63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    A találkozó egyelőre nekem teljesen "semleges" szinten van... De most úgy minden. Mert meleg van...

A trabi ablakok peremét azértextrudálhatnád befele (mint a felninél is tetted a kivágásokkal...)
  • Aldaryn
    Helló!
    Hogyhogy visszakacsintottál a Maxhoz?
    Amúgy a Max alapbeállítás (mármint Alt+Middle Mouse Button)nem jó? Elvégtére a legtöbb egér esetében csupán fél centire van a középső gomb a jobbtól... Szóval nem nagy különbség...
  • SpotLamp
    Sziasztok!

Van egy nagyon egyszerű problémám a maxal, de nem bírkózom vele.
    Nem tudok egérgombra konfigolni maxban. Olyanra gondoltam hogy pl. a jelenet forgatásához az Alt+RMB kombinációt használjam (mint mayában 8))
  • LionTR
    Pontosan ezt akartam en is mondani, csak fogalmazaszavarral kuzkodok ebben a nagy hosegben :))
    Youth: kiralyos lesz a trabi! (a lenti eszreveteleket en is megerositem, "egyebet nem tudok elmondani" :)
  • youth #2787
    Aldaryn: te mit szólsz ehhez a kis találkozóhoz?? :))

Manta: Az ablakokat már nem tudom megint kivágni úgyhogy ez marad :(( A kilincsen még akkor javítok :)) Ja meg kis önszorgalombol a trabi hátulját újracsináltam... :)
  • Aldaryn
    A "gyűrődésekhez" még egy dolog, ami főleg a cut használatakor jelentkezik nagyon keményen: oda kell arra is figyelni, hogy lehetőleg ha valahol egy nagyobb polygont kettévágsz, akkor az egész modellen futtasd végig azt a vágást, különben a subdiv után csúnya torzulás jelentkezik a modell íveiben. Ahol a polygont elvágtad, ott sokkal szögletesebb lesz.
  • Manta
    És a hátsó ablak nem ennyire íves.
  • Manta
    Fasza lesz, de:

-szerintem az ablakok alsó pereme túl magasan van
    -kilincs nem orig.
    -hátsó dob/sárvédő meg van nyúlva.
  • FRenkie
    http://free.x3.hu/frenkie/sandblaster/sb.rar
    ittvan a sand blaster
  • FRenkie
    a trabi frankó,de egy dolgo nem teccik.hogy az ablakök körüli résznek nincs vastagsága.csinálj neki!:)
    a party lehetne juNius végén,és pesten valami helyet kikéne bérelni.meg elmehetnénk éjszakai PCbe is pesten!! :)
  • LionTR
    SoftFX: meg anyit tennek hozza, hogy figyelni azt is, (nem latom a modelled drotvazat, ugyhogy magambol indulok ki :) hogy nem szabad "semmibe veszo" eleknek lenni a modellen (pl: van egymas mellett 3*3 poligon, es csak a kozepsore cut-tolsz ra egy elt) mert nekem legtobbx az szokott hasonlot okozni. Amugy koszi, es tovabbi jo munkat.
    udv: LionTR
  • youth #2778
    A Trabiról itt van 2 próbakép:

http://free.x3.hu/youth3d/trabiproba01.jpg
    http://free.x3.hu/youth3d/trabiproba02.jpg

De a kerék még nem végleges csak a felni a kereket majd Maxban csinálom... Szóljatok mi nem stimmel... (mint pl a motorházteteő)
    Bye
  • youth #2777
    Figyu felőlem mindegy mikor lesz... persze a csapat fele szerintem most érettségizik... Szerintem mondjuk a nyár vége lenne a jó vagy mondjuk ősz. És ha nem lenne "fesztivál" vagy ilyesmi akkor kinél legyen vagy hogy legyen?? Gondolom Pesten mert mindenki ott lakik (csak egy-ketten nem köztük én :)))
    Szóval ha gondoljátok én megszervezem csak mondjátok az öütleteket meg minden...
    Bye
  • SoftFX
    Hi.
    Aldaryn valszeg ez a megoldás: nálam nem "csak 4 él fut össze" egy pontba...majd javítom...
    Ha leérettségiztem végre...:)

Youth: a találka ha lehet az érettségi/felvételi időszak után legyen...köszi.
  • FRenkie
    akkor szolj ha kell segitség mert én tudok neked(szerintem),én most a 2. kcsoimat csinálom ugy
  • Quasar
    Én azthiszem azzal csinálom a trabimat, de ez az első dolog amit csinálok, ezért sokat nem tudok segíteni. Meg még a maxhoz is gyökér vagyok. :)
  • FRenkie
    jaja kéne egy találkozó!!!

más: senki nem csinál spline networkkel kocsit?
  • youth #2772
    Elősször még várom az e-mailt de én is benne lennék abban hogy valami helyet megbeszélünk aztán találka :))
  • Aldaryn
    Weboldal elhalasztva, amíg szervert nem találok/le nem érettségizek... :)
    Amúgy a gyűrődésen pontosan mit értesz? Mert látom, hogy a kép, amit beraktál, kicsit gáz, de több olog is van rajta, ami "gyűrődés" lehet. Mire gondolsz, pontosan?
    Amúgy mesh smooth (NURMS Subdiv.) esetén érdemes nagyon figyelni, hogy csak a legvégén alakalmazzad, és akkor is olyan modellen, ahol a legtöbb vertexbe csak 4 él fut össze. Ennl több eredményezhet galibát.
    Amúgy subdiv után nyugodtan hozzá lehet nyúlni a poligonokhoz, meg átsmootholni őket. Sokszor kell is...
  • Aldaryn
    Valaki valahol valamikor biztos csinálni fog majd valamit.... De csak ennyi konkrétumot tudok.
  • SoftFX
    LionTR: KEGYETLEN SZÉP lett ez a box modelles CRX. Hogyan csinálod, hogy ilyen kevés poly-ból áll és még sem "Gyűrődnek" a felületek. Lentebb láthatod a problémámat a gyűrődésről...
    "ablak": nem az ablak, volt a probléma, csak a keret hozzá...:)
    "lámpa": na ez még nincs kész... csak egy 2D-s tervrajz alapján csináltam a testet, de már töltögetem le a képeket az igaziról...

Itt a gyűrődés:

Már alakul a hátulja is:
    Viperwip044.jpg

cskapi: Szép a merci...ötletes.

Köszönöm mindenkinek a gumi-készítést (low-polyban)...így könnyebb lesz.

Aldaryn: jó újra hallani felöled... A weboldal hogyan áll?

Remélem senki nem maradt ki...Ha igen bocsi.

Youth: Ez egy szuper ötlet... engem is érdekelne egy ilyen "kiállítás" és jó volna személyesen is megismerkedni VELETEK. Ha lenne ilyen kiállítás, VAGY ha nem lenne, de ti benne lennétek, akkor kiállítás nélkül is találkozhatnánk valahol így mindenki...Vélemény???

Bye. (bocs, ha túl sokat írtam....)
  • FRenkie
    ja az zsér lenne...találkozni valamikor nyáron valahol...
  • youth #2767
    ...........::::::::::::: Figyelem!!! :::::::::::::::...........

Nem tudom ti hogy álltok vele de én már elmennék egy grafikus találkozóra, kiállításra, vagy bármire ahol 3d van és ahol találkozhatunk, írtam már a ROB_BAL-ra hátha ott tudnak valami ilyesmiről, de ha ti tudtok valamit ilyen rendezvényről szóljatok lécci :) Akár meg is beszélhetjük hogy (ha ti is akarjátok) valahol taláxunk... Gondolom ha lesz ősszel lesz...
    Na aludjatok rá egyet :))
    Bye
  • fle go
    Remélem nem sértettem meg senkit, csak magamra vagyok mérges mit összebénázok!
  • fle go
    Köszi a rendkívül gyors segítséget! De hogy mér nem megy ez nekem azt nem tom:(
    Jobb lesz ha maradok a DTP szakmánál az legalább megy.
    Üdv
  • Aldaryn
    :)) Amúgy a Vertex Snapet pont így jelöli a max, csupán nem piros X, hanem alapból kék.. :DDDDDDD
  • Aldaryn
    Max 3.2-től felfele már beállítható, hogy Viewport műveletek közben az aktuális egyéb művelet, pl. rajzolás, ne szakadjon meg. Tehát ha rajzolsz pl. egy vonalat, akkor a görgővel ki-be zoomolhatsz, a középső gombbal draggelhetsz, vagy akár a Viewport labelen jobbkattintva (vagy a billentyűzetről) akár nézetet is válthatsz. Ez amolyan "okoks" megoldás a CAD progikból... :)
  • FRenkie
    ha 404-es lenne( mostmár tudom mijaz )akkor itt alink http://free.x3.hu/frenkie/help.JPG
  • FRenkie
    hi!
    2 pontot a vertex alobjektum módban a FUSE parancsal helyezel egy pontba és a WELD-del pedig egy ponttáá egyesíted.ha több pontod van a WEÉDet nem tudod használni de elég a FUSE.ha megszakadt a görbéd akkor a Create Line-nal tudod folytatni,mégpedig ugy hogy rákattintasz a megszakadt görbe utolsó vertexére ,azonban előtte be kell kapcsolni a Snap Toggle gombot és arra jobb egér gombbal kattintva a vertexet ki kell jelölni.Ott van a képen is.Ez arra jó hogy ha bekapcsolod és a create line-nal ráviszed az utolsó vertexre, pont onnan tudod folytatni a vonal húzását és utólag már nem kell össze FUSE-olni. ha valami nem tiszta szolj

• youth #2759
    Szia!
    Ha el akarod tolni a képernyőt azt a PAN-nal tudod... nekem úgy van hogy a görgető is egy gomb ez a PAN... de szerintem ilyenkor megszakad a volna , ezek után csinálsz mégegyet és a két pontot WELD-eled... akkor ismét 1 vonal lesz...
    Remélem segítettem...
  • fle go
    Üdv emberek! Egy borzasztó lamer kérdésem van: Ha line shape-val kezdek megrajzolni valamit de nem fér be az ablakomba hogyan tudom le vagy fel tologatni a rendelkezésre álló helyet hogy a line shape ne szakadjon meg vagy ha meg kell szakitani utána mivel tudom egyesiteni a pontokat és hogyan? Lehet kicsit bonyolultan irtam le de gondolom értitek:)) Előre is köszi a segítséget !
  • youth #2757
    Ja leeset...
    Igen a szomszédban van a régi trabink (eladtuk a szomszédnak, tudod megy a bolt :)) nem ám nem megy de eladtuk :)) amikor jövök haza suliból mindig megnéztem az épp aktuális részét .)) meg egy halom fotót csináltam róla...
    De ha csak poénból mondtad akkor meg csak én is röhögök: :)))
    Remélem jó lesz a végső modell mert méltó emléket szeretnék állítani neki, nagyon a szívemhez nőtt...
    Arra gondoltam lesz majd olyan hogy épp jön ki a gyárból... csillog villog minden nagyon kafán, aztán gondoltam oylanra is hogy bemocskolom valammivel mintha most lenne :)) csak a mocskolást mivel csináljam? textúrával? plugin?
    Bye
  • Aldaryn
    Karaj. ... Egyszer egy PCWorld CD mellékleten volt egy demó progi könyvtárában egy "Crack" almappa... :))) NAgyot derültünk rajta, úgy látszik elfelejtették letörölni... ;)
  • Aldaryn
    Az életnagyságú trabi, az egy trabi. :))
    Amúgy ha kisebb felületfelbontással viszed át majd a modellt maxba, akkor ott lehet az íveltségen utólag javítani, sokkal erőforráskímélőbb eszközökkel, mint a Rhinóban.
  • youth #2753
    Amúgy azért nagy a polygonszám mert különben nem lenne meg az az ív benne... kisérleteztem mindenhogy, de ez lett eddig a legjobb motorháztető... ennyit tudtam kihozni... :(
  • youth #2752
    Hogy érted hogy életnagyságú???
    Köszi hogy tetszik :)
  • Aldaryn
    Youth: Nagyon jól alakul a trabi, király a felni is. :D, van valahol kéznél egy "életnagságú" modell tán? :))))
  • Aldaryn
    Mivel a kezdő garfikusok csórók, maradt a "jófiú" duma... :)
  • LionTR
    Youth: szepen alakul a trabi, csak en a motorhaz poligonszamat picit soknak (értsd: feleslegesen soknak) talalom, foleg a tobbi reszehez kepest.
  • LionTR
    Phantom: igen, ezt ez az utobbi 1 het termese, es igen, ez is box.
    Frenkie: ebbol sosem eleg. :) HONDA rulez!!!!
    404 az az, hogy "A keresett oldal nem talalhato"
    Mar hogyne ismernenk?! Lehet ilyen gepet nem ismerni? Jo munkat!
    Youth: koszi. 1-es meshsmooth van rajt, de azt mondtam mar regebben is. En is be akartam tenni eredetileg vmi kornyezetbe, csak nem birtam kivarni, hogy ne rakjak addig ide kepet :)) HDRI-t meg meg kene tanulnom, mer asse tudom hogy eszikvagyisszak.
    Aldaryn: ujra van cash telefonszamlara? :)) Vagy megigerted hogy jofiu leszel? :)) Egyebkent mar nem hiszem hogy ezen fogok meg tuningolni, igy is van rajt csomo cucc, ami nem szeriafelszereles.