63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Na ez miért van?

Nyomok rá booleant és ez elsz:

miért szedi ki a lapokat? Ez bug nemigaz? van valami megoldás? -
frank3d #1838 De ezt a k..va renderidőt tudnám lejebb szedni! -
frank3d #1837 Köszi srácok a segítséget, végül is teljesen mindegy, hogy milyen!
De adtatok egy jó ötletet, paintshop-ban ha jól emlékszem akkor lehet mintákat csinálni (alapbeállításokban vannak minták), akkor majd azzal megcsinálom!
Azért köszönöm szépen! -
Milyen függönytípus kell, mert én is tudnék scannelni ha kelll... -
én scannelnék, de nálam egészen más fajta függöny van :D -
Gabo #1834 frank:
Sajnos nem találtam neked jó textúrákat. De szerintem nem nagy ügy házilag készíteni néhányat.
Valamilyen fraktál generáló progival készíts néhány tetszetős képet mintázatnak és PhotoShop-ban illeszd egymáshoz őket úgy, ahogy neked tetszik. Itt az ismétlődés nem okoz problémát. Esetleg egy második rétegként egy hálós anyag képét is még rá lehet illeszteni.
A képet mentsd el a kívánt színben és gray-scale formában is. Ez utóbbit lehet majd felhasználni az átlátszóság kezeléséhez.
Legalább is én valami ilyen módszerrel próbálkoznék.
Ha ez így mégsem az igazi, talán érdemes a lace (csipke) és a textures (tudod mi) szavakra keresni a neten. -
csipke??? -
frank3d #1832 Srácok!
Hülye kérdés!
Nincs valakinek függöny textúrája? -
Figyu beszéljük meg mondjuk a HTML, Css, Php help topicon ok? ne ezzel töltsük ki a max fórumát :D
Ott várlak ezzel a kérdéssle vagy mivel na akkor ott... -
Kapcsold ki az üveg materialoknál a trasparent shadows fülecskét. Caustics mellett nem lesz rá szükség. Amúgy a fotonszámot legalább 1000000-ra rakjad, és a map type legyen #Emitted :D -
melyik részére vagy kíváncsi? A grafikára vagy a forráskódra?
icq-t már egy éve használtam utoljára :) -
na, ha sikerül összehozni valami emberi caustics-t, ebből még lehet valami
amúgy én is kb eddig jutottam brazillal, a render idők miatt nem akartam feljebb tolni a dispersion értékeket, pedig az által kezdett alakulni.... -
Köszike!!! Érdekelne hogy csináltad meg a honlapod :))
Megkereshetlek ICQ-n? -
Elnézést mindenkitől az ékezetes linkkért, mostanában kapkodok a felvételi-lapok miatt...
A jó link:
Drágakő-fényjáték.jpg
Ha minden ok most megy...
Nem egy nagy szám, csak próbálgattam a beállításokat... -
Most látom csak a #1817-est, szerintem az jobb volt :) -
Ja és amit modott freak, nem tölröződik vissza benne a szoba ezért kelthet olyan felemás benyomást -
szerintem realisztikus, csak kénre rá egy értelmesebb árnyék -
FREAK: nem akartam betenni már a fórumba őket, ne lassítsam a betöltést. az fene nagy szívem :D
Na remélem ezek a képek már tetszeni fognak vagy ha nem, mondjad hogy mit lehetne még javítani rajta. Remélem megnézed őket.
Előre is köszi
http://free.x3.hu/youth3d/toll_vegleges23.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/toll_vegleges23DOF.jpg
-
Csak ez a toll a valóságban is ilyen színü azért nem adtam neki mást... De a próba kedvéért adhatok neki :) -
jó az is, de semmi értelme számoltatni, hisz egy zárt dobozba nem világít be
itt az lenne a lényeg, hogy egy szobát szimuláljunk, amiben a falakról visszaverődik a lámpafény pl.
meg adhatnál valami textúrát vagy default materialt is a tollnak, ne legyen ilyen kopár -
OK tehát több fény...
De miért nem jó a skylight? -
sötét
de mintha egy jellegzetes skylight árnyékot látnék a toll alatt, ami nem lehetne ott, ha dobozban van
a doboz anyaga pedig hófehér legyen, hogy jó sok fényt verjen vissza -
Most már ez lesz erről a tárgyról az utolsó képem mert már nagyon unom...
Freak: azt csináltam amit mondtál. Na milyen?
-
szal a fényt ne a doboz fölé, hanem a dobozon belül a cucc fölé rakd -
mosmééé, töxar lett a második
rakd bele egy dobozba, dobjál fölé egy fényt, és kapcsolt meg az indirect illuminationt és láss csodát -
Most tegyek be egy nagy képet?
(Amúgy rosszul esett ez FREAK... )
:) -
Aziz! Light!
:D -
jó nagy pofon volt!
:D -
egyre rosszabb :D
az a baj, hogy túl kicsi a kép, ez alapján nekem semmi nem jut eszembe a GI-on kívül..... -
A fényen kívül még mit javítsak? -
frank3d #1809 állíts egy kicsit a fényerőn -
Talán egy kicsit sötét lett nem? -
Hát egy kis pofozgatás után így néz ki:
-
Értem ki is próbálom... -
frank3d #1805 igazából nem lenne rossz, csak szerintem a fényviszonyokon kellene változtatni!
bár nem akarok nagyon okoskodni, mert azért én sem vágom annyira a dolgot -
frank3d #1804 igen irányított fények kellenek, mert ha omni-t használsz, az ugye mindent bevilágít -
Brazil 1.0 -
frank3d #1802 mivel renderelted? -
Ja ez nem neked szólt csak... na mindegy.
Az a gáz hogy nem tudom megcsinálni hogy a fényforáás körül legyen világos és nem túl messze sötét (tehát a kép felső részének már sötétnek kéne lennie mintha egy lámpa alatt lenne) most ezt egy irányított fénnyel lehet csak megoldani?
ja ha komolyan megnézmé valaki a képet itt lenne egy nagyobb kiszerelésben:
http://free.x3.hu/youth3d/toll_vegleges12_11_05min.jpg -
Hát én se tudok írni az 100 :))