63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
csak azért mert én is nyomom egy ideje, de még nem mernék nekikezdeni egy autónak :)
Te kis Picasso ;) -
Köszi jónak néz ki....
GALY: örülök hogy számolod... :)) -
A hatodik modelled lesz ez? :)))
-
Óóó a francba.....
El akartam kezdeni a kocsit, erre látom hogy a nézatablakokban nem látom hogy merre mozgatom a tárgyat, se a mozgatásnál sem a forgatásnál nincs semmi csak a jele (gondolok itt a mozgatásnál a "keresztre") nem tudom mit csináltam de eltünt az a lehetőség hogy x,y,z irányba mozgathatom most arra álítódott hogy xy irányba lehet mozgatni csak... Ez most fontos lenne... a kocsit így nem is tudom elkezdeni :((
Aki tud valamit erről kérlek írjad meg hogy hol kell visszaállítani....
Előre is köszi -
Nagyon szép lett a fény-beállítás (kivéve a szoba falánál való találkozást)... Már nagyon idegesít hogy mindenki meg tudja csinálni egy szoba bevilágítását csak én nem... :DDD
De majd én is próbálokzom... -
Üdv mindenkinek!!!
Szóval egy gépjárművet szeretnék elkezdeni... de arra gondoltam kétféleképpen is megcsinálom:
-box-modellingel
-nurbsel
de a nurbst nem max alatt hanem Rhinoban, de előtte meg kell tanulnom a Rhino-t :)) úgyhogy addig gondoltam kezdem a mostani kedvenc módszeremmel: poly-val csak nem tudom hogy kéne megcsinálni azt a rész hogy éles bevágás legyen pl az ajtók vonalában... meg pl hogy kell két poly felületet úgy összekapcsolni hogy azok össze is legyenek simítva meg minden, szóval nincs tippetek honnan szerezzek Poly-val kapcsolatos tutort? Oldalcímet nem tudtok vagy valakinek a gépén nincs valami lehetőleg magyar tutor ebben a témában?
Előre is köszi :) -
Nyiri #2014 egy darab kocka ablakbol kivagva, de sejtem mi lehet a gond :] -
Lehet, hogy a sky miatt.... -
Nyiri #2011 Szorakoztam egy picit a brazillal es a lampaival :] Ez jott ki belole kb. 10 perc meloval, egy rakas tesztrenderrel, es kb egy 25 perces renderrel
Vannak hibak de ez az elso komolyann brazil vilagitasos beallitasom :] (nem ertem miert vilagos a bal oldali fal eleje olyan erosen?????)
-
Ha van egy ki időd, kölcsönadhatnád! :DDDD -
Nyiri #2008 Aldaryn: hogy allsz a hdri leirassal? :D
-
A HDRI Kép beállításától komolyan függ az, hogy mennyire kapod vissza az "eredeti" fényképezés helyén volt, fényviszonyokat!
A Brazilhoz pl adott HDRI i/o plugin tud kezelni alapvető betöltési beállításokat, ami kicsit hasonló a photoshopos levelshez, azonban itt másként működik lepegőpontos színekhez képest.
Ha a beállítás nem megfelelő, akkor a "white point" alulra kerülhet, és a kép tényleg túl "színes" lesz, ráadásul sötét, amit csak megemelt outputtal lehet kompenzálni, az azonban a színkavalkádod erősíti, és túl szórt lesz a fény... -
nincs hozzá egy leírásod véletlenül? -
HDRI csak Brazil alatt működik? -
Komolyra fordítva a szót: Ez alapvető hiba: GI alaulsamplerelés miatt jön elő. Ugyan erre szükség van... Megoldás: View rate megemelése addig, amíg a foltok el nem tűnnek. Amúgy egy tipikus "brazil tesztrender ismertetőjel" ez a jelenség. :) -
A 2000. Hozzászólás! Éljen a FÓRUM! -
Nyiri #1999 Ti talalkoztatok mar azzal a hibaval brazilnal hogy GI-nel foltokat hagy a renderelo negyzet, vagyis latszik hogy hogy renderelte folyamatosan a negyeztenkent -
Na, lassan felépülök!.... :)) Amúgy meg nincs mit! -
Nyiri #1995 Koszi Aldaryn es jobbulast kivanok, majd ha felepultel akkor meg dumalunk... -
Jaja, a max belső új "advanced" világítása ugyan tényleg szép, meg jó, csak minden, de nem következetes... :((
Remélem ezzel tudtam valahol segíteni:
Ez a szöveg túl hosszú volt, hogy ide a fórumba írjam :D -
Nyiri #1993 Skylightot es az Areat jo lenne ha elmondanad hogy hasznalod mert en a max5 belso renderevel es a belso sky &areaval probalkoztam de nem jon ossze... mindig sotet... -
Bocs, hogy mostanában nem vagyok, de nagyon megbetegedtem, és feküdnöm kell. Szülőileg felügyelt, hogy géphez nem igen ülhetek, mert "Feküdnöm kell". S mindez már egy hete. :(( Na mind1. Nem panaszkodok. Miben kellene segítség? -
Nyiri #1991 Aldaryn vagy valaki aki ert a vilagitashoz az jo lenne ha jelezne :) -
aniko #1990 Dc++-t innen töltheted le: http://dcplusplus.sourceforge.net/
Magyar HUB címeket pedig itt találsz: http://dchun.hq.hu/
-
Figyu, annyira sajnos nem értek hozzá de van a DC-seknek külön fórumuk, ott találsz hub címeket meg minden és csak rá kell keresni... -
youth: DC-t honnan tölthetnék le? -
Nincs mit :))
De a legjobb ha veszel egy könyvet, pl a Max BIBLIÁT (igaz még én sem olvastam el teljesen... :DD) vagy tölts le netről könyveket, nem tudom ismered e a dc-t, hát ott találsz magyar max könyvet is, a célra megfelel szerintem... meg keress rá 3ds max magyar oldalakra és ott is sok hasznos dolgot találsz vagy tobábbi linkekre bukkansz és így tovább.. :DD Én így csináltam, de monjuk én is az elején vagyok még de ezekből tudsz tanulni... -
Köszi -
Nahh elkezdtem most egy "komolyabb" modelt csinálni(Tie Fighter)
! Remélem menni fog! A szárnya már megvan! Nagyon örülök, hogy semmmi gond nincs, mert kb 1 órát dolgoztam egy előtte lévő lowpoly űrhajón ami a gép fagyása következtében eltávozott köreinkből!
-
K.András #1984 Elnéztem sorry. -
K.András #1982 Hát nekem a sima rhino is megcsinál bármilyen booleant hiba nélkül...
Egyébként nekem ez már nagyon nagyon rég ota megvan, csak használni nem használom mert bármit megoldok alap rhinoval... -
http://3d.lap.hu/index.html
itt megtalálsz szinte mindent... -
Hi all! Kérdés az lenne, hogy én elég kezdő vagyok ebbe a 3d studio max-ba! Ha tudnátok pár jó linket, könyvet ajánalni annak örülnék;).
Előre is köszi -
max 5 ban character studio hoz tud valaki mondani egy serialt? -
nincs mit :)) -
thx -
serial: 226-19791979
cd-Key: XLSQBQ -
PhantomW: 1 Spot fényt használtam (hasonló irányból, mint a kamera) + 1 skylight, a többi "fény" tükrözödés: a Brazil HDRI-részével készült...( a baj csak annyi, hogy csak egy konyha hdri-m volt hehe).
A material: Advanced Brazil Material: Car Paint Shaderrel (vagymi).
Nyiri: valami különleges a proba? Rakj be egy képet. -
SoftFX: a bogaradon milyen material van meg fények hogy vannak?
-
Akkor így:
Köszi a válaszokat!