63014
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #28107 A renderrelt túl nagy lett volna és picit drágább :)
Flegos:
Miért, mivel változtassam? Azzal szokták egyébként. De úgy is fogalmazhattam volna, hogy olyan kábelt fogok keresni, ami illik a doboz hang karakteréhez. -
Nekem a renderelt jobban tetszik... -
nenad #28105 :) -
ez nekem nagyon fura, miert a kabel fajtaval akarod modositani a magashang atvitelt??? -
Ronin666 #28103 OFF
nem bi-wireztem, mert nincs olyan kábelem, egyébként szerintem mindegy. Jelenleg egy Diy kábelt használok. Ez egy a Habia nevű hadiipari cég kábeleiből van elkészítve. A végeken Nordosot banán van. Kb. úgy 70-100eFt-os kábelekkel lehet partyban. Tervben van a csere valami komolyabbra. Valami olyat keresek, ami a magasakat gyengébben viszi át. A bowerekben állt elég sok a magas, de kábellel valamelyest lehet rajta javítani. -
Grat, szep a cucc!
-Milyen kabeleket hasznalsz?
-Hallasz kulonbseget ha bi-wirezve van a cucc? -
Ronin666 #28101 Off.
Végre meglett a hangfalam. A régi hangfal integrálós képeimnél ígértem, ha meg lesznek, akkor mutatok pár képet. Hát íme (figyelem, nem RENDER! :D ):
front
front + vaszon
műveszi :)
közeli
hatul
csatik -
Hy
Azt hogy lehet megcsinálni hogy egy fán a levek ne látszódjanak a munka asztalon csak a rendernél? Mert nagyon leszívja így a memórát :D -
nenad #28099 javitott verzio (hehe)
csak run scriptel behozva mukodik (erdekes jelenseg)
olyan shape-n nem mukodik aminben tobb spline van..
erre egyenlore nem talalatam megoldast, mert ami a referenciaban van az marhasag, (nem lehet megallapitani melyik splineon vagy csak akkor ha sline subobject modeban vagy, es ki van jelolve... ez tuti eliras vagy bug)
rollout cp "copy paste"
(
button copybutt "c" pos:[5,6] width:12 height:16
button pastebutt "p" pos:[22,6] width:12 height:16
on copybutt pressed do (
if $ != undefined do
(
UpdateShape $
spline_int = #(1)
knot_index_int = getKnotSelection $ spline_int[1]
knot_point = getKnotPoint $ spline_int[1] knot_index_int[1]
)
)
on pastebutt pressed do (
if $ != undefined do
(
spline_int_s = #(1)
knot_index_int_s = getKnotSelection $ spline_int_s[1]
setKnotPoint $ spline_int_s[1] knot_index_int_s[1] knot_point
UpdateShape $
)
)
)
if copypaste != undefined do
(
closerolloutfloater copypaste
)
copypaste = newRolloutFloater "CP" 120 60
addRollout cp copypaste -
GixEr #28098 Ilyen helyeken nem a faklya es a kocsikereken korberakott csillar divik lancon felhuzva? (egy -ket lovagpancel vagy pallos, pajzs, buzogany ?) -
Fisch #28097 középkori kínzóeszközök a falakon, esetleg kalitkába zárt emberi csontvázok...
-
Ez jó dolog. :) Thx. Jó lenne egy align tool, ami sub object szinten is műxik. -
nenad #28095 en ugy oldanam meg hogy lenne egy vilagosabb resz es a tobbi sotetebbe burkolodzna de meg eppen latszik.
de ehhez meg ujra sem kell renderlni.. -
Csak javasolnam elkerulendo a forum szettolasa, rakjal be 800*600 kepet.
Ahol most az eros fenyforras van, es az fakja lesz akkor legyen joval szinesebb a feny narancsosassarga.Es kevesbe legyen ilyen eros. -
nenad #28093 spline vertex position copy paste, akinek esetleg kell. d21 en kellett egy csavonak, ugyan az okot nem teljesen ertem, de hatha..
rollout cp "copy paste"
(
button copybutt "c" pos:[5,6] width:12 height:16
button pastebutt "p" pos:[22,6] width:12 height:16
on copybutt pressed do
vpcopy = $.pos
on pastebutt pressed do
(
vks = getKnotSelection $ 1
setKnotPoint $ 1 vks[1] vpcopy
updateshape $
)
)
if copypaste != undefined do
(
closerolloutfloater copypaste
)
copypaste = newRolloutFloater "CP" 120 60
addRollout cp copypaste -
Ronin666 #28092 új kép:
cél, hogy hátborzongatóbb, félelmetesebb legyen. Ennek eléréséhez várok bevilágítási tippeket. Fáklyák lesznek ott ahol vannak az erős fényforrások.
-
Újabb tesztet futtattam - feleslegesen - és levontam a tanulságot:
Vray, Scanline, Mental Ray: Egyik sem tudta megcsinálni az adott részt, tök ugyan olyan lett az eredmény mindegyiknél, tehát nem a vray hibázik.
Bár igazán nem értem, hisz más is csinált már ilyen képeket és ott nem kelettkeznek ilyen durva AA különbségek, de biztos kicsi vagyok még ahhoz, hogy ezt megértsem :S
Amúgy az alacsony szög miatt lesz és a nagy kontrasztkülönbség miatt. De ha máshova teszem a kamerát, akkor más ív lesz alacsony szögben :D
Itt feladom és PS-blur lesz. -
nenad #28090 Haha, ez jo volt! :) -
Pár ingyenes font,a érdekel vkit...
link -
Igérem leállok:D
Kanna van nála és nem fél használni:) -
Példéul a szükséges ismeretek segítségével. Vagy keresztültolsz egy matchboxot a monitorodon. -
Sya all!
Hogyan tok be tenni játékokba kocsit+cuccokat? (PL.:GTA San Andreas)
Előre is köszönöm! -
nenad #28085 sztem nem kene hogy gondjuk legyen egymassal.. -
hy
A Vray és a brazil ray elfér egymás mellet? Mert amióta feltettem a brazil rayt nem indul el semelyik. -
nenad #28083 nahat nahat, mifele gyertyak azok a boxok? :D
azt hiszem gyemant forma lenne a legjobb, ket negyzet alapu gula, egymason.
majd en is kiprobalom, de en kemenyen photon mappal fogom megcsinalni RQban.
egyebkent kb ket nap mulva lesz full licensem.
Elso legalis renderer (mar ami fizetos), es kepekre azert eleg jo.
.Obj support ott figyel ugyhogy akar rhinobol is. :) -
mivan? Okkéé... akkor úgy mondom, hogy maximum annyira akarok modellizálni, hogy nem modellezem le a gyertyaláng minden egyes atomját, hanem helyettük van egy kb gertyaláng méretű téglatest... -
nenad #28081 ott van a gnomon dvd egyutt, 799 dollar, budle, a dvd ingyen van.
vray 1.5 ig ingyenes, lesz egy kb 30-40$ plusz a license server dongle miatt (usb kucs)
3495$ dobozos. Nem lehet sokkal dragabb vagy olcsobb itt sem.
de hivd fel vagy a d21, leonardot telefonon es megmondjak..
-
marcee #28080 Tehát egy vray adv. (shimian arch mat vol1-gyel, mert külön nem találtam) nagyjából 900 dollár. Javítsatok, ha tévedek.
Max 8-ról tudja valaki, hogy itton mennyibe kerül?
Illetve, hogy a vray meddig frissíthető, és a max esetében mibe fáj egy upgrade? -
nenad #28079 jok ezek a teapotos arcok!! :)
poen volt a fejelrugas is. -
nenad #28078 nem ezek sima bitmapok voltak alpha mappal.
nem voltak egetveroen highresek, de sztem tokeletesen megfeleltek egy 800*600 as kategoriaba. -
Még egy kis CAT NFR:)
link -
De kell hozzá rpc plugin vagymi,nem? Nagyon nem vágom,csak beleokoskodok:D -
nenad #28075 valahonann le lehetett tolteni egy csomot, igyensen, sajna nem emlekszem honnan, de van az a lenyeg -
nenad #28074 miert? igy ha kell valakinek akkor megtalalja, en is gondolkodtam rajta, csak hat kulfoldon vagyok, es gondolom ez nem tul nyero. -
GixEr #28073 Photoshop a leggyorsabb megoldas. (altalaban ezekhez nincs alfa csatorna tehat ugyis korbe kell rajzolni...) -
üdv!
tudja valaki hol lehet olyan embereket ábrázoló képeket leszedni amiket 3d-s jelenetbe adott síkokra feszítve be tudok illeszteni? (mint a kivágott életnagyságú transzparansek) -
GixEr #28071 Azert a nevet illett volna kiszedni es anelkul nyilvanossagra hozni...
Irgum burgum!! -
nenad #28070 vray.info-n tudsz vasarolni vrayt.
de kell regisztralni -
marcee #28069 Meg tudná valaki mondani, hogy melyik hazai disztribútortól és nagyjából mennyiért lehet egy-egy max 8 és vray licenszet venni? Max-ot találtam a studio 21-nél, de az ára nincs feltüntetve a honlapjukon. Vray-t egyáltalán nem találtam. Azt közvetlenül a chaosgroup-tól kellene online? -
Újabb teszteket futtattam és még mindig nem akarom elhinni, hogy nem lett egy kicsit sem recementes AA, vray-el (így meg nem haladok :S ). Tudom, hogy más jelenetnél kevésbé jelentkezne, de a fekete és fehér átmeneteknél nem tud mit kezdeni a túl nagy kontraszttal és mintha subdiv nélkül menne át rajta az élsimítás. Azaz nem sokkal lágyabb, mintha Fixed AA-val Subdiv: 1-ben nyomnám... ugyan annyira tagolt lesz az ív...holott máshol a képen sokkal simább, kisebb tagolással és szebb...persze ott nincs ekkora kontraszt különbség.
Csináltam vékony vonal tesztet és ott sem az igazi. Lehet túl sokat várok és ez a maximum, ha a fekete, fehér találkozik?
De még mindig hiszem, hogy csak én rontottam el valamit.
Amit nenad, Al, stb. mondott: kipróbáltam, de nem lett sokkal szebb.
Végső elkeseredésemben szerintem a PS-blur babramunkánál fogok maradni, ha nem lesz jobb ötlete valakinek :S ez elég kellemetlen és nem hagy nyugodni :S