63014

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Free
    lenne project csak a "főnök " LE van fogallava és nem akar bannert készíteni. a "reactoros ötlet nem jó? az még úgysem volt és sztem elég egyszerű ahoz hogy mindenki tudjon szép dolgokat készíteni benne. mondjuk nem lehet képekkel bepostolni de tele leszünk szép Videókkal :c)
  • Aldaryn
    Jé, nem tudtad a vételt? Szvsz már ott volt valami fura, amikor a Studio21 hirtelen hivatalos Alias képviselet lett. Nem tudom mi lesz a Mayával, majd elválik. De ha úgy vesszük, mind a Maya, mind a MAX haldoklik. nem fejlesztik, nem nyúlnak hozzá. Elvegetál, szvsz utolsó éveiben van mindkét progi.

Vray maya-t leölték? Ejha, warum? XSI-ről tudok, és örültem is neki, mert kacsingatok ezen szoftver felé. Szimaptikus sok szempontból.

Neked aztán meg minden jót ott a hideg dániában, bár, asszem ott is melegedhet.
  • Malakai
    Gondoltam beírom ide, ha már úgysincs project és annak a témája meg tetszik. :)
    Szóval van a Threedy fórumon (3DTotal) egy SpeedModelling részleg, ahol általában 1 órás limittel kell lemodellezni vmit, a következő két hétben (szerdától :P) a téma "Mini Me", de most 2 óra van rá. :)
    LinK
  • nenad
    aranylag laza napom volt ezret van idom firkalgatni.

Nezem mar, Autodesk Megveszi az Aliast? Vazz, mayanak akkor 1-2 ev es annyi.

Vray mayat lelottek, es xsihez jon ki talan.
    (azt hoza kell tennem, mert ezen meg ma is megdobbenek, hogy xy, oktalanja meg beszol "nem is tudja miert is jo ez az xsi-s arcoknak.." ,na de ne flameljunk, nemde? :)

EGyebkent januarban lehet lehuzok egy iskola projektet. Csak ugy segitsegkeppen egy epulo sulinak.

Na csa, jovo heten!
  • Szonár
    Üdv !

Nemrég kezdtem a Maxot tanulmányozni, de valahogyan sikerült a menü, és az alsó eszköztár kivételével minden eszköztárat eltüntetnem, és nem tudom visszaállítani őket !
    Tudnátok megoldást a problémámra ?
  • Ackro
    ha mondjuk parametrikus force feedback joy-ra gondolsz akkor valóban, olyat még nem szedtem szét. :)
    én a sima (mikro)kapcsolós eccerű kis joyra gondoltam...
  • repvez
    Szedtél már szét egy igazit?Na az a bonyolult ez egy letisztitott egyszerüsitett forma.Egyébként ki szeretném cserélni az évente elkopo gagyi müanyag mehanikát hogy ne keljen mindig ujat vennem.
  • Ackro
    és mire használnál egy ilyen túlbonyolított joystick-ot? :)
  • Free
    ááááá
    Elsőre működött :c))))
    király. épp nekilátok egy autó váltójának úgyhogy ez pont jól jött ki :c)
    Úgy gomndoltam amíg ez nem megy addig csak a fogaskerekeket modellezem le de így kerek már a kép :c)
    Köszönöm szépen hálám mint mindig most is örökké üldöz( az örök feltételezni engedi, hogy soha nem ér utól) :c)))
  • Malakai
    Jah, tegyél le egy Costraint Solver Collectiont, add hozzá a Hingét, a Solvernek be kell állítani a rigid body collectiont is, amivel kapcsolódik a Hingéd.
    Hogyha nem akarod elmozgatni az egészet, akkor parentet fölösleges megadnod, olyankor a helper pontja a forgás pont, amit alapból a child pivotjára tesz (ami valószinüleg kiindulásból is jó nálad). A henger lényegében nem is kell, csak ha más valami ütközne vele, tehát ha amúgy meg kell a szimulációdba, akkor a henger és a tour között az ütközésvizsgálatot kapcsold ki.
  • Free
    valahogyan nekem magas ez a dologm most. nem tudom miért. végig olvastam a helpet a google nem talált semmit kezdek besokalni tőlle. az alap koncepcióját értem ennek a cucnak csak valamiért mindig azt írja az analyze world nél, hogy
    "Constraint Hinge01 is no part of any Constraint Solver. Ignoring it."
    És nem tudom miért.
    Készítettem tesztelésre egy cylindert arra egy tourt. beálítottam a reactort, hogy a gravitáció -1000cm 1M = 100cm és a Col Tolerance=1cm
    ezek után betettem egy RBCollection-t és hozzápickeltem a cuccokat. a cylinder átmérője 2cm kisebb mint a touré Így bizti nincs ütközés a tárgyak között. a cyylinder nek nincsen sullya a tournak meg adtam egy 10 es súlyt. ezek után raktam a tournak egy motor reactort ami 150 es sebewsséggel hajtaná. Betettem ezt a Constraint Hinge01 -et és a childnáél kiválasztotam a cylindert parentnek pedig a tourt. nah hol a hiba a folyamatban ? Csináltál te már hasonlóüt gondolom azért ajánlottad. az a baj hogy azokat a lépéseket csináltam végig ami a helpben volt de nem vágom mi ez a hiba.
  • ThomasGins
    kösz!:)
  • Malakai
    Csá Nenad! :D
    Egy újjabb értelmes hozzászólásom. :D
  • nenad
    rhino4 -bol beta lett.
    :)

• nenad
    fasza!, olyan salvador Dalis.
  • Malakai
    Fogaskerék működött? :)
  • InfectedMann
    OK :)
  • Free
    sztem addig amíg tesztrenderelsz és még nem a végleges képet rendereled addig mindent használj alacsony felbontásban kis beálításokkal. és ha a végleges képet rendereled akkor használj mindent fullosan. amúgy a te géped paramétzereivel ami képet muatttál tök reális az idő.
  • InfectedMann
    "fényrasszista" Ez teccik :)
    Most próbáltam a max saját fényeivel, így valahogy rövidebb ideig tart, de még mindig a Vray light-al a legszebb szerintem :) mindegy majd kitapasztalom, nem olyan régóta van Vray-em !
  • ThomasGins
    Ne legyél fényrasszista, próbáld ki mással is:)
  • InfectedMann
    Irr gondolom a Vray saját fényforrására gondolsz?
    hát igen :D Vray mellett azt szoktam használni !
  • InfectedMann
    1.5 Ghz P4, 512 DDR, 60GB HDD, GeForce4 MX440 !
    Nem egy mai darab tudom
  • MrGeE #23948
    Model Tai-Chi --- VB5001SNA (with liquid cooling system)
    Case Type Super Tower
    Net Weight 19.7Kg
    Dimension 600 x 263 x 546 mm (H*W*D)
    Drive Bays 11
    Front Accessible
    10 x 5.25", 1 x 3.5"
    Internal
    3 x3.5"
    Material
    Aluminum Extrusion
  • ThomasGins
    És mekkora a géped?
    vray light is le tudja lassitani rendesen a rendert.
  • InfectedMann
    jah és még azt is megemlítem, hogy persze a Vray saját materialját használom.
  • InfectedMann
    csak egy példát mutattam, hogy egy nem túl nagy kaliberű képet mennyi idei renderel. Ha már üveggel próbálkozok (pl. egy a teapot-nál kisseb shpere-el) akkor már 8-10 perc-be is beletellik neki a render !
  • InfectedMann
    Mondjuk ezen nem tudom mi tartott 5percig renderelni.
    néztem Vray videó tutorokat ahol sitty sutty kész volt a render. Egy ennél sokkal jobb kép volt 2-3 perc !
  • InfectedMann
    Csak azért kérdeztem mert nálam elég lassú és szerintem nem ez az ideális sebesség !
  • Malakai
    Nem, de az igen, ha dörzsölöd az egeret és fújkodod a monitort!
  • InfectedMann
    egy hülye kérdés ! bár lehet sokaknak egyértelmű de én azért megkérdem:
    Vray rendrelés gyorsaságát lassúságát gondolom befojásolja, hogy milyen gépe van az embernek ?
  • InfectedMann
    köszönöm :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
  • ThomasGins
    Kitisztultam:)
  • putyi
    a www.evermotion.org , a www.vrayinfo.com , a www.chaoticdimension.com , valamint a www.vismasters.com oldalak elég jó kindulópontok.
  • putyi
    ehez hegeszteni kell ezerrel.
  • repvez
    Sajna csak a terveket tudom megcsinálni és majd valamelyik ismerös megcsinálja.Egy CNC jol jönne tudnék mit kezdeni vele.
    De egy default kannába beletörne a bicskám.
  • ThomasGins
    Megfogtál:)
    Ez most komoly?CNC? Oszt default kannát tudsz-e marni?:)
  • repvez
    Müanyaggal nem kezdek, tiszta fém lesz az egész.
    (marogép+eszterga=joystick)
  • ThomasGins
    Lehet hogy van fröccsöntő gépe:)
  • repvez
    Itt a kép:

Mint a képböl is kiderül nem valami hiper simuláciot szeretnék csak hogy kb. hogyan mozogna élöben.Ez csak vázlat a pontos rajzot autocadbe készitem el.
    A különbozo szinek az egybetartozo részeket takarják.A tengelyek olyan +-30 fokban mozognának.A rugok tartanák középállásba az egészet.
  • Malakai
    Legyártani? A reactor nem fizikailag korrekt szimuláció.