63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Orange
    A raytrace-t csak akkor kell berakni ha standard materialt használ, de gondolom itt a legtöbben brazilt használnak, és a brazil material alpból raytrace-es.
    A falloff-ot a fresnel hatás miatt szokták berakni.
  • FRenkie
    ha hdri van akkor raytrace helyett inkább falloff nem?
  • FRenkie
    nem tudja valaki thomas suurland milyen tecnikával csinálta a TTjét?a Beetle az rhinós de a tt-t nemtudom...
  • FRenkie
    hát még nem lakalmazom de fogom :)
    eddig csak odatettem egy fekete csíkot a glue-val de az szar.és olcsó megoldás.te hogy csináltad pontosan?
  • Orange
    Sok módszert van az élek kialakítására. Ha jól sejtem, akkor te azt a technikát alkalmazod amit ebben a tutorialban is alkalmaznak.
  • FRenkie
    szerintem ugy jobb ha a külső éleket beextrudálod,majd egyből utána ráadsz egy kis chamfert...szerintem,de a focus kiba*ott jó!
  • Aldaryn
    Igaz, ha por, akkor OK. Ere valahogy nem gondoltam... Rally, meg vatag sár, ez úgy összeforr a képzeletemben... (Egy Ausztrál pálya, vagy a sivatag már eszembe sem jut... :| )
  • Aldaryn
    A drótváz után alkalmazott surface módosító patch-t készít.
    Amúgy szerintem a patch leginkább terep modellezésére jó, bár az is biztos, hogy mindent lehet vele modellezni...
    Bonyolultan görbülő felületekhez is jó lehet, de a MAX patch naygon bugos, eszméletlenül fagy, legalábbis nálam. Kicsit idegőrlő tud lenni...
    Polyval gyorsabban, meg kényelmesebben... De ez megint csak az én véleményem, meg én erre álltam rá... :)
  • Orange
    Az ajtót, meg a nagyobb elemeket egybe lemodelleztem. Mikor kész volt detacholtam és a határoló élekre nyomtam egy chamfert, majd benyomtam őket (nem simán mozgattam, hanem shift+ mozgatás)

A reflection map nálam sima fekete-fehér kép a világos tükröz a sötét nem. Csak rakd be a reflect-hez.
  • youth #3703
    A Te kocsid azért jobb ezért kérdezősködöm...

Minden alkatrészt külön modellezted le? Ja és ez a reflection mapot hogy állítsam be? kell hozzá egy fekete fehér map? de hova tegyem be?

Köszi!
  • SaWo
    Erről a patch modellezésről én szívesen vennék valami infót, mert őszinténn értelmetlennek tartom - mert nem látom még át a működését. Ha jól tudom, akkor ugyanúgy meg kell patch modellezésnél is csinálni a drótvázat spline-ből, pluassz rádobálni a patch-eket, amikek ugyanúgy meg kell babrálni a bezierjeit, szóval nézetem szerint dupla munka, és ha már megvan a drótváz akkor meg már inkább surface módosító, nem???
  • Orange
    Mail ment
  • Nyiri
    Orange: kuldtem mailt, remelem megkaptad!
  • FRenkie
    csinált már valaki edit patch-el autót?
  • Orange
    Ha eddig elfelejtettem volna mondani kurva jó a kocsid, főleg, hogy rhino-ban készült.(én is próbáltam rhino-ban autót modellezni, de nekem nem sikerült).

Az első kocsit amit modelleztem azt a www.raz.ro-n található tutor alapján csináltam, de mostanra már változott egy kicsit a módszerem.

És ha azt akarod, hogy a felület egy pontja ne tükröződjön akkor ott legyen sötét a reflection map
  • RelakS
    Blowup ugyanez, csak még fel is nagyítja a renderelési méretre (nagyítóként pofás)
  • fle go
    cskapi: nagyon köszi!
  • fle go
    cskapi: nagyon köszi!
  • Orange
    kösz a tippeket. Nem veszem kukacoskodásnak, mert igazad van, tényleg nincs rajta bumpmap. De tükröződnie elvileg nem lenne szabad, mert ott a reflection map teljesen fekete.
  • cskapi
    egy kicsit nagy lett
    sorry
  • cskapi
    na egy utolso proba

http://cskapi.uw.hu/region1.jpg
  • fle go
    inz: köszi a tippet!
    cskapi: nem látszik amit belinkeltél
  • FRenkie
    linket irj még mindig nem lácik
  • FRenkie
    Hello!

Youth: ez az alphás dolog engem is érdekelne,meg pl a 3dtotálon vannak fasza textúrázási toturiálok ahol pl 3 bump map van,3 diffúz, alpha mapp is... ezeket hogy lehet belőni?
  • cskapi
    bocs az elozoert
  • cskapi
    fle go
    kicsit megkésve, de belinkelem

• youth #3686
    Nos ezt én is már meg akrtam kédrezni mert olyan jó a mayaban ez a renderelés lehetőség...

A kocsi kibaszott jó el is szégyeltem magam hogy betettem a trabit :/
    Érdekelne hogy csináltad... azt tudom hogy polyban de tutor alapján és ha igen egy linket lécci mondjál... meg az alkatrészeket küülön-külön csináltad meg vagy egbe a kocsit és utána választottad ketté?

Ja és a textúrázás: hogy lehet megcsinálni hogy ahol kocsos a textúra ott ne tükröződjön ahol meg nem koszos ott igen?? Gondolom alphával de hogy?

Előre is köszi
  • fle go
    Ja és egy kérdés: Max-ban van-e arra lehetöség hogy csak egy kijelolt részt rendereljek, ne a teljes nézetet? Ha igen akkor hogy oldható meg? És még mindig kérdésem az is hogy Macintosh platformra létezik-e Max?
    Köszi a segítséget!
  • fle go
    Udv mindenkit! Tyüha, nagyon jók a verdák!!! Gratula mindegyikötöknek, hamarosan talán az én kocsim is elfogadható állapotba kerül. További hasznos munkát mindenkinek!! Jó 7 végét!
  • RelakS
    A "redvánál" nemigen látok tükröződést, és egyébként is, ez nem sár, hanem csak por, ami nem fogja centi vastagon belepni :) (legalábbis ha jól látom)
  • RelakS
    Jól látom, hogy a Colin McRae 2-ben lévő kocsi?
  • Aldaryn
    Jaj, még valami, nehogy kukacoskodásnak vedd: (Nem kukacos, skodás, az egy olyan ember, akinek skodája, meg bélférge van!!)

A koszt meg lehetne dobni egy kis bumpmappel. A redva, (A mi kocsinkon legalábbis) kemény darabokban szárad a felületre... :)
    Nem tudom, a tükröződés ugyan olyan erős a kosznál is? Mintha az lenne, ha nem így van, akkor NAGYON bocs... ez már tényleg szőrszálhasogatás... (Erre nem tudok szóviccet...)
  • Aldaryn
    Hell!

"Visszatértem", (lejátszottam egy cheers.wav-ot...)

A parkolós project mehet. Szerintem legyen az a 4K, mert nagyon úgy nézem, hogy nem sok van addig hátra....

Orange: Jó ez a kocsi, gondolom még nincs kész, mármint a környezet. Talán a kerekekre is lehetne rakni egy kis redvát, méginkább a gumikra valami hangsúlyosabbat...
    Még egy tipp: HDRI világítás használatakor a HDRI fény erejét vegyed le egy kicsit, és valamilyen irányból pakolj egy fényforrást, kicsit narancsosabb (nagyon kicsit) színnel. Ez leginkább az ilyen "outdoor" HDR képekre igaz... :)
  • dikki*yysw
    Umm, man, állatiak a képek. Egyszer meg kéne néznem ezt a maxot... :/
  • PhantomW
    jó a kocsi
    a lámpan brazil glass van a fémrészem meg brazil chrome?
  • FRenkie
    fasza!rakd bele rallys kornyezetbe!
  • Orange
    köszönöm a kritikákat

Inz:ja poly max5.1 és brazil

SaWo:ja próbáltam egy kis koszt rakni rá, de még vannak gondok a texturával
  • SaWo
    Aki ehhez kritikát ír, az szőrszálhasogtó !!! :DD Jól látom, hogy még koszos is a kocsika? Ez nagyon teccik!! Gratula
  • Orange
    Itt a kocsi, amit épp csinálok, a kritikát előre is köszönöm
  • youth #3671
    Azzal szerintem meg kéne várni Aldraynt jövő héten vagy mikor vesz gépet...