63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Hé, ez karaj! Mi a renderer? Beélpített, vagy valami más? Amúgy a képek direkt szemcsések, mármint "ez volt a cél", vagy egyelőre csak a "gyorsaság"...
  • youth #2468
    Üdv!
    Mostanában SSS-sel szórakozok, itt van néhány kép:

(Ezen a képen felülről egy irányított fény hat a testre, látszik is ahogy "bejut" a fény a tes belsejébe, ott látszik jobban ahol vékonyabb a test...)

(Ugyan az mint az első csak itt bekapcsoltam az Indirect Illumination-t valamint leszedtem az ármyékot a fényről. Látszik hogy a vastagabb részén nem jut be annyira a fény, vagyis bejut csak elhal egy idő után... Visszatérve az Indirect Illuminationra: A felszínről is visszaverődik a fény ezáltal az alsó részeibe is behatol a fény a tesbe...)

(És végül az utolsó képen egy szemből megvilágított testet látsz aminek a közepe lényegesen vékonyabb mint a széle, no comment...)
    Remélem eme kis bemutató valakit is hozzásegített abban hogy megértse az a Sub-Surface-s dolgokat :))
    Bye
  • DeMo
    heloh!
    ha valaki meg tudná mondani nekem, hogy honnan szerezzek brazilt, azt tök jó lenne... nekem:)
  • youth #2466
    Ez nem Max!! Most kapok egy csokit komolyan? :DD
    Amúgy az XSI-ről mondj pár dolgot... Kezelőfelülete számomra barátságosnak tűnik, de miben más mint a max?
    köszi
  • Sound
    jah és van még..

http://www.extra.hu/soundb/eleanor.htm
  • Sound
    úgy mindenki kocsi képeket mutat, én is mutatom a sajátomat. Bár nem igazán akarok vele haladni:DDD már asse tudom mióta csinálom. Mikor lenne hozzá kedvem, akkor nicns időm, mikor van időm akkor nincs kedvem.. ördögi kör

www.extra.hu/soundb/xsi/render.jpg

ha valakinek felünt hogy ez nem max, akkor kap egy csokit:)
  • Aldaryn
    Húúú, csináltam egy 2,4GB-os rendert! :))
    Mármint a képméret 4096x3113, a geometriai információ pedig kb 2GB volt. Semmie extra. A poén az, hogy a Brazil kapásból renderelte volna folyamatosan, azonban a Windows állandóan swappelgetett...
    Szóval nemtom ez mire volt jó, de valmire biztos...
  • Aldaryn
    A Problémára jó megoldás lesz, ha majd megjelenik az egyelőre Aura kódnevű project, azt hallottam róla, hogy a Brazil kompatibilis lesz vele. Ez azért jó dolog lenne. ( A V-ray biztosan örül mind a Phoenixnek, mind az Auranak, mert egyazon csoport csinálta őket.... :) )
    Amúgy egy félmegoldás, ha nem Phoenixet használsz, hanem mondjuk Afterburnt. Kicsit pepecselősebb, hogy ilyen különálló lángocskát csinálj vele, de a Brazil még a megvilágítási infót is át tudja venni tőle! Így egy Afterburn robbanással fényforrások nélkül is be lehet világítani monjdjuk egy várost...
    Phantom: Nem csak a Wax shader alkalmas SSS-re. Sőt! A Wax shaderrel nem lehet tükröződést számoltatni, és ez öreg hiba! Nem is tudom, mi a fenének nem rakták oda...
    A "standard" brazilos SSS-hez egy Brazil Basic material is elég, ahol a Transluciency slotba output map rakásával szabályozható az effekt mértéke.
    Ez amúgy meg más szempontból körülményes....
    Nem tudtak egy ilyen klafa SSS számításhoz normális UI-t csinálni?? Arrrgh...
  • PhantomW
    youth: SSS csak anyi hogy a material wax meg luma serverbe engedélyezed?
    kira a tűz ezt a phoneixet honnan lehet letölteni?
  • youth #2460
    Oké vettem... nem fogok nagyon az árnyékkal törődni mivel GI-t nem tudom hol lehet beállítani... :( (ha esetleg majd azt is megsúgnád akkor megköszönném), csináltam egy kis próbát egy gyertgyát:

(sajnos ezen annyira nem látszik jól az SSS mivel árnyékot is tettem bele és ezért sötétítette el a gyartyát... a láng amúgy Phoneix és a Brazil meg a Phoneix nem megy nekem együtt ugyhogy külön rendereltem le őket és elég kezdetlegesen kompozitáltam...)

(Itt már jobban látszik az SSS de nekem nem tetszik kicsit csúnya lett... de megpróbálom szépre megcsinálni... de mint mondtam Phonixel nem megy pedig azaal mutatna jól...) Nem tudja valaki ezt megoldani a Phoneix & Brazl problémát?
    Előre is köszi!
    Bye
  • Aldaryn
    Az igazat megvallva nekem még mindig nem megy. Alapból. Csak azon a "kicsvart" módon, ahogy írtam... :)) De mind1. Ennyi plusz meló egyáltalán nem meló, szóval....
    Az SS lényege nem afényátersztés, nem lehet az üveggel keverni.
    Az SSS abból származik, hogy a fény belelép a trst belselyébe, ott össze-vissza verődika test részecskéin, (A porózus szerkezet miatt) majd pedig egyszercsak pont a kamera felé verődik vissza. Ezét látszanak ezek a tárgyak "világítani". Ezért is nem transzparens, hanem transzlusziens az anyag.
    Az árnyékon nem kell látszódnia (feltétlenül", hogy a test szórja a fényt, ilyen módon.
    Minden esetre, a Brazil GI fotonjai képesek észlelni az iylen anyagokat, és az SSS-es anyagok rendesen szórják is a GI fotonokat (Nem a caustics fotonokat, asszem) Tehát ha azt bekapcsolod, akkor megkapod a test által közvetített fényt is, ami lehet, hogy kicsit megvilágítja az árnyékot is.
  • youth #2457
    Aldaryn:
    Nos ami képet a #2442-nál beraktam, nekem csak így működik mha ezt bepipálom... szóvcal mostmár megy ez WAX dolog :)) de egy még nem tiszta: ha átjut rajta a fény akkor az árnyéknak is ehhez megfelelően kellene hogy legyen... azt meglehet csinálni? (hogy az árnyékon is látszik hogy a test szélein jobban átjut a fény...)
    Köszi
  • FREAK
    ja és thx a mailt, he lesz időm, nekiállok
  • FREAK
    oks, csak mivel hirtelen mindenki ezt csinálja, gondoltam.... de itt is jó
  • Gabo
    Szerintem, úgy is lecseng majd. Meg az itt leírtakat nem csak autok modellezésénél lehet hasznosítani.
  • Gabo
    SaWo:
    Amit én írtam, azt szintén nyugodtan felhasználhatod.
  • FREAK
    csináljak egy új topikot kimondottan az autómodellezés témának???
  • Redfox
    A Peugeot nagyon jó, én szeretem a Peugeotokat. Egyébként én 14 éves leszek.
  • Aldaryn
    Amit én írtam, azt minden további nélkül felhasználhatod.Persze a szerzői jogvédelem keretein belül.. :D
  • SaWo
    Srácok! Az egyetemi honlapomra az a feladat, hogy valami számtekes témát írjak. Naná hogy computer grafika témában fogom ... Azon belül is HDRI. A kérésem az lenne, hoyg felhasználhatnám-e a hozzászólásaitokat amik HDRI-vel kapcsolatosak? Persze kiírnám a honlapra, hogy supergames fórum, meg minden, csak szólok, hogy ne hogy azt higyje akárki is, hogy más tolával akarnék ékeskedni .. Köszi előrre is.
  • SaWo
    Hi Nekem is ilyen jellegű problémáim vannak ... Illetőleg nekem nem sss, hanem HDRI. ŰTutorial-ban tök jó minden, ha oda Merge-lek be egy objectet, ha viszont tük ugyanolyan beállításokkal készítek én saját scene-t akkor már nem lesznek olyan jó beállítások,. .. :(
    Valahol van sunyiba egy kapcsoló, biztos :)) Jó keresgélést neked is Aldaryn :)
  • Aldaryn
    Sajátomat igazítottam ki. Másokét nyilvánosan nem szoktam.. :D
  • youth #2445
    Hát akkor bocsesz azt hittem ez lesz a megoldás... :DDD
    Muszály a helyesírásomba belekötni? Mindig is 3-mas voltom... :DDDDD
  • Aldaryn
    Nem sajnos nem ezt hagytam ki. Most már kb 3 napja böngészem a legeldugottabb beállításokat is, de sehol semmi...
  • Aldaryn
    Hmm. Most veszem észre a selylik, nem "ly, hanem "j"... Ezúton is elnézést, ha valakinek a szemét esetleg sértette eme szarvashiba... :D
    Youth: Rakj egy erős fehér plane-t a jelenet fölé, az majd tükröződni fog a kocsin, így még textúra sem kel sehova.
  • youth #2442
    Aldaryn nem tudom erre gondoltál e, de szerintem ezt a rész hagytad ki ha selytésem beigazolódik.. :)) vagy te nem a Brazilra gondoltál amikor azt mondtad hogy az SSS-t nem számolja le? na mindegy én találtam egy ilyen részt:

Remélem ez a hiba és menni fog...
    Bye
  • youth #2441
    Most vettem észre hogy te nem üveget hanem "üveget" írtál... Húúú.. :DDD Jól van ezt megjegyeztem!! :DDDD
  • youth #2440
    FRenkie:
    Nagyon tetszik az a fehér fénycsík ami rajata végig megy + ami kisebb halványabb fények... ezt mivel csináltad? HDRI? vagy mi, áruld el légyszi mert én is szerettem volna ilyet a kocsira csak nem tudom hogy csináljam...

Lion:
    Gondoltam feldobom valamivel hát mi mással mint a DoF-fal :)) vagy milyen látványelem jöhetne még szóba ezen kívül? (Amúgy a DoF valójában nem is DoF, vagyis nem maxban csináltam hanem Photoshopban utána életlenítettem...)

Aldaryn:
    Jól látod van szék, kormány... de mivel nem tudtam megcsinálni amit mondtál tényleg csak a körvonalai láthatók :DD

Bye
  • FRenkie
    jee!sikerült.na szoval aki vágja az autó témakört ez egy peugeot 206 presence modell.még csak béta verzió
    (hiányzik a visszapillantó,ablaktörlő...)
  • FRenkie

na hátha sikerül nekem is belinkelnem...
  • LionTR
    Nekem is mar csak par honap 19-hez.
    A Peugeot 4x4 ora volt, + 2 ora a tuning.
    Youth: egyre jobb a Picasso, csak nem ertem miert kell mostanaban ennyire eroltetni a DoF-ot.

na jo munkat, es udv: LionTR
  • Aldaryn
    Jól látom, valami kormányféle meg székek selylenek az "üvegen" keresztül? :DD
  • Aldaryn
    Megint belebotlottam egy speciális, rám jellemző problémába!
    Szerintem érdekes: Ugyebár a Brazil támogat SSS-t. Méghozzá nem is akármilyen módon, mert azt hiszem, hogy belső, avagy diffuse SSS, meg "volume glow" effektet eddig egyetlen renderer sem tudott, leszámítva a szárnyait bontó fR Stage-1-et, mert abban már benne van...
    Szóval tud, jobban mondva tudna. Megcsinálok egy cucost, beállítgatom, render => És SEMMI nem számolódik az SSS-ből...
    Ha egy tutorial file-t nyitok meg, ott minden pikken lerenderelődik...
    Ha pedig egy ilyen megnyitott tutorial file ban kitörlök MINDENT, materialokat, MINDENT, és ott kezdek bele egy SSS-t használó scene építésébe, akkor teljesen szépen leszámolja az adott effektet.
    Ha csak úgy szimplán kezdek új scene-t, akkor nem. Pedig a beállítások mindenhol ugyanazok...
    Erre lehet gombot varrni... :)
  • FRenkie
    attól függ mikor születtél...mert én is 16 vagyok
  • FREAK
    vagytok páran hasonló korúak
  • youth #2432
    Nos én 16 vagyok ezzel szerintem eme kis csapat legifjabb tagja :))
    Most itt tartok:
    (az ablakot nem tudtam még megcsinálni...)

(A modellel annyit nem pöcsöltem mert 2 nap alatt megcsináltam a naggyát aztán elakadtam... tegnap előtt vagy mikor kezdtem megint bele, aztán megcsináltam rá egy nappal (egy délelőtt alatt) meg megcsináltam a kiegészítőket, kerék 20 perc, visszapillantó 10 perc, stb... végül is a box modellnigel gyorsan lehet dolgozni de látszik rajta hogy nem NURBS vagy más mivel annyira nem pontos... de pl természetes dolgokra, mint például emberfej, állati/emberitest kiváló, legalább is ez erről a szerény véleményem.. :)))
    Bye
  • Aldaryn
    Nem pontosan ezt jelenti, de látom, a galéria azért alakul! :))
    A regathering egy eljárás, mely a photonmap adatait felhasználva gyorsítja fel a raytracelést, azáltal, hogy a fotonmap segítségével kijelöli, hogy a rendszer merre küldje a raytrace sugarakat. Így meg lehet spórolni egy csmó időt, amit a raytrace iterációk vennének el, emellett pedig nagyon szép, pontos eredményt produkálni...
  • Aldaryn
    Amit most csinálok, abban eddig úgy 120óra rajzolás és 4-5óra modellezés.... A kormány pl. 3óra modellezés volt NURBS-ből. De még mindig nem vagyok vele elégedett.
  • Aldaryn
    18
  • FRenkie
    :D