63014

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• bencsab
    Hihetetlenül részletgazdag, igényes munkák! Talán a gyertya lángjába tudnék egyedül belekötni. :)
    Van nyilvántartásotok arra, hogy 1-1 szoba kb hány munkaóra alatt készült el átlagosan?
  • Jabar
    Gyönyörűek!
    Ha szabad megjegyeznem, első mondat, moths-ból kimaradt egy n. :)
  • Aldaryn
    Hah! Eljutottunk odáig, hogy kitegyük! :D Akit érdekel...
  • nenad
    MAFFIA, Es PUTIN KEZE VAN A DOLOGBAN.
  • hunkircsi
    A Corona Renderer csapata becsatlakozott a Chaos Group csapatába. EzmármegintMIAFA....?
  • nenad
    prorender test render moblur viz alatt.

kep

Utoljára szerkesztette: nenad, 2017.08.27. 21:33:36
  • nenad
    chaos group mar megkeres a trialal kapcsolatban a sok haju vastag ajku begyes cicamicajaval :D
  • putyi
    Nekem van vagy 1000 liter jöhettek mind :-)
  • bencsab
    Ja, inkább boros vagyok... :)
  • bencsab
    Na, akkor ha simán egyszerre kilépsz mindegyikből és egyszerre akarnak írni 3dsmax.ini fájlba, akkor is elszáll minden beállítás.
  • Aldaryn
    Milyen sört kérsz? :D Elég gyakori, hogy 2-3-4 MAX is nyitva van egyszerre...
  • bencsab
    Ha elmondom ez miért van, küldesz egy sört? Sok-sok év után véletlenül jöttem rá a múltkor:
    A max ugye kilépéskor menti a 3dsmax.ini-t. Ha nagyon memóriaigényes jelenetet renderelt, akkor sokáig tart, miután renderelés befejeztével végleg be tudja zárni magát a task managerből is. És itt jön a csavar: ha közben új max-ot indítasz (vagy a manager), akkor az új task viszont olvasni akar a 3dsmax.ini-ből. Ha ez az előző task mentésével egybeesik, akkor van a gond: beáll default-ra. Ennyi.
  • putyi
    Én már annak is örülnék, ha tisztességes 32 bit-es workflow lenne benne.
  • GixEr
    Hetvegen lesz egy kis idom es osszefoglalok par dolgot amirol itt is kerdezgettem. Illetve ezek tapasztalatairol amiket szereztem.
    - Unreal Engine 4
    - Fenykep alapu (helyszin/targy) modellezes
    ilyesmi, ha erdekelne valakit.
  • GixEr
    Sokszor Adobe Illustratorban vannak a texturaim forrasai.
    Kiteritett irodabelso falainak grafikai, kulonbozo displayek elemeinek nyomdai anyagai PDF-ben (Isten aldja oket a Vector map bevezeteseert, hogy nem kell allandoan mentegetnem bitmap texturakat, ha valtozik a grafika rajtuk), nekem arra is kell figyelnem, hogy a textura ugy keszuljon, hogy gyarthato is legyen digit nyomtatassal amikor elfogadja az ugyfel...
    Sajnos Adobe-ek meg nem ismerik az EXR-t.

Probalgattam a Photoshop 3D reszet, de elkepesztoen siralmas. Aztan kijottek a "Project Felix"-el ami megint siralmas (es lassu is).
    Adobe-ek nagyon keszulgetnek erre a 3D-s dolologra, de nagyon nem megy nekik... :D
  • Aldaryn
    Már teljesen rászoktam én is, hogy mindent exr-ben tartok, ha új textúrát készítek, azt is. Kicsi, gyors, kényelmes, veszteségmentes.
  • putyi
    A régi szép idők!!! :-)
    Szerncsére mostanában keveset használok png-t.
  • Aldaryn
    PNG library error. Imádom. Hol van, hol nincs.
  • putyi
    Mondjuk rendernél vicces, hogy random fagynak, mert nem találnak ezt-azt :-(
  • putyi
    Ez is 2016.
    Akkor ez nem bug, hanem feature?
  • Aldaryn
    Nálunk MAX 2016 pl. 4-5 munkaállomáson random reseteli a beállításait defaultra néha-néha. Ezzel együtt a user path-okat is, természetesen. Nem jöttünk még rá miért lehet, teljesen kiszámíthatatlan. Mindenkinek van már UI meg beállítások backupja, amit ilyenkor apatikusan visszamásol a helyére.
  • putyi
    Nálam most éppen két gép szórakozik az idegeimmel. Asszem lesz egy újraindítás.
  • bencsab
    Nálam nem felejti el sohasem, ez egyedi eset lehet nálad.
  • putyi
    Azt miért csinálja a max, hogy időről időre elfelejti a textúra útvonalakat?
  • nenad
    uagyanzt hogy nincsen kihasznalva.
    mar szoltam valdnak ha hazamegy szabdsagrol akkor majd megnezi.

Utoljára szerkesztette: nenad, 2017.08.20. 12:33:53
  • marcee
    GPU-Z sensor fül mit mutat közben?
  • nenad
    nezem vray trialt es bakker mit latok az opencl szamitasok alatt kiirja hogy 100% es a vetillator alig porog... Mi a fene? Power consumption kb 70 watt csak.. A 150 helyett kb... Hoppa...
  • putyi
    Egész pontosan 157,48031-et tudsz belőle max. csinálni :-)
  • zenoka
    :))
  • Aldaryn
    Ha veszel egy 200-as kártyát, akkor tudsz belőle akár 180-at is csinálni havonta. Igaz, csak egy hónapig.
  • zenoka
    ennyi persze.. csak szegeny atlagember azt hiszi hogy ha vesz 200ert egy videokartyat akkor onnantol az neki havi 200 at hozni fog lablogatva..
  • Aldaryn
    Pénzből lehet pénzt csinálni. Semmi új nincs itt.
  • putyi
    Persze!
    A videókártya gyártóknak :-)
  • zenoka
    van ismerosom akik osszealltak es nagyobb penz befektetessel turheto haszont generaltak.. de nem horribilis penzkivevesekrol beszelunk.
  • nenad
    ez bejott valakinek valaha?
  • Klon
    igen, én is olvastam ilyesmit... :)
  • zenoka
    bitcoin (szeru cuccok) bányászata..
    hihetetlenul rangatja a piacot.
  • Aldaryn
    Azért az durva, hogy ez a kártya nemrég volt 89E HUF is, meg 155E HUF is... mik ezek a vad hardverár ingadozások...
  • GixEr
    Azt a +10000Ft-ot megeri a +3Gb tobblet. Nekem 1060-as van es meg vagyok vele elegedve:
    Link
  • nenad
    ha radeon pro rendert hasznalsz vagy vrayt akkor jo a amd kartya is, de abbol is 8GB legalabb rx480 kellene, nezd meg hardverapron hatha...