63014

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Boba
    Amit Aldaryn is linkelt, csak megsem. Csak animalva lehet megmutatni, ugyanis a 4d-s kocka minden iranybol nezve mashogy nez ki. Lenyegeben egy nagyobb kockaban van egy kisebb kocka osszekotott elekkel. Es ahogy valtozik a nezopont ugy fordul at a nagyobb kocka a kisebb kockava es forditva.

Quest, a 4ik dimenziot lehet mint plusz teret, es lehet mint idot is felfogni. (ize... ez szamomra kolti, hiszen felfogni nem vagyok igazan kepes. En egyseg sugaru user vagyok, 1 dimenziot akarok!!!)
  • Quest
    Én úgy gondolok a negyedik dimenzióra, mint az időre... vagyis a mozgás maga a negyedik dimenzió.
    Eszerint a 3Ds testek 4Ds megjelenítése a mozgókép(videó) ...
    Na persze ezen is lehet vitatkozni

Ps: Továbbra is keresek 3dsmaxos modellezőt lowpoly hobbimunkára játékfejlesztéshez. (eddig 1ember jelentkezett, köszönet neki itt is :D )
    solarah.silentvertigo.hu , info @ silentvertigo.hu
  • Culram #31070
    Én mindig is úgy képzeltem el egy 4D kockát, hogy fogtam egy 3D-set. Szal a 3D-s csúcsaiból 3 él fut ki 3 különböző irányban. Tehát a 4D-snek egy csúcsából négy élnek kell kifutnia. Csak azt nem sikerült még eldöntenem magamban hogy ezek a dimenziók hogy helyekedjenek el egymáshozképest. :D
  • Aldaryn
    Barátod a google! :D Képek. Ebből is csak 3D-s vetületek vannak, mert ugye elég nehéz 4D-s dolgot megjeleníteni máshogy. (Bár, ha belegondolunk, akkor ezek 2D-s vetületek... hehe) Vagy időben animálva, és akkor az idő lesz a plusz dimenziód, Julia halmazokat így szokás példul, legalábbis, én mindig úgy találkozom velük.
  • FRenkie
    Az hogy néz ki?
  • Boba
    En 1szer meganimaltam egy 4 dimenzios kockat (hypercube). Eleg erdekesen nezett ki, de szemleletes lett.
    (Engem amugyis marhara erdekel a fizika... de sajna csak igen alacsony szinten. :( )
  • 4D
    THX!
  • Aldaryn
    Egész "természetes" érzetet keltenek. Asszem... zzz... majd kipróbálom egy normális fán.
  • Aldaryn
    Huh, én még tegnap leragadtam a 4dimenziós szbályos testek 3d-ben képezett vetületeinél... (pl. ikozahedron) :D
  • Boba
    Off topic, de hatha valakit erdekel.

Link!

Vizualis szemleltetese a 10ik dimenzionak. Az elmelet a hurelmeleten alapszik, ami vitathato ugyan, de ki nem zarhato. Jo magyarazat, nekem legalabbis nagyon tetszett!
  • FRenkie
    Végre pár zölden világító abszorbáló és scatterelő juharlevél!! :)
  • Aldaryn
    Oh, és egy nagyon elkeseredett transluciency teszt... MAX teljesen behalt attól, hogy bedobtam ezt az egy fát. :D
  • Aldaryn
    Hja... az unalmas vonatutakon jó kis olvasmány nálam még mindig... szeretem, amikor az utastársak látványosan méregetik, hogy vajon mi lehet az a bazinagy pentagrammával díszített zöld könyv a kezemben... Jesszus mennyi nosztalgia. Az Aldaryn név is egy karakterlap tetején kezdte evilági pályáfutását...

node... van itt nekem egy kis laptop, amin laza 14(!) perc, amíg MAX betöltődik (kicsit kifut a memóriakeretből... hehe) viszont VRay hasít... :D (már ha eljutok a renderelésig...)
    pár carpaint, ami eleddig a szín és intenzitáskombinációk miatt nagyon nehéz flat volt (nekem legalábbis)

Ezt a tipikus zöldet mindenütt látni az utakon... nekem eddig nem volt vele szerencsém.

Stb...

Kcisit fakók, találomra lőttem be "kettőpontkettő" gammára a színeket. :/

Egyéb... (ez nagyon fakó...)
  • Boba
    Haha, regen sokat toltam a Magust (is...) aztan feloszlott a banda... kozbeszolt az egyetem, valakinek mar a melo. Igy lett vege ennek a szep idoszaknak... a konyveim azota is ott pihennek a polcomon. Bar mar reg nyitottam ki...
  • Quest
    Aldaryn:
    Ha hiszed ha nem, mi erre törekszünk.. és bár nincs olyan vastag paksaméta tele ötletekkel, de viszont sokan vagyunk és elszántak. És hűek leszünk Ynevhez egyrészt mert vannak ezért felelősök(többekközt én), akik szűrik a világazonosságot, és mert másfelől is "kötve a kezünk" ha érted mire gondolok... (semmi pénzért nem adnám fel ynevi álmaim...)

Mindenesetre örülök ha felkeltette figyelmedet, ha gondolok olvasd a honlapunkat, kérdezz bármit emailban...

De hogy ne offoljak teljesen: Továbbra is modellezőt keresek a fenti cél érdekében. Sok szabadidővel, vagy gyors munkatempóval, vagy lelkesedéssel, vagy nagy szaktudással (ebből kettőt válassz ) ...

Cím lentebb...
  • ThomasGins
    Ha akkor nekiálsz megcsinálni,már végeztél volna?:P
  • Aldaryn
    Oh... :D Hehe... pihen itt valamelyik szekrényben egy kb 8cm vastag mappa, teletömve egy MAGUS RPG játék tljes konceptjével, a 3d és game engine vázlatos, algoritmikus lebontásától kezdve (szinte csak le kellene kódolni sokmindent) a szabályrendszer adaptáción át a speciális újításokon keresztül (lerombolható terep egy RPG-ben koncepció, emberi és egyéb faji élet értékét kihangsúlyozó dolgok, amiket asszem sikerül úgy összerakni, hogy egy normális ember hányingertől küzdve fordulna le a sékéről, ha aljas gyilkosságra vetemedne..., és gakorlati megvalósítás, stb...). Mindez kb 5 évnyi **komoly** elmélkedés, töprengés, és finomhangolás... és semmi nem lett belőle. Nos, sok sikert...

Sajnos, addig, amíg csak egy 8cm vastag paksaméta, senkit nem érdekel. Az ég adta világon senkit. Pedig, én az egészet ingyé' odaadnám bármelyik komoly gamestúdiónak, ha hivatalos MAGUS PCRPG-t csinálnának belőle, úgy, hogy közben nem térnek el a paksamétákban foglaltak egy kiemelt részétől (ami arra hivatott, hogy megőrizze azt a bizonyos MAGUS univerzum hangulatot, és ne legyen belőle hacknslash, vagy barbieD&D....) mindenzt egyetlen oknál fogva.: egyszerűen imádom a MAGUS univerzumot úgy, ahogy van. :)
  • Pitbull90
    hehe... ugyan azon az oldalon van a ti gametek is ahol a miénk nem..?:D (JF)
    Na de ez nem ide tartozik....
  • Quest
    ohh a konkurencia

Na majd nézzen ideis odais az ember aztán küldjön ímélt...
  • Pitbull90
    Gyűjtjük az embereket....:D
    Nekünk is így lenne szükségünk egy csapattagra.. 3D maxban van egy iylen exportálóprogi.. Cal3D... és ehhez értő egyén kéne akinek elküldöm a modelleket, és ki tudja exportálni, hogy működőképes legyen mert nálam vmi hiba mindig akad...:|
  • Quest
    Üdv!
    Egy játékfejlesztő csapat tagjaként szeretném az érdeklődéseteket felkelteni.
    Egy játékot készítünk a magus szerepjáték világára (Ynev), és mivel a játék modelljei 3dsmax-al készülnek, így bátorkodtam ide írni, hátha van itt 1-2 vállalkozó kedvű grafikus...

Akinek van kedve/ideje/ereje a csapathoz tartozni, az dobjon egy emailt az alábbi címre : info @ silentvertigo.hu

Továbbá honlapunkon további információkat lehet megtudni, vagy az ottani fórumon kérdezni. http://solarah.silentvertigo.hu

Kössz és üdvözlet!
  • Aldaryn
    Nos, senki nem szaggatja az 1.5 RC2 demót? Vakker, nem igaz. Chaosgroup fórum is halott, senkit nem érdekel semmi. :(
  • Pitbull90
    Hy

Van itt olyasvalaki aki ért a Cal3Dhez....? ha igen az pls írjon privit... mert szükségünk lenne játékfejlesztéshez ilyesvalakire!
  • ThomasGins
    hm:)
  • 4D
    Hehe őrizzen egy csorda pot-ot!
  • ThomasGins
    Fincsis:)
  • zenoka
    speed ize:)
  • ThomasGins
    Akkor értem...néha eszetlenül sokat mentek...:)
  • Aldaryn
    Minden MAX save-kor resetel az összes setting. Autosave-et kapcsoljad ki. ;)
  • ThomasGins
    hehe,ugyan igy néz ki a 49.03-as fur is...:)
  • Free
    naggyon éllat :c))))
  • Free
    nah végre elértem amit kaartam .-.. ez már olyan ahogy elképzeltem :c)))

Az élet apró örömei :c)))

wmv 250k
  • ThomasGins
    Nem a GI kapcsol ki,resetel az összes render beállitás:(
    NFR puli
  • ThomasGins
    Vray demóban fur-nál jól látom hogy van pár uj cucc?Nem nagyon figyeltem eddig.
    Viszont nálam a GI sokszor ok nélkül kikapcsol:)
  • BaliBoy
    Természetesen azonos "oldalú" (normálú) objektumra gondoltam én is. A CAT is jó, de én azért szeretem a createt mert utánna (ha esetlegesen a lyuk több polygon-nyi méretű) akkor külön nem kell elkészíteni a éleket készíteni, hanem egyből a polygont úgy készítem el.
  • GixEr
    forditott normalu polygon vertexeit nem nagyon fogja osszeweldelni neki
  • GixEr
    poly objekt eseteben atvaltasz border szintre, nyomsz egy ctrl+a (select all)es utana raboksz a CAP buttonra, de elotte nezd at, hogy nem e zar be mas esetleg eleve direkt nyitott lyukat. Utana element szinten raboksz az objektumodra ctrl+i (select invert) es DEL billentyuvel kitorlod az osszes "levalt" kulonallo polygont. Gyorsabb mint az elozo pontrol-pontra foltozgatok verzio. De eleve rossz es hibas objektumon ne gorcsolj, csak ha nagyon fontos, amugy epitsd ujra.
  • scorpeeon
    thx!
  • BaliBoy
    Polygon kijelölés -> creat parancs és pótolod a hiányzó részt úgy, hogy a hiányzó résznél lévő pontokat (vertexeket) egymásután (a haladási irányban a következő vertexeket) összekötöd és az utolsó pontnál 2x kattintassz! Vagy ha az objektum szélén hiányzik a polygon (ergo nem határolt a hiányzó rész) akkor kiválasztod az egyik élet és a shift+ mozgatással addig húzod amíg akarod. Majd az újonnan létrehozott polygon "levegőben" lévő vertexeit a határ mentén lévő vertexekhez mozgatod (ajánlot bekapcsolni a Snaps Toggle-ban az endpointot ezzel segítve a mozgatást), majd a két egymást fedő pontot(kat) kijelölöd és a weld gombal "eggyéteszed" őket.
  • scorpeeon
    Vki tudja, hogy hogyan lehet pótolni az eleve hiányzó vagy közben kitörölt láthatatlan poligonokat?