63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Vray, asszem
sőt tuti -
mlaca #2162 http://exile.glt.pl/ próbáld itten. -
Hmm... Király kép... :D Bár - mivel épp most vágom, és pakolom a szenyámra - biztosan állíthatom: A snidling NEM így néz ki... :))))
Amúgy a renderer fR? Nagyon úgy néz ki.
SoftFX: Az Exile fórum címét elkevertem, bocs, de tunya vagyok, nem akarom megkeresni. Pl a 3DWarez topicban úgy 1-1 hónaponként benne van... ... -
Aldaryn: Most biztos hülyének nézel, de
"TreeFactory és szinte minden plugin: pl: Exile fórum..."-ezt hol lelem, mármint a pl: Exile -t...??? -
bár egy gyenge DOF ráférne -
kösz, de annyira nem jön be
ez viszont tökéletes
-
Redfox #2156 Egész jó! Azt szeretném megkérdezni, nektek honnan van meg a 3ds max? -
Nyiri #2155 Aquli a camera mogul mi a franc vilagitja meg a konyhat??? -
Na látod! Te legalább tudod, hogy mi micsoda... nem úgy, mint én! -
Ja, még valami: a fatextúrával csinálj valamit, variáld az UV feszítést, mert így nagyon CG-s. :)) -
Textúrák, kis modellezés, és kész. Amúgy arra gondoltam, hogy nem csak sky-t kellene használni, mert így egy cseppet (bár már így is világos) sötét a konyha. -
Ajaj! Te is kezded? :) Mar a fele tarsasag atesett a GIvel valo szenvedesen/nem szenvedesen az utobbi par het soran. (nekem persze meg mindig nem megy, attol fuggetlen, hogy mar mindent tudok, hogy micsoda)
Sok szerencset! :)) -

Itt a mostani allapot, csempe-texturat meg ne nezzetek, majd keresek rendeset ;). Amit irtal Aldaryn, hogy direct light, es GI, a GI az pontosan mi, es hogyan kell hasznalni. -
Jaja... Állóképek, szép kis stillek előnyben... :D -
Köszi!!!
Felrakom asszem az Afterburnt, aztán meglátjuk...
Amúgy ahoz kell most hogy egy tengeralatjáró kilő egy torpedót egy hajóra és az berobban, aztán kivilágosodik a képernyő és voala vége az intrónak :))
Afterburnben hol találom a robbanást? gondolom kell egy gizmo amiben robban nem? -
Sok lehetőség akad rá:
Plugin nem feltétlen szükséges, de jobb ha van.
Alapvető tűzeffektet, és valami robbanásfélét lehet csinálni a max Combustion environment effectjével
Ennél szebbeket részecskerendszerek, és particleage mapok, és noise mapok segítségével, szintén nem kell plugin...
Nagyon szé robbanásokat lehet csinálni pl Afterburn nevű pluginnel... -
használj opengl-t -
Sziasztok!!!
MIvel lehetne robbanást csinálni? Maxszal lehet vagy plugin kell hozzá és ha igen akkor milyen?
Előre is köszi -
A sky-nak nem kellene egyből bevilágítani az egséz szobát... A sky egy ambient helyettesítő fényforrás, ami teljesen szórt fényt bocsájt ki. Ahhoz, hogy a konyha világosabb legyen, használj inkább direkt fényforrásokat, és azokkal GI-t.
Nekem is Geforce2-m van, és mind a Direct3D, mind az OpenGL (Mevel a Gforce általában mindkét leírónyelvet ismeri!) rendere működik.
Bár a legfrisebb (jobban mondva 41.xxx-től felfele) detonatorral a direct3D furcsa bugokat szül... -
Ja es van meg egy problemam:
Nvidia gf2mx-em van, ami ugye d3d. De ha kivalasztom a Customize-->Preferencex-->Viewports-->Choose video driver-->Direct 3d-t, akkor a viewportokban csak ilyen elmosodott akarmik jelennek meg, sowtare driverrel mukodik, de gondolom igy meg nem olyan, mint amilyen lehetne, ha hasznalna rendesen a kartyat. Ennek mi lehet az oka? -
Hi!
Most egy konyhan dolgozok(persze csak virtualisan):

A butort ne nezzetek, most meg csak a vilagitast tesztelem. A skylightnak mindent be kene vilagitania nem? Mert ezen az van, es belul megis sotetes a kep. Es hiaba novelem a skylight erosseget, akkor is csak az ablak szelen latszik a valtozas, belul alig. Ez mitol lehet? -
Örülök hogy érdeklődsz de sajnos sokat nem haladtam vele mert az utóbbi napokban Flashel foglalkoztam... de van 2 kép ami még a "félre rakás" előtt készült:
http://free.x3.hu/youth3d/Citroen%20Picasso%2011.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/Citroen%20Picasso%2010.jpg
sjan lehet hogy mégse box-modellingel kellett volna megcsinálni na mindegy majd a következő nurbs-os lesz, addig megtanulom... -
Deja vu... :)) TreeFactory és szinte minden plugin: pl: Exile fórum...
Amúgy nekem minden max-4 es cucc, amit használok, megy 5 alatt is. De ha lehet, akkor az 5-ös verziókat keresem. Pl Dreamscape, Shag:Hair meg sok más a 4-es alá van meg, de megy simán.... -
Hi.
Max 5-tel nem mennek a Max4-es pluginek, legalábbis nagytöbbsége nem!!!
Feltettem a Win2000 digi...-ot így néhány már megy,de még egy csomó nem...
Lerenderelés után a szokásos hibaüzenet, ahol
felajánlja a Kilépés elötti vészmentést...
(pl:Chameleon digi...pluginnál).
Tudtok segíteni???
+
TreeFactory honnan? -
Youth: autod hogy all? -
steven: Az a baj, hogy eloszor kell a pathot kivalasztani, arra compound objects/loft, es ott ra a "GEt Shape"ra, es akkor kivalasztani a shapet. -
Mellesleg a MAX5 Unwrapjába beleraktak egy oylan eszközt, amivel lehet sík mappolást "osztogatni" Edit UV-közben, amit egyből látsz is.... -
Customize/Preferences/Gizmos/Rotation Method/L4 Legacy vagy mi. pontosan nemtom... :)
Amúgy mi a abjod ezzel a gizmóval? Tök fejlett, és lopták a Mayától, :) Amúgy nagyon használható, és látványos!
Steone: Amúgy nekem pl, pont az most a furcsa, hogy Mayában "nem ugrál" a koordináta...
Amúgy UV-mapolás MAX alatt kicsit macerás, a modifier jellegből adódóan... de nemtom - hányas MAX-od van? Max5 alatt kicst barátságosabb az Unwrap, de még ez sem az igazi... Talán valami plugin. A digimationnak pl van egy ilyen cucca, ami nagyon jó, nézd meg a lapjukon... -
Huh, hat eleg csunya. Bocsi, de fogalmam sincs, miert lehet ez.
SEGITSEG!!! A kovetkezo dolgokat hol lehet allitani?:
- rotate gizmo vissza max4 stilusura (ha lehet)
- pan view ne lassuljon/gyorsuljon annak fuggvenyeben, hogy mennyire vagyok zoomolva (eddig jo volt, csak vmit elallithattam, csak nem tudom mit)
Ha vki tud segiteni, tegye meg lecci, mer rohadt idegesito ezekkel pocsolni, mikor modellezni akarok!! Huh. :))) -
Hi.
Max 5-tel nem mennek a Max4-es pluginek, legalábbis nagytöbbsége nem!!!
Feltettem a Win2000 digi...-ot így néhány már megy,de még egy csomó nem...
Lerenderelés után a szokásos hibaüzenet, ahol
felajánlja a Kilépés elötti vészmentést...
(pl:Chameleon digi...pluginnál).
Tudtok segíteni???
+
TreeFactory honnan? -
Kikapcsolni, hmm, talán a Preferences/Gizmos menüben, ott sok mindent lehet állítgatni. Talán az alapértelmezett koordinátarendszert is...
Amúgy a koordinátarendszer a maxban nagyon "sokrétű", alapesetben van egy "world coordinate system" ami fix, és ez az, amit az alap grid mutat, jobbsodrású, Z a "magasság". Az objektumok pivotjának koordinátái ebben a térben vannak eltárolva. Aztán minden egyes pivothoz tartozik külön objektum koordináta rendszer, ami az objektum pivotjára illeszkedik (Az objetum és a world kordináta szöge a pivot nem relatív elfordulása), ezen kívül szinte mindennek lehet saját koordináta rendszere, és ez komolyabb modellezésnél NAGYON hasznos.... :)
A léyneg: A felső ezközsávban egy legördülő menüben lehet állítani, hogy az aktuális koordináta rendszer épp mi legyen, pl: világ, nézőpont, objektum, szülő (pl vertexek szerkesztésénél a "szülő koordináta" maga a vertexet tartalmazó objektum koordinátája...) stb... Nézegesd meg.
Válasz a kérdésre: Alapesetben a koordinátarendszer a "view", azaz a nézőpont koordinátarendszere a vetített nézetekben (top, left, front stb...) És mivel a nézőpont koordinátarendszere mindig felfele y, vízszint x, z pedig nem látható, befele döf, így ha ez van beállítva, akkor a nézetekben így is fogod látni... Attól függetlenül az object pivot még world space-ben mozog...
Nemtom mennyire volt érthető. Álmos vagyok... -
a tree factoryhoz tudd valaki mondani code-t? -
Aha értem...
érteni értem csak alkalmazásban nem megy :((
Vegyünk egy konkrét példát: van egy kocka egy síkon és egy spotlamp világítja meg... namármost nekem csak az az árnyék kell amit a kocka vet a síkra... ezt hhogy kéne megoldani? mert én a Render Pass Control-ban próbálgattam ilyen Maskot olyan maskot de nemiazán azt akarta csinálni amire én voltam kiváncsi :(
Előre is köszi -
Jó lenne abba is, de célszerű TIF vagy TGA képet menteni, az utómunka kedvéért, meg mert az tartalmazhat alfát. -
És mibe mentsem el a képet? milyen formátumba?
mert gondolom a jpg nem lesz jó... -
Csak az ágak, meg a törzs TreeFactory, vagy Treestorm, nem emlékszem melyikre pöktem rá... a levél pedig teljesen Shag:Hairral készült, a színezés és a levelek nagysága, sűrüsége pedig egy adag (12db) noise, és gradient map.
youth: Hamá' Lion így beajánlott... :))) Ja, Render Pass Control. Ott minden apró vackot lehet állítani. Csak árnyék maszk, csak tükröződések, csak refrakciók, mindem egyszínnel... ilyenek.
Nenad ötlete pedig mindig kéznél van, gyors és rendererfüggetlen... -
...ize Render -
Youth: Brazilban "Brazil Redner Pass Control"-ban lehet allitgatni mindenfele szuroket, hogy mit rendereljen, meg mit ne, de kozelebbit sajna nem tudok. Nezd meg Brazil Manualban, vagy vard meg mig Aldaryn ujra visszanez, gyanitom, sokkal kimeritobb valaszt fogsz kapni. (mostmeg mar aztan plane... vagy csak azer se :))) -
Honnan tudjam? Nem én csináltam :) -
Ezen van valami elmosódás? mintha a fa közelebbi része el lenne mosódva... Nagyon tetszik amúgy...
Mindenkinek:
Hogy lehet megcsinálni azt hogy pl csak az árnyékot renderelje le a max van Brazil (mindegy csak valamelyik :)) vagy esetleg egyszerre lerenderel mindent és külön fájlokba rakja el az árnyékot a tárgyat meg ilyen... Hol lehet ezt beállítani?
Előre is köszi