63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Orange
    nyomj egy "x"-et
  • SaWo
    Gyeekek, nincsenek nyilaim, pedig akárhogy próbálgattam Preferences/Gizmos .. én mindjárt sírva fakasdok, pedig úgy folytatnám:
    kicsikocsi
  • Gladiator
    tanító dolog = olyan oldal, ahol megtanítanak a kezzelésére
  • Gladiator
    honnan tudom letölteni a studio maxot? van a neten vmi tanító dolog?
  • FRenkie
    próbáld végig a gombokat
  • Aldaryn
    A Deep Paint nagyon egyszerűen egy olyan "festőprogram", amiben nem egy 2D vászonra (lehet arra is) hanem elsősorban magára a 3D-s objektumra festesz. Ezeket a festési koordinátákat aztán a progi egy 2D-s képpé alakítja, és Max-ban az eredeti koordináták alapján vissaz lehet kapni a textúrázást.
  • Aldaryn
    Preferences/Gizmos Asszem. :) A Gizmos az biztosan... :))
  • SaWo
    Segítsetek. Valahogy elromlott a max-om, és nem jeleníti meg a transzformációs vektorokat, úgyhogy jó nagy bajba kerültem. Kerestem egy csomó helyen, hogy hol lehet beállítani, de nem találom, HELP S.O.S.
  • FRenkie
    ittvan flego laszttijának legújabb verziója:
  • FRenkie
    pontosan: Polygon Counter :) ...
    Slash :azt is csinálhatod hogy csak a közelebbi fákat csinálod meg faxára a hátsókat csak bötén...
  • Gabo
    Slash:
    Azt nem tudom, hogy a szükséges memória mennyiséget le lehet-e kérdezni, de az biztos, hogy a polygonszámot igen. A polygonszám pedig összefüggésben van a felhasznált memoria területtel is. A Tools menüben keresd meg a poly-count nevezetű eszközt. (Ha jól emlékszem...)
    A fák polygonszámát az Optimise módosítóval tudod kicsit/nagyon kezelésbe venni.
    Ha minden kötél szakad, akkor próbálj meg sk modellezni egy fát, valami kevésbé pazarló modellezési módszerrel. Pl. néhány bonsai fa lemodellezése már önmagában érdekes téma lehet. (Tervezem is, hogy egyszer készítek majd egy ilyen témájú képet.)
  • youth #3206
    Elkezdtem kutakodni fej textúrázás után... arra jutottam hogy ami szépen sikerült vagy V-ray vagy Brazil...
    Az egyik ezt írta a képhez: Maxban csinálta, Deep Paint 3D-vel és Photoshoppal textúrázta és Brazillal renderelte...
    Most kérdem én: hogy jön össze a Photoshop és a Deep paint? PS-ben csinálta a textúrát és Deep-pel meg felrakta a modellre? ja és Mi is valójában a Deep Paint? olyan mint a Vertex-paint csak professzionálisabb?
    Köszi
  • Gabo
    SaWo:
    A HDRI nem egyenlő a panoráma képpel!
    Szóval a képet enviroment-nek a tükröződésekhez felhasználhatod akkor is, ha az nem HDRI. HDRI képre csak akkor lenne szükséged (és akkor sem minden esetben) ha a képet kívánod felhasználni a megvilágításhoz is.
  • SaWo
    Gondoltam erre a záridős dologra, de sajna az aa digi fényképező nem tudta változtatni az exponálási időt. Szóval az is lehet, hogy nem lesz belőlle hdri.- Az én célom az lenne, hogyx az autó fényezésében ez a panorámakép tükröződjön vissza. A kocsika alakul- Bár sok benne a hiba, azért egy gyenge próbálkozásnak megteszi. Most épp a belsejénn dolgozom, végre egy kocsikám, aminek nem fekete üvege lesz :D
  • cskapi
    Na mégegyszer autómodellezés
    http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/nissan/nissan_1.asp
  • Gabo
    Nem biztos, hogy mindenáron HDRI képet kell a bevilágításhoz használni. Néha szokták azt csinálni, hogy a HDRI képet átkonvertálják valamilyen hagyományosabb képformátumba és az így lebutított képet használják fel a megvilágításhoz. Lehet, hogy a megvilágítás nem lesz így annyira finom, mint egy HDRI kép esetében, de valószínűleg még mindig élethűbb és a valós környezethez illeszkedőbb megvilágítást lehet elérni, mintha csak sima GI-s fényeket használtak volna.
  • Aldaryn
    Oké, amennyiben tudok, segítek, de Nem biztos, hogy abból a panorámaképből lehet HDRI képet csinálni... (Ha csak nem csináltál ugyan olyan panorámaképet még kb 5-6 szor, különböző exponálási idővel.) De majd meglátjuk! :)
  • SaWo
    Nem, az nem direkt van, majd még próbálom javítgatni, de lehet, hogy nem tudom kijavítani a hibát. Viszont Aldaryn! HDRI-beviklágításnál számít6ok rád? csináltam digitális fényképezővel, meg RealVIZ Sticker-rel egy panorámaképet a házunk előtt, azt akarom, hogy azt megcsinálni HDRI mapnek, és azzal világítanii be a kocsikát.
  • SaWo
    nekem úgy jó, remélem menni fog
    asszem x3-on 40 mega tárhely van
    javítsatok ki, ha tévednék
  • fle go
    A Depp Paint kb 32Mb és nem tudom az gond-e nekem itthon Mac-em van és max Fetch prigival tudok belépni az ftp-re hogy feltöltsem. Ha ez igy OK akkor leghamarabb 7 végén tudnám feltölteni.
  • Aldaryn
    Ez tök jól alakul... :) Gartu.
    A motorháztető és a többi rész ilyen élesen el fog válni egymástól, vagy csupán még nincsen kész?
  • Aldaryn
    Bár mégiscsak, elnézve itt a polcomon ezt a két 1/16-os Viper modellt - az egyik coupé, a másik cabrio, - az igazat megvallva viper az viper... Dögös... :)

A meshsmooth nélküli vázról oldalról (tudod, a kasztni alján lévő "mélyedés", meg a motorháztető találkozása) kellene egy shaded+wire, meg u.e. meshsmoothtal. Szerintem akkor többet látnék a problémából, (A gyűrődésre gondolok)

Kösz a bókot, de ha még egyszer lemesterezel, enegem vérbeli örök amatőrt, akkor építek még egy emeletet a hazúnkra, és immár a 3.ról kiugrom. :))

• SaWo
    Én moost ott tartok a kocsikámmal, hogy máár poly vá konvertáltam, meg a motorház, és ablak részeknék megcsináltam a bemélyedést. Egyenlőre így néz ki.
  • SoftFX
    Aldaryn: köszi a kritikát a viperről, én sem ezt a vipert akartam elkészíteni, hanem az "eredetit", de csak ezt a blueprintet találtam...a mesh torzulásról pont akkor kértem segítséget amikor nem voltál ITT, és így megoldatlan maradt. DE most! Mond milyen képet készítsek "MESTER" ami alapján tudnál segíteni...
    -Ez Poly modell 1X-es meshsmooth-tal.
    -Mit készítsek: wire/smooth, meshsmooth-tal, vagy anélkül, elöl/hátul/oldal/fölül/pespektív...? csak mond és segíts...:) Köszi.
  • SaWo
    Ha nem nagy a deep paint, akkor ide töltsdd már fel lécci pl win. commanderrel:
    kiszolgáló: ftp.x3.hu
    login: sawo
    pass: sawo
  • fle go
    Sziasztok! Koszi emberek a mappelessel kapcsolatos tippeket, hasznukat vettem!

Aldaryn valahogy majd eljuttatom a deep paint-ot.
  • Aldaryn
    A Max help mendenesetre semmi ilyen lehetőségről nem ír, és gombot sem találtam... Lehet, hogy nincsen ilyen funkció. :(
    Mindenképpen Video Postto akarsz kompozitáláshoz használni? :)
  • Aldaryn
    Nem, sorry, ezt nem tudom, hogy meg lehet-e csinálni.... De megnézem, hátha.
  • Aldaryn
    Hello mindenki!
    Bocs, ha mostanában nem vagyok, de sok dolgom akadt hirtelen. Úgyhogy nem is leszek egy darabig...
    Minden esetre egy olyan dolog történt meg velem, ami szerintem kapásból hanyattvágja azt, akinek elmondom... :)

Namind1. Szóval egy darabig nem vagyok....
    Észrevettétek, hogy lassan ezen fórumszekció legszámosabb topicja a MAX5? ... :)

fle go: Ha egy procedúrális mapot (pl noise) dobsz a bump slotba egy shadernél, ami a labdára van rakva, akkor annak még mappolási koordináták nélkül is kellene működnie... :( Pontosan milyen paraméterekkel és mit akarsz bumpolni? Vagy esetleg displacelni akarod?
    A Deep Paint egy király cucc. Majd valahogyan nekem is el kellen juttatni, mert kezdek beleőrülni a textúrázgatási problémáimba.... :)

Frenkie: Ha telepítetted, akkor mint texmap elérheted, és egyszerűen, akár mappolás nélkül is berákhatod bárhova (Ez egy spéci noise)...
  • Jacek
    search es 3DS MAX 5
  • Jacek
    ez kb vagtam:)) eddig is csak egy auto kasznit akarok texturazni amihez tobb darabban van a textura de az auton csak egy:)
  • FRenkie
    ja és a bitmap megnyomása után választhatod ki a textúrát persze...
  • FRenkie
    material editor,ot kijelölsz egy gömböt,alul van 3 kocka a felső a sötét szin a középső a diffúz,a diffúz melletti négyzetre kattintasz és a listában ami megjelenik bitmapot válqsztasz.OK,utána assign material to object gombbal(az ott van a gömbök alatt közvetlen,elöl valahol) ráteszed a textúrát a tárgyra(amit persze már előtte kijelöltél) és ráteszi.ha nem látsz semmit,akor a modify panelen a more-ra kattintva megkeresed az UVW map nevü módosítót.ezen belül választhatsz hogy mi lapaján feszítse a tárgyra a textúrát, a legjobb a BOX és utána nyomsz egy FIT gombot.ha nem értesz valamit szoljjj....
  • Jacek
    emberek tudnatok valami alapszintu texturazasi helpet magyarul???? egy uber lamanak?:)))
    Valami segitseget amibol el tudok indulni:)
  • FRenkie
    DC++ on biztos fent van...azt szedd le ha nincs meg(google-n keress rá)
  • FRenkie
    hi!nemtudsom mire gondolsz:"...a felülete megváltozzon..." van ilyen hogy bump,meg van ilyen hogy displacement ez mind2 érdességet ad neki csak a displacement valóban ki is mozdítja az érdeket...
  • youth #3177
    Nézz el erre:

http://www.onnovanbraam.com/index.php?m=tutorials&g=mapchannels
  • youth #3176
    Optimaze (azt hiszem ez a neve) evvel beállíthatod hogy mondjuk 60.000-ről 40.000-re csökkentse de be lehet finoman is állítani, vagy még eleve low pol szinten egyesítessz polygonokat...
  • fle go
    Azt ertem, viszont azt szeretnem elerni, hogy egy 6,5 szog ami ez esetben a ficilabdam resze, rucskos feluletu legyen, mint olyan ez mar texturazva van, de sehogy nem tudom elerni hogy a felulete megvaltozzon. Mit kene tennem?

Aldaryn nekem meg van az amit mar 2 eve keresel:)) Deep Paint
  • Quasar
    Igen. Mínuszba majd pluszba extrudáltam. De szépen csak akkor látszik ha rajta van minimum egy kettes meshsmooth. Sajnos. Bár tetszik, de szeretném tudni hol lehet csökkenteni a polygon számot, valahol már látttam a fórumon.