanem valamelyik kompozit prg-ben, mondjuk shake...
5.1-es maxot használok, úgyhogy akkor abban benne lesz 😊

per aspera ad astra
Létezik olyan megoldás is, hogy egy-egy modifiert nem láttatsz a viewportban. Ehhez a modifier kis égõkörte ikonján MAX 5.x-ben jobb klikk, és ott "Off in Viewport".
Ezzel a modifier hatását csak rendereléskor fejti ki. (Pontosabban pont a renderelés elõtt...)
Ilyenmódon egy Meshsmooth modifier csak render elõtt aktiválódik, és te nyugodtan szerkesztheted a kisebb polyszámú objektumot is.
MAX 5.x-tõl felfele létezik az Editable Poly (BOCSI, de nem tudom miben dolgozol) objektumtípus, melynek beépített meshsmoothja van, subdivision surfaces néven. Itt elég interaktívan kezelheted a dolgot. Ugyan akkor mind a szimpla meshsmooth modifiernél, mind az editable poly sub-d-jénél lehetõség van két értéket megadni eltérõ iterációkra: Egy amit látsz szerkesztés közben, és egy amit rendereléskor használsz.
Iylen fogásokkal nagyon meg lehet gyorsítani a megjelenítást, és megõrizni a hidegvért, életerõt, égér épségét... 😄
Bocs, ha olyat írkáltam, ami már eleddig is evidens, és általad birtokolt információ volt. (Csak gondoltam, mondtad, minden tanácsot jó néven veszel...)
per aspera ad astra
kosz nemtudtam mivel kell aktivalni
Most úgy exportáltam a részeket, hogy export elõtt a Meshsmooth-ot nullára állítottam, és így nem exportálta a meshsmoothot. Utólag rá tudom tenni, és az értékét is állíthatom ugyanúgy, mint eredetileg volt 😊
Lassan inkább egy IRC szobára fog hasonlítani ez a hely. De nem baj, tényleg! Cool. Legalább növünk, növünk, növünk...
Frenkie: Szerintem is vigyed egy kicst hátrébb a háttérdíszletet! Az a járda így olyan szûk, hogy az már szinte kellemetlen. Pesten is ritkaságszámba menne egy eldugott sikátorban. 😄 Mellesleg egy ilyen menõ kocsit gondolom nem "olyan" helyre akarsz kiállítani... 😉 A lezárással is csak a többiek véleményét bisszhangoznám. Valami háztömb merõlegesen a már elkészültre, de azt is lehetne, hogy csak a távolban, elõtte egy többsávos (mondjuk nem igen látszana) gyorsforgalmival...
Shaderekre kíváncsi vagyok nagyon, nomeg a bevilágításra! 😊)
Youth: Ha hiszed, ha nem, a programokon múlik a legkevesebb. Ha van egy állványod, türelmed, meg idõd, és kedved a tanuláshoz, akkor tudsz majd jó panorámaképeket csinálni. Én jelenleg az üveggömb fényképezésel kísérletezek, mert így 2 felvétellel megoldom a dolgot, ráadásul nem is kell a fotós - mármint jómagam - kiretusálásával foglalkozni, egyedül csak az a tér veszik el, amit az üveggömböt tartó jó vékony acéltüske kitakar. Bár ilyen tüském még nincs. Csináltatni kellene.
Így HDRI-t is egyszerûbb fényképezni. em kell körbe körbe pásztázni a kamerával. A baj csak az vele, hogy 6-7Mpx-es gép kell, ha jó felbontásút akarsz... 😞( Azom meg **nincs**.
Amúgy abba azért gondolj bele, hogy a nenad által említett panoráma háttér kezelésnél az autó TÉNYLEG abban a környezetben renderelõdik le, a háttér és a kocsi közti viszony elméletileg - ha a panorámaképed tökéletes- kis állítgatással tökéletes lehet. Ellenben egy utólagos kompozittal. Ami pl. animációknál nem is lenne olyan kis meló. SÕT!
Az összes fény-árnyék viszony így teljesen össze fog passzolni, mert tegyük fel a renderelt képen nem teljesen feketék az árnyékok. Több fényforrás is van. (Nap+égbolt) ekkor már ugye van, ahol az árnyék az ég miatt kékes színezetet kap. Ha ezt csak szimplán alphával megbütykölöd, akkor elég furcsa eredményt fogsz kapni. A kocsin színes árnyak, a talajon fekete-fehér tónus...
Namost ekkor elõ kellene venni egy kromatikus árnyék maszkot ugyebár... Ezt viszont nem lehet csak úgy szimplán valami más színréteg fölé rakni, mert akkor nagyon furcsa eredményt fogsz kapni. Itt egy csomó dolgot el kell végezni pl. PS-ben, hogy az árnyékod TÉNYLEG úgy fessen, mintha pl. MAX-ban szimplán egy matte shaderre rendereltél volna...
Szerintem nyugodtan hihetsz ebben a témában Nenadnak!!!!!
Mellesleg nnézzél meg egy-két emberkét, akik vérprofik, pl. CGTalkon, vagy a 3DLuvr-ban. Ha passokban is renderelnek késõbbi PS utómunka miatt, akkor is a 3D-s progiban pakolják össze az egsézet, panorámaháttérrel együt... az más kérdés, hogy ezt szétbontva renderelik, hogy PS-ben könyebb legyen belenyúlni...
per aspera ad astra
Eléggé kezdõ vagyok, és minden ilyen tippnek örülök 😊
A felesleges részeket már egy ideje hide-olnom kell, mert túl nagy a file 😞
alafgagdfhs >
win98-an megy egyeltalan a max5?Szerintem nem, lehet tevedek de igy halottam.

Youth
De igy gondoltam. de nem egeszen ertem az utolso reszt, a modell forgatasalan jo lenne meshsmooth=0, ?
Miert? 😊
Így nem tudom a Meshsmooth értékét állítgatni 😞 Ami jó lenne, ha néha 0 lenne. (pl.az egész autó forgatásakor)
Vagy nem így gondoltad a az újra behívást?
http://free.x3.hu/losalamos/allinone3.jpg
3DSTUSIO MAX 5 - DESIGN EXTENSIONS - PANORAMIC EXPORTER
ENNYI...
😊
lol. Amúgy valamit érõ tanácsként azt tudnám mondani, hogy magát a backgroundot kicsit vidd hátrébb, mert így elveszíti az autó fontosságát. Márpedig a kép róla szó. Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

hi! azt kérdezném hogy jó e a kompozíció a képen,vagy mit változtassak esetleg?meg oda a háttérbe mi lenne jó?
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Youth
ANIKO hova lettel? 😊
De mostmár minden tizsta kivéve amit magyarázol: hogy lesz ott árnyék? van alatta egy plane???
Frenkie: nem kell pontosan illeszkedjen épphogy odabaszod... 😊) a progi magától kiszámolja a pontos helyét... ICQ-n majd holnap dumálunk ma még dolgom van sorry
Youth
feltudod töltni,vagy majd icq-n elküldöd ezt a progit?
és ha megvan akép,hdri-t lehet belõle csinálni?
?
A legeneralt kep es a panorama kep kozott eg es fold van.
Nem latod? Maga a hatterkep egy hdri(panorama) bol szuletett. Nezd mat meg jobban a kepeket a materialokon is nyilvanvaloan latszik...
HUje! 😊)
. Nem ez volt tema, hanem az hogy osszekapcsoljuk a photot a renderrel es panoramat csinalunk
belole es en azt mondtam ezt egy lepesben maxban meg lehet oldani...
A kep amugy nagyon szep kar hogy nincs meg az egesz.