63014

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• LionTR
    Youth: Brazilban "Brazil Redner Pass Control"-ban lehet allitgatni mindenfele szuroket, hogy mit rendereljen, meg mit ne, de kozelebbit sajna nem tudok. Nezd meg Brazil Manualban, vagy vard meg mig Aldaryn ujra visszanez, gyanitom, sokkal kimeritobb valaszt fogsz kapni. (mostmeg mar aztan plane... vagy csak azer se :)))
  • Galy
    Honnan tudjam? Nem én csináltam :)
  • youth #2111
    Ezen van valami elmosódás? mintha a fa közelebbi része el lenne mosódva... Nagyon tetszik amúgy...

Mindenkinek:
    Hogy lehet megcsinálni azt hogy pl csak az árnyékot renderelje le a max van Brazil (mindegy csak valamelyik :)) vagy esetleg egyszerre lerenderel mindent és külön fájlokba rakja el az árnyékot a tárgyat meg ilyen... Hol lehet ezt beállítani?
    Előre is köszi
  • Aldaryn
    Az asztalon a cucc le lehet modellezve, vagy csak papírmasé, mint a csókák?
  • Aldaryn
    ...nomeg pl TreeFactoryval is. Poligon levelekkel. Meg levél textúrákkal. De nekem pl. egy fenyőfát poligon levelekkel kb 13 percig renderelt le, ugyan ezt shag:hairral, amivel a tűleveleket pótoltam, kb 2 perc alatt. Ami azért sokszor fontos tud lenni. ráadásul ott nem is volt annyira szembetűnő a különbség.
    Amúgy pár mapot dobva az előbbi fára (levélsűrűség, levélszín, levélméret) ilyenhez jutottam. A renderidő a 12db spotlámpa miatt úgy 7perc, anélkül, űrvilágítással (1 direct) kb 50mp. Brazil magas AA-val is csak 1perc körüli.

Oké, oké, tudom, ez még mindig nem valami élethű, meg szép, de kezdésnek jó lesz. Savanyúsággal elmegy... :) A közeli képeken úgyis poligonok lesznek...
    Cskapi: köszi nagyon,... Nézek helyet.
  • Galy
    akkor hajrá :)
  • youth #2107
    Köszi
  • FREAK
    hát nem tudom, annyira nem nagy cucc, szép a világítás, de a többi már csak türelem kérdése
  • K.András
    Ez valamelyik cad-al lett csinálva,az emberek rajta meg npc-k látszik is mondjuk...
  • K.András
    Polgonokal is meglehet a speed tree-vel, méghozzá szebben!
  • youth #2101
    Hmm elég baba lett a fának a levelei :))
    Az a baj hogy nekem nem akaródzik összejönni a shag:hair-ral se a fű se a levél... az biztos hogy a ticknesst magasra állítod és akkor vastag lesz de hol lehet beállítani azt hogy ne "vonal" legyen hanem a vége folytonosan szűkülő/keskenyedő, tehát rendesen nézzen ki... Van erre külön gombocska hogy ilyen legyen e vagy a sima?
    Alőre is köszi
  • Aldaryn
    Maximalista nem vagyok.Sőt, még csak szerény sem, talán néha nagyon álszerény. De az ember általában elfogult a munkáival kapcsolatban...
    Amúgy mivel tényleg pillanatok alatt lett meg ez a scene egy hirtelen felindulásból, evidens, hogy a minőség is inkább: "Hé, ilyet is lehet csinálni, állat!" típusú.... na, de mind1.
    Amúgy a file: Link...
    Kicsit nagy. De nemtom miért... Talán a shag view....
    Kissé offtopic:
    Keresem a köv plugineket: Afterburn 3, Dreamscape 2, és a Shave&Haircut. Hallott felőlük valaki??
    Amúgy nézzetek el a chaous group honlapjára, ott is az aura kódnevű cuccra... csecse, annyi szent!
  • LionTR
    ...ja, azt elfelejtettem: mesh/poly auto
  • LionTR
    Aldaryn: Nekem is kuldhetned a scenet, meg treestorm is kene :)
    SaWo: en arra tippelek, hogy mindketto :))
    Elkezdtem egy low-poly autot (tudom, valtozatos a tema) csak hogy vmi egyszerubb es gyorsabb modon is tudjak autot csinalni (az elozo kb 2 honapig tartott :) Egyenlore nem tudom, a kerekvajatokat hogy "vagjam" bele az oldalaba, mit tudnátok javallani?
  • Galy
    Ezt nem tudom miben csinálták, renderelték, te húúúúúúúú :

• SaWo
    Egyébként ha már a sebességről van szó, és mellesleg fakészítésről, akkor a figyelmetekbe ajánlom a következő képet: http://www.world3d.hu/galeria.php?kepid=143
    A fákat mellesleg beépített shaderekkel textúrázták fel, és ha hiszitek, ha nem, a leveleket mindössze 10-20 geosphere alkotja ...
    Némi opacity map, meg egy kis noise map ..
    Szerintem elég meggyőző, de minden esetre nagyon 5letes.
  • SaWo
    Aldaryn, te mindig olyan jó cuccokat, és mindig hozzáteszed, hogy így-meg úgy milyen kezdetleges. Szerintem te vagy maximalista vagy, vagy ultraszerény :DDD Szerintem nagyon cukker a scene. Nekem mindenképp kellene, ha ide tudod adni. Amúgy nmilyen fagenerálót használsz? Treefactory, Treestorm? Vagy melyik?
  • Aldaryn
    Amúgy szerintem csutkóra úgy néz ki, mint a Settlers III és IV fái... :)))
  • Aldaryn
    Kissé megtörve a csendet... Mivel egy ideje animációt pofozgatok (is) így elsődleges szemponttá vált az oly annyira elfeledett Sebesség... :) Így lett ez a megoldás:
    (Kissé bizonyítva, hogy aShag:Hair még jó valamire...)

A képen egy szimpla fagenerátor által látható fa va, levelek nélkül. A levelek kb 1 perces melóval kerültek a fára, Shag:Hair segítségével. Tényleg. Még normális shadert sem raktam rá. Csak úgy. Ráadásul mindenhol tök egyforma levelek... Még a törzsön is... Szóval csiszolni NAGYON sokat lehet rajta.... De már így sem rossz. Messzi, távoli fának nagy jóindulattal el is menne...
    A lényeg: renderidő kevesebb mint 20mp!! Ami nagy szó. Próbálja ezt meg valaki poligonokkal... :)
    Az egyetlen hátrány, hogy aki már megszokta, hogy GI, meg minden, nos, annak vissaz kell szoknia a "jó öreg" megoldásokhoz... Mert a Shag:Hair csak maxos lámpákat, és ott is "csak" shadow mapokat támogat... :))
    Ja, ha kell valakinek a scene, akkor szóljon.
  • Aldaryn
    Szóval: Tud valaki Shave&Haircut-ot Max alá? Link, fórum, stb... :)
  • Aldaryn
    Én azért nem irigylem... :) De kétség kívül nagyon jó cucc a Maya.
    Amúgy Max-hoz is van Shave&Haircut. Ha visszaolvasol, akkor kb 10x kérdeztem, hogy tud-e valaki linket, mer' keresem... :)
    Nézz el a Splutterfish honlapján a galériába, az ottani képeken is (Amin bizonygatják, hogy Brazil állatos, mer' együttműködik a szobában szálldogáló szúnyoggal is...) Shave&Haircut (MAXos) látható, Brazillal renderelve...
    Amúgy Shag:Hair-rel is lehet iylen sérókat csinálni: Nézz meg egy-két Warcraft III videót... :)
  • SaWo
    Néha azért irígylem a Maját, (pedig a MAX köztudottan menőbb cucc :D )de kuukancsátok már meg azt a képet ott a maja fórumban, nem semmi az a hajgeneráló plugin ...
  • SaWo
    Steven: Lehet, hogy igazad van, én még nem tapasztaltam, a lényeg viszont az, hogy az egyikkel jó legyen, nem igaz? Léci sszedjétek, mert nemsokára szólnak majd a tárhely tulajdonosai, hogy töröljem le...
  • Aldaryn
    :) Kösz. Nem is tudtam, hogy Törppapa ennyire menő!
  • SaWo
    www.inline.hu/octopus/powerboolean.zip

Gondolom sejtitek, a hupikáéktörpikék legújabb kalandját linkeltem be .. Használjátok egészséggel.
    Akinek kell lécci szedje gyorsan, mert le kellesz törölnöm nemsokára.
  • youth #2082
    Köszi mindenkinek!!!

Freak: még csak most ismerkedem a Rhinoval, úgyhogy még nem merek belevágni semminek... :(
    Sawo: írtam a freemailodra
  • SaWo
    Na a Boolean-hoz lenne némi hozzáfűzni valóm,. Nemértem, hogy Discreet-ék miért nem tudták megcsinálni ezt a plugint már 5 generáción keresztül, de ők tudják. Pedig egy nagyon jó kis eszköztül esünk el ... Na mind1. De létezik egy plugin, neve powerboolean, ami 100-ból 100 (azaz száz) -szor helyesen végzi el a halmazműveleteket a testeken. Próbáljátok beszerezni, nagyon kiri. Ha nem megy, dobjatok mailt, nekem megvan.
  • FREAK
    csináld Rhinoval, jobban jársz
  • PhantomW
    nem tudja valaki a "glue" plugint hol kell használni/kiválasztani a maxbe?
  • Aldaryn
    Csináld meg low polyban, és ott, még low poly szinten végezd el a boolean műveleteket, akkor általában elég keveset "szemetel" ahhoz, hogy a pangó vertexeket manuálisan korrigaljad, aztán pedig meshsmooth.
  • youth #2076
    De ha nem boolen akkor mivel lehetne még kivágdosni?
    Vagy azzal szórakozzak hogy úgy csinálom meg box-modellingel mintha ki lenne vágva? bár az elég nehéz lesz de ha nem megy máshogy kénytelen leszek ezzel szarakodni :((
    Köszi LionTR!!
  • LionTR
    Levegobeomlo? :) Bocsi, de nem latom at teljesen a problemat. Talan mas oldalrol nyomnal be egy kepet. Egyebkent tapasztalataim szerint a boolean eleg megbizhatatlan, foleg a kepen lathato gorbe formaknal, meg ronda is lesz az eredmeny, ha sikerul.
    Autorol kepet kuldok mailen.
  • youth #2074
    Amúgy ez a kocsi elejére kéne a motorháztető altt lévő részhez, itt megy be a levegő a motroházba... Az a gáz nem tudom mi a pontos neve úgyhogy csak körül tudom írni :)))
  • youth #2073
    Újabb probléma merült fel, méghozzá a boolen... mivel bárhogy próbálom nem tudom kivágni a piros testből a zöldet :((

Kijelölöm a Pirosat és az össszetett testeknél csinálok rá egy Boolent, kijelölöm a Zöld testet (és itt jön a probléma...) A-B és egyszerűen olyan mintha úniót képeznének vagy hasonló...
    Nem tudja valaki hogy lehetne kivágni belőle? pedig eddig simán ment mindig, de most... :((
    Előre is köszi :)
  • youth #2072
    Minek rajzolnál kocsit amikor kész tervrajzokat találsz itt:
    http://www.suurland.com/blueprints_archive.php
  • youth #2070
    Aha úgy néz ki jó lett:

Mármint a nurmálvektorok megfordítása... de még sok meló lesz vele az látom... :(
    Amúgy nincs másik módszer erre?

LionTR:
    Aldaryn mondta hogy csináltál egy kocsit...nem mutatnád meg? hátha valamit elleshetek... Köszi előre is
  • Aldaryn
    Azé' jó, hogy raktál be képeket, mert kapásból nem tudtam volna, hogy "pontosan" mivel van problemád...
    Csak 1 apró kérdés: Ugye tükrözéssel dolgozol?! Mármint a kocsi két oldala tükörkép? Ugye?
    Amúgy lemásolhatod, aztán pedig normálmegfordítás. Talán jó lesz. Össze kel manuálisan kötni a széleket. (itt editable poly jól jönne!) Tökölés.
    alapvetően máshogy kell elindulni... De gondolom semmi sem lehetetlen, rajtam kívül. :)
  • youth #2068
    Üdv mindenkinek!!!

Ismét van időm a kicsi-kocsimra, ami amúgy egy Citroen Picasso akarna lenni...
    A kérdésem a következő:
    -hogy kéne megcsinálni a belső részt? (box-modellingel.mivel csak azt tudom :))
    -Másoljam a testet és fordítsam meg a normálvektorait?
    -Vagy csináljak egy külön testet? (de az lehet hogy nem fog jól illeszkedni...)

Egyenlőre eggyi kérdés, majd bombázlak titeket ha ez megvan... :))
    Itt van két kis kép csak hogy tudjátok miben segédkeztek...

A renderelést ne nagyon nézzétek, mert csak csináltam két kis képet hogy be tudjam tenni a fórumba... de ha valakit tényleg érdekelne csinálok nagyobb képeket is csak gondoltam a kérdéshez még kép se kéne, na mindegy...
    Előre is köszi :)
  • LionTR
    Nem, en voltam, nem akartam felesleges munkat adni a moderatoroknak :)
    Mostmar ugy nez ki megy. Ha csak nincs vmi olyan beallitas a tutorialokban, amit en majd a fenenek se tudnek elohozni, akkor lesz gaz. De most kezd egeszen letisztulni a tema.
  • Aldaryn
    Nyugi! Pedig pont annak örültél, hogy végre megy! :] Az sem akar működni, amit én küldtem?! Nem area fényforrásokat használtál, meg pmapot? Mer' ott időnként el-elszáll.