63014
"Aki másnak felbontás...!"
-
Hehe... :D hihetetlen. :) Ha egyszer összeraknak eg rilízt, akkor mi a rákért nem rilízelik. Bugfixeket nem az utolsó előtti pillanatban szokás. :) -
-
Akkó nemtom o_O -
nenad #28704 ugy tunik NL megint szopatja a maxwell-es tabort
-
-
nenad #28702 bebaszna ha raytrace mapot hasznalnal...
a diffuse alatt van a vraymaterialban..
vakker csak megtalalod mar, nem sok minden van ott.. -
Áh thx! Újra megjött a kedvem a maxhoz :D -
glosiness? a mapoknál, ahol a bumpmap is, raytracert rakj rá -
A metarial editorban holl található ez a GLOSSY mert én nem találtam.
-
hy
tudtok mondani nekem, oylan honlapot ahol psp tutorialok vannak? -
ok akkor megvilagitassal probalkozok koszi -
nenad #28696 jo a gumi, csak mas megvilagitas kell neki hogy kijojjon. -
koszi nekem a gumi nem annyira tetszik de probalkoztam szebbe tenni de egyenlore meg nem nagyon sikerult -
nenad #28694 szep! -
Egy kis NFR -
montressor #28692 ezzazz!! koszike -
vedd ki a pipát a properties/show frozen in grey opcióból
-
montressor #28690 lehet-e olyat, h freeze-elek egy plane-t, de a texturaja lathato maradjon?
Miert van az, h ha a viewport backgroundot beallitom, es belenagyitok, az kepet nem nagyitja? -
nenad #28689 a maxwell scenet kene megszerezni ugyanis ketsegeim merultek fel :)
ahogy itt probalgatom a vilagitast, teljesen mas jon ki, tehat pont ugyanabban a kornyzetben kene hogy legyen hogy ennyire hasonlo legyen.
Asztal megvilagitas stb.. -
tudom, csak hangosan gondolkoztam. :) -
nenad #28687 igy ertettem. -
Hmm... 27W-os lámpeszük van, de 2700K-st találok csak belőle, 865-ös color code (6500K) -ban meg nincs 27W-os. Na mindegy. :) Ők tudják. -
nenad #28685 igaz, mondjuk az mar lehet anyag is, glossy lehet tul van love egy kicsit -
hehe. :D Külön a NextLimitnek gyártják. Amúgy, ha megnézed, az erősen megvilágított részek esetében egész nagy különbségek vannak a fotó és a render között. Minden esetre szvsz szép lett a végeredmény. -
nenad #28683 nincs is ilyen lampa a phillipsnel, vagy elirtak vagy nem is letezett, csak vettek egy hasonlot.
rakerestem az oldalukon, 27w -os nincsen.
erdekes -
hehe... :D pedig az lenne a lényeg. Mellesleg szvsz elég jól halad maxwell, szerintem ígéretes. Sokaknak igen sokat jelent, hogy nem kell órákat szöszmötölni a setuppal, és a végeredmény mégis lélegzetelállító.
Ha szétnézek a maxwell userek között, akkor meg elég látványos, hogy mindenkinek legalább 2, de sok esetben 4-8 processzor dologzik. :)
2-4 millió forint kell minden maszek vállalkozás beindításához, legyen szó festőről, vagy villanyszererőlől, utóbbi esetben jól tudom, hogy példul oda kellett vagy 2milla speciális gép (fúrók, vésőgép, spéci porszívó, és ezeknek megkérik az árát...) plusz ugye egy kisfurgon, amivel az embereket, meg a gépeket szállítani lehet. Namost, ha úgy vesszük, ennyi pénzből én egy elég pöpec renderfarmot össze tudnék rakni, node-onként 150-200E forinttal számolva. Na mindegy, ez csak elmélkedés. -
nenad #28681 genyok kihagytak belole a lampat. -
nenad #28680 elmeletileg ma jon ki "The light Simulator" :D -
Jah, télleg, az egész jó ilyesmire, bár az is pepecselős meló. :P
PolyBoost is tudja amúgy (max plugin). -
Silo topology brush-a kell neked szerintem, annak nezz utana. -
nem aliciat kell optimalizálni hanem egy másik modellt. :)
jó lenne, ha a meshsmooth visszafele is működne és megkapnánk a convex hull-t :D
de most vitzen kívül az is jó lenne, ha a maxban lenne olyan, hogy insert isoparm vagy valami hasonló valamint optimize curve vagy simplify ezzel a kettővel újra lehetne gyártani a térhálót egy egyszerűbb formában. úgytudom a rhino tud ilyeneket, csak nem találom sehol a telepítőjét. a 4.0 megvan, de az csak update és kell hozzá a hármas... :(
mindegy, mostmár neki kezdtem kézzel 50k poly-t már lekanyarítottam róla.
btw: a maxban ugye van olyan, hogy autogrid a splineoknál, az is jó lett volna, csak az a baja, hogy csak az első pontot rakja a felületre utána viszont nem működik én b..tam el valamit, vagy ez ilyen sz.r? -
montressor #28676 jo reggelt!
hallotam brazil meg gi, melyik miben jobb/ mire valo? -
nenad #28675 http://rapidshare.de/files/18946203/crbox_v1a.rar.html
a maxwelles cornell box, lehet probalkozni.
a szinekben meg kene allapodni. -
nenad #28674 ugy tudom az emitter nem emit caustics fotont, de ha atkapcsolom area light modeba akkor lehet, kiprobalom.
egyebkent a caustics photon map 178kb (!) volt, a diffuse szinten.
azert erdemes elvalasztani mert lehet hogy nem photon mappal akarod a gi-t szamolni pl. Es meg jopar hasznos oka lehet. -
Ki is próbáltad? Mert találtam egy kipipált self illuminationt, de az csak azt jelentette, hogy az értékét színnel vagy számmal adom meg. De minden esetben 0 volt. Ezt eddig is kivettem, így nem oldódott meg a problémám. Hacsak nem más vmit találtál. -
Már minek lenne "caustics" photon? Nekem kezdetektől fogva elég tudathasadásos dolog, hogy a rendszerek külön kezelik a diffúz és specular GI-t.
Akkor most lássuk egy nagyobb méretű area lighttal is ugyan ezt. :) -
nenad #28671 caustics test, 10 milla photon.
erdekes hogy nincsen kulon caustics photon.
Lodozes utan siman kivalasztja.
caustics -
Dánke sün. Már csak egy aprócska kérdésem lenne. Igaz mos nicns elöttem a MAX, de azt hol találom. Kezdve ott, hogy shader, meg skin. :-D -
A skin shaderben van egy bepipált self illumination, azt szedd ki, és nem fog világítani. :) -
[URL=http://papirzacsi.fw.hu/3dsmax/repcsi1.jpg]"NFP"[/URL]