63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Brazilból alapból van un. Toon material. Azzal készült. -
A hdri outputját kell a map beállításainál (Bitmap: Output, ott RGB level) feljebb rakni. Pl az alap betöltési értéknél (lin.:8, log.:256) általában skynak jó, olyan 64 körüli érték is.
Tükröződésekhez be kell rakni environmentnek, az ennél másabb megoldások komplikáltak...
Olyan szó, pedig, hogy vetül, létezik.
Ez egy ige, benne is van a szótárban. Lehet igekötője, Pl.: rávetül, A magyar helyesírás szerint toldalékolandó: vetüljön, vetült, vetülhetne, A vet igéből képzett ige. Képzett alakja a vetület. -
Nekem meg ez a fránya HDRI nem akar összejönni:
-betettem a skylight mapjének a hdri képet és tök sötét az egész.. ha meg felveszem úgy kb 4,5 fölé akkor lesz nagyjából jó de még mindig nem az igazi... de ha feljebb veszem az értéket akkor meg kiírja hogy hiba van blablabla...
Aztán mondtátok hogy a logaritmust be kell állítani de én csak olyat találtam hogy log. és egy értéket kell megadni...
-Aztán tettem hozzá még egy fényt hogy ne legyen olyan sötét... de a tükröződő felületen semmi sem jelenik meg... csak a szimpla testek kapnak olyan színezetet mint a hdri :( most akkor hogy lehet megcsinálni azt hogy a hdri a tükröződő felületre "vetüljön" (nem tudom van e ilyen szó, mostmár van.. :D) be kell rakni az enviromenthez mapként a hdri-s képet? de akkor meg az lesz a háttér ami szerintem elég csúny...
Szóval ha valaki le tudná írni hogy a magamfajta hülyegyerek is megércse... :)
Ellőre is köszi -
Aldaryn, hogy csináltad? kell ehhez plugin vagy benne van a Brazilban?
Más:
Nekem is volt ilyen problémám, de megoldottam (cdilla törlés új felrakása, újraindítás...) de van egy haverom akinek ismét ez a problémája de ő megcsinálta amit én dwe neki nem megy :(
szóval a két kép:

Ha segíteni szeretnétek neki majd ő válaszolgat a kérdésekre hogy most mi van meg hogy mert én sajnos nem tudtam neki segíteni... -
Klafa ez a robot. Mivel van renderelve? -
Egy kis Brazil toon.: Magam sem tudom, hogy ez mi, de örülök a fejemnek, hogy tudtam csinálni sraffolást, ami ráadásul nézőpontfüggetlen.

-
thx
kira a kép:) -
Tutorial photonmaphoz (Brazilban):
Saját - jelenleg halott honlapom. - Nézd meg a Brazil Tanulmányok között. Ez pl. magyar...
Ezen kívül pár hely a HDRI-vel kapcsolatban, néhány helyen képek is vannak dögivel:
http://www.debevec.org
http://www.virtualvienna.n3.net/
http://www.spheronvr.com/products/HDRI/hdri.html
Nézz körül. Sok link mutata ezeken a helyeken képgyűjteményekre....
-
Egy kis reggeli szórakozás, de szerintem nem néz ki rosszul:

(HDRI megvilágítás, tükröződések, bumpmap... meg egy kis utómunka) -
Mer eggyesek a lábukat is SZÉTJÁRTÁK hogy találjanak egy helyet, ahol lehet furnérlemezt venni... :))))) -
meg nem tud valaki (Photo map) caustics-hoz tutorialt? -
nem tud valaki helyet ahol tölhetek le hdri képeket? ami a splutterfish.com-on van azok már megvannak
-
Nincs valakinek egy jól működö C.Dillája XP-hez? mert az enyém meghülyült az utóbbi időben...
Előre is köszi
Fle Go:
jó kis pepecs munka lehetett, én egy fejmodellhez csináltam textúrát... ne tudd meg hányszor akartamabbahagyni.. :)) -
A texturát Photoshopban csináltam, saját ötlet alapján.Csomagolás tervezésben vagyok jártas + DTP :) -
A képen a Boeing van, csak ezt találtam hírtelenjében... (lényegtelen a megoldás szempontjából...)
:D -
Sziasztok!!
Annyira már előrehaldtam hogy ezt meg tudom csinálni:
:)))

de ezek után hogy kell belőle csinálni olyan képet ami majd jó lesz... mert ezzel még kell valamit csinálni nem?
Köszi -
Gabo #2278 Csekk tíz:
http://www.3dluvr.com/subagio/domelight/HDRdome.html -
Érdekelne hogy hogy csináltad a textúrát...
Köszi -
Oké köszi!! mindjárt nézem...
Találtam egy HDRI shop nevezetű progit, csak még nem tudok vele semmit se csinálni :))) -
Youth átküldtem a képet a mail cimedre 800x600 ban -
Találtam egy (szerintem jó) tutorialt HDRI-hez:
http://www.splutterfish.com/gabry_hdri_tut_tmp/
Talán a hozzám hasonlóaknak segít valamennyit... :) -
Fle Go: 800x600 igen az jó lenne...
Bárki: HDRI-s képet hogy lehet csinálni? ehhez kell külön progi?
Ja és ha HDRI-t alkalmaznék akkor lenne árnyék valahol vagy ahhoz még kéne tenni bele mást is?
Gondoltam ha már egyszer elmagyarázzátok, megpróbálom megérteni :)) -
-
Nincs meg véletlenül neked ez a script? Vagy egy hely, ahonnan le lehet tölteni? Már hallottam róla, és állítólag pl. mapot is meg lehet adni, amit eligazít az összes fényforráshoz... -
Gabo #2269 freak:
Ugyan attól, mint a skylight.
Elméletben a skylight-ot néhány a jelenet körül, egy félgömb felületen elhelyezett halvány, kékfényű lámpával is lehetne szimulálni. (Van is ilyen script.) A kép alapú megvilágítás annyiban különbözik, hogy az egyenletes kék fények helyett a kép szín információi határozzák meg, hogy az adott irányból milyen színű fény világítson. A fény erejét pedig a HDRI kép többlet adatai adják meg.
A HDRI képet lényegében úgy használják, mint egy diát, a különbség annyi, hogy sík felület helyett egy gömböt használnak a vetítésre
Persze ez így erősen le van egyszerűsítve. -
Gabo #2268 Azért ahogy nézem neked is megy a tömör megfogalmazás.
-
ez világos, de mitől fog világítani? -
Youth, köszi szépen, hogy kiraktad a képet, majd kirenderelem nagyobba és átküldöm. 800*600-ban jó lesz? LionTR ha tudok majd szivesen segitek, persze még jó magam se vagyok igazán tisztába a dolgokkal:))
Üdv mindenkit! -
Fle Go: gratula! En is most fogok majd foglalkozni unvrap uvw-vel, amint elkeszul hozza a modell meg a texturak. Ha elakadok, tudom kitol kerek segitseget :) -
Aha, a HDRI spéci formátum. Van belőle jó sok. Mint pl 24bites képformátumból is(jpg, TIF bmp atb...), eddig én speciel .float .hdr, .hdri kiterjesztésekkel találkoztam, melyek közül az első általában raw bináris file.
A képpel világítást képzeljed el úgy, mitha az egész scene körül lenne egy nagy gömb alakú fényforrás, ami tulképpen maga az "égbolt", ennek belső felületéről érkezik a fény a scene-be. (mint pl a sky lightok) Erre a bazinagy fénygömbre húzod a mapot, ami megmodja, hogy mely részeiről milyen színű és intenzitású fény érkezzen... Erre a feladatra pedig nagyon jól megfelel a HDR kép... -
A HDR kép lehet egyszerűen egy environment map, ami csupán atükröződésekben és a refrakcióban jelenik meg, emellett természetesen lehet használni bármilyen fényforrást.
Ha azt akarod, hogy a scene megvilágítását magától a HDR képtől kapja, akkor - Brazil esetében - a skylight mapjának kell beállítani a HDR képet.
Amúgy ha jól nézegettem, akkor HDR képmegvilágításkor is szoktak egy-egy kulcsfényt használni a hangsúlyozottabb árnyékok érdekében, és a renderidő lenyomására (nem kell annyi minta a HDRI megvilágításhoz, mert éles árnyékra sincs szükség abból) -
Általában net+könyv...
Gabo: "Az éppen látható képinformáció mellett sokkal szélesebb tartományban történik a kép adatainak tárolása." Miért van az, hogy te 1 mondatban meg tudod fogalmazni azt, amit én csak 1 oldalon? :)))))
Amúgy arra gondoltam, hogy az ILM nagyon sok olyan technikát dolgozott ki, amivel pl HDRI képeket lehet készíteni, vagy egy nagyon extrém kütyüt is csináltak, ami HDRI panorámaképek alapján egy létező termet világít be egy rakatt spektrumizzó segítségével... :) Ez már beteges... :D -
Sziasztok!!!
Fle Go képét láthatjátok:

Lehet reagálni rá :)))
Fle Go: ha a továbbiakban szeretnél képet belinkelni, akkor vagy csinálj egy honlapot ahova be lehet tenni a képet vagy szólsz nekem és berakom... akár itt a fórumba is írhatod, mert többet nézem meg a fórumot mint az e-mailomat :DDD
Amúgy nekem tetszik a kép, nincs nagyobb kiadás belőle? ha van küldhetnél egyet a címemre...
Köszi
Bye -
huh, nem mondom, hogy megértettem.... :))
tehát eleve speciális képeket kell használni?? meg az se világos, hogyan világítok egy képpel... :)))))) Finalrendert használok, btw... -
HDRi-nél hogy az objektumnak legyen árnyéke ahoz be kell rakni egy omni,spot..-t vagy el lehet máshogy is érni redner beálításoknál(brazil)? -
ha már pluginkérésnél tarunk nekem kéne egy scratch material nevű plugin, amivel természetes karcolásokat tudok létrehozni fémes felületeken. Ha valakinek megvan, az aszólljon már. Köszi -
Ja a render elég gyors volt. 800×600-ban 3 perc 19 másodpercperc volt egy 1700+ Athlon XP vel 256 dr rammal, és egy ati Radeon 8500 128 megás videjó kártyával ja és 38478 poligonból állt a scene ... sztem nem rossz, és sztem lényegesne gyorsabb, mint ha lámpákkal világítanám be, bár ki tudja -
Sziasztok!
Egyik haveromnak nagyon kellene két plug-in, ha valakinek meglenne, azt kérem, ossza meg velem is.
1.) tree druid
2.) G2
előre is köszi -
Udv mindenkit! Gix-Er koszi a tippet, vegul is megoldottam, sikerult!! Csak azt nem ertem :)) hogy a gep mi alapjan hatarozza meg hogy melyik map, melyik oldalra keruljon? A set numbernel 3-at adtam meg ezeket elneveztem( teto, front, bal oldal) mindegyikhez hozzarendeltem a map-et es jo lett. Vegul is ez a lenyeg csak nem ertem:)) A kepet is felraknam de meg mindig nem sikerult rajonnom hogy kell, nagy lamer vagyok en:)!
Jo 7 veget mindenkinek!!
Szevasztok -
Gabo #2253 peterrr:
A magyar nyelvű szakirodalomban még nem igazán találkozhatsz ezekkel az eljárásokkal, lévén elég újak. Viszont a neten rengeteg hasznos információra lehet bukkanni némi keresgélés után.