63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Nyiri
    Szerintem mindenki lazul, elkezdtem egy modellt, de meg arra sincs kedvem hogy a maxot elinditsam :[
  • youth #3571
    Király vagy Nenad!

De most jól megszívtad mert érdekel nagyon mit hogy csináltál :) ha van időd persze... atüzes a ruhás meg a 2 golyó érdekel a többi 2-t meg tudom csinálni :))) ha tudsz lécci reészletes leírást csinálj...

Előre is köszi!
  • SaWo
    Gyerekek, ma elgondolgoztam a fürdőszobában fogmosás közben, hogy elég lenne csak a bal oldali fogaimat megmosni, mert a Symmetry módosító miatt, úgy is elvégződik minden művelet a jobb oldalon is. Na ez a fanatizmus, mi? :DDDDD Kicsit ronga volt bocs, megyek aludni :))))))
  • youth #3567
    Nagy a pangás... :)

Mit csináltok? mindenki dolgozik? :))
  • LionTR
    Na igen, en is nezegettem mar a delikvens oldalat. Egyebkent az animatrixon kivul a Final Fantasyba is bedolgozott.
    PhantomW: OK, megnyugodtam.
  • FRenkie
    VETTEM EGY BMXET!!!!!!!!!!!!!!
  • PhantomW
    második sorból mindenki az animatrixból van
  • PhantomW
    frenkie az azér van mert mindig elbaszod nekem:P :DDD
  • FRenkie
    ez az animatrixos csaj!
  • FRenkie
    csok olyan a perspektíva hogy kacagni lehet rajta :())))
  • FRenkie
    mhm..
  • PhantomW
    LionTR nincs semmi baja a max nek ATi kártyával nekem 9500pro és semmig gond nincs
  • SoftFX
    De tényleg szépek...
    Mire én ideáig eljutok...addigra talán kijön a 3D Max 10 is :)
  • SoftFX
    Jaja, ezen tényleg javíthatna...meg nem tudom, ti hogy vagytok vele, de legalább 1 lehetne hosszú hajjal, nem?
  • fle go
    Azt a mindenit!! mondhatni ilyen lenne egy tokeletes emberi arc, ezek tuti modellek, de nincs a termeszetben ilyen tokeletes szimetria! Ezeknek a modelleknek csak az a bajuk hogy tokeletesen szimetrikusak, szo se rola tud az ember modellezni, de ne legyen mar ennyire tokeletes.Velemenyem szerint attol termeszetes valami ha van benne egy kicsi hiba, mert ugye a termeszet is hibazik!:)
  • Ron Ragm
    Hát bazze ez nem semmi
    mellesleg nekem van egy olyan érzésem hogy minta után (haver, kolléga, barátnő, ismerős) dolgozott, mert sztem nincs az az élőlény aki referencia nélkül összedob egy ilyen képet
  • SaWo
    Hát nem mondom, tudnak valamit a srácok. Régn engem is "berongáltak" az ilyen képek, de most már úgy vagyok vele, hogy inkább ösztönöznek.
  • FRenkie
    mijaaaz??én nem látom :( nekem 404 es :(
  • Shongi
    Szépnek szép, de egy igazi ember szeme sose ilyen fehér, ha jól megnézi valaki láthaja benne a kis hajszálereket.
  • Klon
    azt a k.rva életbe...
    én nem 3D-zek, de ez valami hihetetlen... szóhoz se jutok
  • Nyiri
    Mindenki dobja el az egeret :]

Ilyenkor jut eszembe egy mondat: "Minek is 3D-zek???"
  • LionTR
    Aldaryn es en is keszulunk a versenyre, el nem tudom kepzelni hogy miert nem szol hozza mostanaban a forumhoz.
    Videokartyat meg csak azert kerdem, mer azt hallottam, hogy ATI kartyakkal nem mukodik 100%osan a MAX. De ezek szerint ez hulyeseg. Meg mar elegge megerett a kartyam a csere, csak nem tudom hogy 4200-est vegyek (ma lement 25k+fara) vagy varjak meg es vegyek 9600 prot (most 41k+fa)
  • FRenkie
    köszi
  • FRenkie
    na csá evríbády?
    kész a versenyművem :) majd meglátjátok.
    kíváncs i vagyok, ki csinál képet a versenyre?
    azt tudom hogy: youth meg ron ragm is meg sawo asszem.ésmég?
  • FRenkie
    és letudnátok írni hogy működik a DoF?
  • Chabee
    Hi SaWo!
    nem tudom aktuális e a segítség. Merge-vel töltsd be a .max fileodat. Ez remélhetőleg fog segíteni a problémádon!
  • fle go
    Egy kérdés Mac-en próbálta már valaki a max-ot? Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?
  • fle go
    DOF-ra van még egy jó megoldás, egy photoshop plug in Dream Suit a neve elég jó dolgokat müvel.Ugyan irtad hogy paint shoppot használsz.
  • FRenkie
    tiszta de szerintem a dof hitelesebb lenne,és paint shop prót használok :(
    de köszi
  • SaWo
    Aldaryn! Te vayga nagy művelője ennek az SSS-nek, vagy minek a brazilban, ami az áttetszőséget? szabályozza. Erről mesélnél egy kicsit, hogyan müxik, hogy tudom beállítani?
  • youth #3536
    Szia!

Brazilnak és maxnak is van DoF efektje, de én nem így használom...
    Photoshopban utólag teszem rá:
    -PS-benteszel rá Blurt és utána history brussal a "fókusztárgyat" visszamázolod... vagyis a kép eredeti minőségére... a környezet pedig bluros lesz... én így csináltam eddig mindig mióta max effektjében csalódtam, Brazilt meg azért nem használom erre mert a renderidő nagyon nagy lett (lehet hogy én csesztem el de már mindegy) ez nekem bejött és kész... most ám nagy titkot árultam el

Tehát PS ben:
    1. blur
    2. history brus (szórakozhatsz az áttetszőséggel, elősször csak olyan 30-40-es átlátszósággal körbefested majd a tárgyra 80-100%-ossal mehet...)

Nem tudom értelmesen elmondani ez van :(
    keress meg ICQ-n ha nem tiszta...
  • FRenkie
    SZIASZTOK!
    hogy kell használni azt az efektet amikor csak a fókuszban lévő tárgyak az élesek, a fókuszon kívüliek meg homályosak?
  • FRenkie
    Ó én nem tudom
  • youth #3533
    Sziasztok!

A fejet úgy akarom textúrázni hogy a textúrát morpholom csak azt nem tudom hogy kell textúrát morpholni... elmondom mi az elképzelés: lemásolom a fejet és a vertexeket átrendezem (kiterítem a fült, orrot, stb...) és rányomok UVW mapet... és így az UW-k tökéletesek lesznek mivel kiterítettem a fület meg a zavarossab helyken... rányomom a textúrát, és itt jön a nagy balészerencse: hogy alakítsam vissza a fejet az eredeti állípotába úgy hogy a fej UW-je ne változzon csupán az alakja legyen az eredet...
    Hogy csináljam ezt?
    Előre is kköszi!
  • FRenkie
    NEKEM SEM FAGY.
    VGA: GEFORCE 4 TI 4400 ASUS V8440 DELUXE 128 DDR
  • fluga
    Help!
    sürgősen kellene segítség!
    van egy animációm, amit el szeretnék menteni (illetve fileba renderelni) targa szekvenciaként, video postból!
    hogy tudom megtenni?
    video postban renderelek, mert kell lens effects glow és nem mentette el az animációmat és nem tudom rábírni, hogy megtegye! a helpet előre is köszi!
  • SaWo
    Nekem Ati Radeon 8500 128 MB
  • LionTR
    Picit visszaesett a hozzaszolasok gyakorisaga. Latom mindenki lazasan dolgozik :)))
    Akkor en igen szerencses vagyok, nekem alig fagyik a MAX. Egyebkent milyen videokartyatok van?
  • Quasar
    Köszi. Majd legkozelebb, mert sajna nincs sok idom maxolni. És még nagyon kevés dolgot tudok hogy hogy mukodik.
  • Ron Ragm
    mér, ha berakok egy apró részletet mi bajom lehet belőle?