63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Esőhöz spray, havazáshoz Blizzard részecskerendszert lehet használni. Gyors, és egyszerű. Mindkét esetben a lényeg nem a részecskerendszeren, hanem a shadereken meg a jó beállításon múlik! Amúgy az élethűbb mozgásért (pl egy gyorsan haladó vonat légörvényébe kerülő záporozó hópelyhek... Megcsináltam - NAGYON KÚÚÚL!) Cebas: Thinking Particles.
Mellesleg szimpla füstöt (pl cigi, vagy valami nagyon fátyolost) az alap részecskerendszer (pl. Super Spray) meg egy kis shader bűvészkedés segítségével pillanatok alatt össze lehet rakni. Ráadásul nem is olyan tetű, mint az Afterburn. (Bár az meg szép. :) ) -
Oké. HDRI meglesz. Csupán közbejött valami érettségi, vagy mi. Meg egy számtechvizsga. De holnaptól vééégre szabad vagyok. Ezt le is kopogom... -
cskapi #2555 elküldtem -
cskapi #2553 mail ment -
sima superspray vagy blizzard (particle systems)
de füstre tényleg az afterburn a legtutibb -
sza.sa #2550 Füstre az egyik megoldás az Afterburn:
http://www.tar.hu/frameset.phtml?path=/rob_bal/
itt még van egy csomó más plugin...
nekem jól működik max 5.1 alatt... -
sza.sa #2548 Hali!
Itt elérhetők az említett blueprintjeim:
http://www.cb2000.hu/3d/index.html
Ha esetleg kisebb, vagy nagyobb felbontású kell, szóljatok... A matricákat még nem raktam fel....
Ja van még MiG-29 matricakészlet is, ha kell valakinek.... (magyar, arabm iraki, oldalszámok...) -
Aldaryn: Találtál már nagy felbontású égboltokat? Metrt engem is érdekelne a dolog. Ja meg ha lesz időd megcsinálod a HDRI leírást? Lécci. Köszi -
tudom (Edges only kapcsoló)
de pont ezért nem világos, hogy mi az a nagy difi a kettő között, és most sajna meg sem tudom nézni, mert sérült a vinyóm, és eléggé instabil a rendszerem.... -
Izé: "sisplacement"="displacement"... :) -
Amúgy tényleg nincs sok különbség a felületleképzési eljárásban. Polyban is a legkisebb felületegység a 3szög. Amit élek (edge) határol.
Aztán telenyomták egy cucc extrával. A border pl. egy olyan funkció, ami eddig maxscript formájában is megvolt (magyarán az, hogy kiválasztja az egymáshoz érő nyitott éleket)
Ja, amúgy a subdiv sisplacement nagyon kult, szépen megcsinálja a displacelendő bitmap változásaihoz illő mesh-hálót, csak bivalylassú.... -
A poly is mesh, csak kicsit "feljebbre került" az alap szerkesztési szint. Magyarán úgy lett megtervezvem hogy csupán a legutolsó esetben kelljen a face szinten manipulálni... (az, hogy ez mennyire jött össze, az más kérdés...)
de ettől a háromszög még háromszög marad... -
"Freak:nem igazán értem, mert meshben is van 12 oldalú poligon..... annyi az alap különbség, hogy polyban nincs 3szög?"
figy, attól hogy elvannak rejtve rejtve, attól még ott vannak. edit mesh paraméterein belül lehetővé lehet tenni ezeket a láthatatlan éleket, melyek amint már mondtam meshnél 3szögeket zárnak közre
-
Keress Digimation:Lightning nevű plugint. Szerintem az elég következetes, és egyszerű.
Amúgy részecskerendszerrel is lehet, pl. Cebas:ThinkingParticles-nek van is ilyen presetje. -
lightning plugin
amúgy a textúrát legjobb tudomásom szerint nem tudod extrudálni, ahogy mondtam, úgy meg kb. 30 másodperc, próbáld ki -
most látom először, de tetszik, majd egy egyszerűbb modellel kipróbálom
amit én mondtam, az megvan? -
sza.sa #2537 www.3dtotal.com
http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/fiat500/fiat500.asp
De megvan a studiomax.ini.hu -n is....
Majd holnap felrakom hogy hogy állok a BMW 3-asommal (elég rosszol, majd kérnék tanácsokat...) -
coool, ha fel tudod tenni valahová, biztos hálásak leszünk páran :D
aztán ha ennyire beindul lehetne egy kis házi contest is, egy adott típust 1-2 hét alatt megcsinálni :) -
nem ugrik be melyik az..... hol van??
én razvan maftei (raz.ro) tutorialja alapján csinálom -
sza.sa #2534 Ha valakit esetleg érdekel, a hétvégén scanneltem be 2 autó "blueprintjét" (makett festési útmutató):
Subaru Impreza (azt hiszem '98-as)
Mercedes CLK-GTR DTM.
Mindkettőnek megvan a matricakészlete is.... -
sza.sa #2533 Freak, Youth!
Milyen módszerrel csiáljátok az autókat? Mint a Fiat 500-as tutorialban? -
blueprintekre gondolsz? -
Amugy kepeket lehet importalni is a max-be,csak nem mindegy milyen kiterjesztesu.ha van photoshoppod akkor at tudod alakitani ai. -ra es azt szerintem be lehet importalni es akor a betuk splinekkent jelennek meg.az import parancs a fajl menuben van -
hi!olyan fasza kocsikaet mint amilyet FEAK csinal hol lehte talalni? -
egyszerűbb, ha text-tel beírod a szöveget, rajzolsz rájuk merőlegesen egy vonalat és annak a mentén loftolod a textet -
nem igazán értem, mert meshben is van 12 oldalú poligon..... annyi az alap különbség, hogy polyban nincs 3szög? -
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL -
jah, pontosan ez a lényeg, mindig olyan eszközöket kell használni, ami számodra, vagy a feladathoz a legmegfelelőbb. Visszatérve Poly és Mesh közti különbségekre. Elsősorban a más adattárolási rendszer. Ugye mesht használatakor mindig 3szögekkel kellett hogy dolgozzunk, ami szerintem anno nagyon bajos volt, flippelgetni az éleket, hogy meshsmoothnál normális felületet kapj stb. Ez polyvan megszünt, hiszen itt egy polygont egy csomó pont határolhat, persze legideálisabb, ha 4 pont építi fel. -
ez világos, de akkor gyakorlatilag nem a spline hanem a mesh helyett lett ajánlva a poly.... az meg tök mindegy, kinek melyik a szimpi... -
OKé 5 perc... -
cskapi #2522 a freemail neha belassul
Probald ezt
[email protected]
-
CSkapi: megkaptad a levelet?
nem sürgetlek csak most vagyok aztán 3 napig nem :)) -
cskapi #2520 Szvesen felrakom bárhova.
Ha alakul valami, jelezz ! -
Küldtem neked e-mailt... -
Igen, kell. De a surface-tools csak egy lehetőség, hogy megalkossad a "kezdő"(vagy nem annyira kezdő...) felületet, amit majd aztán tovább szabhatsz.
Egy db. dobozból is el lehet indulni... De van még egy rakatt lehetőség.
A surface után is lehet pathként, meg meshként tovább alakítani... -
Ez úgy nem semmi... Bárcsak lenne helyem... :)) Ugyan ez nagyon offtopic, de hol, és hogyan tehetek szert ekkora tárhelyre, vagy min. akkorára, ahova egy ISO felfér?? Ilyenért mindenképpen fizetnem kell? -
bocsi, ezt nem ide akartam :DDDDD -
Hihi
-
ez világos, de a meshhez is kell egy surface, gondolom a polyhoz is
azt hogy csináljátok váz nélkül? -
cskapi #2513 Nekem csak átlag 3000x1500 felbotású van.
Van tárhelyed?
Ezek vannak:
Dosch.Design.HDRI.Nature.CD1-ISO
Dosch.Design.HDRI.Nature.CD2-ISO
Dosch.Design.HDRI.Nature.CD3-ISO
SACHFORM.HDRIBASE.HDR.EDITION.VOL1-ISO
SACHFORM.HDRIBASE.HDR.EDITION.VOL2-ISO