63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Ühümm. A net nem szeret ékezet. Ezt jegyezd meg!
    Amúgy a global photon mapping egy GI rutin. Kicsit babrálni kell a beállításokkal, hogy jó legyen. Első sorban a scene-hez igazgatni. Amúgy jó hosszú történet...
  • SoftFX
    HDRI képeket hol találhatnék?
  • youth #1715
    Bocsi de hol tudom megnézni? mit mondtam annyira még nem vagyok otthon a maxban... :(
  • frank3d
    Hi!

Ha linkelsz, akkor ne használj ékezeteket, mert nem tudja kezelni!
  • SoftFX
    Bocsi haldoklik a szerver, majd máskor...
  • FREAK
    szerintem lazán nem kéne ékezeteket használni :)
  • SoftFX
    Na ez sem megy...
    Akkor linkkelve:
    Drágakő-fényjáték.jpg
  • SoftFX
    Hi...
    Mire jó a Brazilban: Global /photon-map/?

Tudom, hogy nem tükrözödő felületre, de nekem csak foltokat csinál az objektekre...

Készítettem egy képet a caustics hatásról:

Látom ti is haladtok a munkákkal :).
  • FREAK
    az a baj vele, hogy az environment fekete..... próbálj meg egy világoskék színt adni neki, vagy egy felhős bitmapet
  • Aldaryn
    Klenc perc! Az tényleg sok, főleg, hogy egy snassz skyligth... Ennél azért gyorsabbnak kellene lennie!! Mik a GI beállítások?, nomeg az AA?
  • youth #1707
    Ja amúgy a renderelő gépem:
    AMD Athlon XP 2000+
    DDR 512 MB/333
    stb...
    És mégis a felső képet majd 9 percig renderelte nem sok ez agy kicsit? Valami más beállítással gyorsabbra nem lehetne megcsinálni?
  • youth #1706
    LionTR:
    Bocsi de nem javítottam a modellen csak a renderelést próbálgatom
  • youth #1705
    Basszus!! Bocsi nem akartam ekkora képbe tenni... Sajnálom legközelebb ha berakok valamit kicst teszek. Mégegyszer mindenkitől elnézést kérek...
  • youth #1704
    Na elkészültem a fényekkel:
    Ez a kép a brazil megvilágításával:

Ez pedig megvilágítás nélkül (csak skylight):

• frank3d
    Ohh, köszönöm, ez nagyon gyors volt! :)

Ha felnövök meghálálom!
  • FREAK
    http://www.onnovanbraam.com/
    http://www.suurland.com/blueprints_archive.php

meg ugye a biblia:

www.3dlinks.com
  • frank3d
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!
    Honnan lehet letölteni tervrajzokat pl autókhoz, stb...?

Előre is köszi!

Végre van időm rajzolni!:)

Délután majd dobok egy képet!

Frank
  • FREAK
    a brazil glass úgy jó, ahogy van, max a megvilágítás szar
  • youth #1699
    Na egy kicsit hülyén érzem megam: nem tudtam rendes üveget csinálni az én kis modellemhez :) kipróbáltam a Brazil üveg materialjét de túl sötét lett amit meg próbálgattam nem igazán üveghez hasonlít...
    Nem tudá valaki megmondani hogy milyen beállításokkal lehetne jó tükröződős üveget csinálni?
  • FREAK
    oks, ha van valami, dumázzuk meg az FR topikban
  • youth #1697
    Aha köszi kipróbálom...
  • Aldaryn
    Szóval vissza az fR témára. Körülnéztem, és egyre jobban kezd megerősödni a bizalmam a CEBAS-ban. Nagyon jó kis cuccokat csináltak, amiket folyamatosan használok... De eleddig még nem foglalkoztam az fR-el. Szeretném kipróbálni, és összehasonlítani más cuccokkal.
    A Mental Ray eleve elásta magát, és a Brazil sem erős GI-ben. (Másban viszont odavág) (jobban mondva erős, mert nagyon szép képeket produkál, csak vas kellene nékije')
    Szóval kösz a helpet. Ma este belevágok az fR-es ismerkedésbe... :D
  • Aldaryn
    Egyszerüen kapcsolj be egy sky lightot, valami kis erősséggel, pl. 0.5,0.55, sok Gi-s cuccal ellentétben, ez tényleg gyorsan számolja a Brazil... :)...
  • FREAK
    ja igen, próbáld ki azt, hogy raksz körbe 4 nagyon halvány omni-t árnyék nélkül!!! meglepően jobb lesz
  • youth #1693
    Ezt hogy érted:
    "...hogy egy fényforrás nem megvilágítás."?
  • youth #1692
    De ne a modellt nézzétek inkább (mert azon tényleg nem dolgoztam sokat) hanem inkább a renderelésnél miket kéne beállítani, fények, stb...
    Mert ez csak egy modell de ezeket a beállításokat később is tudnám használni... ugye megértitek)
    Ja amúgy milyen fényt használjak? Sima Omni is megteszi ilyenkor?
  • Gabo
    youth:
    A tükrözödő fém vagy üveg felületek csak akkor tudnak érvényesülni, ha van egy környezet, amit vissza tudnak tükrözni.
    Ezen kívül aranyszabály, hogy egy fényforrás nem megvilágítás. GI nélkül is lehet jó egy kép, csak megfelelő számú, típusú, fényerejű, elhelyezésű fényforrásra van szükség. (Ez sokszor még gyorsabb is, mint a GI.)
    Előbb a fényeket lődd be, a kamera effektusokkal ráérsz utána bajlodni.
  • youth #1690
    Jó értem teszek akkor rá kormánylapátokat :)
  • LionTR
    Eleg sotet a kep, ugyhogy nem latom, meg vannak-e csinalva a szarnyakon a kormanylapatok. Attol elethubb lenne. Ha ott vannak, nem szoltam.
  • Gabo
    Galy:
    Meg tudtam nézni a képed. Szerintem is a fényeken és az árnyékokon érdemes még finomítani. Amúgy tetszik.
  • youth #1687
    Brazil 1.0-val rendereltem. Az a baj nem tudom használni a global illuminationt :(
  • FREAK
    hát először is kevés a fény, aztán meg, ha jól látom, global illumination sincs rajta, ami nélkül viszont nem lehet élethű képeket csinálni

ha elárulod, mivel renderelted, könnyebben tudunk okoskodni
  • youth #1685
    Úgy szeretném árbrázolni mintha egy bemutatón lenne valami papíron vagy nem is tudom...
    Meg mondjuk amiről beszéltetek hogy hogy lehetne azt megcsinálni hogy elmosódott legyen a háttér vagy már kicsit a farok rész is.
    (Ja amúgy egy Boeingen dolgozom... :) de azt már "tervrajz" szerint)
  • youth #1684
    Szaisztok!
    még eléggé a max elején vagyok úgyhogy még mondjuk úgy béna vagyok, de már próbálkozom... :)
    A következő kép egy modell nem több (nem tervrajz szerint csináltam). Azt szeretném kérni hogy mondjátok meg hogy hogy lehetne még élethűbb!! (tudom az árnyék színe szar...)
    Előre is köszi!!

• Galy
    2048 mi?
  • Galy
    akkó lehet újra renderelni,

az az igazság, hogy nem mentem még annyira bele, de majd holnap megdumázzuk...
  • FREAK
    alap beállítás?? csak mert 2048-on már elég pofás!
  • Galy
    :((( oks
  • Galy
    mert gyorsabb
  • Galy
    shadowmap