63014

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• vafeN
    Hát de honnan tudjam hogy ők meg birják-e csinálni azt a fény gömböt ( vagy mi lenne az )
  • piktor
    Nekem meg 26 éves koromban volt először pc-m... a fene a generációs előnyötökbe! :-)
  • Aldaryn
    Én miről? Itt Nenad és a többiek az ügyeletes profik.
  • vafeN
    Aha. Nekem 4 éve van PC-m. Na akkor leírsz 1 tutoriált ha szépen meg kérhetlek?:D
  • Aldaryn
    Fene a generációs előnyötökbe. :P Nekem először 14 éves koromban volt PC-m...
  • vafeN
    Jóvan:D Haverom 17 már. De 11 éves korától olyan profin vágta a 3D studió maxot, hogy simán megcsinálta mo. térképet a progival. Meg közelebít is tudod csinálni ( olyanra gondolok hogy 1 város pontos mása ). Csak az a baj hogy őt nem nagyon tudom elérni:(
  • Aldaryn
    Ehhem... Ha ezt pont fordítva akarod, akkor miért nem fordított sorrendben zajlik az animáció? :) Lassítani is lehet, de célszerű mindjárt a legelején legalább kisit megtervezni, hogy mennyi az az annyi frame, amennyire szeretnéd az animációt elnyújtani.
  • Aldaryn
    Hehe, ezzel vigyázz, hallottam én már oylan 13 éves kiscsajról (!) aki nagyban Mayázott... nem is rosszul. :D
  • Lazarus
    hmm. megpróbálom thx
  • vafeN
    Aha. Csak az a baj hogy még nem vok annyira profi 3D studió max-ba:D meg angolt se kennem még ennyire. De mondjuk a koromhoz képest dubla olyanjól kennem mint ahogy kéne^^
  • Atika :o)
    Arra en is gondoltam csak hat gondoltam rakerdezek hatha megkimelem magam felesleges munkatol :) de ha nem lesz mas muszaj lesz megcsinalnom :)
  • Lazarus
    köszi :)
    A lila gömb egy sima glow omni lighton a helpben elég átfogóan le van írva hogy kell létrehozni
  • Malakai
    Vhogy úgy.. Elméletileg máshogy nem, hiszenm alapvetően a kész renderelt frameket morpholni nem fogja a max.
    Amúgy, ha animációról van szó, akkor érdemes amúgy is idő+frame kijelzéssel dolgozni.
    A részecske mozgást pedig egy gömb felületéről elindítani pl a részecskéket befele, vagy egy gravity+egyéb 1-2 space-warpal befele fonzani azokat...
  • vafeN
    Lazarus ez kemény:D Nincs kedved leírni 1 teljes tutorialt? hogy hogy csináltad? vagy csak azt a fehér lilás gömböt.
  • Lazarus
    Ez kicsit gyors lett, de ha lassan tekered jól látható a részecskék haladási iránya, kezd el visszafelé tekerni -> Ilyenre akarom
    Kép (901.0 KB)

Újabb kérdés: hogy lehet lelassítani a videót ? o_O
    Hozzáadok több framet aztán curve editorban mindent ki kell húzni? :/
  • Aldaryn
    Najó, NextLimit ismeretében lehet a fileban egy "mióta renderelődik" datafield, és ha ez nem elég nagy, akkor automatice szar lesz a post effekt. :o) Ezt most komolyan mondtam...
  • Aldaryn
    Áruld el, szerinted egyetlen egy darab bazifényes gömbön mit változzat, hogy 5, vagy 60 percig számolta a gépem? Mert, bármennyire is illogikus egy postprocess effekt működését illetően,kipróbáltam, és a kettő tök ugyan olyan lett. Poénból hagyom ma estére is. De ha a maxwell képben lévő zaj az oka annak, hogy a glare ilyen fura eredményeket generál, akkor szerinted egy teljesen hétköznapi HDR képpel mi baja? (Pl. a kitchen.hdr is mutatja ugya ezeket a jelenségeket, márpedig ott csak nincs szó ilyesmiről...)
  • nenad
    sztem, siman arrol van szo, hogy ok azt varjak el hogy te 1 napig szamoltatod a kepet. Ez minden.
  • vafeN
    Hogy baszodjatok meg, hogy lehet ilyen kúrva jó képeket csinálni 3D studió max-al? After Effects-el még csak tudnék. De ezzel.
  • Aldaryn
    Na ja... az apertúra mapot is elég furán értelmezi. :D 2x annyi oldallal...
    a mindegy, a patchig itt egy kis teszt. De egyszerűen nem jövök rá, hogy a pitlibe tudok Vray-ből olyan HDR képet menteni, amin van AA...

• Malakai
    Nem ismerem, hogy pontosan mit akarsz, space-warpok pl ugyanúgy használhatóak ám...
  • Lazarus
    hopsz mégis mennek egymás mellett, köszi :D
  • Lazarus
    Lehet hogy az lesz, de akkor hogy adom neki meg a plane-t vagy materialt? Mert a shape instance és a shaping face nem tűri el egymást

"Speed: Minuszban adod meg, akkor ellenkező irányba indulnak el."
    Rosszul fogalmaztam, azt akarom hogy távol jelenjenek meg és a középpontba induljanak, úgy mintha az animációt visszafelé játszanám
  • Malakai
    PF: Shaping Face: Look At Camera/Object? Amúgy sztem kell neki script, ha lényeges az instance object.
    Speed: Minuszban adod meg, akkor ellenkező irányba indulnak el.
  • Lazarus
    Kéne egy kis help.
    Particle flow objektumban lébő shape instance elemnek megjelöltem egy face-t. hogy lehet megcsinálni hogy ezek a facek mindig a kamera felé forduljanak? Look constraint van az eredeti facen de ez nem befolyásolja a részecskéket :( És nem találok ilyen opciót

És azt hogy a részecskék ellentkező irányba mozogjanak, továbbra sem sikerült megoldanom
  • Malakai
    Kitsit olyan mintha kimaradt volna vmi belőlle, mintha még egy peccsre várna a feature, sztem. :P
  • Aldaryn
    És nem utolsó sorban folyamatos, nicns benne ilye fura "sávozódás"...
  • Malakai
    Yup, én is ezzel találkoztam, hogy a previewn az eredmény jóval erősebb, élesebb.
  • Aldaryn
    Lol... nah, ezen behalok... próbálkozok itt a maxwell glare systemmel, úgy, hogy Vrayből exportálok ki HDR rendereket. De valahogy sehogy sem akar összejönni az a fasza diffrakció, meg look n' feel, mint amit a nextlimites arcok alkottak vele. gondoltam egy nagyot, és mondom, minden bizonnyal a Vray output miatt van ez, nosza, rendereljünk MW-ből.

(...)

Hát nagy francokat jobb. :o) sőt, a privjún egész fasza kép a rendeelt képen elég vérszegényen mutat, és lövésem sincs, hogy miért. elvégtére ez egy postprocess dolog, a kettőnek ugyan annak kellene lennie. O_o? Vicces.

Illusztráció...
  • Free
    Én még nem láttam de nagyon bejött :c) teljessen Zsír a cucc :c)
  • Evogordon
    oh ez már nagyon régi :)
    Amikor a radeon 9700-esem volt akkor ezt lehett vele nézni ezt a kis demót.
  • Lazarus
    Ez már nagyon régi, de zsír profi

A particle flowot hogy lehet úgy beállítani hogy ne kifelé menjenek a részecskék hanem kivülről befelé?
  • vafeN
    Aldaryn ez mi is lennye amugy?:D
  • fle go
    Aldaryn ez tenyleg valosaghü
  • fle go
    Valoban vannak pihent agyu emberek, ezt erdemes megneznie mindenkinek, en beszartam rajta annyira tetszik. Profi munka!
    Megeri vegignezni
  • Aldaryn
    "Intenzitásuk 30-60-300-1000" :P szempillás filteres nekemis. :o) És vazzeg, tényleg olan, mint amikor hunyorítok.
  • nenad
    es akkor aruld el az intenzitasokat novekvo sorrendben! :)
    egyebkent nekem a szempillas filteres tetszik a legjobban.
  • Aldaryn
    Egy kis glare teszt maxwell módra. ^_^ A renderek meg VRay-el készültek, csak kíváncsi voltam, hogy .hdr fileba mentve hogyan jönnek át az intenzitások. Alsó sor meleg lámpeszok, felső meg hidegek. Intenzitásuk 30-60-300-1000. maxwellbe betöltve, glare hozzáadva, két különböző apertúra mappal.

Az eredeti renderen 8 fehér körön kívül nem látszik semmi.

• nenad
    ha belegondolsz relativ egyeszeru ilyet csinalni valamilyen illustrator/vektoros programban.
  • Atika :o)
    Sziasztok honnan tudnak ilyen gumi texturakat letolteni?