63014

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Gaben78
    Sziasztok!Nekem is egy Vray-es kérdésem lenne.Frissen feltelepített max7-re indítás után simán fut a vray, kikapcsolás után pedig azt írja, hogy foglalt a License server. Ha valaki segíteni tundna azt nagyon megköszönném. Üdv, Gaben
  • peetee76
    Kis kikapcsolódásként, nekem tetszett:
    árpi
  • Free
    nah akkor Vray guruk aegy kérdés., ki találkozott olyannal hogy a netli9miter progi megfota a Vray License szervert. habár nincs is semmi beállítva rá amíg az telepítve van nem megy a vray. jah az se elég ha csak kikapcsolom akkor sem megy. teljessen unindstalálni kell. esetleg ha valakinek van jó ötlete letőltés ill feltőltés limitálásra valami más progi ami nem akad össze vray license szerverrel azt köszönném.
  • ThomasGins
    Nem igazán, 2.1 csak féig jön össze és ki is fagyogat:(
  • Free
    waze....
    Erre csak ennyi jött ki belőllem.
  • putyi
    működik a polybooster?
  • peetee76
    HAli egy kis OFF, de szeretném megosztani veletek....
    feribá
  • ThomasGins
    Egy kis NFR.
  • ThomasGins
    Ok,gondoltam h messze nem ugyanaz:)
    Preview van róla?:)
  • Malakai
    Az nem gáz, hogy 500 rigid body ütközik, bonyolultabb rendszerről van szó...
    (Több széttörő testhez csatlakozik több kötél, melyeken egyenként is jópársok tárgy, melyek a kötélről le tudnak vállni, ütés hatására, kb 900 objektummal.)
  • ThomasGins
    A 8as demói közt van egy 520 ceruzát leejtő reactor video,azt is megnézném milyen gépen csinálták.
  • Malakai
    Még1 ilyen rendszert kitalálni, mint a reactor, egy sokszáz objektumos, sok constraines, soft (rope), rigid, fracture bodykkal megáldott jelenetet működőképesre összehozni benne egy rémálom...
  • Atika :o)
    ok ok koszike csak az elozobol nem fogtam fel hogy a breakra gondolsz a darabolasnal :)
  • Aldaryn
    Tessék, megnéztem, és láss csodát: Break-nek hívják. :P Ott van Curve sub-object módban.
  • Aldaryn
    Mondom Break, vagy nemtommi a neve, de értelemszerűen valami hasonlót jelent. De várj, bemegyek remote-al a gépemre, indítok otthon egy MAX-ot, és megnézem.
    es darabolni mivel tudom??
  • piktor
    Valami a Symmetry modifier környékén romlott el... nyomon vagyok.
  • piktor
    Hadd hozakodjak elő a korábbi problémámmal (23729. hozzászólásom). Anniyt sikerült kiderítenem, hogy csak ennél az egy testnél van ez a probléma. Box modellezéssel csináltam (ahogy általában szoktam). Renderelésnél sem látszik semmi hiba, a normalok rendben vannak. Elővettem régebbi modelleket - minden oké. Csináltam egy-két primitív új modellt Max 8-ban - ezekkel is minden oké. De ennél az egy objektumnál mi az ördög lehet a hiba??? Lehet, hogy valami láma dolog, amire nem is gondolok. Segítsetek: mitől "lyukadhat" ki így egy extúra? Hogy lehet, hogy olyan mintha hiányozna a modellből minden 2. háromszög...
  • Aldaryn
    van join is, meg break is, mégha nem is biztosan ez a neve. De tökéletesenpontosan ott szétszedni, ahol az előzőek végpontjai voltak, nem lehet, join újragenerálja a curve-egy részét, és a break, vagy bármi már nem biztos, hogy pont ugyan oda sikerül. De CV curve-öket darabolni lehet, bármikor.
    es meg egy kerdesem lenne lehet hogy lama kerdes de nem talalom a megoldast ha van ket CV curve-m es join -al osszeteszem utanna meg szet tudom szedni aztan vagy kezdhetem ujra? :)
    ok koszike
  • KisQbi
    customize-preferrences-viewportconfig-texturasize 1024-re állítsd meg match bitmap close as possible.....
    Sziasztok azt hol kell beallitani hogy ha beteszek egy bitmapot hogy az ne ilyen csunya legyen ha nagyitom???

• Aldaryn
    pl. dirtreyes, quickdirt, vagy valamilyen dirt shader, MR occlusion sahderjét is lehet erre használni
  • Evogordon
    Mondta egy ismerősöm hogy létezik egy olyan program a maxhoz ami az anyagokat a brállítás alapján bemocskolja hogy az anyag ne legyen olyan steríl. Tudja ennek a proginak valaki a nevét? Mert ő elfelejtette elmondani
  • Aldaryn
    Jaja, megyek persze! Van pár nagy májer, akiket véggilátogathatnánk dénmárkban. Mint LA-ben, kiállunk a házuk elé, és lengetjük majd a "We love you" táblákat, még a biztonságiak el nem vernek.
  • youth #23744
    Üdv Nenad!! Jó neked, én már 1 éve tervezem hogy valamelyik nyáron kinézek. Mondjuk most jó is lenne Érettségi után, csak 1 hétre, meglátogatjuk Kisbet, jössz JÓzsi? :)
  • piktor
    Üdv, Nenad!
    Érezd jól magad odakinn! (Kicsit irigyellek...) :-)
  • Aldaryn
    Hja! Dánia, az nagyon kellemes hely. Egyre több okot szedek össze, amiért érdemes lenne dániába kinéznem.

Net Limit ugye jó darabig kinn tartotta a 2005 október megjelenési dátumot a honlapjukon, mint ivatalos, Maxwell 1.0 rilíz date. Ahogy jöt az oktber, egyre inkább nőtt a várakozás, és ugye joggal, mert elég sok érdekeset ígértek a népeknek. nem is beszélve arról, hogy "a terevzés végső szakaszában vagyunk"-ra hivatkozva a NL befagyasztotta az újabb és újabb beta buildek kiadását, arra hivatkozva, hogy onnantól egy külö speciális beta tester csapat dolgozik már csak az utolsó simításokon. Ez is elég nagy port kavart, mert ugye a sok user jogosan érezte úgy, ogy a leperkált zséért cserébe ők a beta testerek, ráadásul hivatalos beta testerek. Mindegy, ezt lenyelték.
    Aztán, egyszercsak felbukkant valami ürge, és postolt a fórumon egy november 22-ei megjelenési dátumot a japán reseller-ének infóira alapozva, amiről aztán egy hét múlva ki is derült, hogy igaz, mert a NL is kitette (gondolom látva ezt a fórum postot) a websitejukra, mint hivatalos dátum.
    amost, valszeg nem lett volna ekkora flame és elégedetlenség a dologból, ha a NL egyszerúűen pár héttel ezelőtt kitette volna, hogy emebrek, nem október, hanem november, és 22.-e. mert állítólag, szintén a japán reseller adataiból, ez a dátum már több mint egy hónapja fix infó a cégnél.
    Tehát a legnagyobb marketing baki ott volt szvsz, hogy látták a hatalmas hype-ot, amit az október hozott, és mégsem folytották el kellő időben a lelkesedést, henem hagyták, hogy az utolsó pillanati reménykedjenek a userek, és csak akkor vallottak színt, amikor harmadkézből kiszivárgott az infó.
    Elég rossz húzás.
  • ThomasGins
    :)))
  • Malakai
    Sulizol? :)
    Nah, ha nő van a dologban egyhamar nem leszel itthon... :D
  • Malakai
    Hát ja, eléggé befürödnek ezzel, pedig nem is olyan kis cég...
  • nenad
    mi volt az?
  • nenad
    rørvig, denmark.
    egy kis suli, muveszetek, tudomany, vedikus rendszeren alapozva.
    a kemenyvonalasok :D (mint en) nem csinalnak sokminden mast csak meditalnak es tanulnak, hetente 3x valami konnyu melo 1 ora.
    Roviden ennyi.

kozben be is csajoztam ,) Sved angel, jajj, nagyon jo no! :)

na hetente 1x lehet betokmanyolok.
    addig is legjobbakat.
  • Aldaryn
    Hmm, akkor nálam a hiba. felteszem megint, hátha. Lehet, csak az én verziómban van valami bugosodás. :)

Láttátok NextLimit mekkora marketing bakit követett el? Nos igen, ide vezet a hazudozás, meg a titkolódzás.: jó sok mérges Maxwell vásárlóhoz. Nagyon mérgesekhez...
  • bencsab
    Nálam jól működik a refine. Már csak azért is lett volna fura, hogy elromoljon, mert ennek a részébe a max-nak már a 2. óta nem nyúltak bele. Azzal, hogy ezt sohasem fejlesztik, azonkívül nagyívben tesznek arra, hogy a 2d szerkesztés felhasználóbarátabb legyen, rengetegszer csinál kerekítési hibát, az ívekkel pedig pontosan dolgozni szinte lehetetlen, és egyre inkább kezdek elfordulni tőle.
  • Ronin666
    Tudtok nekem olyan programot mondani, ami jónak számít és textúrát lehet benne festeni, meg lehetőleg dipacement mappot is készít, de a ZBrushon kívül?
  • piktor
    Igen, Max 8-ban uv-ztam fel.
  • piktor
    EZ a Max8-ból kiexportált és ZBrushban festett textúra. Onnan nem exportáltam vissza, csak simán lementettem, hogy meg tudjam mutatni.
  • piktor
    Valami a Max8 obj exportnál lehet... vagy magával az uv-val. (De ha 3ds formátumban exportálom DeepPaint 3d-be, akkor teljesen rendben van, ott festhető hiba nélkül...)