63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Úgyis aktuális a 3000.hozzászólás... :)))))
  • Aldaryn
    Amennyire jól tudom, Lion modellezte a lámpákat, textúrákat pedig nem használt. Persze lehet, hogy igen...
  • FRenkie
    akit érdkel,hol járok most:

http://free.x3.hu/frenkie/m.jpg
  • FRenkie
    nemsoká kész a kocsim.

----======ÖTLET======---

Mi lenne ha,midnenki elküldené valakihez a autói max fájlait,aztán csinálnánk egy csoportos képet a kocsikkal,rendszámukon a nick-logókkal!Mit szóltok?
    tiszta durva lenne: Youth trabija vagy picassoja,a lamborghinim,Lion pözsója...meg szerintem mindnkinek van 1 kocsikája.
    gondolkozzatok!
  • youth #2917
    Sziasztok!!!
    Textúrázási problémám lenne... Nem tudom milyen textúra kéne a lámpákra... LionTr-nek nagyon szép volt... Ha estleg el tudnád mondani Lion, jó lenne... de más is...
    Akkor az ülést meg ezeket tudom hogy kell, már a fejemben van.. :)) de pl az üveg sem akar összejönni... Pedig azt csináltam amit Aldaryn mondtál: 2 üveglap van, de csak úgy lesz üveg ha a külső üveg plyjaji kifele, a belsőé befele állnak (ekkor néz ki üvegnek...) de valahogy az egyik nem akaródzik működni de miért? :(
    Aztán: az első lámpa úgy néz ki ahogy végül is a valóságban :)) van egy elnyújtott gömb az az izzó, arra gondoltam tök fehér lesz és a mellette levő ereősen tükröződő rész meg ezt a fehérséget tükrözi, hát ez se lett valami fényes... valamilyen alternatíva?

Bárkinek eszébe jut valamilyen ötlet vagy valamilyen kis tapasztalatra is szert tett eddig ne habozzon írni...

Előre is köszi mindenkinek!!!!
    Bye
  • FRenkie
    én nem látom a tarbit!!!!
  • Aldaryn
    Ez nagyon alakul!... De egy tarbi kereke ennél szélesebb. Megnéztem. :)
  • Aldaryn
    A renderer Brazil R/S. Úgy néz ki, hogy én már maradok is ennél a proginál... Igazi szerelem első látásra. :))))
    Amiket most kiraktam rendereket, azokon semmilyen utómunka, vagy postrender nincsen. Csupán szimplán a geometria, és a világítás. Textúra is csak a padlón van, és az is átmeneti, a végleges nem ilyen lesz.
    A világítást 4 lámpa végzi: Az első a direkt napfény, egy 1,2erősségű Brazil Direct, a másik 3 db pedig olyan 0,5-ös erősségű Brazil Area-k, hatalmas felülettel. Ezekre azért van szükség, mert a szimpla skylight nem támogat photon mappingot.
    A többi világítás, vagyis a GI pedig Regathering módszerrel készül, elég lassan. :)
  • Aldaryn
    ...Legelőször azzal próbáltam, de nem voltam megelégedve a minőséggel, össze-vissza állítgatni a paramétereket,... egyszerűen nem tudom kivárni. Kellene már egy jobb gép. :))
    Úgyhogy a függöny marad ilyen, amilyen, majd talán egy kicsit megbabrálom, hogy ne legyen ennyire egyforma mind.
    Ja, mellesleg a függöny "behúzását" mindjárt azelején reactorral csináltam meg, ott meg azt nem volt kedvem kivárni, amíg soronként eligazgatom a ruhaanyagot. Ott amúgy nem kellett semmit vacakolni, mivel gravitáció sem volt, ezért a ruha anyagtulajdonságaival sem szórakoztam... :)
  • Aldaryn
    Csak két kérdés ehhez a remek ötlethez: :)
    1.: Pilótafülkét megcsinálod, vagy direkt ilyen füstüveg lesz majd a véglegesebn is berakva...
    2.: Víz alatt is működik? ;)
  • youth #2910
    De az oldala még mindig szar :((
  • youth #2909
    Talán mostmár kicsit jobb:

• SaWo
    Aldaryn, visszatérve a képdről, kicsit beavatsz a kulisszatitkokba? Szóval milyen renderprogival csináltadÉs az ablakokból áradó fényt milyen technikával oldottad meg? Valamilyen spec material, ill shader, vagy egy bazi nagy lámpa, vagy lens flare effect? Bocs nem értek nagyon az ilyen bevilágyításokhoz ... :P
  • youth #2907
    Köszi Phantom!!!
  • FRenkie
    nenad:aranyos a flyer
  • fle go
    Aldaryn: ez igen igazan szep munka!! Csak gratulalni tudok! Es azon tunodom hogy en a 30 eves fejemmel vajon eljutok-e valaha erre a szintre?!
    Udv mindenkit!
  • PhantomW
    HDR shop-ba image->size->Arbitrary resize
  • youth #2903
    Sziasztok!
    Van egy 3000x1500 -as felbontású HDRI képem hogy tudok abból 300x150-est csinálni vagy más felbontásút???
    Előre is köszi

Nenad: írok Rhinofórumba csak épp hogy ide tudtam ülni kb fél óra :))
    Bye
  • Gabo
    Aldaryn:
    Először is: WOW!
    Nagyon jól néz ki. Már az első verziók alapján is lehetett sejteni, hogy ígéretes kép. Most hogy kezdi végleges formáját elnyerni, ez már szinte biztos. Szerintem ez már portfolió oldalra való anyag!
    A függönyökre nem próbálsz ki valamilyen ruha szimulációt? (Csak kíváncsiságból kérdem.)
  • Aldaryn
    Az igazat megvallva szerintem Plasmán belül biztosan van arra mód, hogy eseményeket kezelhess, vagy "gombokat" határozz meg. Nekem legalább is úgy tűnik... Mármint a bemuatatóoldal alapján ez azért többnek látszik, mint egy szimpla renderer....
    De lehet, hogy én látom rosszul. :)
  • Aldaryn
    Igazából végig kellene futnod gyorsan a Flash tutorialokon, mert nagyon látványosak, és szájbarágósak, csak hogy az alap koncepciót meglegyen...
    Sajnos a plasmát nemismerem, az egyetlen falsh exportképes renderelővel amivel találkoztam, az a FinalToon volt. Annak az előnye egyértelműen az, hogy vektoros képet produkál, nem pedig pixeleset. Tehát eg yvonalat, amit a FinalToonnal rendereltem, a flash is vonalként fog majd azonosítani, nem pedig úgy, mintha jpg-ből konvertáltam volna át, mert akkor a volnal valószínüleg nem vonalként fog flashben megjelenni, nanem max. nagxon hosszú és vékony alakzatként... Szóval az előny itt jelentkezik: Míg ez előbbi esetben a vonalnál pl. 2 vertex, meg vastagság és szín adat kerül tárolásra, addig az utóbbi esetben lehet, hogy a program csak 10 vertex meghatározásával képes az alakzatot (Ami eredetileg vonal volt) szépen körberajzolni...
  • SaWo
    http://www.discreet.com/products/plasma/
  • SaWo
    Aldaryn! Tudnád részletezni ezt a flash dolgot? Bocs, ha hüléyeségekkel fárasdsztalak, de most tanulom. Szóval ebben a híres nervezetes Discreet Plasma-ban készítwek egy animot, és azt a Flash Renderelővel lerenderelem, és kapok egy swf kiterjesztésű file-t. Ezt hogy tudom flash-ben használni utánna? Pl hogy tudok bombokat betenni, meg ilyenek. Jó-jó tudom, be lehet importálni, de hol van itt akkor a Plasma előnye? Mert végülis akkor a Max-szal készített jpg képsorozatot ias beimportál6nám, ugyanott lennék ...
    Nem tudom mennyire ért7ő amit írtam. Csak hogy értsétek mit szeretnék, nézzétek meg ezt:
  • FRenkie
    hi!
    1:frankó a kép az uj asztallal is :)
    2:a kasztnival már teljesen kész vagyok,textúrázni kell,szoval megpróbálom amit mondtál,de szerintem igy is jó,nekem igy is megfelel.de kipróbálom...
  • Aldaryn
    Ja, meg ha már egyszer ott van az anim flash-ben, akkor movie clipként a hiererchia bármely szintjére beszúrhatod, és bárhonnan hivatkozhatsz is rá.
  • Aldaryn
    És yeah! Megjelent a kééép! Hurrá! :))
  • Aldaryn
    Csináltam egy nagyobb felbontású rendert a szobáról. Hátha valakit érdekel, mert ezen olyan dolgok is látszanak, amiket az előzőn két ok miatt nem lehetett látni:
    1.: Túl kicsi volt...
    2.: Még nem volt kész... :))

Ez a kép a render. Amúgy 6 órán átt tartott, de ez pl. a nagy polygonszámnak is köszönhető. (1,2millió)

Ezt a képet csak úgy szimplán munka közben mentettem. Lakaptam a desktopot, ennyi, hogy a wireframe-et is meg tudjam mutatni. Ez legalább jó nagy. ;)

Az asztalkára azért raktam materialt, mert anélkül nagyon furcsán nézett ki.. :) Így meg kilóg a sorból. Mind1.
    C&C mint mindig. Plíz!
  • Aldaryn
    A legegyszerűbb megoldás, ha kijelölöd a lekerekítendő éleket (edge) és azokra nyomsz egy chamfer módosítót, maj az így keletkezett "megkettőzött" éleken még egy chamfert. Általában ezt akkor érdemes csinálni, ha már minden mással kész vagy...
    Egyébként egyes 5-él találkozásoknál előfordulhat, hogy utólag két-két vertexeket manuálisan kell majd összeveldelni, mert a chamfer ilyen helyeken kis háromszögeket gyárt...
    De ha a legvégén csinálod ezt a műveletet, akkor a kis háromszögekkel sem kell törődni.
  • Aldaryn
    :) A bump mapre nyugodtan rá lehet fogni, hogy a gumik koppottak, vagy Badyear Trabi Slick Racing Special...
    Nagyon szereted te a DOF-ot, ugye? :D
  • youth #2887
    Sziasztok!!!
    Mostanság a kereket bütyköltem, mivel ez volt a hiányzó láncszem :)) A kerék végül is bumpolva van, de sajna csak a széla vagy hogymondjam magának (Szalacsy :))) de mondjuk ez sem valami szép még szóval lesz még alakítás rajta... Egy kis kép róla:

Frenkie: az éleket szerintem még spline-network szinten kéne lekerekíteni asszem bezier vagy mi a neve ami annyit tesz hogy irányítani tudod az ívét a vonalnak, de gondolom ezt ismered/ nem mondtam újjat...
  • FRenkie
    igen értettem eddig is,de hogytudom legömbölyíteni kicsit z éleket?
  • SaWo
    Azzal hiba nincs, hogy milyen jó kis flash cuccokat lehet scinálni a plasma-val, nekem a gond ott kezdődik, ha én nem csak animációt akarok, hanem pl gombokat is belerakni, hogy mondjuk, van egy kocka, rákattintok, és akkor fordul egyet, vagy ilyesmi ...
  • Aldaryn
    Csak arra gondoltam, hogy a valóságban nem szoktak teljesen éles éleket alkalmazni, különösen a fémlemezek megmunkálásánál. Tehát ahol két felület élesen találkozik a kocsin, ott közelebbről szemlélve az élek között inkább egy "éles kanyar" van, mint egy szögletes váltás.
  • cskapi
    szerintem elég csak a plasma render-t feltenni és a max-szal csodálatos 3d flash-t tudsz készíteni.
  • FRenkie
    Aldaryn:hogy érted hogy letörjem az éleket?
    Nyiri:először spline netrwork->surface->convert to editable poly+smooth
  • Aldaryn
    Ez nagyon njól halad! :) Szép, sima, meg minden!.
    1 kis apróság: Az éleket egy kicsit letörhetnéd, mert a valóságban is olyanok... De csak ennyi. :))
  • Nyiri
    Frenkie: a lamborghini milyen technikaval keszul?
  • Aldaryn
    A függönyhöz semmi plugin-t nem használtam, de már rájöttem, hogy egy Stitch-el jobban jártam volna, az szebben megcsinálta volna. :)
    Az egész függöny modellezve van, ja, és persze subdiv modellezéssel, úgy, mint a kanapé, vagy mint amúgy minden más is a képen.
    A padló egyelőre csupán azért nem "tök fehér", mert a caustics (A kanapén nagyon szépen látszik) meg a GI miatt valami anyagot kellett neki adni.
    Egyébként előfordulhat, hogy a padló és a tárgyak között van egy kis távolság, mert rosszul lőttem be. A függönyök teljesen lelógnak, a kanapé pedig kicsivel a föld felett van, mert lábakon áll.
    Ha másra gondoltál, akkor lehet, hogy tényleg igazad van, de az én szememet idáig nem bántotta. :)
    Természetesen C&C továbbra is szívesen fogadva... :)
  • FRenkie
    kész a lamborghini kasztnija:
    http://free.x3.hu/frenkie/gamma.jpg
    jöhet a többi...
  • SaWo
    Két kérdés:
    Milyen pluginnal csináltad a függönyt? Vagy subdivision?
    1 kis kötekedés :) Nem túl élesek a kontúrok a padlón? :o

YYouth: Low Polyhoz egy tipp:
    Ha jót akarasz, akkor klónozz egy Reference objektumot, arra adj egy mesh smooth-ot, és akkor amit low poly-ban modellezel, klátod, hogy hogy fog kinézni high-poly-ban. A másik +mgoldás, hogy instance-vel klónozod, mert akkor amit az egyik felén módosítasz , azt a másik felén is látni fogod. Szal semmi plugin, semmi simmetry .. :)