63014

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• montressor
    szeretnek mar en is ilyen amator lenni
  • petesilver
    Én nem, én erősen amatőr vagyok az egészhez, De Aldaryn tényleg brutál!!!! :)
  • petesilver
    Igen, a mapoláshoz használják, elmenti külön képre az unwrapolt hálót, sokféle beállítással. Maxban nincs ilyen, máig nem is értem miért, még a tutorialokban is printscreenel szedik ki az unwrap eredményét, majd méretre cropolnak.
  • montressor
    s nem tud vk. egy 'osszefoglalo' weblapot, ahol kulonbozo anyagok es a beallitasaik/parametereik vannak felsorolva?
  • montressor
    aldarin, redbull brutal jok vagytok!! tecc`enek a kepek :)
  • montressor
    Haho!

A texporter az valami kulon plugin?
  • petesilver
    Jah semmi, azt hittem maxwellek az új képek!
  • petesilver
    Igen, de amint az új maxwell rendereidről eltűnt a barack effekt, nézd csak, a teapotok kezdenek hasonlítani a vrayteapotokra. Mindent belengett a barack, azért is másabb minden a maxnál.
  • petesilver
    Érdekes, nekem pont a szék a fő érv a vray mellett. szerintem ha nincs valami közeg a levegőn kívül, füst, iszonyatsok por a levegőben, akkor 1 olyan sötét széket a sima nap nem éget telibe olyan fakora ekkora távolságból nézve sem, mint ahogy azt a maxwell teszi. Az én ízlésemnek totál ellentmond a maxwelles szék, és a vakító fehér fénytől világos falon keletkező barackos árnyalat. Szerintem logikus magyarázat egyikre se lenne.
  • Aldaryn
    ...elrontottam ott a dologt, hogy glossy reflektív tárgyakat is tettem a jelenetbe, ráadásul nem teljesen glossy, hanem kicsit diffúz reflektíveket, és így már aztán tényleg nagyon nehéz összeegyeztetni a két jelenet anyagait. A maxwelles tepotok és székek azért illeszkednek jobban a jelenetbe, mert tükrözőbbek, és ez kcsit egyezteti őket a környezet színeivel. Nézzed csak meg a teapotokon látható tükörképeket, a Vray-es jeleetben kékesek, a maxwellnél viszont nagyon is világosak.
  • Ronin666
    Engem vegyes érzelmek fognak el. A Maxwell 9 órája baromi sok. A két kép élethűsége kb. egy szinten van szerintem. Vray-nél nekem zavaróak a tárgyak színekkel való túltelítettsége. A Maxwell meg túl fakó, de még mindig jobb, mint a vray-es variáció. Pl. a székek szemben az ajtó mellett mintha nem is a képhez tartoznának, hanem csak be lennének vágva vray-nél. A másiknál jó, de +9 óra rendert nem ér meg szerintem...
  • Aldaryn
    Nah, valami körvonalazódik. Helyben generált égbolt helyett ezúttal egy valós kép szolgál megvilágításul. A jelenetet VRay-ben rendereltem, mindenféle color correction nélkül. Az elkészült rendert ezután a Maxwell engine color korrekciós tooljai segítségével hoztam gamma 2.2-re, és állítottam be a megfelleő expozíciót is. Az eredményalant. A renderidő fertemesen sok volt, valamit elbuherálhattam. ^_^ 1óra... zzz... és bűnzajos maradt.

Úgy tűnik, a Maxwell napfény festi ilyen barackosra a falakat. Hmmm...
  • ThomasGins
    Pipec lett!
  • petesilver
    Ilyen helyekon sokszor lehet járni, mondjuk július, verőfényes napsütés 11-12 óra között. Simán Vrayes marad a fal az ablakból bejövő fénytől, nem színez a falon semmit, a világos falat pont olyan sterilre világítja-égeti, ahogy vraynél.
  • petesilver
    Igen:) Valami olyan volt a cél tesztnek, semmi extra. Volt ilyen verzió is for fun:
  • Aldaryn
    Viszont, ha úgy vesszük, a Vray-es kép sokkal közeleb an ahhoz, amit betápláltam a rendszernek. Mintha a Maxwell napjának sokkal sárgább színe lenne. Ez adhat némi különbséget. Maglesem mindkettőt úgy is, hogy HDR fényforrás adja a fényt.

középen a fal színe. Maxwell is meg vray is ezt kapta meg (előzetes ammakorrekcióval persze)
  • Aldaryn
    Kellemes, tiszta game screenshot feeling.
  • Malakai
    A fal és úgy maga a fény nekem is jobban tetszik a maxwellnél, de hát időben (és módszerben) is ott a különbség. :P Én spec nem érzem élethűbbnek a vray képét, de az könnyen meglehet, hogy az én szememmel van a baj. :)
  • petesilver
    Végül ilyen lett a skylightos render brazillal:

• petesilver
    Szerintem a képet elnézve a Vray sokkal közelebb van a valósághoz. elég ha csak a hátsó 2 széket, és rajta a fényt nézem, meg úgy összességében szerintem valósabb. Bár igen érdekes, hogy ugyanazon beállításokkal a vray render sterilebb képet ad, ami szerintem valósabb, fehér fény világos falon nem generál ilyen barackos árnyalatot, mint a Maxwell.
  • Aldaryn
    A maxwellesben megvan az a plusz egy cseppnyi kontraszt, ami a Vray képbe kellene még. Nem tudom, hogyan lehetne oda is becsempészni. o_o? Futtatok majd délután egy PPT tesztet VRay képre, kíváncsi leszek, mit hoz ki.
  • Free
    nekem a vray es színesebbnekl tűnik. valahogy élénkebb..
    A maxveles valahogy fakóbb.
    De érdekes módon a maxvelesen a fal élénkebb a tárgyak fakóbbak
  • Aldaryn
    Nah, újabbak... Elvile Maxwell és Vray is ugyan azokat a színeket kapta minden anyara mindehova. A Tükröződéseket már nem feltétlen sikerült belőnöm.

Maxwell 9,5 órá

Vray 28 perc

A Vray soution még mindig sokkal laposabb, és nem övök rá miért. De előfordulhat, hogy a lightcache okozza, túl kevés sample pl. Ezzal megmagyarázható lenne az a fura fényes csík is az egyik közeli ablakpárkány támasztéka alatt.

Még dolgozom a képen. :)
  • Dichter
    Igen, tulajdonképp azt nem értettem soha, hogy hogy tegyünk videora 3D-s dolgot. Mert egy képre még ok. De akkor ennek most utánaolvasok, mert támadt egy csomó ötletem :)
  • Ronin666
    Na igen, de mekkora lesz kb. a render idő, ha annyi zajt produkál csak, mint a vray? Most mennyi volt a renderidő és vraynal mi volt?
  • Malakai
    Vagy maxon belül is lehet végülis csinálni egyszerűen environmentbe berakod a videót, ha ez volt, ami nem érthető... :)
  • Dichter
    Igazából pont azt a részét írtad le, amivel tisztában vagyok :)
    Ezek szerint a maxos video lett utólag valami más layerre rakva Premierben, vagy valamiben.
  • Aldaryn
    Laza... ^_^

Maxwell teszt, kíváncsi voltam, ő mit gondol az én elképzelésemben élő sötét sarkokról. Nos, meglepően hasonló Vrayhez. Ezek szerint én vártam el rossz kimenetet. Mindn esetre Maxwell kép sokkal színesebb, és élettel telibb.
  • oryon
    Tudsz élni :)
  • nenad
    udv mindenkinek Svedbol,
    az uj emeberekenk zuzzatok a maxot!
    a regeiknek, menjetek pihizni :)

egy 48kbites modemrol zuzodom, ugyhogy ennyi.
    csao
  • Lazarus
    Rossz link -_-
    Jólink
  • Lazarus
    Hasonló próbálkozásom annó
    Ez a kép ugyan így van elkészítve, a vízre rá van feszítve egy plane ami kapott wave módosítót és tükröződést. A kanna alját pedig kitakarja
  • Aldaryn
    csak bűnlapos, a sarkoknak sötétebbnek kellene lenniük. :(
  • ThomasGins
    Jól néz ki pedig:)
  • Lazarus
    Ja és persze a fényeket oda kell helyezni mint ahogy a szobában is vannak :)
  • Lazarus
    egy planet odapasszintott az asztal síkjára amire shadow/matte vagy valami ilyesmi módosítótt rányomott a material editorban, ezzel azt lehet elérni hogy olyan módon válik átlátszóvá hogy a ráeső árnyékokat megjeleníti (+ ki is tud takarni objektumokat ezzel azt lehet elérni hogy pl ha belógnak ágak a kamera elé azok takarják el a videóra renderelt objektünket, de ez a lehetőség itt nincs kihasználva). Ezáltal a golyó árnyékot vet az asztalra mintha tényleg ott lenne. A tükröződésén viszont látni hogy az egész videó képkockája van ráfeszítve ezért hibás, de a hasonló fényviszonyok miatt nem annyira feltűnő.
  • Dichter
    és ezt hogy?
  • Lazarus
    Nem az én művem -_-
    Kösz szépen.
  • Free
    Látom az erő veled van :d