63014
"Aki másnak felbontás...!"
-
semmi extra, rárakod a textúrát, és meghagyod a reflection-t is
saját modell? -
Üdvözletem ismét :)
A probléma a következő lenne: itt van eme kép egy Boeing 676-ről (legalább is én annak szántam :) ) aminek textúra is kéne meg még sok minden na mindegy... A fő gond a textúra: Azt meg tudom csinálni hogy ki legyen rá téve a 767 felirat de utána nem tudom hogy kéne hogy naggyából ilyen tükröződése legyen mint a képen láthatónak...
Kérlek adjatok tippet hogy kéne vagy hogy lehetne megoldani ezt
Előre is köszi :)

Ja a kép 640x480-as EU szabvány alapján készült :D
bocsi de ezt nem tudtam kihagyni... -
pontosan, a lényege az, hogy amíg az első képen a golyók sötét oldala 100% sötét (ilyen a valóságban max. az űrben létezik, de a csillagfények miatt még talán ott sem), addig a másodikon már az árnyékos oldal is látható, a harmadikon pedig az látható, ahogy a fehér lapok felerősítik a fényt
biztos mindenki látott már ilyet filmforgatásokon, fotózásokon, ha nem elég erős a napfény (pl. erdőben) -
Gabo #1880 Azt is jelenti, meg persze még egy adag egyebet is.
De ide tartozik az égbolt által visszavert, lényegében mindenirányból sugázó kék fény szimulálása. A színes felületek egymásra hatásának lekezelése is. (Fehér fal melett piros labda.) Stb. -
Köszi a bemutatót az újjak nevében...
Most valójában a GI azt jelenti hogy a tárgyról is visszaverődik a fény? (ahogy a képekből kivettem :) -
na azért kék environmenttel rögtön barátibb :D -
Nekem is ilyen radiátorom van
A recéket szvsz bumpold -
frank3d #1876 Köszi az észrevételeket!
Magam is úgy vélem, hogy először a modelleket kellene megcsinálni, csak gondoltam, először nagyjából belövöm a fényeket.
A jelenlegi állásról egy kép.
Legközelebb majd csak akkor terhelem képekkel a fórumot, ha már majdnem kész!
-
én meg unatkoztam, és csináltam egy GI bemutatót az újaknak, hogy tisztuljon a kép
1. Talaj, golyók, omni - NO GI

2. Talaj, golyók, omni - GI ON

3. Talaj, golyók, omni és 4 darab fehér plane - GI ON

a 3. kép setupja így néz ki, ezek miatt a plane-ek miatt ilyen erős a fény

amúgy minden paraméter ugyanaz az összes képen -
Gabo #1874 frank:
Most, hogy láttam a képet talán még nehezebb lesz jó tippet adni. Ennek leginkább az az oka, hogy még nagyon kezdeti stádiumban van a képed. Első lépésben végezd el a modellezési feladatokat és csak utána vesződj a bevilágítással. Amíg nincs meg az összes tárgy, modell és nincsenek a helyükre pakolva, addig az egész jelenet fény/árnyék viszonyai sokat változhatnak. A materialok is befolyásolni fogják az összhatást.
Ha kész a modellezési munka, akkor érdemes elkezdeni a fények beállítását.
Ha valamilyen GI módszert fogsz használni, akkor lehet, hogy egyetlen fényforrás is elég lesz. (Lásd Aldaryn #1856 készülő képét!) Lehet, hogy a szobán kívül érdemes lesz elhelyezni egy sky-light féleséget is, az égbolt szórt kékes fényének szimulálására. Erre pláne szükség lehet, ha a napfény nem világít be direktben a szoba ablakán. (A munkahelyemen lényegében nap közben ez a szórt fény biztosítja a megvilágítást.)
Ha nem fogsz GI-t használni, akkor lényegesen többet kell majd vacakolni a megvilágítással, de valószínűleg gyorsabban is fog számolódni a kép. Itt a sky-lightot kis trükközéssel több halvány, az ablaktól távol, félkör vagy gömb íven elhelyezett fénnyel lehet helyettesíteni. A napfényt egy directional (párhuzamos sugarakat használó) spottal vagy area-lighttal érdemes helyettesíteni. A spot előnye, hogy shadow mappet használva baromi gyorsan számolódik. Az area-lightnál viszont az árnyék pontosabb. A szobán belül szóródó fényt néhány halvány segéd fénnyel lehet utánozni.
Az egyes fényeket külön-külön állítsd be először, majd hangold őket egymáshoz.
Hirtelen ennyi.
Azt hiszem ennyi szövegelés után már tényleg illene nekem is lerakni valamit az asztalra. A téma már meg van a fejemben, csak hozzá kellene látni.
-
Én si feltetem az 5.1-t és tényleg nem elég stabil így már de hogy miért? szóval osztoma véleményedet -
frank3d #1871 Az 5.1-es update-t nehogy feltegyétek, mert szar mint az állat!
Eddig tökéletesen működött a maxom, most meg állandóan fagy! -
frank3d #1870 Most küldtem el!
Bocs, csak Hugomnak segítenem kellet. -
Gabo #1869 frank:
Nem igazán kaptam meg a képet, pedig van még hely a postaládámban.
-
frank3d #1868 Sziasztok!
Aldaryn: azért van előről megvilágítva, mert azt szeretném lemodellezni, ahogy napkozben kb kinéz a szoba és pont onnan süt a nap.
Gabo: küldöm a képet!
Akkor egy kép a felépítésről.

Frank
-
Nem plugin. Standalone. Úgy hívják, hogy RealFlow. De szerintem egy jól beállított siperspray (gravity meg wind meg mifene...) sokkal jobb választás, tekintettel arra, hogy a RealFlow-ban sem osztják ingyen a teljesítményt.... Nagyon számolásígényes program! -
frank3d #1866 Köszi az észerevételeket, mindegyikre reagálok majd, csak most nincs időm.
Majd holnap reggel bepótolom!
Köszi!
Frank -
a superspray tökéletes szerintem, csak jól kell paraméterezni (meg sokat számol) -
Ja az előző mondatom az kérdés voltm, szóval, azzal a vízsugár modellező eljárással, gondolom pluginnel csináltad, nem lehetne valami szuupi szökőkút vízesést csinálni? -
Ja igen, tudom már mit akartam kérdezni :) Aldaryn! Múltkor tettél be valami képet, hogy két vízsugár egymásnak fröccsen. azzal nem lehetne valami élethű szökőkutat csinálni. Mert én most jelenleg úgy vagyok, hogy superspray-el csinálom meg. Jó-jó, de félig nem realisztikus, illetve lehetne jobb is. Szóval, ha elárulnád, hogy hogy csináltad, az jó lenne. Ja meg még 1 kérés. Nincs valakinek olyan képe, amin jól látható egy ilyen kovácxsoltvas kapu, ami az ilyen úri helyeken szokott lenni, mint ez a kastély udvar is? Kerestem a neten ilyen képet, de nem találtam :( -
-
Látom, mindenki, bemutatja készülő projectjét. Én most egy kastély parkját modellezem, mely egy parkosított sétány lesz, az út mentén oszlopokkal, szökőkúttal, stb. Ehhez készülnek itt a kellékek, ha sikerül belinkelnem ...
src="http://www.inline.hu/octopus/setany01.jpg">
-
szerintem lámpafény -
Hmmm... Csak 141 hozzászólás hiányzik... :D
Eddigi átlagos statisztikák azt mutatják, hogy ezt a mennyiséget ez a fórum két jobb napon kitermeli... :))))) -
Gabo #1858 Fincsi!
-
Frank, előlről miért van megvilágítva a kép? Ég valamien lámpa, vagy a kamera felőli oldalon is van egy batár nagy ablak?
Ha ez a GI-t segítő fény akar lenni, akkor az árnyékokat vegyed sokkal jobban elmosódottabbra...
Amúgy egyetértek FREAK álláspontjával. Ha van fR a maxodon, ( :)) ) akkor használj shadow mapeket. Sokkalta gyorsabbak!
Másrészt ha eléggé lebutítod a Brazilos area lightok felbontását, pl 30%-ra, akkor is ultra gyors, beállító-árnyékokat kapsz. -
Gyorsan bedobok egy képet a szoba beltérvilágítás jelenlegi állásáról: :D

Ennél egy kicsikét világosabb lesz, csak nem volt kedvem így délután még renderelgetni.... :))
Amúgy alakul, alakul nekem egyre jobban tetszik. A padló színét azért állítottam be, hogy látszódjon, mennyire befolyásolja a GI-t.
Amúgy van rajta egy kis DOF-is.
Jelenlegi renderidő: Brazil Regathered photons... 00:21:12, ami szerintem elég méltányos. Ha a végső képet 1 óráig fogja számolni, az kb megfelel az elképzeléseimnek... -
Gabo #1855 frank:
Látatlanban (a free oldalakt nem nagyon tudom melóhelyről megnézni) egy ötlet. Ne az ablakra tedd a képet, hanem az ablak elé. Hozz létre az ablak előtt egy síkot és erre tedd fel a látképet. Így talán az ablak térhatása is javul.
A megvilágítás javítására érdemes lenne valamilyen area light féleséget használni, ami az ablak irányából megvilágítja a szobát. Nem túl erős, kékes fény lenne az ideális, hacsak nem a napfény világít be onnan.
Ha el tudod küldeni a képet a mail címemre, akkor talán értelmesebb tippekkel is szolgálhatok. -
nem, ugyanis az environment is beleszámít a global-ba, ergo világos háttér - világosabb kép
én először mindig omni-t használok, shadowmap-pel, 2048-as size-zal -
Figyu én annyira nem értek a megvilágításhoz, de ha beraksz egy világos képet az ablakhoz környezetnek, akkor nem lesz egy kicsit sötét a szoba? -
frank3d #1852 milyen fajta fényt érdemes használni, melyiknél számol a legkevesebbet, ami még jól is néz ki?
mert ahogy észrevettem nem mindegyiknél ugyan úgy számol!
de lehet tévedek!?
köszi!
Frank -
frank3d #1851 amúgy nem pesti vagyok
győri! -
frank3d #1850 egy új fénybeállítással, de még fekete lyukkal :)))
-
hmmm, nem a nyóckerben lax te, nekem ott volt pont ilyen szobám :)
lényeg, hogy addig is betehetnél valamit, de legalább egy fehér vagy világoskék environmentet, szerintem elvenné a figyelmet arról a borzalmas fekete lyukról -
frank3d #1848 Nem, ott majd egy digitális fénykép lesz, arról amit a szobámból ebből a szögből látni lehet!
Ugyanis a kép a szobám pontos másolata lesz, vagy legalább is annak készül! -
nekem csak az a nagy sötét ablak furcsa
mi van odakint, világűr? -
frank3d #1846 Volt egy pici időm, tovább rajzoltam a szobát, de még mindig nem vagyok kibékülve a fényeimmel, valahogy nem az igazi, de legalább a renderidő kevesebb!
-
mert ha úgy sem megy, akkor annyi a baj, hogy túl kevés poligonból áll a boolean -
figyi adtál neki 2sided materialt???? -
Ki akarom vágni azt a részt a zöldből. De nem rak lapokat a vágás helyére, ez nem először fordul elő. Na, nem tud valaki valamiféle megoldással szolgálni?