63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Az asztalon a cucc le lehet modellezve, vagy csak papírmasé, mint a csókák?
  • Aldaryn
    ...nomeg pl TreeFactoryval is. Poligon levelekkel. Meg levél textúrákkal. De nekem pl. egy fenyőfát poligon levelekkel kb 13 percig renderelt le, ugyan ezt shag:hairral, amivel a tűleveleket pótoltam, kb 2 perc alatt. Ami azért sokszor fontos tud lenni. ráadásul ott nem is volt annyira szembetűnő a különbség.
    Amúgy pár mapot dobva az előbbi fára (levélsűrűség, levélszín, levélméret) ilyenhez jutottam. A renderidő a 12db spotlámpa miatt úgy 7perc, anélkül, űrvilágítással (1 direct) kb 50mp. Brazil magas AA-val is csak 1perc körüli.

Oké, oké, tudom, ez még mindig nem valami élethű, meg szép, de kezdésnek jó lesz. Savanyúsággal elmegy... :) A közeli képeken úgyis poligonok lesznek...
    Cskapi: köszi nagyon,... Nézek helyet.
  • Galy
    akkor hajrá :)
  • youth #2107
    Köszi
  • FREAK
    hát nem tudom, annyira nem nagy cucc, szép a világítás, de a többi már csak türelem kérdése
  • K.András
    Ez valamelyik cad-al lett csinálva,az emberek rajta meg npc-k látszik is mondjuk...
  • K.András
    Polgonokal is meglehet a speed tree-vel, méghozzá szebben!
  • youth #2101
    Hmm elég baba lett a fának a levelei :))
    Az a baj hogy nekem nem akaródzik összejönni a shag:hair-ral se a fű se a levél... az biztos hogy a ticknesst magasra állítod és akkor vastag lesz de hol lehet beállítani azt hogy ne "vonal" legyen hanem a vége folytonosan szűkülő/keskenyedő, tehát rendesen nézzen ki... Van erre külön gombocska hogy ilyen legyen e vagy a sima?
    Alőre is köszi
  • Aldaryn
    Maximalista nem vagyok.Sőt, még csak szerény sem, talán néha nagyon álszerény. De az ember általában elfogult a munkáival kapcsolatban...
    Amúgy mivel tényleg pillanatok alatt lett meg ez a scene egy hirtelen felindulásból, evidens, hogy a minőség is inkább: "Hé, ilyet is lehet csinálni, állat!" típusú.... na, de mind1.
    Amúgy a file: Link...
    Kicsit nagy. De nemtom miért... Talán a shag view....
    Kissé offtopic:
    Keresem a köv plugineket: Afterburn 3, Dreamscape 2, és a Shave&Haircut. Hallott felőlük valaki??
    Amúgy nézzetek el a chaous group honlapjára, ott is az aura kódnevű cuccra... csecse, annyi szent!
  • LionTR
    ...ja, azt elfelejtettem: mesh/poly auto
  • LionTR
    Aldaryn: Nekem is kuldhetned a scenet, meg treestorm is kene :)
    SaWo: en arra tippelek, hogy mindketto :))
    Elkezdtem egy low-poly autot (tudom, valtozatos a tema) csak hogy vmi egyszerubb es gyorsabb modon is tudjak autot csinalni (az elozo kb 2 honapig tartott :) Egyenlore nem tudom, a kerekvajatokat hogy "vagjam" bele az oldalaba, mit tudnátok javallani?
  • Galy
    Ezt nem tudom miben csinálták, renderelték, te húúúúúúúú :

• SaWo
    Egyébként ha már a sebességről van szó, és mellesleg fakészítésről, akkor a figyelmetekbe ajánlom a következő képet: http://www.world3d.hu/galeria.php?kepid=143
    A fákat mellesleg beépített shaderekkel textúrázták fel, és ha hiszitek, ha nem, a leveleket mindössze 10-20 geosphere alkotja ...
    Némi opacity map, meg egy kis noise map ..
    Szerintem elég meggyőző, de minden esetre nagyon 5letes.
  • SaWo
    Aldaryn, te mindig olyan jó cuccokat, és mindig hozzáteszed, hogy így-meg úgy milyen kezdetleges. Szerintem te vagy maximalista vagy, vagy ultraszerény :DDD Szerintem nagyon cukker a scene. Nekem mindenképp kellene, ha ide tudod adni. Amúgy nmilyen fagenerálót használsz? Treefactory, Treestorm? Vagy melyik?
  • Aldaryn
    Amúgy szerintem csutkóra úgy néz ki, mint a Settlers III és IV fái... :)))
  • Aldaryn
    Kissé megtörve a csendet... Mivel egy ideje animációt pofozgatok (is) így elsődleges szemponttá vált az oly annyira elfeledett Sebesség... :) Így lett ez a megoldás:
    (Kissé bizonyítva, hogy aShag:Hair még jó valamire...)

A képen egy szimpla fagenerátor által látható fa va, levelek nélkül. A levelek kb 1 perces melóval kerültek a fára, Shag:Hair segítségével. Tényleg. Még normális shadert sem raktam rá. Csak úgy. Ráadásul mindenhol tök egyforma levelek... Még a törzsön is... Szóval csiszolni NAGYON sokat lehet rajta.... De már így sem rossz. Messzi, távoli fának nagy jóindulattal el is menne...
    A lényeg: renderidő kevesebb mint 20mp!! Ami nagy szó. Próbálja ezt meg valaki poligonokkal... :)
    Az egyetlen hátrány, hogy aki már megszokta, hogy GI, meg minden, nos, annak vissaz kell szoknia a "jó öreg" megoldásokhoz... Mert a Shag:Hair csak maxos lámpákat, és ott is "csak" shadow mapokat támogat... :))
    Ja, ha kell valakinek a scene, akkor szóljon.
  • Aldaryn
    Szóval: Tud valaki Shave&Haircut-ot Max alá? Link, fórum, stb... :)
  • Aldaryn
    Én azért nem irigylem... :) De kétség kívül nagyon jó cucc a Maya.
    Amúgy Max-hoz is van Shave&Haircut. Ha visszaolvasol, akkor kb 10x kérdeztem, hogy tud-e valaki linket, mer' keresem... :)
    Nézz el a Splutterfish honlapján a galériába, az ottani képeken is (Amin bizonygatják, hogy Brazil állatos, mer' együttműködik a szobában szálldogáló szúnyoggal is...) Shave&Haircut (MAXos) látható, Brazillal renderelve...
    Amúgy Shag:Hair-rel is lehet iylen sérókat csinálni: Nézz meg egy-két Warcraft III videót... :)
  • SaWo
    Néha azért irígylem a Maját, (pedig a MAX köztudottan menőbb cucc :D )de kuukancsátok már meg azt a képet ott a maja fórumban, nem semmi az a hajgeneráló plugin ...
  • SaWo
    Steven: Lehet, hogy igazad van, én még nem tapasztaltam, a lényeg viszont az, hogy az egyikkel jó legyen, nem igaz? Léci sszedjétek, mert nemsokára szólnak majd a tárhely tulajdonosai, hogy töröljem le...
  • Aldaryn
    :) Kösz. Nem is tudtam, hogy Törppapa ennyire menő!
  • SaWo
    www.inline.hu/octopus/powerboolean.zip

Gondolom sejtitek, a hupikáéktörpikék legújabb kalandját linkeltem be .. Használjátok egészséggel.
    Akinek kell lécci szedje gyorsan, mert le kellesz törölnöm nemsokára.
  • youth #2082
    Köszi mindenkinek!!!

Freak: még csak most ismerkedem a Rhinoval, úgyhogy még nem merek belevágni semminek... :(
    Sawo: írtam a freemailodra
  • SaWo
    Na a Boolean-hoz lenne némi hozzáfűzni valóm,. Nemértem, hogy Discreet-ék miért nem tudták megcsinálni ezt a plugint már 5 generáción keresztül, de ők tudják. Pedig egy nagyon jó kis eszköztül esünk el ... Na mind1. De létezik egy plugin, neve powerboolean, ami 100-ból 100 (azaz száz) -szor helyesen végzi el a halmazműveleteket a testeken. Próbáljátok beszerezni, nagyon kiri. Ha nem megy, dobjatok mailt, nekem megvan.
  • FREAK
    csináld Rhinoval, jobban jársz
  • PhantomW
    nem tudja valaki a "glue" plugint hol kell használni/kiválasztani a maxbe?
  • Aldaryn
    Csináld meg low polyban, és ott, még low poly szinten végezd el a boolean műveleteket, akkor általában elég keveset "szemetel" ahhoz, hogy a pangó vertexeket manuálisan korrigaljad, aztán pedig meshsmooth.
  • youth #2076
    De ha nem boolen akkor mivel lehetne még kivágdosni?
    Vagy azzal szórakozzak hogy úgy csinálom meg box-modellingel mintha ki lenne vágva? bár az elég nehéz lesz de ha nem megy máshogy kénytelen leszek ezzel szarakodni :((
    Köszi LionTR!!
  • LionTR
    Levegobeomlo? :) Bocsi, de nem latom at teljesen a problemat. Talan mas oldalrol nyomnal be egy kepet. Egyebkent tapasztalataim szerint a boolean eleg megbizhatatlan, foleg a kepen lathato gorbe formaknal, meg ronda is lesz az eredmeny, ha sikerul.
    Autorol kepet kuldok mailen.
  • youth #2074
    Amúgy ez a kocsi elejére kéne a motorháztető altt lévő részhez, itt megy be a levegő a motroházba... Az a gáz nem tudom mi a pontos neve úgyhogy csak körül tudom írni :)))
  • youth #2073
    Újabb probléma merült fel, méghozzá a boolen... mivel bárhogy próbálom nem tudom kivágni a piros testből a zöldet :((

Kijelölöm a Pirosat és az össszetett testeknél csinálok rá egy Boolent, kijelölöm a Zöld testet (és itt jön a probléma...) A-B és egyszerűen olyan mintha úniót képeznének vagy hasonló...
    Nem tudja valaki hogy lehetne kivágni belőle? pedig eddig simán ment mindig, de most... :((
    Előre is köszi :)
  • youth #2072
    Minek rajzolnál kocsit amikor kész tervrajzokat találsz itt:
    http://www.suurland.com/blueprints_archive.php
  • youth #2070
    Aha úgy néz ki jó lett:

Mármint a nurmálvektorok megfordítása... de még sok meló lesz vele az látom... :(
    Amúgy nincs másik módszer erre?

LionTR:
    Aldaryn mondta hogy csináltál egy kocsit...nem mutatnád meg? hátha valamit elleshetek... Köszi előre is
  • Aldaryn
    Azé' jó, hogy raktál be képeket, mert kapásból nem tudtam volna, hogy "pontosan" mivel van problemád...
    Csak 1 apró kérdés: Ugye tükrözéssel dolgozol?! Mármint a kocsi két oldala tükörkép? Ugye?
    Amúgy lemásolhatod, aztán pedig normálmegfordítás. Talán jó lesz. Össze kel manuálisan kötni a széleket. (itt editable poly jól jönne!) Tökölés.
    alapvetően máshogy kell elindulni... De gondolom semmi sem lehetetlen, rajtam kívül. :)
  • youth #2068
    Üdv mindenkinek!!!

Ismét van időm a kicsi-kocsimra, ami amúgy egy Citroen Picasso akarna lenni...
    A kérdésem a következő:
    -hogy kéne megcsinálni a belső részt? (box-modellingel.mivel csak azt tudom :))
    -Másoljam a testet és fordítsam meg a normálvektorait?
    -Vagy csináljak egy külön testet? (de az lehet hogy nem fog jól illeszkedni...)

Egyenlőre eggyi kérdés, majd bombázlak titeket ha ez megvan... :))
    Itt van két kis kép csak hogy tudjátok miben segédkeztek...

A renderelést ne nagyon nézzétek, mert csak csináltam két kis képet hogy be tudjam tenni a fórumba... de ha valakit tényleg érdekelne csinálok nagyobb képeket is csak gondoltam a kérdéshez még kép se kéne, na mindegy...
    Előre is köszi :)
  • LionTR
    Nem, en voltam, nem akartam felesleges munkat adni a moderatoroknak :)
    Mostmar ugy nez ki megy. Ha csak nincs vmi olyan beallitas a tutorialokban, amit en majd a fenenek se tudnek elohozni, akkor lesz gaz. De most kezd egeszen letisztulni a tema.
  • Aldaryn
    Nyugi! Pedig pont annak örültél, hogy végre megy! :] Az sem akar működni, amit én küldtem?! Nem area fényforrásokat használtál, meg pmapot? Mer' ott időnként el-elszáll.
  • FREAK
    ezt te csillagoztad ki vagy egy tehetséges moderátor?
  • LionTR
    Azt a jo ** ****** *** ***** *** ** a GI-be má *****!!!!!!
    Mi a ***** ******* *****nak nem bir rendesen vilagos lenni ez a ***** ****** **** *** render!!!???
  • Aldaryn
    :)