63014
"Aki másnak felbontás...!"
-
MrGeE #27827 Köszi a megerősítést 8) /Intuos3 A4 el szemeztem/
csak még azt nem tudom hogy oversize legyen e vagy normál,bár +10ért megéri a nagyobb aktív felület nemde? de 8) na hát ezt megis beszéltük
-
Intous2 A4-et hasznalok... en meg jopar eve 175ert vettem, azota lejebb is ment az A4esek ara meg meg is jelent az Intous3 sorozat. Szerintem, ha teheted akkor az A4eset vedd meg. Ez idealis meret. A5os nekem mar nem lenne eleg.
A tabla eleg erzekeny... erzekenyebb mint amit az en kezem erzekeltetni tud. Gyors is, a tollat akkor is koveti, ha nincs a tablahoz erintve. Programozhato gombok mind a tablan mind a tollon. Minosegi az egesz es marha gyorsan es kenyelmesen lehet vele dolgozni... en rajzolgatni szoktam vele ill Photoshopban es Bodypaintben texturat festegetni... Zbrushban sem lehet utolso, de ott meg csak probalgattam, dolgozni nem dolgoztam igazan. -
MrGeE #27825 on egy kis off
összejött 1 kevés money 100k körül /mielött még elinnám/,régi nagy vágyam egy wacom tablet
ha valakinek van tapasztalata ezek terén plíz share it!!!
előre is THX
off off -
Készült olyan verzio h kis sárga szőrös pot van benne,csak csunya lett:) -
MrGeE #27823 höhö .
.
.dögöljek meg ha ezekböl nem teapotok kelnek ki :P -
nenad #27822 3-400 dollarert mar egesz komoly kartyat lehet venni, nem eri meg. -
Ronin666 #27821 annyira azért nem off. ha kocsikról meg nőkről beszélnénk, az már off lenne :) -
Azthiszem 400 USD környékén lesz/van egy Ageia Physx kártya.
A GPU-k ilyen térű használatát hamar fogják támogatni szerintem, a Dx10-es kártyáknál meg szerintem már komoly tényező lesz.
Jó kis OFFolás. :D -
Ronin666 #27819 Ha jó árban adnák a fizikai procit, akkor én vennék. De szerintem nem 10eFt, mint anno mikor az első 3D-s gyorsítókat adták viszonylag fillérekért. Akkor is az volt, hogy 7eFt körül vettem a Voodoo1-et, mikor még az volt a "csúcs", de már akkor is iszonyat külömbség volt a hardveresen és szoftveresen futtatott gamek között (pl. StarWars JediKnight 1 akkor volt menő és volt is benne hardvewres futtatási lehetőség).
Most viszont ahogy nézem kérdéses lesz, hogy hány game fogja támogatni ezt a fizikai karit. Az biztos, hogy egy farcry-ba kéne hogy legyen támogatás, hiszen a dzsungelben a sok levél mozgatása nem kis feladat szerintem (nagy mennyiségben). -
Szu'rom. -
A felső négy videó (amit belinkeltem) egyikénél sincs külön fizikai proci/kártya, a gpu számolta azokat. -
Nemfeltetlen kell... Ati Xezres sorozata mar tamogatott, az Nvidia Gf6-7 szeria pedig tamogatotta fog valni... Havok motort tamogat... GPU szamolna a fizikat (Nvidiakon Shader model3 szuksegeltetik... atin van valami kulon ize) szoval lehet lassu lesz... errol nemtudok. De ha megtudjak oldani, akkor nemkell kulon cucc. -
4D #27815 Fizikai processzor. Hmm megint lehet költeni majd ujj cuccra.
És mindez még nem garancia arra ugye, hogy az un. next gen. gammák azon túl, hogy szebbek, stb-k lesznek, valóban jobbak is.
Jobb: (ötletes, egyedi, feelinges stb.) Valóban jót most sem nagyon látni. -
nenad #27814 szopas :)
jelenleg nincsen megoldas re sztem.
esetleg a vrayimageformatumot megprobalnam meg, de nem biztos hogy megy.. -
marcee #27813 Újabb gyenge kérdés :) Ha vray-jel csak "color curve correction"-nal tudok összehozni egy nekem tetsző látványt és batch renderelni akarok, akkor render közben a color curve-val módosított képet mutatja, de nem azt menti el. Mit lehet ez ellen tenni? -
Free sak egy van:) -
Mindenhol van free (szignáppolás nélküli) szerver is. -
nenad #27810 vazze ugy ez vicc, mindenhol azt akarjak hogy signoljak up.
na ne maa... -
Idei GDC-ről fizika:
nVidia Bricks demo | nVidia Dino demo | nVidia Vortex demo | ATi demo
PC Perspective cikk
Ageia Physx alapú játék: CellFactor -
Geccoka #27808 Akkor csekkold ezt a honlapot es a rajta levo videokat :)
http://physx.ageia.com/ -
Hát ha ez a cryengine 2 nem lessz semmi. -
Ronin666 #27806 Gyönyörű ez a videó. Valami kurva jó alguritmus kellhet ehhez a fényszámításhoz. Max enyhén szólva lassabb picit :). (persze nem tudjuk, hogy milyen gép kell, hogy ez realtime lefusson). Egyébként fizika is egyre durvább. Lassan már kellenek a külön fizikát számoló kártyák a gépbe. -
Hja, Crytek engine... érdemes meglesni a többit is, amit tud. -
nenad #27804 http://hardwired.hu/g.php?img=15276 -
marcee #27803 /me: 
Ma is tanultam valami újat, köszi! -
GixEr #27802 nyomd meg az "U" gyorsbillentyut es atvalt ortografikus nezetre -
Leraksz egy kaerát, és becsekkolod benne az "orthographic" checkboxot. És volt perspektíva, nincs perspektíva. -
Axonometrikus kep? A user kamerara valtas talan azt adja, nem? (Nincs fent most max sajna) -
marcee #27799 De nekem nem perspektívikus nézet kell, hanem párhuzamos vetítés.
Persze, lehet, hogy így is nagyon láma kérdés.
-
mi ez max csibe kelteto?:))))))) -
Hogyan máshogy...:D Fogsz egy ferde felületet, és alignolod a normáljához a kamerádat. :) -
4D #27796 Ja tényleg.
Kéne valami agyament nyulat csinálni az egyikbe. -
Kis husvéti előjáték NFR:)
-
marcee #27794 Az épület metszet renderrel van újabb problémám.
A SclapelMax nem jött be, mert azonnal kifagy amax, ha a telje épületet, terepet, mindensazrt kersztül akarok metszeni vele.
Most azt játszom, hogy elmetszem az épületet archicad-ben, mentek róla új 3dés modellt, hozzárendelem a beállított anaygokat és párhuzamos vetításben render. Az elkészült képek vonal tervrajz alá lesznek beillesztve, marha jól néznek ki.
Egyetlen bajom van csupán: ferde metszetnél, hogyan tudok a metszettvonalra _tökéletesen_ merőleges nézetet felvenni? Mert ugye össze kell passzolni a vonalas rajzzal! -
Potland királyság:) -
4D #27792 Csak ha szükség van rá. -
"Always look on the bright side of life, na na, na na nana nana... "
Látom megy itt a Vuezás. :) -
4D #27790 Áttettem maxba, nálam keresd..bááár.
Merthogy csak a pot-ok vannak maxban, a táj, szétszórás+render, az Vue.
Mint ahogy itt #27732-jeleztem is.
Tisztelve mások meggyőződését, nem reklámozom itt, de ha azt mondom, hogy a tájon van egy zöldes procedurális textúra,+1db pot modell a TEXTÚRÁBA!! behozva, majd ezt csinálja.....hmm.
Egy klikk volt, és a potokat lecseréltem egy korábbi famodelemmel, rendertime 18 perc, de a polygonszámot nem merem leírni, mert még nekem is hihetetlen.
Potforest
Döntse el mindenki neki mi a jobb. -
4D #27789 Hehe ez jó. -
Szép mennyiség :D
Hirtelen ötlettől vezérelve elkezdtem keresni az alsó nagy kép vajon hol lehet a területen, hogy lássam, hogy hányszor nagyott terület a felette lévő...
Szerintem épp ideje mára befejezni a munkát és aludni mennem, mert nagyon kezdek befáradni :D