63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
én csak szenvedek mindig kitalálok valamit belekezdek és elba*om. valami jió ötletre várok... de még van idő -
Fegyveres projectre készüéök. Mennyi idő van még hátra? :))
Frenkie: A parkolós téma lesz 4000.-nek. Szerintem így volna logikus. A parkolót meg majd lemodellezem, ha valakinek nincsen valami kimagasló alkotókedve parkoló ügyben. :)) -
Az abszolót fanatizmus: ha valaki azért rak be HDRI képet háttérnek, és ezután kifilterezi, hogy ne látszódjon, hogy a kép 1%-n látható legyen az ebből származó megcsillanás....
Nem volt durva... :D -
sőt már el is készült:) -
én is -
Mi az apszolút fanatizmus? HDRI csillanást rakni az Aldaryn emberkéje szemébe :)) Na jó ez ronga volt.
Tényleg az autós project-tel mi lesz?
Ja és kérdem én, hogy ugye készültök a fegyveres versenyre? Én igen ... -
folyt köv:
.. FLE GO nak, a dícséret őt illeti.
Youth: zsér a fejecske, csak a szem valagy nem stimmel, hiányzik az értelem a fejéből, olyan bután bambám bambul előre
... azt ott nézd meg, meg a szempilla lehetne sűrűbb.
más: a parkolós témát is csinálhatnánk... -
SoftFX: én azt a réses dolgot glue-val csináltam,ez egy plugin amit raz.ro rol tudsz leszedni,ez ttkp csak egy spline amit eyg felszínhez( most a kasztnihoz) tudsz igazítani, aztán meg feketére színezed,és olyan mintha rés lenne. De ugy is meglehet hogy a különböző részeket,pl. ajtó polygonjait detacholod (különválasztod a mesh-től) és picit igazítasz a határain,hogy látszódjon a rés.De ezt a témakört mindenki más-más fajta módon oldotta meg,a többiek is tudnak pár megoldást :)
LionTR: a laszti nem az enyém volt, csak én linkeltem be FLE GO -
Bocs, kissé rossz a névmemoriám ( kb.2-3Bit :):
Persze tőled kérdeztem: Ezt írtad:"én a helyedben azt a rézst ugy csinálnám meg,hogy azt a részt kivágnám(a polykat) aztán vagy külön ojjektumba vagy onnan elkezdeneém ujra "felépíateni"".
És részletezhetnéd ezt a rés dolgot...ugye a ajtók és a motorháztető elválasztására gondolsz a kasznitól? Hogyan?
Ha én compositot, rbg multiply-t ,stb.-t akarok brazil rendernél használni, akkor azt a Brazil Utility-n keresztül érdemes használni? Remélem érthető voltam!? -
villogo bandita #3474 Hello, hello!
Emberek vki plíz mondja (írja :) le nekem, hogy hogyan lehet lánctalpat értelmesen megcsinálni, és természetesen jól is nézzen ki, meg ne tartson évekig.. Egy mellékeltebb dolog: hogy akkor már légyszi leírhatnád, hogy hogyan lehet animálni :)
Köszönöm -
Frenkienek van focilabdája?:D
Youth: sztem a szempliák nem enyire görbék -
Amúgy nézzed má' meg a 3000. beszólást: A képed helye ott van, csak adnod kellene egyet... :) -
.... Úgy gondoltam, hogy fejest ugrok... Az szerintem a 2. ról is halálos lenne....
Üdv ismét közöttünk! -
Te hogy fogod megcsinálni a szempillákat mert ez nem túl jó ahogy én csinálom :(
Frenkie:
http://free.x3.hu/youth3d/angelina/02.jpg -
// folyt:
- Aldaryn: a harmadik (emelet) az még nem elég, mer lehet hogy tuléled. Már én is gondolkodtam ezen... Egyebkent meg: NE SZERENYKEGGYE MÁN A K. ÉLETBE!!!
- Frenkie: kiraly a focilabda, csak tehetnel ala "igazi" fuvet
- Aldaryn: a fej allat, hozod a toled megszokott szintet :) Ja a csillanas szerintem is tul nagy, meg is akartam kerdezni, miert sir :D
- a parkoloban autokos temaval mi van? mer abbo' nem akarok am kimaradni!
- Aldaryn: tenyleg beteszel tolem is 1 kepet, vagy tul nagy macera volt? -
A szempillák kicst túl görbülnek... Vagy mi.. Egyenesebbek jobban állnának, ezek emllet kicsit vastagok, és kevés van belőlük. Egy-két szempilla meg mindig egymásracsúszik... Ez is hiányzik.
A bőr szépen alakul, különösen a homlokon! -
Sziastok! képzeljétek, a Total 3D oldalt nézegetve , főleg a toturiaálokat és a gelériát, rámjött a "textúrázhatnék" meg egy kicsit gyakorlom a kompozíciót, és a megvilágítást.Ezen az oldalon sok toturial van ami ezeket fejleszti,szóval mindenkienk csak ajánlhatom,és majd k jön kép is természetesen... :) -
404 :(((( -
Végre!!!! :)) Ideje volt már hogy te is gyere :)
Aldarynnal beszéld meg mert be tud tenni asszem a 3000.-be
Amúgy az aktuális munkám:

A textúrázást csaka szemnél nézzétek!
Most arra lennék kíváncsi jók e a szempillák meg a fények... SSS is van rajta amúgy...
Előre is köszi! -
Hello mindenki!!! Visszatertem!!! Elkoltoztunk :((((( ...
Na mindegy. Ma delutan kezdtem el visszaolvasni a szereny 8 oldalt, amit megtoltottetek hianyzasom alatt. MAXozni meg 3 napja kezdtem el ujra, de most megin nem alkoto, hanem tovabbkepzo stadiumban vagyok, de azert fogok dobni 1 kepet majd este (ejfeltol 0,5ft a percdijam, eze' nappal nem leszek tobbet fenn 1-2 percnel, este viszont szivesen icqzok, mar ha lesz kedve vkinek is fennmaradni :)
Ez most eleg hulyeseg lesz, de itt van nehany valasz/reakcio, amivel kapcsolatban meg korabban felmerultem a hianyzasom alatt: (bocs, ha erthetetlen itt-ott, meg ha nem aktualis mar, mer az ugye konnyen elofordulhat)
- eloszor is had gratulajjak mindenkinek a munkaiert, oleg kellemes kepecskeket lattam olvasas kozben
- SoftFX és Youth: a CRX osszes lampaja modellezve van
- Freak: kiraly a skyline, csak meg helyenkent szogletes. Tetszik hogy vastagabb a felni kulso resze, mint a gumi :)) 2Fast2Fourioust lattad?
//egyenlore ennyi, meg 6 oldal var ram, hogy elolvassam
-
Nos azén "blueprintem" egy Picard kapitány arckép, :)), az alpján készültek a fej fő arányai.
Ezután (scanner híján szemmértékre) Barcsay Jenő : Művészeti anatómia c. könyvét használom,...
Ja, a csillanás tényleg túl nagy...
Fle go: lehet. :) -
sziasztok! ne én i elkezdek végre fejet modellezni.van egy jó toturial,viszont kéne valami jó human head blueprint,és komolyabb kéne ... Aldaryn! te milyen bluep-ről csináltad?Akinek van az szoljon!(Youthtól kaptam párat,de még válogatnék :)
eg ykis kritika: a második képen a szemben túl nagy a csillanás.
ennyi,sziasztok! -
Aldaryn: nagyon hasonlit a modelled KOKO arcához szerintem, csak neki kevésbé hosszúkás a feje:) -
Aktuális fej WIP:

Az iagazt megvallva nyugodtan elmenne a kicsit lentebb közzétett képpel együtt egy : "Találd meg a 10 kicsi eltérést" játéknak... Sok szerencsét!
(megfejtés: A több ránc, a szemek felett | Beesettebb szem | ránc a szem körül | Táskák | Fül kijavítva, "nem áll el" | Végleges bőrtónus | Meg világítás pepecselés, |Ezen kívül az orr is vékonyabb | Igyekeztem a vertexeket emberibb formába tolni... :) ) Nemtom, ez nem tíz volt... :| -
Oké vettem, lejjebb veszem :DD -
Inkább közeli atomvillanásban. :DDDD -
Semi baj ső örülök hogy írtál... válaszolva:
Ez csak szimmetrikus kis modell a véglegesen tényleg nem lesz az a csík...
A szem igen... de csak a világításon tudok javítani ugyanis a szem már végleges modellben van...
A bőr: csak deep paintben csináltam egy kis bőrt van ilyen hogy human skin azt rádobtam meg bumpnak beraktam cellular meg smoke keverékét...
Mennyivel kevesebb fény? erős napsütésben ilyesmi nem? -
Jaj, és persze: ennél azé' kevesebb fény kellene, a render pass controlban meg beállíthatnád a background override-ot Black-re. :) -
Pár kritika a fejjel kapcsolatban: Nagyon erősen látszima fej két felének kapcsolódása, ott egy kicsit kidudorodik a modell, ezt el kellene simítani...
A másik a fül: Egy kicsit lehetne erőteljesebb, a fülkürt Ok, de a felette levő kis nyílás hiányzik.
A szem gondolom még nagyon beta, mert azzal látszik, hogy még van meló... :)
A bőre egész jó, lehetne egy kicsit kisebb a map scale, talán...
Gondolom nem baj a "kemény kritika". :D -
Üdv mindenkit!
Bocs emberek nem tudtam senkinek válaszolni 2 napig nem volt netem:( A fene meg is evett:))!
Aldaryn, Frenkie, Youth köszi a mailes válaszokat, sajnálom hogy egyikötök se pesti. Igy nem marad más mint a netes kapcsolat.
Üdv mindenkit! -
http://free.x3.hu/youth3d/angelina/01.jpg -
404 -
Ja még egy nagyon fontos:
Valaki nem hallot a Shave and Haircat Maxos verziójáról? állítólag megjelent de sehol nem találom... -
Ismét én :))
Egy kis segítségre lenne szükségem... Az alábbi kép bevilágítása: 1,3-mas spotlight és egy 1,1-es skylight... (HDRI-s panoráma a háttér is meg a skylight is...) A kérdés: elég lesz e vagy több fény kell vagy evesebb?

Ja és a modelel szemben is várom a kritikákat mivel még nincs kész...
Arra gondoltam hogy elősször egy álltalános fejmodellt csinálok aztán majd ha jól sikerült jöhet a nagyi meg a papi képek :)
Aldaryn: kicsit vékonyítottam a fülön és az SSS jelentkezett :)) -
thx :) -
Aldaryn már segített Deep Paint ügyben, (texture weapon vagy mi a plufin neve) mosmár megy a dolog csak 1 nem... ott van hogy paint és akkor bejön a Deep Paint festek minden rámegyek hogy save és semmi ugyanolyan marad a test mint előtte volt... a kérdésem tehát: hogy kell ráfesteni a modellre és hogy kell rávinnni? mentsem ki külön fájlba aztán tegyem rá megint a material editorban? ja és egyszer jött be a fej oldalról... hogy kell hogy előlnézetben jöjjön be meg ilyenek a helpben nem nagyon találtam ilyet nem tudsz egy hejet ahol deep paintel foglalkoznak?
Előre is köszi! -
Szia!
Az első fejemet spline networkel csináltam (ez volt az első "komolyabb munkám", nem is lett olyan jó :/ )
Amit most csinálok az polyban van ez alapján:
http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/head1.asp
De itt egy egész karakter kidolgozása is a testől a fejig a hajon át minden:
http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/joanmenu.asp
Szerintem könnyű ez alapjűán dolgozni, mert úgy is megpróbáltam elkezdeni hogy egy kockából indultam ki de akkor még nem ismertem a fej főbb vonalait, stb ezért nem is sikerült oilyan jól, viszont szerintem ennek az a nagy előnye hogy eleve a részleteket kezded el (a szem környékét, a szány környékét) igaz itt is lesznek majd vágások, részletezések még, de nekem ez nagyon bejött...
Remélem neked is!
Bye -
Wow!Szülinap! Rula... -
még valami: 2002. jún. 14. 08:22 a dátum...
...vagyis ekkor hozta létre DEx ezt a topicot, 3 nap múlva szülinap!

-
de azért mondhacc pár tanácsot...