63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• youth #2384
    Lionhoz hasonlóan még nekem sincs belseje a kocsinak :DDD de majd lesz (egyszer :))...
  • youth #2383
    Srádok!!! kész lett akocsi!!! igaz nem teljesen de a külső rész már fogjuk rá kész...
    A kocsi egyébbként egy Citroen Picasso akar lenni... most csak örülök a fejemnek, de majd később azt szeretném megcsinálni hogy van egy háttér (a mi utcánk) és arra rátenni de úgy hogy legyen árnyék meg minden, mint Ward elefántos képénél... Tdnátok ebben segíteni? elősször csak annyit hogy mégis hogy kéne... gondolom először berakoma hátteret meg a kocsi alá egy talajt arra vetül az árnyék, kimentem az árnyékot... utána csak a kocsit talaj nélkül és utána kompozitálom ezeket? dióhájban ennyi vagy azért többől áll ez?

• Aldaryn
    Ha az autobackup sincs meg, akkor vége... :(( Még talán más progival megpróbálhatsz importálni a rossz mentésből, de nem biztos....
    Nekem sok modellem ment már így tönkre... Ezért is van egyszerre mindig két újjam a Ctrl+S billentyűkön....
  • Aldaryn
    Egyik sem. Box modelling.... ahogy én tudom... :)
  • FREAK
    Külön poén, hogy utána betöltöttem egy másik filet, elbambultam, és mivel 5 percre volt állítva az autobackup 3 file-lal, negyedóra múlva már a backup fileok sem voltak meg.......
  • FREAK
    Srácok HELP!!

Render közben megfagyott a gép, és megsérült a .max file!! Egész nap ezen dolgoztam, egy kurva jó autó volt, majdnem készen, erre ez történik... Nem tudjátok, nincs ilyenkor valami biztonsági másolat valahol? :((((((((
  • SoftFX
    Ezt a Max 5 beépített Nurbs-ével csináltad?
    Vagy ez már egy Rhino3D mű?
  • Aldaryn
    Miért is ütnénk agyon? ...
    ... Amúgy hol is laksz? :)))))
    A megoldás java scriptben rejlik. Pontosan nem tudom, hogy hogyan. A lényeg, hogy az is rendes browser ablak. Lehet úgy ablakot nyitni, hogy a függvény megmondja a browsernak, hogy mit mutasson. Jelen esetben minden kezelőszerv ki van kapcsolva, így csak maga a canvas látszik.
    Javaslat: nézz meg egy honlapot, ahol ez van, és kukkold meg a forrását.
    fle go: Jobbulást ezerrel!!
  • PhantomW
    ugyszint:)
  • youth #2374
    Jobbulást!!!
    És tarts ki!!! :DDD
  • LionTR
    Meglesz, jobulast!
  • fle go
    Udv mindenkit! Most egy idore elkoszonok, koszi mindenkinek az eddigi segitseget! Korhazban leszek ugy hogy kb 3 het mulva leszek ujra, addig is 3D-zetek!!!!
    Csovaz
  • LionTR
    SaWo: mér kéne agyonutni? Azer vannak a baratok, hogy segitsenek. Ennek ellenere en sajna nem ertek html-ul :)

Feltettem az icq-t, de elegge redukaltan tudok csak jelen lenni, mer mar nincs korlatlan netem, mint regen (szemet matav visszamondta az elofizetest), csak 15 oras, ugyhogy egy nap max 20-25 percet tudok csak fenn lenni. Igy is megy a takarekoskodas, pl felmegyek, betolti supergamezt, lejovok, elolvasom, valaszolok, fellepek, elkuldom, freemail, lelepek, elolvasom, visszairok, fellepek, elkuldom, esigytovabb :)) Nem tudom mi lenne a legjobb megoldas, mondjuk ha vki (Freak, Youth meg Aldaryn emlitettetek, hogy "ugyan'má tegyem má' fő!") ideirna, hogy mikor menjek, es akkor megyek :) Persze ha kozben elolvasom a forumot (azert naponta 2x-3x szoktam). Szoval MATAV SUXX. De nagyon.

ja, a szamom: 14 69 40 672
  • SaWo
    Most lehet agyonütni, nem max-os kérdés lesz ...
    Hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy html oldalban van egy link, és mondjuk egy kép re mutat, de a kép egy új oldalban jöjjön fel oly módon, hogy az ne egy új browser legyen, hanem casak egy banner? Nem tudom mennyire érthető, remélem igen. Ja és lehetőleg php, meg egyéb nyalánkságok nélkül? Lehet ilyet csinálni?
  • FRenkie
    hi!csináltam egy bororsüvegetamin címke van.a címkének nem kéne annyira tükröződnie mint magának az üvegnek!mit tegyek?HDRi van.a reflectet már lejebb vettem de még mindig tul erős.
  • PhantomW
    de tényleg a fal is flashebb
  • PhantomW
    köszi aldaryn
    a fal direkt bump-os:)
  • Rigley
    nem tudom MAX-ban , hogy van ez, de esetleg Photoshop-al meg lehet csinálni, én LW-ben néha ugy csinálom.
  • SaWo
    Tudoj alap kérdés, de sehol nem tudtam rájönni, hogy hol lehet bekapcsolni a következőt:
    wireframe+csillivilli kép ötvözete. TTehát úgy renderelődjön le a kép, hogy minden tükröződéssel, textúrával, csak a wireframe-k is legyenek láthatóak. Ha valaki tudna segíteni, megköszönném. Thx
  • Aldaryn
    Érettségi előtt biztos nem.... :((
  • Aldaryn
    :)) Amúgy a 30K-s autók híre még egy anno, - béke poraira - 576Kbyte előzetesből származik....
  • Aldaryn
    Azoknak akik nem látják az üveglapot: Én megtaláltam!!!!! :)))) Jár ezért valami? Most megveregettem a hátam, oké?... :)
    Szóval még fogantyú is van rajta, tehát ott kellene lennie üveglapnak... :))

PhantomW: Nem a samplinget kell felemelni. Mármint gondolom a képi samplingre gondoltál, azt emelted. Mert GI samplingnek a 4x4 durva... :)))
    A kulcs az un. Sec. rate-ben van. Ez felelős a másodlagos sugárleosztásért, amit akkor vesz a gép, ha tükröző, ill. fénytörő felületet (reflekció, refrakció) kell számolnia. Hiába tök sima egy üveglap, mégis meg kell emelni ezt az értéket. Próbáld meg megemelni az alap 5-ről pl 15-re. Akkor sokkal jobb lesz, nagy valószínűséggel!
    Másrészt a view rate-et sem ártana min 5-el magasabbra rakni! Kicsit szemcsés a fal is.
  • youth #2360
    Ja és Ward, nem néznél el a Shake topicba? :)
    Köszi
  • youth #2359
    Sziasztok!!!
    Gondoltam én is bedobok egy képet a fórumba... Amit Ward-nál láttam hogy a kép szélei elfeketültek, mintha épp a tv-ben menne a dolog... hát én is ezt próbáltam elérni hogy mennyire sikerült azt döntsétek el ti:

Amúgy mivel mást nem csináltam nagyon mostanság a régi Boeing 767-eshez nyúltam vissza, gondoltam ráfér egy kis utómunka... :))
    De készült fényképszerű is belőle meg minden ammit el tudtok képzelni... :DD
    Bye
  • LionTR
    Freak: icq-s allaspontomat had ne kelljen 10edx is ismertetnem :) Forumon/mailen viszont szivesen segitek, ahol tudok.
    Aldaryn: 30K ??!! Akkor kerekebb lesz!! :)) Amugy Colinban szerintem eleg sokat elvesaz a belso ter is, ahogy a kepeket elneztem, mer elegge ifgenyesen meg van csinalva. Amit meg az elozo munkamra mondtam, az itt is igaz: tudnek meg lefaragni a poligonszambol minoseg rovasa nelkul (vagyis van egy csomo felesleges/nem lathato poli). Bakker be kell szereznem egy uj videokartyat Colin3 hoz :(
    Ne sertegess!!! A modell nem latott booleant!!! :))

OK OK, ENGEDEK A NEP AKARATANAK:: FELTESZEM AZ ICQ-T! (majd holnap :)
  • FRenkie
    Aldaryn! mikor lesz jó a weboldalad?
  • FRenkie
    vagy UVW map
  • FRenkie
    tegyél oda üveglapot
  • PhantomW
    ott van a poharak ellőt csak nem tükröződik róla a fény
    próbáltam 3x3 meg 4x4 samplingal is de ugyan ilyen volt
  • Galy
    hol van ott üveglap???
  • youth #2351
    Lion,
    tényleg nagyon ász a gépi-gépi-gép kocsi (ez még a Belga koncertről maradt nagyon meg... :)), tényleg jó lenne ha fenn lennél ICQ-n néha napján mert én elakadtam az én kis kocsimmal :((

Aldaryn,
    akkor ezt meg is beszéltük :DD de jó HDRI-s képet még indig nem tudok csinálni... mindig lenyúlokm valahonnan egyet aztán azt rakom be :)) na mindegy...

MIndenkinek:
    nem tud valaki 3d-s fesztiválról/találkozóról? mert úgy megnéznék egy ilyet...
    Köszi
  • PhantomW
    ja és brazilal van renderelve és brazil glass material van rajta
  • PhantomW
    nem tudja valaki mér pötyös az üveglap (bal feslő sarokba)?
    és
  • fle go
    Udv benneteket! Kerdesem a kovetkezo lenne, honnan lehet max-hoz materialokat letolteni egyaltalan lehet-e? Vagy Ti csinaljatok a materialokat? Szoval hogy megy ez? Orulnek ha valaki segitene.
    Koszi
  • Gabo
    Youth:
    Runtime Error Klán, innen az _RtE_ jelölés.
    Elsősorban Unreal Tournamentben, kisebb mértékben UT2003-ban vagyunk aktívak. Persze a klán jelző lehet, hogy kicsit erős, sokkal inkább klub jellege van az egésznek. Egy biztos, semmi esetre sem vagyunk vérprofik. Az utóbbi időben nem voltunk túl aktívak, én is már vagy két hónapja nem nyomtam a játékot a neten. Ennek ellenére azért valamelyest mindig tartjuk a kapcsolatot. A weblapunk is cirka fél éve változatlan. Lehet, hogy ideje lenne végre kezelésbe vennem.

http://www.rteclan.hu/
  • Aldaryn
    Igen Lion. Rakjál mán' fel ICQ-t!!! Vagy ha van fenn, akkor mondjad meg, hogy melyik ID-det használod!
  • Aldaryn
    15K... Az azért elég sok. Csak nem látszik! Ennyi polygonnal kerekebb is lehetne ott, ahol kerekebb.... Colin3-ba azért még ez is kevés lenne.... :)) Ott 30K-s kocsik szaladgálnak majd, ha egyszer Véééééééééégre lesz....

Belseje meg azért is lesz! Úgyis unni fogod majd, hogy sötétítettek az ablakok... :)))))))

Ja még vmi.: a polyszámcsókkentéshez: Menjél végig szisztematikusan az összes lapos felületen, és szűrjed ki, hol van felesleges törés az élekben. A boolean sokszor nagyon sok szemetet hagy maga után.
    És lowpoly modellnél nem is célszerű használni!
    Pl ha a felni küllőit belebooleanoznád a felni alapjába, akkor az Sokkal több polygont emésztene fel, mint boolean nélkül. (Mondjuk ideális esetben meg lehetne csinálni, hogy nem, de az felesleges pöcsölés... :) )

Ja, majd szólunk Bbának, hogy írjon egy progit, amiben a verdáiddal versenyezni is lehet!
    Megyek és át is dobok neki egy MAXSDK-t... :D
  • FREAK
    én meg asszem a félkész 607-esből versenyautót csinálok
  • FREAK
    felteszed netre

és < img src="a kép helye http-vel együtt" >

csak nem kell a space < után és > előtt
  • FRenkie
    héj!hogy lehet beilleszteni képet mert én is mutatnék egy peugeot 206 os karosszériát ha érdekel titeket...