63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• SoftFX
    Bocsi, elszúrt link:
    ViewPort nézetben:Viperwip04x.jpg
  • SoftFX
    Hi. Sajna nem uszom meg, hogy 1x-es Smooth Result nélküli Low-polygont készítsek. Az elejét és az

oldalát majd lesimítom, csak a két-oldalú ablakokkal küzködtem...
    Itt tartok most a viperrel:
    1x-es Smooth Result-tal (+ Use Nurbs Subdivision/ Editable Poly):

Viperwip042.jpg
    ViewPort nézetben:
    HREF="http://www.csucsposta.hu/softfx/kep/Viperwip04x.jpg">Viperwip04x.jpg

LionTr & All: a kerekeket hogyan oldjam meg "low-polygon"-ban? Légyszi adj tanácsot, mert ha egyedül állok neki megint elszáll a Faces szám az egekig... :o) ( a barázdákra gondolok...)

Frenkie: jó ez a kis borospince...Lehet, hogy hülyeség de megnézhetnéd a hordókat úgy, hogy kikapcsolod rajtuk a smooth-ot (ha egyszerűbb testek) így elérheted, hogy face-tes lesz= láthatólag deszkákból fog állni...csak egy ötlet. Remélem érthető volt.
  • FRenkie
  • FRenkie
    ""Ezek vagy csak a munkálatokról képek vagy a Rhino "igen kifinomult renderével" készült :) ""
    idézet:#2696(Youth)
  • PhantomW
    jó a trabi boxból van?
  • FRenkie
    KÖSZÖNJÜK ALDARYN ÉS YOUTH!
  • youth #2700
    .......:::: FIGYELEM ::::......

Alraryn megcsinálta HDRI tanulmányát ami szerintem nagyon jó lett... mivel nem volt ideje vagy szervere (már nem tudom miért, de) megkért engem hogy rakjam fel...
    Innen tudjátok letölteni:

http://free.x3.hu/youth3d/hdri_alapok.zip
  • LionTR
    Youth: hat nekem sokadikra se hozza be...
    Koszi a segitseget, minnya ki is probalom.
  • FRenkie
    hello!
    aranyos lezs atrabid,de
    ott ahol be is nyilaztad kékkel az kicsit büfis rész
    meg azeleje túl sík.jó lesz...
  • youth #2697
    Nem tudom miért de mostanság szarakodik az X3 szervere... szóval ha nem megy egyből nem kell feladni!!!! :DD
  • youth #2696
    Sziasztok!!!
    Hát tényleg nagy a punnyadás :)) de sebaj!!! majd most feldobom :DD Most készülő trabimat szeretném publikálni:

http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP01.jpg
    http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP02.jpg
    http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP03.jpg
    http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP04.jpg
    http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP05.jpg

Ezek vagy csak a munkálatokról képek vagy a Rhino "igen kifinomult renderével" készült :) szóval elég kezdetlegesek, valójában csak arra kellettek hogy vagy a Rhino-fórumba segítséget kérjek (ugyanis most tanulom a Rhino-t) vagy hogy képet kapjak az eddigi állapotáról a trabinak (hol nem lesz jó, hol javítsak...) szóval egyenlőre még csak itt tartok, mivel most számtech vizsgára készülök ezért nincs sok időm meg még sajna suli van :(( de ha jut több időm rá hamar kész lesz...
    Hát véleményeket várok a trabira hol kénbe javítani, mi nem tetszik rajta Nektek...
    Előre is köszi
    Bye
  • FRenkie
    amugy tényleg pangunk egy kicsit.évvégi hajtás...nekem meg nylevizga is lesz
    .....dddde utána jön a NYÁR!!
  • FRenkie
    nyomsz egy blendet(az 2 textúrát kever össze)és az egyikre brazil glaass-t rax,a másikba pedig alap brazil mtl-t és a diffuse hoz pedig bitmap és a kivánt textúra.
  • LionTR
    Picit leult a forum, nemde? Mindenki nyaralni van, vagy megy az evegi hajtas a jegyeker? :)
    Mindenesetre lenne egy kerdesem: hogy rakok testurat brazil glassre? Konkretan a CRX-em hatso lampaburajara kene egy feher CRX felirat.
  • LionTR
    koszi :)
    bar a kibenyomogatos reszt nem ertem. ez egy ilyen het... :)
  • FRenkie
    ismer valaki MAXBOY nickű embert?
  • LionTR
    relaks: he? :))
  • FRenkie
    én nem értem
  • RelakS
    Hogyafenébe' van az, hogy az alaphálódon van az a kiemelkedés, és az gyakorlatilag külön életet él? (mintha két cuccot szuperponáltál volna)
  • FRenkie
    persze segítek bármiben
  • LionTR
    Pontosan. Egyszerubb, gyorsabb. En is akartam mar spline-bol csinalni egyet, de meg nem birtam ravenni magam, pedig ezzel is illene megismerkednem... Ha majd elkezdek egyet, szamithatok a segitsegedre, ha elakadnek?
    (amugy bocs a nagy kepeker, bar asszem csak 30k darabja)
  • FRenkie
    Te is boxból csinálod?az miért jó?egyszerűbb?
    én spline-networkkel csináltam,ugy precízebben lehet(persze lassaban és nehezebben)
  • LionTR
  • LionTR
    Szoval a kepek:

src="http://kep.tar.hu/cryon/images/pic2402390.jpg">
  • FRenkie
    szerintem ez már kicsit sok a low polyhoz.
    csökkenteni pedig a relax módosítóval lehet(ha mesh az objektum)
    amugy zsér lesz a verda
  • cskapi
    felraktam
  • SoftFX
    Hi.
    Itt látható a dodge viperre hasonlítani akaró modellem...
    Most ez tényleg low-polygon vagy ez már több polygonból áll, mint ahhoz kéne???
    Már csak azért is mert ráengedtem egy 2-szeres Nurbs-smooth-ot!!!???
    De ennél kevesebből hogyan dolgozzak/ az már nagyon ronda???
    U.I.: a hátulját ne nézzétek, még lefaragok a polygonszámból.

A poly alapú váz elölről:

A poly alapú váz elölről:Viperwip02.jpg
    Renderelve 2-szeres meshsmooth-tal:Viperwip03.jpg

LionTr: Ez inkább több polygon, mint low...és én is minél kevesebb poligonból akarom megoldani...De jó volt kipróbálni, hogy akár nurbs-höz hasonló készíthető poly-ból...
    Tehát akkor Low-poly=NO meshsmooth, ahogyan írtad.
    Tudnál adni egy-két ötletet, hogy azért jól nézzen ki a modell annak ellenére, hogy csak pár poly-ból áll?

cskapi: Afterburn 3-at nekem is fel tudnád tenni??? Légyszi...
    Ftp: ftp.x3.hu
    Azonosító: sman2
    Jelszó: sman2x
    (40Mb hely van rajta)

Előre is thx.
  • SaWo
    Figy van egy jó tut az esőkészítéshez. Illetőleg az vízesés, de szeriontem be tudod lőni esőnek is ...szóval 3d.sns.hu - és itt keresgess a tutorialok köözött.
  • FRenkie
    glow.azt is meglehet hogy megvilágítsa.berakhjatsz olayn kékes színű lámpát is.az esőben nem tudok segíteni
  • FRenkie
    igen.el lehet tolni a kulcskockákat egyszerűen.tudod ott van alul a kis sáv amin a kulcskockákkat jelző téglalapok vannak.a megfelelőeket simán kijelölöd és egyszerűen arrébb mozgatod...akár előre akár hátra.
  • SaWo
    Tudom, nem szeret senki se warezolni, meg ez nem is arra van itt, de nagyon Vágyom egy Discreet Combustion-ra. Leszedtem már sok féle Rip-et, de egyik se indult el, meg van egy full cd-s iso-m is, deasse müxik, ha valaki kisegítene ...
  • FRenkie
    na azér...
  • Galy
    Yoroshiku Onegal csinálta :)

asszem
  • FRenkie
    a kijövő füstöt-vagyis a részecskéket különböző térgörbítőkkel(space warps) el tudod deformálni(mármint az útjukat a részecskéknek).
    pl- szél,motor(ami forgatónyomatékot gyakorol a részacskékre) stb...direkt olyan is van hogy egy adott útvonalhoz igazítja a részecskék útját.
  • FRenkie
    ha ez igaz ...akkor visszvonom adícséretet
  • FRenkie
    Hella!!emberek...Románia eg ylepukkant hely...
    na.. Gally kíbasz**tt zsér a verdád.
    trabantal mi lezs?

Bubba: tar.hu/rob_bal
  • Sound
    nem akarok senkit se megsérteni, de a lent látható kép nem Galy-jé. Hacsak nem Yoroshiku Onegal-nak hívják eredetileg :)
  • youth #2659
    Szia!!
    A Picasso polyval készült. Csináltam egy kockát átkonvertáltam polyvá és utána addig alakítottam amíg ilyen nem lett... De szerintem érdemes NURBS-ből megcsinálni én is most kezdem tanulni a Rhino-t...
    Bye
  • Rigley
    ezt te csináltad ? khiráj
  • SoftFX
    Hi. Polygon alapú modellezéssel kapcsolatos kérdések:

1. Ha egy felületet másolok, hogyan tükrözzem (csak a kijelölt felületet, ne az egész modellt)?

2. LionTr & all: a box-modeling modellezésbe beletertozik, a nurbs-ös meshsmooth /a poly-beállításoknál/?
    Te használtad a poly kocsidnál az élek összemosását???

Lion TR & ALL aki box-modellt csinált:
    Beraknátok egy-egy drótvázas modellt a kész kocsitokról, hogy megnézhessem ki milyen technikával dolgozott, ezt írjátok oda??? /nem másolás, csak a képről könnyen tanulok/

Youth: a Picasso-d milyen technikával készült /mesh, poly, patch/?

Előre is köszi...